Tiffie en haar mensenvriend Joshua

 Tiffie (13) mailde me dat ze op mijn verjaardagskalender van Facebook wilde. Ze vertelde over haar vriendschap met Joshua, hij is een volwassen man en hij is autistisch en samen hebben ze iets speciaals. Interview!!

Hoi Tiffie! Wat fijn dat je mee wilt doen. Wil je iets over jezelf vertellen?

Ik woon in een vierkamerflat op de begane grond. We hebben wel een Theater De Tuin en een Theater De Straat en daar kijk ik graag naar, maar wij zijn allevier honderd procent binnenpoes. Ik woon met mijn (mensen)mama en Joshua en met Mellie, Louie en Lucie.

Dat is best een groot gezin met jullie allemaal samen. Je hebt een speciale band met Josh, hoe is dat gekomen?

Ik ben hier geboren, mijn moeder Wiesje was hun eerste poes. We waren toen met tien kittens uit twee nestjes, maar ik ben altijd al erg bescheiden en verlegen geweest en ik vond de andere kittens vaak te druk. Dan ging ik bij Josh op zijn kamer zitten, want daar
was het rustiger. Want Josh wil niet dat er “wild” gedaan wordt op zijn kamer, omdat hij bang is dat dan zijn computerdingen kapot gaan.
Ik heb nu op Josh zijn kamer mijn eigen bureaustoel, die naast de stoel van Josh staat en daar zit ik het liefste. Daar kan ik heerlijk meekijken naar alle spelletjes die Josh speelt of TV kijken en ik zit lekker dicht bij hem, zodat hij me regelmatig een heerlijke aai kan geven. En heel vaak staat de zon op mijn bureaustoel, ooooo, dat is zo heerlijk soezelen. En Josh houdt erg veel van regelmaat, dat is heel fijn, want ik weet altijd waar ik met hem aan toe ben en hij doet geen onverwachte dingen, waar ik van zou schrikken. Als Josh gaat slapen, gaat zijn deur dicht, ik slaap bij mama op bed, maar zo gauw ik ’s morgens hoor dat Josh
wakker is, ga ik voor zijn deur zitten miauwen tot hij open doet.
Josh noemt me altijd zijn Knuffelbeer en als ik niet op zijn kamer ben, komt hij me meestal zoeken. En als ik een klit in mijn vacht hebt, gaat Josh ‘m heel voorzichtig en geduldig uit mijn vacht peuteren, zonder me zeer te doen.

Dus jullie hebben echt een speciale vriendschap samen, wat is dat lief!! Zijn de andere katten niet jaloers?
Soms is Louie wel een beetje jaloers. Als hij merkt dat ik knuffels van Josh krijg, komt hij er wel eens met die grote rood-met-witte harses tussen gewurmd.

Ik heb ook rood met witte harses!! Maar ik wilde nog vragen wat  het verschil is tussen vriendschap met een mens en vriendschap met een kat?

Hier heb ik even een poosje over nagedacht. Maar ik denk dat het grootste verschil tussen vriendschap met een mens en vriendschap met een kat is, dat katten je accepteren zoals je bent en mensen soms verwachtingen van hun vrienden hebben.

Wat ben je een verstandige poes, Tiffie. Dat had ik nooit kunnen bedenken. Ik heb een laatste vraag en die is of je ook aan het verharen bent.

Nee, Bert, ik ben nog niet aan het verharen. Onze Lucie wel, hele vlokken haar liggen er overal. Mama zegt dat ze er wel een nieuw kitten van kan breien, maar persoonlijk vind ik dat we zo met zijn zesjes wel genoeg volk in huis hebben.

Ik vond het wel een beetje moeilijk, om alles goed te vertellen, maar ook heel erg leuk!!

Dankjewel voor dit interview Tiffie, je hebt het heel goed gedaan!! 

2 thoughts on “Tiffie en haar mensenvriend Joshua

  1. Gezellig interview! En dit vind ik echt heel leuk: Theater De Tuin en Theater De Straat
    Wij hebben theater De Straat en theater De Achterkant, en daar hangt sinds kort een gordijn, net echt.

    1. Dank je wel, Sandra!! Wat leuk dat jullie ook een Theater de Straat hebben!! En Theater de Tuin ligt bij ons aan de achterkant 🙂 Purrrrretjes van Tiffie”

Reacties zijn welkom