Hoe de poes Peaches duizenden dollars inzamelde

  Hier zit Peaches, ook wel bekend als Lily, Snickers en onder vele andere namen.  Ze woont op het terrein van de Amerikaanse Duke Universiteit (Noord-Carolina).  Peaches heeft duizenden dollars ingezameld.

Campus

In Amerika is het gewoner dan in Nederland: een campus, een terrein vlakbij de universiteit om te wonen en te werken. Zoiets is eigenlijk een mini-stadje, met ook allerlei bewoners. Katten horen er ook bij, zoals Peaches dus.
Net als de andere katten die er wonen, geeft ze kopjes en bemoediging aan studenten en docenten, die dat natuurlijk op prijs stellen. Behalve Peaches is ook de campuspoes MamaBean er druk mee. Ze wonen half op de campus en zwerven er een beetje rond.

Maar Peaches heeft ook zorg nodig, en met de zorg komt een rekening van de dierenarts. Wie gaat die rekening betalen?

Inzamelen

Studenten van de campus besloten tot een geldinzamelingsactie, uit naam van Peaches en de andere campus-katten, in ieder geval voor MamaBean. Het doel van de Gofundme-pagina was driehonderd dollar.  Dat was voor injecties, onderzoek en medicijnen, en wat ze nog meer nodig zou hebben. Kwamen ze boven de driehonderd euro, dan zou het geld bestemd worden voor een verzekering. Geen bedrag was te klein, schreven de studenten, dus iedereen kon iets geven.

Succes

De inzameling bleek al snel een succes te zijn en dat is het nog steeds. Er is nu geen 300 dollar opgehaald maar 1860 dollar en de teller tikt nog steeds door.

Wat een goed nieuws voor Peaches en voor MamaBean, en voor de andere rondzwervende campuskatten van de Duke universiteit.

En ook: wat een inspirerend voorbeeld voor anderen. Een bescheiden initiatief groeide zomaar uit tot een groots resultaat. Veel mensen willen graag helpen, maar ze weten niet altijd hoe. Wanneer een ander dan begint en het gemakkelijk maakt, kan het meer dan in orde komen. En daar heeft Peaches veel aan.

2 thoughts on “Hoe de poes Peaches duizenden dollars inzamelde

 1. Hallo Bert,

  Wat een leuk, maar vooral fijn bericht, Geld inzamelen voor de campuskatten. Het begint dan voor eentje en dan is er zoveel geld dat ze zoveel andere kunnen helpen. Geweldig maar deze poesen geven de mensen zoveel dat de mensen het er voor over hebben om geld te geven Alle dieren geven aan de mensen heel veel liefde en warmte vinden wij, ze zijn en blijven altijd trouw aan degene waar we horen.
  Jij hebt ook al eens een paar keer een oproep gedaan op FB voor een hele zieke poes en het resultaat mocht er ook zijn.
  Het ia maar een klein berichtje vandaag maar ik heb net gegeten en ben moe, dus dat wordt even een dutje doen in mijn bed. Vanmiddag was het redelijk rustig met de verbouwing en nu hopen vrouwtje en ik dat we het ergste gehad hebben,
  Bert voor jou en vrouwtje een fijne avond en knuffies van mijn vrouwtje.
  Poot en kopjes van mij,
  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat super zou dat zijn als de ergste herrie weg is dan kun je weer je gewone leven leiden!! Maar dan eerst ook bijkomen met allerlei fijne dingen vind ik, Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *