kater Browser blijft lekker in de bibliotheek wonen

bibliotheek Na zes jaar trouwe dienst als bibliotheek-kater in Texas ontving Browser zijn ontslag. Er waren klachten gekomen. Maar ontslag? Browser weg? Dat was een gedachte die voor velen niet te accepteren was.

Dit is een verhaal met een happy end, zoals dat ook hoort bij een hardwerkende kater.

Muizen

Ongeveer zes jaar geleden had een bibliotheek in het stadje White Settlement, (de Amerikaanse staat Texas) een probleem. Muizen. Je kunt er van alles tegen doen, maar de meest logische en best werkende oplossing is een kater in conditie en die zich oer voelt. Zo kwam het dat Browser in de bibliotheek kwam te wonen en te werken. Maand in, maand uit, was hij op zijn post.

Zijn takenpakket werd vanzelf groter. Hij was de plaatselijke therapeut die alles begreep wat de mensen tegen hem zeiden. Hij was de aaibare vriend. Hij was toezichthouder op studie en lezen.  Wie was er nuttiger dan Browser?

Klachten

Toch kwamen er klachten. Er waren bibliotheekbezoekers die last kregen van een  allergie, dat kwam door Browser. De oplossing was radicaal: ontslag en dertig dagen om een nieuw onderdak te vinden. Waar moest hij heen? Waar kon hij een nieuwe baan vinden?

Aandacht

Dat werd een rel die de aandacht trok van heel Texas en landen erbuiten. Browser weg? Iedereen protesteerde. In het stadje begrepen ze dat ze misschien wat te snel tot een besluit waren gekomen – dat begrip werd bevorderd door de ongeveer achttienhonderd mails per dag die stuk voor stuk Browser steunden.

Ze gingen vergaderen. De burgemeester kwam erbij. Betrokken burgers eisten spreekrecht, wat niet lukte. De internationale druk werd wel degelijk gevoeld. Al die mails, en er kwamen zelfs boze berichtjes uit Europa.

En uiteindelijk gebeurde wat vrijwel iedereen wenste: Browser mocht blijven. Gelukkig.  De mensen met een allergie konden een andere oplossing zoeken.

(bron: independent.co.uk)

2 thoughts on “kater Browser blijft lekker in de bibliotheek wonen

 1. Hallo Bert,

  Wat een fijn nieuws breng jij ons vandaag. Had die Browser zoveel jaren hard gewerkt om de muizen uit de Bieb te verdrijven en al die mensen te helpen en dan ontslag omdat er mensen die allergisch zijn voor ons. Ja daar kunnen wij echt niks aan doen en dat is voor die mensen ook heel erg. Veel mensen denken dat de allergie van de haren van ons dieren komen, maar dat klopt niet, het zijn onze huidschilfertjes. Vrouwtje en ik vinden het ook wel erg dat die mensen nu niet meer naar die bieb kunnen, maar er zijn er misschien nog meer in de buurt. Het is en blijf ook belangrijk dat wij een hele grote hard werkende taak/baan kunnen hebben en dat allemaal voor de mensensnuiten.
  Ik ben blij dat vrouwtje niet allergisch is voor mij, nou ja misschien voor mijn boeven streken, maar daar wend ze vanzelf aan. Nu zei vrouwtje wel dat ze mij echt niet weg doet voor een allergie, er zijn nog wel wat pilletjes ed voor en de rest neemt ze er gewoon bij zegt ze. Wij houden veel te veel van elkaar om ons voor wat ook niet uit elkaar te laten halen.

  Zo Bert ik ga dadelijk eens even naar al de vogels kijken en daarna in mijn slaapje wat kachelhout zagen(snurken) Je weet daar ben ik heel goed in en ik moet natuurlijk ook wat doen voor de kost zegt vrouwtje. Ik heb al wel weer mijn taak van boodschappen controle gedaan en goedgekeurd.

  Fijne dag voor jou en vrouwtje en knuffels van vrouwtje en groetjes voor jouw vrouwtje. Poot en kopje van mij.

  Je grote vried Jip.

  1. hoi Jip volgens mij heb je weer een drukke en fijne dag gehad met je vrouw samen. Jij krijgt zeker weten nooit ontslag zoals die bibliotheekkater en ik ook niet, want bij ons is samen gewoon echt samen!! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *