Zwarte katten steeds vaker geadopteerd

zwarte kat  Goed nieuws uit de asielwereld. Zwarte katten worden steeds vaker geadopteerd. Dat komt door de film Black panther.

Zwarte katten hebben het altijd wat moeilijker dan katten van andere kleuren. Gelukkig begrijpen meer en meer mensen wat ze eigenlijk te bieden hebben.

 

Bijgeloof

Er zijn nog altijd mensen die denken dat het zien van een zwarte kat ongeluk brengt. Dat is bijgeloof. Het is onjuist. De werkelijke betekenis van het zien van een zwarte kat is dat er liefde en voorspoed onderweg is naar jou. Dat is dus precies het omgekeerde. Toch hangt het bijgeloof nog in de lucht. Een zwarte kat die in het asiel woont, heeft minder kans om een thuis te vinden.

Daar komt nog eens bij, dat veel mensen het moeilijk vinden om mooie foto’s te maken van een zwarte kat. Want ze hebben Facebook en Twitter en ze willen plaatjes neerzetten.

Film

Sinds de film Black Panther (vertaling: zwarte panter) in de bioscopen draait, is er een verandering merkbaar. De science fiction film zit vol zwarte mensen met in de hoofdrol een zwarte koning. Dat soort films zijn er nog veel te weinig.

Door de film snappen de mensen weer: black is beautiful. (zwart is mooi).En dat merken de dierenasielen, vooral in Amerika. De zwarte katten krijgen vaak een naam van een van de personages uit de film. Naarmate de film langer in Europa draait, gebeurt dat ook hier.

Populair

Gelukkig is het gemiddelde dierenasiel best streng in aan wie ze een dier meegeven, en nemen ze gemakkelijk dieren op. Want eerlijk is eerlijk, als een kleur opeens populair wordt, kan het ook tijdelijk zijn. Hoe dan ook vinden nu meer zwarte poezen en katers een thuis, en leren de mensen met wat meer inspanning prachtige foto’s van de kat maken, en zo kan de populariteit gemakkelijk groeien. Zwarte katten zijn nou eenmaal prachtig.

(bron: hln.be)

 

 

4 thoughts on “Zwarte katten steeds vaker geadopteerd

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje heeft het er altijd erg moeilijk mee als de mens een dier kiest om zijn uiterlijk. Het gaat om het dier zelf. Vrouwtje heeft zelf 2 X een zwarte kat gehad en ze waren wat karakter betreft super lief en dat hoort ze wel meer van mensen die een zwarte kat hebben gehad of nog hebben. Ja hoor je kan ook hele mooie foto’s maken van een zwarte kat vind ze.
  Door een film is het wel fijn dat de mensen dus gaan nadenken dat zwart geen ongeluk brengt, en ook heel goed dat men in een asiel goed oplet als mensen een dier gaan halen.

  Nou Bert ik zie dat ik moet opschieten, want er zijn ineens weer heel veel vogels en er komen er steeds meer aan vliegen, komt vast en zeker door dat het minder koud is nu.

  fijne dag en knuffels, pootjes en kopjes.

  Je grote vriend Jip

 2. Is toch te zot voor woorden dat men geen zwarte kat wil omdat dat moeilijk op de foto is.
  Ik heb juist een zwak voor zwarte katten, de allereerste kat die we thuis hadden was Moortje, een zwarte kat. En vanaf dat ik klein ben zei ik ‘later als ik groot ben wil ik een zwarte kat en die gaat Snork heten’.
  Alleen, Doezel werd de zwarte kat (hij had die naam in het asiel gekregen, wel met een s, maar vond ik leuk). Toen werd de zwart witte kat Snork (hem hadden ze Azolo genoemd, hij was gevonden in de Azolastraat, de a werd een o omdat het een jongetje was).

  1. ik vind zwarte kanten ook mooi, Djoeke van de dierenkrant ziet er super uit en ze doet van alles. Wat leuk hoe DOezel bij u was gekomen en Snork ook!!

 3. Bert ons vrouwtje zegt echte schoonheid zit van binnen en we weten dat zij een hele zwarte kat prachtig vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *