Goed spul in je bak: belangrijk

spul

Het is privee maar soms is iets zo belangrijk dat je zegt: ik ga het er toch over hebben. En dat is nou het gefal. Het gaat over wat je in de bak hebt. Ik heb hout.

In de keuken ligt een hele hoge stapel zakken vol houtkorrels, die zijn voor mij. Want mijn vrouw weet dat ik alleen dit wil en niets anders, en ik zal zeggen waarom. O nee eerst hoe ik dit weet.

Veilig

Toen ik nog in het asiel zat, had ik houtkorrels. Dus ik leerde die geur en dat gefoel aan mijn poten horen bij dat ik veilig ben. Op een dag ging ik bij mijn vrouw wonen en wat gebeurt er: in de bak lag gewoon grind. Ik keek ernaar en toen naar mijn vrouw en zij belde het asiel op: “Wat had Bert in zijn bak?” Toen ze naar de winkel was geweest, kon ik weer naar de bak.

Hout

Waarom ben ik van het hout en niet van het grind? Met hout kan ik meer:

 •  ik maak zachte plekken van het hout en die haalt mijn vrouw dan weg
 •  ik kan superlekker graven als ik een nieuwe bak heb, dat geluid heb ik nergens anders mee
 •  vers hout ruikt lekker, dat is ook belangrijk
 •  het is een gewoon gefoel aan mijn poten, grind doet folgens mij pijn omdat het hard is

Gefoelig

Nou ik een gefoelige maag heb, kreeg ik eerst ook nieuw avondeten. Toen kon ik niet meer echt naar de bak. Dus dan sta je daar en je denkt: hè. Dat kan iedereen overkomen. Daarom is het belangrijk dat je goed spul in je bak hebt. Maar nou heb ik weer mijn gewone eten dus de bak gebruik ik weer als eerst.

O ja tuurlijk loop ik soms houtkorrels naar de huiskamer maar wat maakt dat nou uit!!

13 thoughts on “Goed spul in je bak: belangrijk

 1. Hajoooo oompie.

  Oooooh hep uwes hauwt? Ikke hep kleikowwels in me weesee. Eers hat ikke ook die grintjes maar die font me wolkebwoertje poppy nie fein. Toen naame me mense kleikowwels. Nauuuu die sijn egwaar heel fijn.
  Mij mense moete wel iedewe dag met dat suigmonster doen, want ikke smijt awwes door de hewe doesj hihihi.
  Pootjes oompie 🐾🐾

 2. Hoi Bert,

  Wat fijn dat je je op je gemak voelt op de bak met de jouw bekende houtkorrels.

  En wat maakt het uit dat je hout meeneemt naar de woonkamer, daar heb je personeel voor die het opruimt 🙂

 3. Hoi Bert. Gebruik jij hout? Hmm, dan zou ik mijn nagels gaan scherpen en vergeten op de bak te gaan. Ik heb kleine samenklonterkorrels van Biokat. Die kan frau zo hop eruit scheppen. Grappig om te zien dat elke kat weer anders is. Poot, Minnie.

 4. Oooh Bert hebbie hout in jou bak. Van mij eigen heb ik nog nooit hout in mij bak gehad. Selluf heb ik dus geen erfaring want wij heb grind zeg mij vrouw. En als wij op onse bak zijn gewees schep mij vrouw alles uit mij bak. Dat jij zie jij heb inees zo een groote klont, maak mij niks uit. Van mij eigen doe ik graafe en scherp ik mij naagels aan mij bak. Mij vrouw zeg Loes geef heele drumsoolo assie op ze bak zit. En ik gooi ook mij grind door mij huis. Ik vinnut fijn, het geef mij eigen mij fijne gefoel. Wij heb drie bakke in mij huis, dan kan jij toch jou preifussie hebbe Bert. Mij vrouw kom nooit op mij bak, die afspraak heb wij wel gemaak toen ik hier kwam woone.
  Nu ga ik wel nadenke ofer hout Bert, mij vrouw zeg denke mag alteit,,

  Jou Loesje

  1. hout is anders dan grind Loesje, het is een andere erfaring met het gefoel aan je poote en bij het graven. Het geluid is ook anders. Dus het is even netjes maar het gaat om de beleefing. Misschien is het leuk om te prooberen dat je een van de drie bakken met hout hebt. Als je het niks find dan heeft je vrouw iets voorzichzelf,

   je Bertje

 5. Hoi Bert,
  Wij gebruiken kleikorrels die samenklonteren in onze bakken. Voor onze bakken ligt een soort lage bak met een rooster, zodat alle korrels die wij tussen onze poten en haren meenemen daarin vallen. Erg handig, zo lopen wij de korrels niet door het hele huis. Onze vrouw liep altijd wel veel te zuchten wanneer ze weer zo’n zware zak met korrels moest sjouwen. Toen kreeg ze van iemand een tip om andere korrels te gaan gebruiken. Dat waren een soort houtkorrels die wel aan elkaar klonterden als wij een plasje in de bak deden. Die zakken waren lekker licht . Nou, dat heeft onze vrouw geweten. Het hele huis lag er mee vol en ze vond de korrels zelfs terug in haar bed. Dat kwam natuurlijk doordat sommigen van ons van die lange haren hebben. Vandaar dat we nu weer kleikorrels hebben en die bevallen ons prima, maar we horen nu wel onze vrouw wat meer zuchten.
  Een kopje van Lisette, Jillie, Cindel, Fenneke en Ivar.

  1. hoi Lisette, Jillie, Cindel, Fenneke en Ivar, van klei heb ik nog nooit gehoord dat het ook in een bak kon. Ik snap het wel als je met je vacht de korrels overal heen brengt dat je vrouw dan iets anders wilt. Ik hoop dat het rooster gemakkelijk om over te lopen is daar heb ik geen erfaring mee,
   pootjes van
   Bertje

 6. Hoi Bert! Goed dat jij er zo open over bent! Wij hebben nu grind en dan komen er klontjes nadat wij zijn geweest. En dan komt het mensenmeisje weer met de schep en de schone doekjes. Hout vonden wij niet zo fijn. Wij lopen ook het grind door het huis hoor, dat is nu eenmaal zo.

  1. hoi Tjilla, ja het is heel persoonlijk wat je het beste in je bak hebt, dat snap ik nou helemaal. Goed dat ze bij jou thuis zo netjes op de bak is, dat is toch belangrijk. Heb ik ook.
   pootje van
   Bertje

 7. Lieve Bert. Floortje heeft soort grintkorrels in haar weecee, dat klontert als zij erop plast en ruikt ook lekker. Ik kan de klonten er iedere dag zo uitscheppen, heel handig. Het knoeit wel, baasje komt dan met het loeiende zuigmonster, soms met het stoffer en blik. De korrels zijn erg scherp en doen pijn aan onze voeten, de weecee staat in de badkamer. Fijne avond lieverd, zacht kopje van Floortje en knuffel van mij.

  1. dankuwel voor de informaazie wat lief dat u voor Floortje pijn wilt lijden aan uw voeten als zij het maar goed kan met haar bak!! Ik hoop dat Floortje ook vindt da het lekker ruikt, het is vast wiew of valeriaan. Mijn hout ruikt naar hout.
   pootje van mij
   Bertje

 8. Hallo Bert,
  Ik heb nog nooit hout korrels in mijn wc gehad, Altijd grindkorrels en die van mij zijn niet scherp aan de poot, Mijn wc ruikt altijd frisjes, nou ja als ik een sigaartje heb gedaan dan is er wel even een wolk van ruik, maar omdat ik het netjes ondergraaf net al de plas, is er nooit ruik. Vrouwtje doet met opstaan en naar ons Jippebed gaan altijd de klontplas en de sigaar eruit scheppen. en even wat kleine beetje grind opvegen. Ik lees heel vaak dat er poezen/katten zijn die ook grote graaf werk doen en dan ligt er veel buiten de wc. Maar ik ben van de rustige er er liggen maar een paar korreltjes. Vrouwtje is dus heel snel klaar met het veegwerk. Hier is maar een wc voor mij, vrouwtje had er nog een gekocht maar die wil ik niet gebruiken en vrouwtje maar in de berging gedaan. Buiten in mijn verblijf hoeft ze ook geen wc te zetten. Als ik door het open raam of de tuindeur ga ben ik zo in de badkamer waar mijn wc staat. Ik doe altijd als vrouwtje mijn bak schoon schept er bij gaan zitten kijken, ja ze moet het natuurlijk wel goed doen omdat ik dat belangrijk vind. Als ik op mijn wc zit gaat vrouwtje altijd weg, ik hou van rust en prive, maar als vrouwtje naar haar wc gaat, loop ik altijd mee en ga er dan gezellig bijzitten, we doen dan ook altijd even een miauw babbeltje maken.
  Nou Bert genoeg over mijn wc, want anders moet ik dadelijk weer. Jij met vrouwtje een fijne avond en heerlijk slapen voor de nacht. Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

 9. Hoi Bert,
  Wij hebben ook een soort hout in onze bak. Maar geen korrels. Vrouwtje zegt dat het wel een beetje op havermout lijkt, hihi. Maar het is lekker zacht aan onze pootjes, Cat’s Best! We kunnen er lekker in graven voor onze grote boodschap, alleen vergeet Zooka altijd de kuil dicht te gooien 😉 😉 En ons vrouwtje vindt het ook niet erg, dat we de havermout meenemen door het huis. Met een zwabberding haalt ze het dan weer weg.

  Pootjes en knuffels, Binti & Zooka

Reacties zijn welkom