Schilders en bang zijn en wat je dan moet doen

kat is bang Over schilders en bang zijn en wat je dan moet doen.  Ik heb nou schilders voor het huis. Ze hebben hekken tegen de ramen gezet en ze praten. En ik ben daar raar van. Dat ik eigenlijk bang ben, dat is het.

Dat heb ik op mijn Facebook verteld. Andere katten zeiden dat ze ook bang waren van schilders en van herrie.

Dus nu ga ik vertellen wat je dan kunt doen.

Hulp

Als je bang bent, dan heb je hulp nodig. Dat is gewoon zo. Bang is dat je het niet alleen kunt, daarom ben je ook bang. Dus hulp maakt je minder bang. Ik kreeg zachte knuffels van mijn vrouw. Aaien over mijn lichaam. Daardoor werd ik rustiger van binnen. Dat ik weer een beetje kon ontspannen. Volgens mij was het voor haar ook goed, want de schilders waren met z’n allen en wij zijn maar met ons tweetjes. Dus mijn eerste tip is hulp zoeken bij je eigen mensen.

Gewoon

Wat best moeilijk is en toch belangrijk dat is zo gewoon mogelijk doen. Dus ik ging op mijn kussen liggen waar ik altijd op lig en ik moest wel steeds naar het raam kijken maar ik lag wel op mijn gewone kussen en dat was toch fijn. En ’s avonds at ik gewoon mijn eten, ook al ging dat niet zo gemakkelijk als anders. Wanneer je gewone dingen blijft doen, dan voel je dat je nog je gewone leven hebt. Dat is mijn tweede tip.

Wachten

Mijn derde tip is wachten tot het moeilijke waar je bang voor bent weg gaat. Dus proberen te gaan slapen of naar iets anders te kijken. Ik kan dit niet goed, dat zeg ik eerlijk, maar ik weet wel dat het belangrijk is. Persoonlijk heb ik het meeste aan zacht aaien en dat mijn vrouw bij me blijft en  dat er nog gewone dingen zijn.

Oja, als je erg bang bent dan helpen druppeltjes van Bach.

 

8 thoughts on “Schilders en bang zijn en wat je dan moet doen

 1. Lieve Bertje,

  Dat zijn heel goede tips,gelukkig ben je niet alleen thuis en is het vrouwtje er om je hier doorheen te slepen.

 2. Hallo Bert,

  Ik heb je deze week al vaak vertelt over herrie en wat het met ons doet. We worden heel angstig en zeker als er herrie is en we kunnen niet zien wat het is, zoals die verbouwing bij mij nu weer voor de zoveelste keer.
  Weet je Bert dat er heel veel mensen zijn die niet eens weten wat stress, angst, onzekerheid met ons doet. We kunnen daar heel erg ziek van worden en dat is in mensentaal gemiauwd niet voor de poes. Mijn vrouwtje is iedere keer met de ergste herrie dagen thuis gebleven en was er ook steeds voor mij. Vrouwtje deed veel knuffelen,zachtjes praten, samen proberen te spelen en ik ging de rest van de tijd veel op mijn kussen naast haar op de tafel liggen of op schoot. Ik ben ook heel blij dat jouw vrouwtje er ook altijd voor jou is met al die moeilijke momenten en wij weten zelf als kater ook wel dan onze vrouwtjes er ook niet tegen kunnen en wij hen door er te zijn ook weer tot steun kunnen zijn.
  Alle dieren die tegen deze toestanden goed kunnen zijn in mijn oogjes heel gelukkig en hopelijk zal dat altijd voor hen zo blijven.
  Bert voor deze dag wensen vrouwtje en ik jou en je vrouwtje een rustige dag en hopelijk voor jou zijn de schilders snel klaar en kunnen jullie weer tot rust komen. Groetjes van mijn vrouwtje voor jouw vrouwtje en sterkte knuffels voor jou. Van mij veel pootjes en kopjes.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ik vind dat je helemaal gelijk hebt, als je samen bent dat is de herrie nog wel moeilijk maar je hebt wel hulp van elkaar. Van herrie kan ik ook wel ziek worden. Ik ben gewoon nog steeds snel bang daar ben ik heel eerlijk over. poot van Bertje

 3. Hoi Bertje,

  Hier Bolle.

  Wat eng, dat er mannen aan het raam staan! Ook al is het om te schilderen, het hoort tóch niet!
  Weet je hoe lang ze blijven? Hopelijk duurt het niet te lang!

  Wij krijgen hier deze zomer ook schilders, en bouwvakkers en loodgieters en nog veel meer.
  En dan niet alleen buiten, maar ook binnen.
  Ik weet niet wie er dan zenuwachtiger wordt; ik of mijn mensen,
  Mijn mensen willen het eigenlijk niet, maar het moet van de eigenaar van ons huis.
  Dus ik ben heel blij met je tips.

  Kan je vrouw misschien iets voor de ramen hangen, dat je de schilders niet ziet? En de radio een beetje hard aanzetten, dat je ze niet hoort?
  Gelukkig dat je vrouw bij je is. Dat is toch het beste en het veiligste!
  En wat je zegt over het gewone leven, dat heb ik ook.
  Ik vind het fijn als alles op vaste tijden gaat, en altijd hetzelfde is. Juist als ik ergens bang van ben wil ik dat graag. Want dan is dat tenminste je houvast!

  Waarom moeten mensen toch altijd van die rare dingen doen, en dan vooral mannen? En waarom moeten ze zo vaak zo hard praten en veel lawaai maken?
  Ik snapt dat niet, en ik ben er bang voor.
  Voor mij hoeft het huis niet geschilderd en weet-ik-wat.
  Ik doe alle moeite om mijn haren en mijn geur overal in huis en in de tuin aan te brengen, en dan wordt dat zomaar weggehaald!

  O ja, en mijn vrouw zegt dat je misschien aan jouw vrouw kan vragen om een Feliway- verdamper in het stopcontact. Dan komt er een geruststellende stof in de lucht, die voor ons katten veilig aanvoelt.
  Ik vond dat heel prettig toen ik nog heel bang was.

  En verder hoop ik maar voor jou en je vrouw dat ze snel weg zijn!

  Hou je taai, Bert!
  Als het echt té erg wordt kun je misschien heel hard tegen ze blazen, dat ze weten dat jij de baas bent!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

 4. Och lieve Bert, wat kijk je zorgelijk op deze foto.
  Het is zo goed van je dat je gewoon uitspreekt wat je voelt, heel veel van ons kunnen dat niet om bijv. geen zwakte te laten zien. Ik vind het stoer van je!

 5. Lieve Bert gelukkig zijn de schilders nu weg en is alles weer normaal. Je hebt gelukkig goede tips en wij lagen over de Bachdruppels. Ons vrouwtje had het gehoord en we zien ze heel veel op de katten show maar wij gebruiken ze niet en zeker niet op show want zegt ons vrouwtje dan vinden de katten het niet leuk en inplaats van druppels vind ze dat de katten dan beter thuis kunnen blijven. Nu zagen wij laatst op show relaxocat. Dat is een ronde buis en daar komt geluid uit. Mensen kunnen het niet of nauwelijks horen en het schijnt volgens de mensen te werken bij onrust angst en het helpt te ontspannen. Of het echt werkt en helpt Bert dat weten wij niet maar we wilden dit wel even met je delen. Want als kat wil je gewoon lekker in je vel zitten

 6. Dank je wel Bertje voor alle tips. Hier je eigen Loesje. Ik vind het knap dat je best bang bent en toch tips kunt geven aan iedereen. En ik vind je een moedige jongen dat je zo eerlijk je gevoelens met ons deelt.
  Ik vind de schilders ook heel vervelend. Bij ons komen ze en gaan ze weer weg. En net als ik denk dat het leven weer rustig is, zijn ze weer terug. Dat komt omdat wij in een groot gebouw wonen. Dan staan ze niet de hele tijd aan onze deur te krabben. Maar nu weet ik smorgens niet of ze wel of niet komen? Dat maakt dat ik nu steeds een beetje bang ben en mijn vrouw zegt dat het nog weken gaat duren. Zij vindt het ook niet fijn dus dan moet ik haar ook helpen.
  Ik ga jouw tips proberen lieve jongen en ik heb zelf mijn eigen tip: eten.
  Dat je als het even kan lekker eten krijgt en daarna voelt alles dan toch weer anders. Dan kan ik toch beter slapen.
  En ik vind het ook fijn om er met jou over te praten want jij bent mijn verkering en dan helpt dat….

  Liefs van je Loesje xxx

  1. hoi Loesje dat is ook een goede tip om te eten tegen de onrust van binnen. Want waar zalm zit, kan geen angst zijn. Wat erg dat het weken duurt van de schilders, ik hoop dat het niet de hele tijd bij jouw huis is. En ja, dan moet je je vrouw ook helpen want het is voor haar ook moeilijk. je Bertje

Reacties zijn welkom