Lekker in de zon dat is genieten

Lekker in de zon dat is genieten Lekker in de zon dat is genieten. Ik lig hier in de vensterbank helemaal warm te worden. Mijn oren passen ook in de zon.

Het is best lang winter geweest maar nou is het voorbij. Volgens mij is het echt lente. Of zomer, dat kan ook.

Warm

Wat er nou is, dat is een goede warmte. Dat ik rustig kan blijven liggen en ontspannen, bedoel ik.  Dat kan ik ook met de verwarming aan, maar dit is fijner het is net of het dieper in mijn vacht komt. En knuffels van mijn vrouw of lieve woordjes van mijn verkering Loesje, dat is voor de warmte van binnen. Dus dan maakt het niet uit of er zon is of kou, maar met zon is het fijner. Met zon is alles gewoon fijner.

Rustig

Het is ook zo fijn dat het in de straat rustig is. Er is haast niks te horen, alleen auto’s die voorbij gaan en soms mensen. De buren van mijn Facebookvriend Jip zijn aan het verbouwen en dus heeft hij herrie. Dat is moeilijk. Ik wil hem vanaf deze plaats heel veel sterkte wensen!!

Avond

Het is alleen gek als het avond is, dus na het eten. Dan is de zon weg en dan voel ik dat mijn oortjes een beetje koud worden. Dus dan wil ik knuffels en dat de verwarming aan gaat en het liefste ook snacks. Mijn vrouw zegt dat dit de lente is. En straks als het zomer is, dan is het de hele tijd gemakkelijk voor mij en voor andere katten.

Eerlijk

Ik moet eerlijk zeggen dat er vandaag weer losse haren op mijn kussen lagen.  Dat heb ik liever niet want ik heb keihard mijn beste gedaan op mijn wintervacht. Maar volgens mij ben ik serieus waar aan het verharen. Nou dan moet het zeker weten de hele tijd zonnig blijven.

2 thoughts on “Lekker in de zon dat is genieten

 1. Hallo Bert,

  Allereerst dank je voor de sterkte wensen, doet mij heel goed. Ja jij weet wat herrie is en wat het met je kan doen. Ik ben nu ook naar buiten geweest en ga dadelijk weer, het is echt heel fijn buiten op het balkon met die zon, vrouwtje heeft nu ook gewoon de deur open staan en hoef ik niet steeds te vragen of ze me naar buiten of weer naar binnen wil laten. Ja warmte op mijn jas doet mij ook heel goed en wordt net als jou zo heerlijk warm van binnen.
  Bert denk er wel aan dat je niet alles uitdoet van je winterjas, maak er maar een voorjaars jas van, want het kan voor hetzelfde nog weer heel kou worden en van dat witte gekke spul uit de lucht vallen. Als dat zo is moet er op mijn balkon zoveel komen dat ik samen met vrouwtje een sneeuwkater kan gaan maken of als er niet zoveel is een sneeuwmuis.

  Zo nu ga ik weer naar buiten en naar al mijn vriendjes vogels kijken en wie weet nog in de zon een schoonheids slaapje. Fijne middag nog voor jou en vrouwtje.
  Knuffels van vrouwtje en groetjes voor jouw vrouwtje, van mij een warmte kopje en pootje.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dat is een goed idee van een voorjaarsjas. Vanmorgen lagen er weer allerlei haren op mijn kussen en tijdens het aaien voel ik ook dat ze los zitten. Nou dat weer. En het duurt zo lang dat verharen. Ik hoop dat de herriemakers bij jou ook veel pauze nemen!! kopje van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *