Opeens kwam er iets van vroeger terug

  Laatst had ik het opeens. Zo gek. Alles was goed en gezellig en van het ene moment op het andere was alles eng en moeilijk. Het is zo raar dat het bestaat.

Toen ik weer mezelf was, snapte ik dat er iets van vroeger was terug gekomen. Gelukkig ging het ook weer weg.

Ik wil vertellen wat er gebeurde en hoe het weer in orde kwam, hopelijk heeft u er wat aan.

Gezellig

Het gebeurde op een avond dat mijn vrouw en ik naar boven gingen. Naar de slaapkamer. Dus dat was al gezellig, iets dat we samen doen als ik er zin in heb. Ik ga altijd als eerste de trap op dat is omdat zij me niet kan bijhouden. Want ik ben veel sneller, dat is nou eenmaal zo. Op de trap hou ik altijd pauze, dan sta ik op een trede stil zodat zij kan meekomen. Na een knuffel gaan we dan verder en zo komen we dus in de slaapkamer.

Staart

Ik was nog aan het denken zal ik nou al op bed springen of zal ik het doen als zij al ligt, toen er iets geks was. Wat, weet ik niet. Ik zag haar been, ik voelde me bang en boos, ik raakte opgewonden, het leek alsof ik weer op straat leefde terwijl ik heel goed wist dat ik thuis was. Mijn staart was meteen heel erg dik, de haren stonden alle kanten op. Ik wist niet wat ik moest doen.

Aaien

Mijn vrouw zag dat ik raar was. Ze deed of er niks aan de hand was en ze ging op bed zitten en ze zei met een gewone stem: “Kom er ook bij, Bertje.” Ze klopte op het bed, net als altijd.

Dus toen voelde ik me meteen rustiger. Ik herkende het bed en haar en ik wist dat ik een eigen plek had op het bed. Toen sprong ik op het bed, en serieus waar,  toen ik op mijn eigen plekje lag, was mijn staart weer normaal en ik ook.

 

4 thoughts on “Opeens kwam er iets van vroeger terug

 1. Lieve Bertje,

  Wat raar he,dat dat ineens zo opkomt.

  Gelukkig was je weer gauw jezelf, heel goede aanpak van het vrouwtje.

 2. Hallo Bert,

  Kerel dat was schrikken zeg, nou jou hartje ging vast en zeker heel erg tekeer. Je hebt net als ik veel meegemaakt en vrouwtje noemt dat een rugzak. Is echt niet zo vreemd hoor dat jij zo geschrokken was en ja dan krijgen we een eekhoornstaart, vrouwtje noemt die dikke staart zo en ook je bontjas op de rug gaat helemaal hoog staan. Dat komt door de angst en zo lijk je dan veel groter en denkt de vijand: Oeps wegwezen want die grote kerel kan ik niet aan.
  Jij was vast en zeker zo van vrouwtjes been geschrokken omdat jij al een beetje aan het voorbereiden was om heerlijk bij vrouwtje te gaan slapen. Misschien is er ik je zwerfbestaan iemand geweest die je een flinke schop heeft gegeven. Nou ik loop ook wel eens met een dikke staart en rug haren hier. Bij mij zijn echt de problemen van harde geluiden en vuurwerk met oud/nieuw jaar, als er plots iets onverwachts gebeurt.

  Er is dan niks zo fijn als vrouwtje dan bij mij is en naar me toe komt en heel zachtjes tegen mij praat en wat ik ook zo fijn vind is als ze heel zachtjes bij mijn oortjes geluidjes maakt. natuurlijk ook knuffelen.

  Bert het kan best zo zijn dat je dit wel eens een keer meer mee gaat maken.

  Nu gaan we er maar weer een fijne rustige dag van maken samen met onze vrouwtjes en krijg je knuffels van mijn vrouwtje en voor jou poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dus jij snapt het dat ik opeens zo geschrokken was. Het is precies wat je vrouw zegt dat het komt omdat ik een rugzak heb, ook al zie ik die nooit. Dingen van vroeger blijven moeilijk, vind ik. Wat mooi dat jouw vrouw hetzelfde doet als de mijne, knuffelen en dichtbij komen helpt dan echt, poot van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *