Mijn adfies is meteen gaan genieten

genieten

Er was een heel klein beetje zon en geeneens warm maar ik sprong toch in de vensterbank en ik ging liggen ik was klaar om te gaan genieten.

Talent

Zo doe ik dat. En ik doe het omdat ik talent heb voor genieten. Dus dat is geen kunstje of iets dat iedereen kan maar iets dat biesonder is. Wegens dat je iets heel erg supergoed kunt en dat het vanzelf gaat. Talent. Ik heb het.  Voor genieten.

Ontspannen

Ik lag dus niet zomaar te liggen. Ik lag gestrekt en ik voelde dat mijn lichaam meteen ging ontspannen en ik gaapte, toen was ik nog meer ontspannen en ik wist gewoon dat dadelijk het hele erge fijne kwam. De zon. De warmte. Dat zou ik op mijn vacht voelen en op mijn oren en op mijn staart en ik zou dan gaan doezelen en langzaam in slaap vallen en dan werd ik vanzelf wakker als het veel te warm werd.

Dat is misschien een adfies voor mensen, als u moeilijk kunt genieten. Dan moet u eerst ontspannen en gapen helpt daarbij.

Zon

Er kwam een beetje zon, ik voelde het meteen. Het begint, wist ik. Maar dat was toch niet zo. De zon was helemaal niet zo warm als het eigenlijk hoort, daar heb ik verstand van omdat ik veel erfaring heb met in de zon liggen. En na een poosje ging de zon weg en toen was er gewoon daglicht.

“Erg hè, Bert,” zei mijn vrouw. Zij heeft geen talent om te genieten. Ik wel en ik vond het fijn dat ik toch maar lekker in de vensterbank  had gelegen, dat doe ik nooit in de winter, en ik had wat zon gevoeld en dat was toch wel superfijn geweest. Dus ik had genoten van toen ik er lag, en dat is dus wegens dat ik talent heb om te genieten.

8 thoughts on “Mijn adfies is meteen gaan genieten

 1. Lieve Bert,

  mij hart is nu warm van mij geluk. Assie zo mooi schrijf ofer jou taalent van jou geniete. Jij zie jou zon, jij foel jou zon en jij geniet. Dan hebbie suuperfeel taalent Bert. Assie jou taalent heb dan ben jij rijk. Jij kan ies spesiejaal of jij kan ies spesiejaal foele. Van mij eigen vin ik geniete wel mij fijnse gefoel Bert.
  Misschien kan jij het jou vrouw leere, dattie bij jou kom ligge in jou zon Bert. Dan kan zij geniete en zij kan jou zachte knuffels geefe.
  Van mij eigen kan ik ook geniete Bert. Als mij vrouw mij eete klaarmaak begin mij geniete al. Dan doe ik spinne en ik laat mij eigen hoore. Assie dan mij eete serfeer ben ik in mij eigen weereld. In mij weereld van mij geniete.
  Mij erfaring is, jij kan nooit genoeg hebbe van jou geniete

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje ik heb talent om te genieten en verder kan ik niet veel maar dat is niet erg. Mijn vrouw wil niet in de zon. Ook buiten niet, nergens. Ik wel. Dus daarin zijn we thuis heel anders. Wat heerlijk dat jij zo van je eten kunt genieten Loes ik hoop dat die pasta lukt nou en dat je het niet fies vindt!! je Bertje

 2. Hallo Bert,

  Jij hebt wel een heel groot talent van genieten , kijk maar eens naar jouw bontjas, die heb je helemaal zo gedaan van: Miauwerde miauw zonnetje kom maar op mijn velletje , ik heb mijn bontjas al open gezet hoor. Zonnetje slapen vind ik ook zo fijn, maar als het zomer is en ook erg warm, dan val ik in een diepe slaap en bakt dat zonnetje op mij, Vrouwtje wil het niet hebben, want dan krijg je een zonnesteek. plukt ze me uit de zon en legt mij in de schaduw.
  Bert genieten is een groot talent en weet je dat niet iedereen dat kan, Kijk als je super veilig in een liefdevol huisje mag wonen kun je helemaal in de rieleks gaan en genieten maar, maar als je altijd waakzaam moet zijn heb je stress in de kop en gaat dat niet. Jij miauwt dat jou vrouwtje niet zo goed kan genieten, nou ze heeft het druk en geen tijd om samen met jou op de bank te gaan rieleksen en als er dat heerlijke zonnetje ook is samen met jou daar van te genieten. Hier loopt vrouwtje ook steeds te racen en is er niet veel tijd voor het andere over. Toen ze vanmorgen weer weg moest zei ze nog zo van : Jip morgen ben ik de hele dag thuis. Nou niet dus, want ze komt thuis en zegt, sorry Jip ik moet morgen ook nog weg en naar het huis. Ze vertelde wel dat het al goed opschiet met mooi maken.

  Ik ga nu weer gauw verder met mijn genieten, want ikke heb veel zonnetje en ik hoop jij ook. Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat heb ik ook thuis dat het heel druk is en dan wil ik alleen op de bank of dat ze pauze neemt maar dat gebeurt dan niet. Wel super dat je nieuwe huis zo goed opschiet!! ik moet nou slapen Jip ik ben zo moe. poot van je vriend Bertje

 3. Hoi lieve Bert, je hebt zeker weten talent om te genieten. En genieten is altijd makkelijker als de zon schijnt, vind ik.
  Ik heb gisteren met mijn vrouw op het buro de krant gelezen en toen was er ook zon. Zoveel zelfs dat ik mijn ogen een beetje dicht moest kneipen. De verwarming stond aan, de zon was warm… raad eens wat ik toen ging doen? Ja, inderdaad soesele.
  Ik hoop dat er weer meer zon komt, en minder regen, en ook geen keiharde wind meer.
  Maar dit zonnetje hebben we toch al mooi achter de knopen!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ja dat is waar deze zon hebben we maar nou de rest nog. Geen herrie van wind of al die dingen. Ik heb er genoeg van ik wil nou dat alles weer fijn is eerlijk waar!! poot van Bertje

 4. Bert, dat is helemaal waar!!!
  Als je maar even kan genieten van iets fijne dan moet je het gewoon doen!!!
  En de zon, al is hij nog niet zo warm, is heerlijk om van te genieten.
  Het doet goed voor je vacht, hij is toch al een beetje warm en je voelt je lekker erdoor!!!
  Dat is dus echt op en top genieten!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom