Ik ben toch aan het verharen

Weet u wat stom is? Dat je denkt lekker een wintervacht, nou heb ik het tenminste warm. En dan opeens ga je toch verharen. Gisteren lagen er haren op mijn kussen.

Stom hè!?

 

Facebook

Eerst dacht ik nog als ik het nou beslist niet wil dan houdt het wel op. Dus op Facebook zei ik dat ik niet geen verharen. Dat ik het niet wilde. En bijna al mijn vrienden wilden ook niet verharen. Maar een paar deden het toch. En mijn katervriend Jip had het over borstelen en losse haren maar hij zei dat hij zijn wintervacht gewoon hield. Nou, dat wil ik ook!!

Kou

Al ben ik een binnenkater, dan voel ik nog wel iets van buiten. En als kater heb ik meer natuur in me dan een mens, dat is gewoon zo. Voor mensen is dat zielig, die moeten dan op cursus om te leren voelen. Ik kan het gewoon vanzelf.

Alleen nou heb ik dus haren op mijn kussen gehad, terwijl ik er helemaal geen zin in had. Ik heb zin in hangen en in  zonneschijn, en in knuffels en in broeien in de zon, dat ik echt helemaal warm ben van het topje van mijn staart tot aan mijn oortjes toe. Helemaal lekker kei-warm. Heerlijk!!

Lente

Volgens mij is de natuur van slag. Anders kan ik toch niet zomaar gaan verharen? Voor een zomervacht is het veel te vroeg, het is nog geeneens lente.

Als ik maar niet kaal aan het worden ben.

Verwarming

Mijn vrouw heeft gezegd dat als het verharen doorzet, ze dan de verwarming hoger doet. Dan heb ik het toch warm. En ik hoop ook dat ik extra snacks krijg, dan heb ik wat op mijn botjes zitten.  Dat scheelt dan weer.

Ik wil alleen verharen als de zon schijnt en het te warm is voor een wintervacht.

5 thoughts on “Ik ben toch aan het verharen

 1. Lieve Bertje,

  Je bent niet de enige hierin hoor,mijn Kitty is ook al aan het verharen.

  Gelukkig is het niet meer zo koud.

 2. Hallo Bert,

  Wat nou zeg, je had me gisteren voor de mal gehouden door te schrijven dat jij niet aan het verharen was.
  Kijk Bert vrouwtje zegt dat het over 2 weken al lente is hoor en daar verlang jij zo naar, maar dat kan het natuurlijk ook nog koud zijn. Bert om een mooie en gezonde en warme bontjas te houden moeten echte die oude kriebel haren weg en daarvoor in de plaats krijg je dan weer nieuwe. Nou zaten vrouwtje en ik gisteren nog wat na te prakkedenken en toen zei ik tegen vrouwtje van, kijk die haren die nu uit mijn bontjasje komen zijn grote haren, maar mijn winter haren (wolvacht) nog niet hoor. Nu moeten we dat dus vandaag vlug aan jou en alle andere vriendjes en vriendinnetjes laten weten dat ze niet ongerust moeten worden. Die donzen haartjes zorgen er ook voor dat we het niet te warm krijgen en dat is dus voor jou heel belangrijk. Jij schrijft dat je in de zon wil gaan broeien.
  Vrouwtje moet jou dus als ze tijd heeft maar met de handen veel knuffels, dan verdwijnen de oude kriebelharen vlug. Tja jij vind borstelen helemaal niet fijn en jouw vrouw weet precies hoe ze jou kan helpen.
  Vandaag wordt het voor jouw een verwendag met zon en geen kou, dus wij denken dat jij heerlijk in de zon in de vensterbank of bank of wat ook te vinden bent.
  Die tip van die snack zal ik onthouden en vrouwtje er vaak aan herinneren dat dat ook help voor de bontjas, hopelijk trapt ze daar in.
  Fijne dag Bert met vrouwtje en knuffies van ons en nog veel pootjes en kopjes van mij om je te steunen met de kriebelharen.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoiJip,ja ik wist het gewoon niet hoe ik met het verharen moest omgaan Jip. Het is best moeilijk want het is een verandering. Ik kreeg vanmiddag al extra knuffels en aaien. Dankjewel voor de uitleg ik hoop zo dat ik warm blijf!! je vriend Bert

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Toevallig dat je over verharen begint.
  Ik laat hier overal vlokken haar achter, bij voorkeur als de stofzuiger net is opgeborgen.
  Ik ben er een paar dagen geleden mee begonnen, toen het nog vroor.
  Dat was vreemd, want het was heel erg koud!
  Ik wilde geeneens meer naar buiten, en lag lekker in mijn mand(! dat is ook nieuw, dat ik in een mand lig! Maar ik ben óm, ik vind het heerlijk!) bij de verwarming. En toen ging ik verharen!
  Weet je wat het is? Wij merken dat het langer licht blijft, en dan gaan we verharen. Dat betekent dat het lente gaat worden.
  Ik verhaar het hele jaar door wel een klein beetje, maar in de lente en in de herfst het meeste.

  Ik denk niet dat je kaal wordt, want wij katten hebben miljarden haren. Dus zelfs als we verharen houden we er altijd nog heel veel over. Die we ook weer kunnen verharen Enzovoorts.
  Ik zit steeds te krabben en heb dan hele plukken tussen mijn tenen.
  Mijn vrouw gaat me binnenkort weer eens borstelen, maar dat helpt ook niet echt.
  Misschien kun jij aan je vrouw vragen of ze je met een beetje vochtige hand wil aaien, of met een microvezeldoekje. Dan blijven je haren daar aan kleven.
  Ik laat mijn haren gewoon overal door achter, in huis. Op de vloerbedekking, op de bank, op bed. Overal. Maar niet in mijn mand, want daar slaap ik. En dat zou dan kriebelen.
  Ik vind het ook leuk om mijn losse haren aan mijn vrouw af te smeren. Vooral als ze zwarte kleren aan heeft. Dan zien mensen tenminste dat ze van mij is.

  Dus maak je maar niet ongerust Bert!
  Dat je verhaart betekent dat het lente wordt, en dat je lijf en je haren dat weten.
  En er zijn altijd genoeg haren die bij jou willen blijven, zodat je het niet koud krijgt.
  Maar extra snacks voor de zekerheid lijkt me wel verstandig!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, dat van die haren achterlaten op zwarte kleren vind ik een goed idee. Als ze naar buiten gaat, hoeven andere katten niks in hun kop te halen van mee naar huis gaan. Ik weet dat ze anderen aait. Dat ruik ik. Dus elke keer als ze alleen thuis komt ben ik toch opgelucht. Het verharen blijft een beroerd ding. Aaien of niet. Ik verhaar overal, thuis ruimt ze het vanzelf wel op. Dankjwel voor de info over het kaal worden, dat soort dingen blijven toch… ik doe zo lang over een echt goede wintervacht en als ik denk dit is het, gaat de boel uitvallen. Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *