Dorus over: mij naare weeke

weeke

Hajooooo iedeween. Daar is uwes pantertje Doorie weer hihihi. Waar gaat ik het deese keer oofer hebbe… Nau, oofer wat ik al twee folle weeke moet meemaake.

Foor me deur

Twee week geleede kwamen er opmijeens 2 manne foor me deur. Ikke sjrok me rot. Se froege of se op mij ballekon mogge sjillere maar datte se eers moese kijken hoe en wat. Frauw sei dat dat goet was, maar dat se eers mij inne sjaapkamer moese stoppe. Se weet dat ik in mijn bwoekie poep fanne angst fan freemde mense. Nau… ikke flugte al self naar de sjaapkamer en sat onner de kast te bibbere.
Ikke hoorte awwes wat se seide. Mij kipgaas mog gewukkig blijfe maar al mijn stoeltjes moese naar binne.

Er was ies

Nau fan mijn ja!!
weekeSe seide dat se de follegenne dag tewug sauwe koome om te gaan sjillere. Na 3 uur durfte ik einneluk onner de kast fandaan te koome. Frauw riep me wel, maar ikke durfte nie. Sniksnik. Ikke wert snel weer me auwe self. Ikke ging weer ete en saafons sat ik me gebruikelukke 4 uur te peele en ete. Hihihi.
Ikke kjeeg ook gewoon om 5 uur inne oggent eten. Maar ikke foelde dat er ies was. Want frauw kleedde sig froeger aan. En omme 7 uur ging de bel. Oooooh help me!! Ikke stoof weg. Ikke hoorte frauw segge dat se niet zomaar het huis in mogge wope. Se moese eerst kwoppe of segge datte se ff weg moesse. Want frauw hielt mij in haar gaatje.

Stoere jongen

Totte drie uur bweef ikke bibberend onner de kast. Toene se wegwaare riep frauw me weer. Ikke sat foor de kast. Ooooh ikke was sooo bang sniksnik. Toen tilte frauw me op en we liepe naar binne. We ging zitte en frauw sat saggies tege me te pjate. Dat ik een stoere jonge was enso. Toen kwam mij man binne. Ikke durfte hem niet te furrwelkome, ies wat ik egwaar iedewe dag doe. Man kwam naar mij toe. Ooooh ikke was so bang.
Een paar dage ging het weer reedeluk. Ikke hoorte de sjillers wel, maar ikke sag se niet meer. Frauw sei datte se op annere ballekons waare. Ommedat ik sooo bang was at ik minner dan normaal. De helf minner. Frauw sei dat hut geen kwaat kon.

Masjiene

weekeMaar toen kwaame se foor. En se hatte een enge masjiene er bij. Oooooh so erg. Ikke flugte weer. Frauw gooite snel de lamelle digt. Solang ik ies nie sie ben ik er minner bang foor. Maar toen kwopte een sjiller opmijeens aan me raam. Terwijl ik dus op de bank aan hut bibbere was. Ikke rente naar aggere. Op bet. Me frauw moes alles ope maken en ik sag die enge masjiene weer sniksnik. De hewe dag ware se foor me raam. Ikke durfte nies. Nie eete. Nie dwinken. Nie naar mijn bak. Frauw kwam teets bij me sitte. En se gaf me uit haar hant ete.
Ikke nam ies. Ikke kweeg ook lekkere noepies. Kaastoktok. Die at ik wel hihihi.
Toen sei frauw dat ik een boefie was hihihi.

Ofer mijn manmeneer

Me frauw liet de hewe week de lamelle foor mij digt. Ikke durfte daardoor veel meer. Het was hier so keidonker de hewe week. Pas asse de sjillers wegware ging er 1 raam ope. Foor het annere raam stont die enge masjiene. Ikke was daar so bang foor.
Gewukkig sjijn de sjillers bijna kwaar. En dan gaat die stomme masjiene weg!!
Maar toen gebeurte er opmijeens hier wat. Mijn manmeneer wert siek. Hij kweeg puikgwiep. En hij moes hoese en hij moes steets puuge. En toen gebeurte hut…

Ies bij sijn naafel sgeurte. En me man foelte opzijneens een bult. Hij ging naar dokker en die sei datte hij naar hut siekjeshuis moes foor een eggo. Die hep hij affeloope frijdag kjeeg. En fanmijndaag kwijg hij de uitslag. Poote jullie mee datte hij geen sneetje in sijn puik hoef te kwijge? Dank uwes.

