Bram over toen hij speesjaale post kreeg

post

Hoi allemaal, afgelopen week kregen we post. Niet zomaar post maar post van de man en vrouw van Bolle. Het was een klein doosje en dat rook heel erg naar wiewspul. Op deze doos staat dat het voor ons is.

Mijn vrouw maakte de doos open. Allereerst kwam er kei-lekkere wiew geur uit. Ik rook gewone wiew en speesjaale wiew. Gewone wiew zijn kruimeltjes wiew. De andere wiew zijn takjes met wiewblaadjes er aan. De ene is valluriejaan en de ander is ketnip maar ik weet niet welke wat is. Ze ruiken allebei kei-lekker.

Uit de doos

Mijn vrouw haalde er een hele mooie foto uit van Bolle. Waar Bolle lekker rielekst in de tuin ligt. Daarna kwamen er feere uit en wiew spul. Ik heb nog nooit zulke mooi feere gezien. Eentje was bruin met streepe en er zat ook een helemaal zwarte bij. En er is er ook eentje die zwart met wit is. Die is ook speesjaal. Met de feere kwam ook het wiewzakje mee uit de doos. Die griste ik met mijn voorpoot vlug weg. Ik wilde meteen aan de wiew. Mijn kop werd helemaal haaai. Dat je kop niks meer weet alleen blije dingen zoals sneks en kroelen. Ik foelde gewoon dat ik alleen maar moest likken en kopjes geven aan de wiew.
Mila kwam ook kijken en ruiken naar de wiewgeur. Mijn vrouw was intussen alles aan het bekijken van wat er alllemaal in de doos  zit. Ze haalde er ook een flosje uit. Dat is een touwtje met allemaal feere aan elkaar gebonden.

Mila

postMila was meteen wakker en wilde er meteen in bijten. Met haar voorpoote sloeg ze meteen op feere, bam! Ze had ze te pakken en beet er in. Daarna ging ze kei-veel likken en liggen rollen op de feere. Folgens mij zaten die ook onder de wiew.
Mijn vrouw kreeg in de gaten dat ik het zakje met wiew kapot aan het scheuren was dus ze pakte het af. Ze gaf me een feer terug zodat ik daar op kon bijten en dat deed ik. Alles rook zo lekker. In het berichtje op de mooie foto staat dat we misschien Bolle nog konden ruiken aan die feere. Ik weet niet hoe Bolle ruikt maar ik vind het kei-lief dat we dit allemaal kregen.
Ik hoop dat ik Bolle heb geroken. Want Bolle ruikt denk ik naar dapper. Met deze mooie feere en wiewspul durf ik alles aan.

postToby

Mijn vrouw gaf Toby ook een feer. Hij vindt feere ook leuk. Dan is het net alsof hij ook een prooi gevangen heeft. Hij houdt dan de feer in zijn bek en kwispelt met zijn staartje. Hij loopt een rondje langs iedereen om zijn feer te laten zien. De wiewspul werkt bij hem niet dus hij kreeg een snek.

Ketnip

Toen kwam er een wit papiertje uit de doos. Dat was ook wiewspul, ik denk de echte ketnip. Het zijn gedroogde takjes met blaadjes en Mila ging meteen erop kwijlen. Met haar kop wreef ze langs de takjes af. Ze keek best haaai. Dat haar ooge kei-groot worden en in het niets staren. Folgens mij ging die meteen naar wiewland. Ik was nog druk bezig met mijn feere en me eigen wiew. Wat een mega speesjaal lief kadoo is dit. We zijn allemaal kei-goed furwend.

Lijstje

postMijn vrouw gaat een lijstje kopen voor Bolles foto want die is heel speesjaal. Dan is Bolle ook altijd een beetje bij ons. Ik vind het echt speesjaal en kei-lief. Dank je wel mevrouw en meneer van Bolle. Mijn vrouw heeft de wiew in bewaring. Ze is bang dat we elke dag haaai worden en dat we dan niet meer recht kunnen lopen. Ook is het flosje feere in bewaring. Mila mag alleen onder toezicht speelen anders gaat ze meteen naar wiewland gekke dingen doen. De doos hebben we ook bewaard, die ruikt kei-lekker naar wiew.
Dank jullie wel voor dit kadoo!!

22 thoughts on “Bram over toen hij speesjaale post kreeg

 1. Hajoooo oompje bwam.
  Oooooh ikke sag op feesboek datte uwes ook wat hep kjeeg fan oomie bolle.
  Ook ik hep kjeeg. Een heeeeele hoop gaafe feere hihihi.
  Die sjijn me tog een partij mooi. En se wooke naar oomie. Eers moes ik huiwe oompje bwam. Want ikke hat wiefer nie de feertjes en muisies kweeg. Want frauw sei me datte hut een errefunis was en datte oomie er niet meer was. Net als me bwoertje poppy.
  Maar nu ben ik er eggiewaar bwij mee!!
  En als ik er mee peel swaai ik eers naar me wieffe oomie bolle
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hey knul, het is heel speesjaal om zo een mooie kadoo te krijgen. Die feere ruike kei lekker en wij zijn kei blij met het kadoo. Ook de wiew spul! Lekker joh.
   Goed van je dat je eerst naar Bolle zwaait, dan weet hij dat je er bent. Kopjes van ons allemaal knul.

 2. Hoi Bram. Wat zijn jullie furrwend zeg! En zoveel wiew om superhaai van te worden. Slim van jullie frau om dat in bewaring te houden. Frau vind de foto van Toby mooi. Pootje van mij aan jullie alle drie!

  1. Lieve Minnie, als je ook veren en catnip wilt, laat je dat dan even weten? Dan kan ik het ook naar jou sturen! Er liggen nu zóveel veren in de tuin, en de catnip doet het prima.
   Lieve groetjes voor jou en je frau,
   Cisca.

   1. Liefe Cisca. Miauw, spelen met veren lijkt mij echt wel leuk en ketnip is superchill. Ik heb het even met frau bemiauwd en die vind het goed als er hier een postduif komt. Bertje heeft mijn iemeel adres, als die het aan jullie geeft, dan kan ik naar jullie miauwen waar mijn kattebak woont.

    Pee es: Frau en ik hebben Bolle’s ieboek helemaal uitgelezen. Wat mooi! Frau had soms traantjes in haar ogen zag ik. We zullen hem echt nooit vergeten.

    Pootje van mij!

  2. Hoi Minnie, wij vinden het kei lief van Bolle en zijn mensen. Mijn vrouw wil niet dat ik de hele dag stoont ben van de wiew. Ik vind het niet erg hoor. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben, kopjes van ons!

 3. Hoi lieve Bram, wat een mooi verhaal heb je geschreven, en dan ook nog zulke mooie actiefoto’s! Dat betekent dat je beweegt op de foto, en dat vind ik altijd zo leuk om te zien.
  Fijn dat jullie de wiew en de veren zo leuk vinden, daar zijn ze voor. En ik moest lachen om Toby met zijn veer. Het is mooi dat jullie er alledrie plezier van hebben! Voor de visjes is het niks, denk ik.
  En ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik las dat je vrouw de foto van Bol gaat inlijsten. En dat Bol naar dapper rook. Ja, Bol was zeker dapper. Maar niet omdat hij alles durfde, maar omdat hij bleef proberen. En omdat hij durfde te vertrouwen. Dat is het allerbelangrijkste.
  En jij bent ook dapper Bram, dat lees ik elke week!
  Je krijgt van mij een hele zachte knuffel, ook voor Mila en Toby, en veel liefs voor je vrouw,
  Cisca.

  1. Hoi lieve mevrouw Cisca,
   Wij zijn kei blij met de spullen! Mijn kop werd gewoon helemaal gek van de wiewgeur. En dan zag ik al die mooie feere en toen moest in ineens gewoon bijten en spelen en wiewen. Alles ging door elkaar. Ik weet nieteens meer wat nou eerst kwam. Mijn vrouw heb de wiew ook furstopt anders doe ik alleen maar wiewen en dat wil ze niet. Mila speelt de hele dag met haar flosje, die vindt zij het aller leukst. Zij mag ook niet meer wiewen. Die ging helemaal door het lint van de takjes! En Toby heb zijn feer furstop in zijn mand. Dat is van hem. Niemand mag aan zijn feer komen. De visjes weten dit allemaal niet maar ik denk niet dat ze wiew lusten. Ik kan wel een paar ekstra korrels er in doen als snek, dan hebben zij ook lekkers. Mijn vrouw gaat de meel nog sturen maar ze heeft heel veel fotos gemaakt van ons met de spullen dus gaat ze eerst de allermooiste eruit zoeken en dan doet ze die meelen. Oh, had ik al furteld dat ik de wiew had gestolen?? Ik wou meteen in de zak bijten! Mijn vrouw heb de foto en die meel ze naar jullie toe. Ik ga weer zeuren om sneks want daar heb ik zin in. Heel veel kopjes voor jullie en neusjes en heel vee liefs en ook voor Bolle en mollie en beer en pop. tot meels , van mij, bram

 4. Hoi Bram.
  Wat een prachtige speesjaale post kreeg jij .Bij was de postduif ook al langs geweest met een erfenis van onze speciale vriend Bolle.
  Die wiew is eggies waar te gek!!Mijn scullary girl geeft het soms ,maar niet altijd want man,man dat is sterke wiew hoor.
  En ik kreeg een prachtig balletje met een rammeltje erin.Die klinkt mooi zacht en bescheiden,net als Bol.
  Het balletje ligt bij de favoriete speeltjes van Fynn en Sparkle,en als ik het wil,pak ik het daar vandaan.
  Scullary girl zorgt er dan voor dat als ik klaar ben met spelen,het daar weer ligt.Want dan zijn de speeltjes van Bolle,Sparkle en Fynn samen.En samen was het mooiste woord van Bol.
  Bram ik wens jullie heel veel wiew plezier en speel fijn met de veren en het flosje veren.
  Samen met Mila en Toby.
  Kopje van Muzette

  1. Hoi Muzette, de wiew is echt kei lekker. Ik vind het mega lief van Bol dat we dit mogen hebben. En ik zou elke dag wel willen wiewen alleen mag ik dat van mijn vrouw niet.Heel fijn wiekent voor jullie en heel veel kopjes van ons

 5. Hallo lieve Bram, wat lief van de mensen van Bolle om de postduif bij jullie langs te sturen met een verrassingspakket uit de erfenis van Bolle. Wat moesten wij lachen omdat jullie zo haai waren van alle wiew. Heel goed van jouw frau om de wiew op te bergen, jullie zouden anders de hele dag haai zijn en dat is niet goed voor je gezond denk ik.Nog een fijn wiekent lieve Bram. Kopje en knuffel van Ina en Floortje .

  1. Hoi Ina en Floor, ik vraag me af hoe de duif niet haai is geworden. Alles rook naar wiew en dat was kei lekker. Ik kan de hele dag wel wiewen alleen mag ik dat niet. Ik vind het kei lief van Bolle dat we zijn wiew mogen hebben en zijn feere. We zijn er zuinig op. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Heel veel kopjes van ons

