Speelgoedtest: Tjilla en de krabmat

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week: Krabbie de speciale krabmat.

De krabmat

Deze keer hebben wij een krabmat getest. Een hele speciale. Wij noemen hem Krabbie en er zitten balletjes in. Twee balletjes. Huh?! Wij kennen alleen die zonder balletjes, dus dit is wel anders. Het is een grote krabmat. Krabbie is 35 cm lang, 35 cm breed en 6 cm dik. Echt heel groot dus. Bovenop en aan de zijkant zitten allemaal dingen om je poot door te doen om de balletjes te raken zodat ie gaat zwiepen. Bovenop in het midden is een stukje waar je met je nagels op kunt krabbelen.

Krabbie is gekocht bij Petsplace via de computer. Een speciale krabmat kost nu € 8,96 (aanbieding). Klik hier en kijk.

Wat wij vinden

Wat valt ons op bij Krabbie?

 • kan heel veel
 • is heel groot
 • is heel sterk
 • is mooi en mooi wit
 • is best wel zwaar
 • is van speciaal papierkarton
 • heeft twee balletjes
 • maakt geluid
 • bijt niet

Onze ervaring

Krabbie is cool. Krabben en spelen tegelijk, heel tof. Je kunt erop zitten en je kunt er ook naast liggen, als je een beetje een luie dag hebt. Wat echt heel tof is: je kunt samen spelen! Zelfs met zijn drieën. We hoeven met deze niet om en om tegelijkertijd te spelen. Hij is ook best zwaar zodat ie niet tijdens het spelen door de hele kamer schuift. Als je wild doet, gaat ie misschien wel schuiven. Het mensenmeisje vind dat Krabbie een luxe uitstraling heeft. Een krabmat met balletjes vinden we leuker dan zonder balletjes.

Tingelen

Tijdens het verzorgen van je nagels kun je spelen. Dat is leuk want nagels verzorgen is iets wat moet, en nu wordt het leuk. Dat is echt heel slim bedacht. Als de balletjes tegen elkaar gaan, hoor je tingelen. Vinden we leuk dat het wat lawaai geeft. Dat geeft altijd een goede dimensie tijdens het spelen. Het is ook goed voor katten die minder goed kunnen zien. Dan kunnen ze horen waar de balletjes zijn. Handig.
Krabbie kun je ook kopen in een rondje en ook in het zwart. Na onze test denken we dat het rondje leuker is voor jonge katten vanwege het zwiepen, en het vierkantje leuker is voor katten voor wie het allemaal niet zo snel hoeft.

Oordeel

Tjilla

Aantal kopjes (max 5): 😺 😺 😺 😺
Krabbie is op de foto met Tjilla.

Tjilla, Tjessi & Tjaiia
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

8 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla en de krabmat

 1. Hajoooo tjilla

  Ooooooh wat een gaafe krabbie isse dat!!!
  Maak het twoep? Ikke ben naameluk met een karretonne doos beesig te sjope en oferal wigge snippers karreton door het huis. Hihihi
  En as ieee stuk is, kanne de balle er uit gehaalt worre?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Dorus! Nee, is heel stevig karton. Ik heb al goed gekrabbeld maar er is niets vanaf gekomen. Misschien wel als ie wat ouder is. Maar het is echt een gaaf ding, Als je een snelle wil, moet je om een rondje vragen!

 2. Lieve Tjessi, Tjilla en Tjaiia,

  van mij eigen wil ik eers zegge, dank jullie wel foor zofeel informazie ofer Krabbie. Van mij eigen ben ik heel feel fen van krabbe. Mij hart is geraak want zoies kan jij assie seeniejor ben ook leuk vinne van jou eigen. Ik heb het mij vrouw gezeg en zij zeg Loes ga jij eers maar eens goed al jou letters leeze. Foor mij eigen als seeniejorpoes vin ik het fijn want jij kan erop zitte en jij kan erop ligge. Of jij ga er naas ligge, het maak nie uit. En assie poes ben wil jij jou naagels goed ferzorrege, dan kom krabbie goed van ze pas. Van mij eigen vin ik balletjes moeiluk want jij kan schrikke assie tjingeling hoor. En dattie dan in jou beweeging moet koome. Maar Zusje zeg dat zij het van ze eigen wel stoer vin assie met balletjes kan speele. Dan hebbie er allemaal iets aan. Ook mij broer Floris, hij is superseeniejor. Hij kan nog goed krabbe en ligge.

  Dank jullie wel dattie ons zoies moois heb laate zien. En ik wil ook nog zegge dat mij hart zofeel geraak is. Dattie mij eigen als jullie vriendtante wil. En ik ben nu ook ferleege….

  Liefs van mij eigen, Loesje jullie vriendtante

 3. Lieve TTT,
  Jullie zijn een purrrfect testpanel. Gedetailleerde beschrijving en sfeerbeleving. Dat van die aantal kopjes is superfijn. We ga Mo miauwen of wij ook zo’n gaaf krabding mogen.
  Kopjes van BBB

  1. Djw jullie allemaal! Als je een snelle wil, is een ronde beter, wil je niet zo heel snel, dan de vierkante. Wij hadden liever een ronde! Maar misschien krijgen we die nog…

 4. Hoi lieve dames, wat een goede test hebben jullie gedaan! En wat een mooie foto van jou, Tjilla, op Krabbie!
  Ik ga Krabbie onthouden, want hij ziet er mooi en stevig uit. Als hij na een tijd krabben en spelen kapot gaat is dat niet erg, vind ik. Daar is speelgoed voor, toch?
  Een voorzichtig aaitje voor jullie drietjes,
  Cisca.

Reacties zijn welkom