de beroemdste kattenvader van Amerika

kattenvader  John Bartlett (rechts op de foto) zette tien jaar geleden een webcam neer in zijn huis. Iedereen kijken naar de adoptiepoezen die tijdelijk opving. Zo klein begon hij. En nu is hij wereldberoemd als Fosterdad John.

Begin

Sinds Fosterdad John begon met de tijdelijke opvang, heeft hij meer dan vijftig keer kittens, moederpoezen of katten in moeilijke omstandigheden opgevangen. Dat is al supermooi. Maar omdat alles zo goed online te bekijken was, kregen anderen inspiratie om ook katten een tijdelijke opvangthuis te bieden. Het is mooi en moeilijk tegelijkertijd, want een kat bloeit op door jouw aandacht en liefde en dan… dan neem je afscheid, want de kat vindt dan zijn of haar definitieve thuis.

Groei

De webcam van John kun je hier op Youtube zien. Soms slapen de kittens, soms zijn ze actief. Je weet het nooit. John komt regelmatig op bezoek in de kattenkamer om te spelen en als het nodig is de katten te wegen of extra voeding te geven.  Het gebeurt ook weleens dat hij tussen de katten in slaap valt – hij heeft tenslotte ook zijn werk en zijn leven buiten deze kamer. Door de voortdurende webcam is de groei van de kijkende achterban enorm geweest, en die groeit nog. Over de hele wereld kijken de mensen mee. En je ziet het zoals het is, dus ook als er een kat moet overgeven of wanneer een kitten het niet redt. Dan is iedereen bedroefd. Meeleven is een internationaal gevoel.

Purrfect Pals

Alle katten en kittens komen van het asiel Purrfectpals. Daar geven ze John een seintje als er iemand in zijn opvang moet.  John gaat de katten ophalen en zorgt ervoor dat ze de goede hulp en liefde krijgen. Dat is allemaal via de webcam te zien. Dan breekt de adoptiedag aan: de dag waarop de katten hun thuis vinden. Korter of langer daarna zijn er weer nieuwe katten te zien. Zo gaat het jaar in, jaar uit.

(Bron: Purrfectpals.org)

 

2 thoughts on “de beroemdste kattenvader van Amerika

  1. Hallo Bert,

    Vrouwtje heeft een poos naar de poezenkamer gekeken, ze vind het geweldig wat deze man doet voor de poesjes en ook zorgt dat wanneer de tijd ervoor is ze een gouden mandje krijgen. Maar dat hij het 24/7 laat zien is heel goed van hem en zo geeft hij een voorbeeld aan andere mensen hoe je dieren kunt helpen. Goed dat dit andere mensen op het idee brengen om dit goede werk ook te doen.

    Fijne dag Bert met vrouwtje en knuffel van mijn vrouwtje, pootje en kopjes van mij.

    Je grote vriend Jip.

    1. hoi Jip, ik vind het ook leuk dat het de hele tijd zo te zien is omdat je dan ook alles ziet dus niet alleen als de katten tevreden liggen te slapen. Dus zo kunnen mensen leren hoe het echt is. poot van Bertje

Reacties zijn welkom