 6. Lieve Bram,

  wat hebbie mooie letters gemaak van jou verhaal van jou kaadoo van meneer en mevrouw Bolle. Hebbie wiew gehad, ooooh dattie wiew en woow en waauw foel in jou kop. En dattie ga rolle en jij foel dat Bolle ze ster straal want hij kijk mee. Onse vriend Bolle straal van ofer ze Reegeboogbrug want jij ben ze vriend Bram. Assie vriende ben fergeet jij elkaar nooit maar jij mis elkaar wel. Assie nou met jou feer speel kan jij alteit ruike en jij foel Bolle in jou hart. Kijkie wel uit foor jou oferdoos Bram. En dattie mij Milaaameisje goed bescherm van ze wiew en ze wooow. Jij ben wel ze groote broer.
  Mij hart is blij met zofeel geluk van jullie eigen en jij zeg het zo mooi van jou eigen Bram. Bolle ruik naar dapper. Hij was onse dappere, vriend met ze zachte hart. Niemand ga hem ooit fergeete,

  Zachte kopjes van mij eigen foor jullie allemaal en dattie zofeel mag geniete van jullie mooie kadoo

  Loesje

  1. Hoi Loesje, dit is een mega tof kadoo van meneer en mevrouw van Bolle. Het is kei speesjaal en wij zijn er kei blij mee. Mijn vrouw doet de wiew kontroole want anders is Milaameisje de hele dag stoont en dat kan natuurlijk niet. De feere zijn van ons allemaal die ruiken allemaal naar dappere Bolle. Ik vind hem stoer Loesje. Hij durft zo veel.Bolle is een rolkater en ik keek altijd graag naar hem. Wij zullen Bolle nooit furgeete! De mooiste dappere Bolle met zijn hartje van goud. Mij vrouw heb een mooie foto van Bolle gekregen en die komt in een lijstje. Dan is Bolle altijd bij iedereen.
   Bedankt voor je lief schrijven Loesje. Heel veel kopjes en neusjes van ons allemaal.

  1. Hoi Tjaiia, dat wiewen is zo super fijn, dan ben je uit je kop. Misschien even je man of vrouw vragen om wat te halen. Het is echt kei fijn!
   Kopje van mij, bram

 7. Wat een ontzettend lief cadeau zeg en jullie poezels vinden het ook nog eens kei gaaf en ook jullie blafsnuit gek op de veren wat leuk al die positieve berichtjes en wat lief van Bolle’s personeel.

  Kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie, het is kei mega lief van Bolle. Ik heb flink gewiewd en Toby heeft de hele dag de feer in zijn bek gehouden. Hij was kei trots. Misschien mag ik vandaag weer wiewen. Fijn wiekent Ollie , kopje van mij

 8. Hoi Bram,
  Wat superlief van de vrouw en man van Bolle dat jullie zo’n speciaal kado kregen. Geniet van het wiewen en veel speelplezier met de veren. We moeten ons vrouwtje eens vragen of wij die ook krijgen als het zo leuk is om daar mee te spelen. Wij kennen het (nog) niet.

  Liefs en veel knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hoi Binti en Zooka, de feere zijn kei tof! Dan is het net alsof je een echte prooi heb gefange. Je foel jezelf kei oer en je kop wil meteen bijten en schudden. Misschien een beetje wiew erbij, dat maakt het kei speesjaal. Fijn wiekent en heel veel kopjes van mij

 9. Hallo Bram,
  Wat een mooi kadoo zeg en je van wiew ga je helemaal uit je katerdak. Ikke heb ook veren en mooie foto van Bolle gekregen en de foto heeft mijn vrouwtje ook in een fotolijst staan en staat hier in de kamer en zo dat ik altijd even naar Bolle kan kijken. Bram geniet van je wiew en denk eraan met beetjes tegelijk, anders krijg je wiewau in de kop.
  Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, wat koel dat jij ook feere en wiew hebt gekregen. En een kei mooie foto van Bolle. Ik vind het kei lief en mega speesjaal. Ik hoop dat Bolle een beetje mee kan genieten. En dat hij ook wiew heeft in regenboogland, dat zou echt heel tof zijn! Ik mag niet altijd wiewen Jip, mijn vrouw doet kontroole anders zijn we de hele dag haai van de wiew. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt, heel veel kopjes van ons

Reacties zijn welkom