Dit was het foor deese keer
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes

Toedeledokie

Dorus

16 thoughts on “Dorus over: mij naare weeke

 1. Hallo Dorus,

  O wat heb jij een akelige weken achter de poot, Ja ikke weet ook wat bang zijn is, wan in ons vorige huis aan het water was altijd lawaai va de ene na de andere buren die hun huis anders deden maken en vrouwtje noemt dat verbouwen, nou dat deden ze ze dan maanden aan een stuk en hup de volgende ging het doen. Dat was jaren zo en daarom zijn wij daar weggegaan en heeft vrouwtje ons vooraltijdhuis gekocht. Dorus al was jij heel bang met die enge machine en dat de mannen voor de ramen moesten werken, ik vind jou toch een hele stoere kerel hoor. Hopelijk zijn de mensen nu klaar en gaat de machine voor een ander huis om daar te schilderen. Ik weet zeker dat jullie huis er heel mooi uitziet buiten en zie het maar zo de ramen hebben een nieuw vachtje gekregen.

  Gisteren vertelde vrouwtje dat manmens heel veel au aan de vinger heeft en naar de dokter moest, die zorgt ervoor dat de vinger weer beter wordt. Maar hij kreeg wel te horen dat er geen snee in de buik hoeft. Kijk dat is nog eens goed nieuws vind ik. Jullie hebben vast alle 3 een rondehupdans gedaan.
  Dorus voor jou en je mensen een fijne dag, knuf van vrouwtje en poot en kopje van Oome Jip

  1. Hajoooo oome jip.
   Ooooh dus uwes hat ook enge mense naas uwes. Ikke weet awween hoe het er nu oppe me ballekon uitsie. Want daar kan ik wopen. Oooh het isse heel wit weer. Ikke mog pas naar buite toen dat witte dwoog was. Want frauw wau geen witte doorie hihihi

   Ooooh we waare gissere dolbwij toen man tewugkwam fanne dokker. Hij hoef geen snee in zijn puik!! En sijn finger sal ook fas goetkoome hoor! Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hoi Doorie. Was je zoooo bang. Arme panterkater. Ikke furgeet altijd om bang te zijn als zoiets gebeurd. Dan ga ik altijd kijken hoe ze het doen en of het goed gebeurd.

  Oppe Instaa las frau net dat je manmeneer geen sneetje hoeft. Geef hem maar een dikke knuffel. Die hebben jullie sowieso allemaal wel verdiend na alle stress.

  Pootje van Minnie

  1. Hajooooo tante minnie.
   Ikke hep ook instagwam en daar hep ik ook heeeeeel feel fjientjes. En daar ben ikke soms ook tauwt hihihi. Gewukkig hep me mamsie geen instagwam hihihihi
   Ooooh dus uwes ben nie bang foor enge mense? Ooooh wat raar!! ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Ikke wel hoor.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ
   En uwes benne follegenne week weer ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ

 3. Oh lieve panterkater Doorus, wat een nare weken heb jij moeten doormaken met schilders en akelige machines. Gelukkig dat het nu allemaal klaar is. En super dat jouw manmens niet gesneden hoeft te worden, wat zullen jullie blij geweest zijn. Alles is nu weer achter de poot en je kan weer gaan pootballen enzo. Floortje en ik vinden jou een hele stoere katerman hoor. Fijne dag nog lief vriendje, kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. Hajoooo tante floor en mefrauw ina.
   Oooooh hut was sooo eng met die sjillers. Ikke was so aan hut bibbere sniksnik. En nu sjijn se einneluk weg en sijn me gorredeine weer oope. Ennnn ikke doet weer fennestebankkonttroole hihihi.

   Ooooh me mense waare so bwij datte se nie naar hut siekjeshuis moese foor een snee.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Lieve Doorie van mamsie ze hart,

  oooh mij stoere jonge, hebbie zofeel bang zijn gehad in jou lijf en ik jou kop. Mamsie was onnerust, jij kan niks doen als jou beebie onner ze kas zit. Mamsie heb ze poote suf gedraai dattie uit jou kas zou koome. En zij heb ze eigen groote buik moete troose van dattie nie zofeel kon eete van jou schrik. Gelukkig eetie wel kaasnoepies want dat hebbie van jou mamsie. Kaasnoepies hellep alteit mij jonge. Garnaaale, saardiene en makkareele assie heel feel schrik heb. Maar jij moet nog meer erfaring leere mij jonge en jij weet mamsie is er alteit assie jou garnaaale nie lus. Mamsie leef alteit met jou eigen mee.
  En met jou menseman en mij vrouw heb mij eigen fertel, jou menseman hoef geen snee in ze buik. Oooh alles kom goed en mij hart is blij. Misschien kan mij soolvrouw nu ze kaastaart met mij garnaaaale maake assie jou feessie vier. Dattie stil sta bij jou geluk mij jonge, dat is belangrijk.
  En jij ga nie gekke streeke uithaale op jou innestegram. Mamsie kan alles van tegnies nie bijhouwe maar zij houw ze jonge wel in ze eigen gaatje!

