Tjilla, Tjessi en Tjaiia: de speelgoedtesters (interview)

soeelgoedtesters

Drie jonge poezen gaan speelgoed testen en daarover op de site. Ze zijn eerlijk en ze zeggen presies wat ze vinden. Maar wie zijn ze?

Kunnen jullie je kort voorstellen?

Tjilla: Wij zijn Tjilla, Tjessi en Tjaiia en wij zijn bijna 3 jaar, 2 jaar en 1 jaar. Eh, wij komen niet uit dezelfde buik maar voelen ons wel zusjes.

Dat is ook biesonder. Hoe zijn jullie aan je thuis gekomen?

Tjessi

Tjilla: Ik was heel klein en liep in de straat voor de voordeur want ik had geen huis. De straat is heel druk dus ik werd door het mensenmeisje naar binnen gelokt met lekker eten. Na twee dagen ging ik naar het huis met alle poesjes. Na even wachten kwam ze me weer halen en werd thuis mijn thuis. Ik woon hier al ruim 2 jaar.
Tjessi: Toen ik klein was, was ik een zwerfkitten en ging ik wonen bij een pleeggezin. Daar ging ik dingen leren want ik was nog heel erg klein en bang. Toen ik veel geleerd had, mocht ik naar een eigen huisje. Op een dag ging ik verhuizen naar Tjilla’s huis en was het toen ons samen thuis. Ik woon hier bijna 2 jaar.
Tjaiia: Ik woonde ergens waar ik niet kon blijven en toen ging ik in een reismandje op de straat. Dat duurde niet zo lang en toen ging ik naar het huis met alle poesjes. Ik stond op de computer en toen ging het mensenmeisje mailen. Op een dag mocht ik bij Tjilla en Tjessi komen wonen. Ik heb nu een half jaar een thuis.

Het klinkt heel gezellig en toch zijn jullie alledrie anders van karakter, toch?

Tjaiia

Tjilla: Ik ben heel lief en erg slim. Ik let hier ook goed op, net als jij. Als er iets is wat anders is, dan ga ik altijd even kijken. Als ik het niet vertrouw, ga ik brommen. Ik zit graag hoog want dan kan ik alles zien. Tegen de muur omhoog springen vind ik ook leuk. Vanwege mijn soms veel spugen heb ik speciaal eten en elke ochtend krijg ik een liquidsnackie. Ik praat veel en luister goed, je kan alles met mij bespreken. Tjessi is mijn bestevriendzus.
Tjaiia: Ik ben het vroegst wakker. Ik ga dan van alles ontdekken. Vaak maak ik dan lawaai. Het mensenmeisje doet dan oordoppen in. Vind ik goed want dan kan ik doen wat ik wil! Ik ben dol op touwtjes en draadjes, maar overal zit nu iets omheen dat ik dat niet kan doorbijten. Ik ben soms een beetje een kleine boef, hoorde ik pas zeggen, maar ik ben ook heel lief. Ik ben nog geen beste vriendzus maar ik ben iedereens vriend. O, ja, ik heb eten zodat je buik minder groot wordt.
Tjessi: ik vind veel dingen eng en spannend. Dan ga ik onder de bank. Als je op visite komt, zul je mij niet zien. Het mensenmeisje vertrouw ik heel erg. Ik zit graag op schoot te knuffelen en slaap vaak dicht tegen haar aan. Vanwege mijn buikdarmen heb ik speciaal eten, dat is het enige wat ik eet. Snoepjes lust ik niet. Ik ben heel rustig, hou van liggen in mandjes en slaap veel. Ook kijk ik graag vogels. Ik ben beste vriendzus met Tjilla.
Tjilla: wat we allemaal heel erg leuk vinden is om buiten te zijn. Aan ons huis is een hek en dan kunnen we naar buiten maar niet weg. Het is echt heel groot en in onze buurt zijn veel vogels. Als er zon is, dan gaat er allemaal speelgoed naar buiten en maken we plezier. Dat is echt tof.

Ik wist niet dat het zo verdeeld was. Hebben jullie weleens ruzie?

Tjaiia: Soms gaan we allemaal achter elkaar aan rennen, soms is dat voor de grap, soms om te meppen. Echt ruzie hebben we nooit. Alleen Tjilla en Tjessi slapen soms samen, maar die zijn bestevriendzus. Wij hebben veel slaapplekjes dus we wisselen veel. Soms slapen we allemaal op bed.

Tjilla

Ja, dat hoort er ook bij. En nou gaan jullie speelgoed testen. Wiens idee was het eigenlijk?

Tjilla: ik zag dat jij de straat controleert, dat het jouw werk is. Omdat wij genoeg tijd hebben en heel veel spelen, was het gemakkelijk om te kiezen welk werk bij ons past.
We moesten het wel eerst even vragen, want we willen dan wel elke week een nieuw speelgoedje, maar dat was gelukkig goed.

 

 

Tjilla, Tjessi en Tjaiia hartelijk dank voor het interview en we kijken allemaal uit naar de volgende speelgoed test.

15 thoughts on “Tjilla, Tjessi en Tjaiia: de speelgoedtesters (interview)

 1. Hajooooo daamus tee. Oooooh wat heppe jullie een goeist innefjoew geef aan oompie bert. Ikke fon juwwie foorige bwog ook so gaaf, maar ikke was evve soooo bang foor awwes wat hier gebeurte datte ik nies durfte neer te zette. Daar kunne juwwie dinsedag awwes oofer leese.
  Ikke hep ook werk. Me mense kwalle hihihi. Maar ikke hauw ook me stjaat in me gaatje. Nu niet, want ikke ben nog een beetje bang. Ikke woon hier saame met me beertje en tijger. Daar peel ik heeeeel feel mee hihihi. En ik hep ook heel feel peeltjes.
  Pootjes 🐾🐾🐾

  1. Hoi Dorus, wij gaan dinsdag vroeg al lezen! Even zo bang is niet leuk, ik hoop dat je minder bang wordt. Ik ben best vaak bang, of misschien is het meer onzeker, dat weet ik niet precies. Groetjes, ook aan Beertje en Tijger.

 2. Hallo meisjes wat een leuk interview!!!!
  Wat fijn dat jullie speelgoed testen want daar kan onze vrouw heel veel van leren!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey
  en onze vrouw Ceciel

 3. Hoi poesemeisjes, wat kei leuk dat jullie er zijn en wat een mooi intervoew. Folges mij is het kei gezellig bij jullie met zn allen. Ik lees graag wat jullie allemaal testen. Heel veel suukses meiden. fijn wiekent en kopjes van ons bram en mila

 4. Lieve Tjessi, Tjilla en Tjaiia,

  wat hebbie een mooi intervjuuw gemaak met mij verkering Huiskater Bert. Mij hart is blij dattie zo gelukkig ben saame met jullie mensemeisje. Van mij eigen heb ik mij vrouw. Zij zeg dat assie een mensemeisje heb dattie dan ook een vrouw heb maar zij is een jonge mensevrouw. Zo leer ik van mij eigen nie alleen van assie speelgoed test maar ook ofer andere dinge van jullie leefe. Dat is belangrijk.
  Assie seeniejorpoes ben let jij ook op gefoel en geluk en mij hart foel, jullie meisjes heb feel geluk in jullie hart. Jullie zijn mooie meisjes van jullie eigen. Maar van mij eigen heb ik ook mij fraag. Hoe kommie aan jullie mooie naame? Selluf moet ik nog leere wie welke naam heb want jij wil wel bij jou les blijfe ook al bennie seeniejorpoes.
  Van mij eigen geef ik meedietaazie maar wij heb zo een moeiluk jaar gehad en zofeel ferdriet dat ik van mij eigen zofeel moes bijkoome. Assie seeniejorpoes ben hebbie meer tijd noodig. Maar het kom goed
  Met met mij Doorie doe ik ieder jaar mij Hoedjessjoow foor alle vriendjes ofer ze Reegeboogbrug en dat wij ze nooit fergeete.
  Maar jullie zijn mooie, jonge poesemeisjes. Van mij eigen ben ik blij dattie speelgoed ga tesse en assie iets vin foor seeniejorpoese dan beloof ik van mij eigen dat ik het wel ga probeere.

  Liefs en ook feel suukses foor jullie alle drie van mij eigen,

  Loesje

  1. Lieve Loesje, Wil jij dan onze vriendtante zijn? Dank je wel dat je onze namen zo mooi vindt. Heel vroeger had het mensenmeisje een poes Tjieta. Tjieta is bijna 21 jaar geworden en het mensenmeisje was heel erg gelukkig met haar. Ze zegt altijd dat ze kon lezen en schrijven met haar en dat ze heel hecht waren. Toen Tjieta naar de hemel moest, heeft ons mensenmeisje besloten dat alle namen van katten die na Tjieta in haar leven zouden komen, met Tj moesten beginnen. Het leuke is dat onze namen ook heel goed bij ons passen. Wij vinden jou heel lief, Loesje. En Bert vinden we ook heel lief. Ik snap heel goed dat jullie verkering hebben!

  2. Mahammmmmm uwes dwing me nie weer hontert hoetjes te passe he?
   Ooooh en uwes was furgeet te segge dat wij soomerbwoggen maake.

 5. Hallo jonge dametjes, wat leuk dat jullie met 3 meisjes zijn. Ik Mara kom uit het asiel en ben helemaal gek van onze woef Nubby. Katten interesseren mij niet echt, meestal vind ik ze maar vervelend. En ik ben niet alleen gek op onze woef, maar alle andere woefs ook. De jongste van ons is Kitty, af en toe nog echt een ondeugd. En dan Bram, de enige je-weet-wel kater, hij komt niet uit het asiel, maar was gevonden toen hij nog heel klein was. Hij vindt andere mensen ook doodeng en de enige bij hij op schoot komt is het vrouwtje.
  Zo, nu hebben wij ons ook netjes voorgesteld. We hopen nog veel van jullie te horen en zijn heel benieuwd met wat voor katten speeltjes jullie gaan testen. Tot volgende week!

 6. Hallo dames,
  Jip en ik vinden jullie schrijf hel mooi en wij kijken uit naar al het speelgoed wat jullie voor ons gaan testen. Hopelijk doen jullie ook speeltjes testen voor ons de senioren, want al zijn we wat op leeftijd, we vinden spelen ook nog leuk hoor, alleen we doen het wat rustiger aan.
  Hele fijne week samen met mensenmeisje en tot volgende week. Kopjes van vriendje Jip

  1. Ik ga ook even vragen aan thuis voor speelgoedjes voor oudere of rustige katten! U ook een fijne week, en Jip ook.

 7. Hoi meisjes! Wat leuk dat jullie nu vaker speelgoedjes gaan testen. Ikke ben benieuwd naar wat allemaal. Zelf houd ik van muizen en pootballen. Pootje van mij voor jullie alledrie!

  1. Er is nog een muis met ketnippies in de verpakking, maar die mogen we pas over een paar weken, we hebben pas al een muis gehad. Wij vinden dat je nooit genoeg muizen hebt, maar ja. Even wachten nog 🙂

Reacties zijn welkom