Met een plank kan ik bijna alles

plank

Hier sta ik bij mijn benedenplank. En u ziet dat ik mijn nagels netjes heb dat doe ik met die plank. Dus daar wil ik iets meer over zeggen.

Nagels

Eerst over mijn nagels. Die groeien en dat is stom. Want met lange nagels is alles vanzelf moeilijker wegens dat ik overal blijf hangen en steken en hoe moet je dan van de bank af springen als je dat wilt, zeg nou zelf. Dus ik hou mezelf bij. Daarvoor heb ik:

 • een plank beneden die ligt gewoon in de huiskamer dan weer hier en dan weer daar
 • boven in de slaapkamer heb ik ook een plank die ligt voor het tapijt
 • ik heb een paal in de huiskamer
 • aan de bank zit een raar stuk tapijt daar doe ik ook mijn nagels aan
 • soms hang ik gewoon aan de muur, dat is zo’n lekker geluid onder mijn nagels

Dus ik doe best veel dat vind ik. Alleen kwam een keer de dokter en zij heeft me gegrepen en mijn nagels met een tang gedaan. Nou daar schrik je van!! Ik wist geeneens dat vrouwen dat konden. Later hoorde ik van vrienden dat hun vrouw zoiets ook deed. Die van mij durft het gelukkig niet.

Beweging

Er is nog iets anders met die plank. Ik lig er soms gewoon op. En ik doe er mijn Pilatus op dus dat ik op de plank sta en dan mijn achterpoten helemaal rek en strek en dan hou ik mijn rug laag. Daarna kom ik heel langzaam terug in pooziezie en dan voel ik me weer helemaal de katerman.

Hangen en dan strekken dat is dus ook goed voor als je zenuwachtig bent. Mijn vrouw doet het ook enΒ  dan zonder het hangen en ze zegt dat het helpt. Haar nagels doet ze ook zelf.

Dat van de plank wilde ik zeggen omdat ik nou wat langere nagels heb maar ik hoef geen dokter aan mijn poten.

15 thoughts on “Met een plank kan ik bijna alles

 1. Hoi lieve Bert, waar is iedereen?
  Ik heb ook plankjes om te krabben, maar ik krab het liefst in mijn tuin aan een struik. Ik krab ook aan de tegels van mijn terras, daar worden mijn nagels best heel kort van. Mijn vrouw vindt het niet handig dat ik dat doe. Ze zegt dat steen veel te hard is voor je nagels, maar ik vind het fijn.
  Mijn vrouw knipt heel af en toe een nagel van mij. Dat wil ik persee niet maar ze doet het toch! Erg hè! Het is met een schaartje dat spesjaal voor katten is, dus ze kan niet in mijn vel knippen. Maar toch wil ik het niet. Alleen is mijn vrouw er heel handig in, wegens dat ze het bij mijn Mol moest doen toen ze oud werd. Dus ze weet presies hoe het moet.
  Gelukkig dat je vrouw haar eigen nagels doet. Mijn mensen doen dat ook. Ik doe ook mijn eigen nagels. Dus waarom vindt mijn vrouw dan dat ze mijn nagels soms moet knippen?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. misschien vindt iedereen me stom, Bolle, dat ze denken nou die Bert daar hoeven we niks mee. Daar ben ik altijd bang voor!! ik ben blij dat jij er wel bent. Maar ik vind het eng dat je vrouw jouw nagels knipt dat zou ik ook niet willen hoor. Dat kan ze beter bij je man doen dan bij jou. pootje van mij

   1. Ik denk dat het door dat fierus komt Bert! Zeker weten dat NIEMAND!!!!! jou stom vindt, eerlijk waar niet!
    Lieve kopjes van Bolle.

     1. Echt waar Bert, ik weet miljoen proosent zeker dat het niet aan jou ligt!!

     2. ik kan ook nooit heel veel terugzeggen wegens dat ik weinig compjuutertijd heb en ik weet ook nooit veel jij kunt het veel beter Bolle

 2. Lieve Bert,

  wat bennie atleeties assie Pielatus doe op jou plank. En dattie dan rek en jij strek. Dan wor jij rieleks Bert en dat is nu belangrijk. Mij vrouw heb nog nooit mij naagel geknip. Van mij eigen wil ik het nie. Mij vrouw doe wel mij ooge maar ze knip ze gelukkig nie. Naagels vin ik wel priefee Bert. Jij heb ze toch steeds in jou gebruik en jij ga er ook mee op jou bak. Van me eigen ferzorrug ik mij naagels selluf. Jij ben poes of jij ben het nie. Mij vrouw heb oferal krabmeubels en van ze eigen gebruik ze die nie. Jij kan dan wel rekke en strekke Bert, jij doe het ook van jou eigen.
  Bert mij erfaring is, wattie selluf kan doen foor jou eigen moet jij altijd selluf doen.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, naagels zijn ook priefee voor mij maar misschien is het persoonlijk. Dat het soms wel kan dat je vrouw eraan zit. Misschien. Toen de dokter mijn nagels deed vond ik het niks ook wegens de schrik en mjn vrouw heeft gezegd dat het de volgende keer weer moet. Voor mij hoeft dat niet. Het is wat jij zegt: selluf doen!! pootje van je Bertje

 3. Wat heb je toch mooie brede pooten Bert, stoere krachtige katerpoten. Floortje doet ook dagelijks rekken en strekken aan haar krabpaal, er staat er een in de woonkamer en een in de badkamer. Daar doet ze ook haar nagels slijpen. Als ze te lang worden doet onze witte jas het, om de paar maanden moeten we daar zijn voor bloetkontroole voor haar niertjes, dan krijgt ze een klein roesje en worden meteen de nagels geknipt. Man en ik doen dat niet bij haar hoor, dat wil ze beslist niet. Zo zie je maar lief vriendje dat het overal anders gaat met de verzorging. Ik doe mijn nagels ook zelf. Nog een fijne dag saampjes en een zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. hoi Ina en Floortje, dankjulliewel voor het compliment!! Mijn voorpoten zijn het beste aan mij vind ik. Die lijken wel main coone. Misschien kan ik het dan toch worden. Dus Floortje heeft het ook liever niet dat er aan haar nagels wat gebeurt. Loes zegt dat het priefiee is. Maar dat van de dokter is best eng!! pootje van mij

 4. Hallo Bert,

  Nou ikke ben er ook hoor, wel laat, maar ja je weet hoe dat komt.
  Ikke heb zelf 2 krabkartonnen planken heleboel krab matten en een heel groot en een klein krab speelmeubel, en die gebruik ik allemaal. Maar ik ben wel iedere 4 weken de klos met nagels knippen en gelukkig vind ik dat helemaal niet erg of naar. Vrouwtje is daar heel handig ik en het is dus zo gepiept, ze knipt ze nooit tekort, alleen de scherpe punten moeten eraf. Ik vind het reuze fijn als het weer gedaan is,, want ik vind het vervelend als ik overal aan blijf haken. Hoe ouder we worden hoe meer ze groeien. Als er bij ons een nieuw vriendje kwam wonen, begon vrouwtje het ze te leren op een speelse manier, nar doen alsof ze knipt. Dus de poot en teentjes rustig vastpakken en er naast knipjes doen met het speciale knipschaartje. Maar altijd voor ze begint laat ze het schaartje zien, meestal ga ik dan al naar het plekje waar we het doen. Bert en als mijn 4 pootjes klaar zijn, snuffel ik nog een keer aan het schaartje en daarna krijg ik altijd een klein snekje.
  Maar er zijn best veel poezels en jij ook niet het eng en naar vinden, als jij dan maar genoeg krabt aan je planken en paal gaan ook de huls van je nagel eraf, want daaronder groeit een nieuwe nagel hoor, dus wees maar niet bang dat het verkeerd kan gaan. Soms gebeurt het niet en groeien de nagels krom in je zooltjes, dus dan is het belangrijk dat je met je APK de dokter even je nagels laat knippen, en je hebt het zelf al eens meegemaakt dat ze daar razend snel mee zijn en voor jij denkt, gatsamme wat gebeurt er ben je al klaar.
  Nou Bert vrouwtje gaat nog even uitrusten en dan voor onze buikvullig zorgen. Morgen gaat ze weer huis schoonmaken.
  Hele fijne avond en bergen knuffels van vrouwtje en veel kopjes en poot van je vriend Jip

  1. hoi Jip wat fijn dat je er toch bent en ik weet dat je nou weing computertijd hebt thuis wegens de verhuizing dat is een groot avontuur. Ik zou best willen zien hoe je vrouw dat doet met je nagels maar dat is misschien te priefee, zoiets zei Loes ook. Ik vind het biesonder dat je vrouw het zo goed kan en dat jij er gewoon onder bent en dan heb je nog alle spanning van het verhuizen!! poot van je vriend Bert

 5. Nou Bert dat moeten wij ook gaan uitproberen!!!!!
  En wat betreft nagels knippen…….onze vrouw durft dat ook niet!!!!!
  Laatst bij onze Tica wilde de dierenarts ze knippen maar zij heeft zich met poot en tand verzet!!! Wij geloofden onze vrouw niet toen ze het vertelde……..onze Tica die altijd zo lief is!!!!
  Maar goed toen heeft ze bij vrouw op de arm een spuit gehad (een spuit vind ze niet erg) waarvan ze in slaap viel en kon de dokter haar nageltjes knippen!!
  Verder houden wij ook allemaal onze nagels zelf bij!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Tica ik snap jou wel want ik vind dat ook eng toen ik het meemaakte nou. Wat dapper dat je een spuit niet eng vindt. Het was vast gek dat je wakker wordt en je nagels zijn anders dan denk je toch wat is er gebeurd. En iedereen houdt nou zelf nagels bij dat doe ik ook zo goed als ik kan!! pootjes van mij

 6. Lieve Bert! Ikke was je niet furgeete hoor! Frau had het druk en was supermoe. Nagels knippen dat heeft witjas 1 keer gedaan en daarna nooit meer hihi. Ik ging heel hard gillen en flink tegenstribbelen! Nu doe ik ze zelf.

Reacties zijn welkom