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooo mamsiewamsie.
   Ikke ben niemeer bang hoor want de sjillers sijn weg!! Jippieeee hihihi
   Ook die enge masjiene is weg. Ooooh mamsie, ikke was daar so pang foor. Hij deed piep piep piep en vroem. En het ging omhoog en ommelaag. Snikkerdesnik.
   Gaaf he dat mij manmeneer geen snee hoef te heppe. Oooh me mense ware dolbwij.

   Mahammmmm uwes mag nie fan annere me antwoorte wese!!! Er is soies as preifussie!! Ooooh mamsie tog. Datte is tauwt hoor!!!

 5. O,lieve Doorie.
  Wat een ellendige ellende heb jij gehad.Je tante Muzette is een beetje in sjok ervan.
  Zoveel herrie en schilders.Dat is echt wel iets waar je helemaal niet op zit te wachten.
  Ik hoop eggies waar dat het snel over is.Gelukkig was je vrouw er om goed op je te passen en te spelen met je lichtje, en je hebt ook wel iets gegeten.Kaas noepies zijn ook errug lekker!!Ik vind de foto (als ik het goed zie) van je puikie ook mooi.
  Dan ook nog de spanning voor je manmens.Maar scullary girl heeft gelezen dat hij gelukkig geen narekoos en een snee in krijgt.
  Dat is wel iets om te vieren met extra noepies en een paar uur met het lichtje spelen.Ook zag scullary girl dat hij een auwie vinger heeft….
  Lieve zwarte panter siamees je krijgt van je tante Muzette kopjes omdat je zo knap en dapper bent en ook kopjes voor je vrouw en beterschap kopjes voor je manmens.

  1. Ooooh dank uwes voor de koppies en pootjes ๐Ÿ˜ธ
   Gewukkug sjijn de sjillers weg!! En ikke hep alweer stjaatkonttroole daan hihihi.
   Ikke ben bwij datte me manmeneer nie in sjiekjeshuis hoef. Want nau kan ik hem iedewe keer wellekom thuis teege hem segge ๐Ÿ˜ธ
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Och Dorus wat een verschrikkelijke week is het voor jou geweest!!!!
  Maar wij vinden jou echt waar super, super dapper!!!!!
  En gelukkig is voor man hoeft er geen sneetje in zijn buik gemaakt te worden.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

 7. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, wat een vreselijk afontuur heb je meegemaakt! Logisch hoor, dat je je dan verstopt. Ik denk dat je mensen dat misschien ook wel het
  liefste hadden gedaan!
  Bol heeft vorig jaar 3 maanden die mannen gehad, in zijn tuin en huis. Ook met die grote masjienes. En hij vond er ook helemaal niks aan – en wij ook niet!
  Hopelijk zijn de schilders snel klaar, dat je niet meer bang hoeft te zijn.
  En gelukkig dat je manmeneer geen operatie hoeft!!
  Een heel voorzichtig aaitje voor jou en liefs voor je mensen,
  Cisca.

  1. Hajoooo mefrauw cisca. Ooooh de sjillers sjijn fanmijndaag weg. Foetsie. Pleitte hihihi.
   Oooh en ikke hep alweer fennestebankkontroole daan. Ikke hoop datte se nooitttt meer koome.
   We waare sjo bwij datte me manmeneer geen snee hoef te heppe ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ
   Ikke ga ff ploffe ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

 8. Ben je nu niet meer bang? Ik hou ook niet van dit soort dingen, dan ga ik onder de bank en dat kan ik heeeel lang volhouden!

  1. Hajooo tjessie.
   Nu benne ik minner bang. En ikke ben weer een bwij-je kater hihihi.
   Ooooh dat dee ikke ook onner de bank. Maar ikke ben te gwoot en sat bijna kwem. Toen ben ik onner de kast gekjope
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

Reacties zijn welkom