Nachtknuffels vind ik toch het fijnste

nachtknuffels

Ik heb een keer gezegd geloof ik dat de ochtendknuffel het fijnste is. Maar nou ben ik veranderd van mening. De nachtknuffel is het fijnste.

Sinds ik een gefoelige maag heb, ben ik in mezelf ook gefoeliger. Dat is gewoon zo. Dus als er iets fijns is, dan heb ik er meer gefoel bij en het gefoel duurt ook langer. Dit moet ik eerst even uitleggen.

Gezellig

Meestal ga ik mee naar bed als de nacht begint. Dan ga ik op mijn eigen stuk op bed liggen voor het aaien en een gesprek. Of ik een goede dag heb gehad, vraagt mijn vrouw dan. En ze vertelt over haar dag. Het is gezellig om even samen zo te hangen. En als ik denk, nou kan ze wel slapen, dan ga ik naar beneden en dan heb ik de huiskamer voor mezelf.

Friemelen

Na een poos hoor ik dan iemand de trap af lopen. Ja, van een mens hóór je zoiets meteen, daar moeten we eerlijk over zijn, een kat kan sluipen, een mens niet, ik heb het nog nooit meegemaakt persoonlijk.
Zit ik in de vensterbank, dan spring ik er meteen uit en ik ga op het tapijt zitten: “Meewww!” En dan komen de knuffels. Aaien, achter mijn oor friemelen, liefe woordjes. Daarna gaat ze naar de wc en als ik weer MEWWW zeg, dan krijg ik meer knuffels.

Nachtknuffels dat zijn de beste knuffels.
Serieus waar.

Samen

Het huis is dan helemaal stil en op straat gebeurt niks dus daar hoef ik ook niet over na te denken. Alles is rustig en veilig en ook een beetje donker. En soms slaapt mijn vrouw nog half dus dan zijn de knuffels nog veel zachter dan anders.
Het is intiem.
Dat ik foel: we zijn helemaal samen.

Maar ja net als ik weet nog even en ik slaap, dan zegt ze dat ze weer naar bed gaat. En dan ga ik mee hoor, want grote kans dat deze jongen dan nog een knuffel scoort.

14 thoughts on “Nachtknuffels vind ik toch het fijnste

 1. Hajoooo oompie bert.
  Ooooh kwijg uwes nagknuffels? Ikke nooit🙀🙀 ikke kwijg smorregens alleen fliegles. Ik moet tog echt eens met me mensen gaan pjate, want ik wil dat ook!!!

  1. Ik zeg doen Dorus. Maar je kunt ook zelf beginnen als je ’s nachts wakker bent en je mensen ook, dat je dan een kopje geeft ofzo.

 2. Wat een lief verhaal heb je geschreven over jouw nachtknuffels. Floortje vond het een roomanties verhaal, een verhaal van echte liefde tussen mens en dier. Dat is toch het mooiste wat er is lieverd? Fijne dag lief vriendje . Knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje het is vanzelf gegaan want toen ik hier pas was, kreeg ik ook nachtknuffels en soms doe ik het ook uit mezelf. Wegens dat ik me dan van binnen vol foel van gefoelens en door kopjes geven word ik dan rustiger,
   pootjes van
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  ik vin jij heb zofeel mooie en lieve letters gemaak. En jij heb gelijk. Als jou vrouw hallef slaap dan krijg jij nog meer lieve en zachte knuffels. En jij kan het foele, jou hart saame met jou vrouw ze hart. Dat is belangrijk Bert assie saamewoon.
  Selluf slaap ik boofe op mij vrouw en soms krijg ik dan ook eksra knuffels. Als mij vrouw haar oog oope doe en zij zie mij. Dan foel jij zo diep in jou buik jij ben saame. Zofeel geluk kan jij bijna nie geloofe van jou eigen,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat jij bovenop je vrouw kunt slapen dat is voor mij een wonder, hoe je dan kunt blijven liggen met al die geluiden en bewegingen. Maar jij kunt het en je doet het ook dat je van binnen foelt het gaat om samenzijn. Dat heb ik ook,

   je Bertje

 4. Knuffels zijn het beste om te geven en te krijgen. Ik slaap vaak stevig tegen het meisje aan. Vinden we allebei fijn. Het is ook lekker warm. Ik ga vannacht ook om een knuffel vragen, even tussendoor van het slapen.

  1. hoi Tjessi, wat dapper zo dicht tegen haar aan slapen. Dat is iets wat ik niet durf wegens dat ik toch het veiligst op mezelf ben dat is een gefoel dat kan ik niet goed uitleggen.

   1. Ik heb dat eerst eens heel even geprobeerd en toen steeds vaker. Nu blijf ik ook liggen als ze even uit bed moet. Maar warmte kun je ook krijgen als je niet samen slaapt, warmte voel je overal.

 5. Lieve Bert, ja ik denk dat je gelijk hebt dat nachtknuffels het fijnste zijn. Ik vond het altijd heerlijk als Bolletje even op bed kwam knuffelen als ik eigenlijk al sliep. Jeroen tilde hem dan op het grote bed en Bol ging dan heel hard spinnend aan mijn hoofd snuffelen. Daar werd ik wakker van en dan kreeg hij natuurlijk een heleboel kusjes, dat vond hij het allerfijnste.
  Ik denk dat je vannacht vast wel weer een nachtknuffel krijgt Bert!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. Wat dapper van Bolle dat hij dat durfde op bed getild worden en dan zo snuffelen, dat heb ik nog nooit gedurfd. Het klinkt heel gezellig ook omdat het nacht is dan is alles anders, ook het gezellige is dan anders. Maar ja ik moet ook slapen en soms ben ik wakker en mijn vrouw niet, dat kan ook nog,
   pootje van
   Bert

 6. Hallo Bert,
  Nou ja je weet dat ik een knuffelkont ben, en ik maak vrouwtje als ze slaapt nooit wakker, ze doet al te weinig uurtjes slaap doen, maar als ze wakker is en even mensending gaat doen dan zit ik natuurlijk ook klaar voor de nachtknuffels. Nu het koud wordt in de nacht en zeker waar we slapen, kruip ik onder het dekbed tegen vrouwtje aan en doen we even samen praat/miauwen en veel knufjes en kusjes geven. Maar niet te lang, want vrouwtje moet natuurlijk weer slaap gaan doen. Ik denk dat wij de nacht knufjes het allerfijnste vinden doordat het heel stil is en wat donker, we hebben een klein nachtlampje voor mij aan . Niks kan ons storen en voelen wij ons dicht bij elkaar. Maar mijn morgen en avond knufjes zijn ook heerlijk hoor. Ik hoop voor jou dat vrouwtje soms wakker is en jullie dan weer knuffen doen. Van vrouwtje voor nu knuffel en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat nachtlampje heb ik ook dat was er al geloof ik toen ik hier kwam. Ja het is ook kouder misschien is de nachtknuffel daardoor ook fijner dat ik het warmer krijg daardoor. Onder het dekbed lijkt me ook heel gezellig als ik het durfde maar misschien is het persoonlijk dat kan best. Jij bent ook een knuffelkater maar dan weer op een andere manier dan ik en dat is ook goed.

   poot van je vriend
   Bertje

 7. Hoi Bert. Frau moet soms in de nacht op de mensenbak. Als ik dan ook wakker ben, dan kom ik meestal wel een aaitje halen. Oh enne mensen kunnen wel sluipen. Ze doen het alleen bijna nooit. Pootje van mij.

Reacties zijn welkom