kater Bram: hoe ik een wastekening maakte

wastekening

Afgelopen week, ik weet niet meer op welke dag dat was, ging mijn vrouw iets maken. Mijn vrouw is kei kreejatief en ze maakt van alles, ook de wiewzakjes om te wiewen. Daar wordt je lekker hai van.

Uitzicht

Maar dit had ik nog niet eerder gezien en ik wist niet wat het was. Ik zal je vertellen wat er gebeurde. Ik zat namelijk op de laptop die op de tafel staat en ik had hierdoor een goed uitzicht over de tafel.

Er kwamen allemaal kleurtjes voorbij maar niet zoals de visjes. Dit waren blokjes in allerlei kleurtjes. Deze zitten in een doosje met een deksel. Ik werd heel nieuwsgierig en ging opletten want ik wilde weten wat ze ging doen. Ze haalde witte vellen uit de kast en legde die op de tafel, net als de blokjes. Ook pakte ze een krant uit de keuken van het oudpapier stapeltje. Die legde ze als eerst neer, daarna legde ze het wit vel daarop. Toen wist ik het bijna zeker, ze gaat verven! Maar, er zijn geen kwasten.

Snuffelen

Ik ging toch maar eens dichterbij zitten en snuffelen aan de blokjes. Ze roken vreemd. Ze roken naar oud zand en geemies, dat is een moeilijk woord voor allemaal ingreediejenten. Mijn vrouw liep weer naar de kast en haalde daar een ijzer ding uit met een snoer er aan. Nu wist ik het niet meer want er zijn geen kwasten. Die heeft ze ook niet gepakt want ze deed de stekker in het stopkontakt en daarna ging ze op de stoel zitten. Opeens vroeg ze, ‘Brammie, doe je mee?’ Dat wil ik wel maar wat gaan we doen dan? Nou ze vertelde mij in deetaj wat dit is.

Papier

Het heet een wastekening maken. Je maakt een oud strijkijzer warm. Als die warm is, zorg je dat jij jouw vel papier voor je hebt liggen. Dan pak je een blokje kleur naar keuze en smeert wat op de strijkijzer. Daarna ga je dus je vel papier strijken en dan komt de was op het velletje papier. Dit moet wel speesjaal papier zijn.

Welke weet ik niet, maar voor de wastekening. De winkel weet het denk ik wel. Als je klaar bent met je eerste kleur, kan je nog een andere pakken als je dat wilt. Mag wel, hoeft niet.

Mijn tekening

Ik vond dit kei spannend en leuk. Ik werd blij en mijn staart ging bibberen. Dat doe ik als ik het kei maar dan ook kei leuk vind. Eerst wilde ik Blauw! Of nee? Of toch Roze? Oh wat moeilijk! En al die mooie kleuren. En ja, ik trappelde een beetje want dit is zo leuk om te doen. Ik vond blauw en roze toch echt de mooiste kleuren. Ik heb ze zelf gekozen met mijn neus want ik rook eraan en deze roken niet geemies.

En zien jullie mijn mooie wastekening?? Die heb ik zelf gemaakt! ( met een beetje hulp van mijn vrouw want ik mag niet met gevaarlijke dingen spelen). Ik hoop dat jullie het mooi vinden. Kopje van mij!

25 thoughts on “kater Bram: hoe ik een wastekening maakte

 1. Hallo vriend Bram,
  Ik wist helemaal niet dat jij kunstenaar was, wat heb jij toch voor iets moois gemaakt, nog heel even en jij bent heel beroemd en dan komen jouw kunst werken allemaal in het Kattenmuseum te hangen. O dat is dan gaaf en heb ik een hele beroemde vriend, ikke zou dan haast naast mijn slofjes gaan lopen van malligheid. Je gaat ons vast en zeker nog veel van jouw mooie kunstwerken laten zien.
  Bram voor jouw en de andere en natuurlijk jouw vrouwtje en baasje een hele fijne zonnetjes dag en knufjes van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Nou ben ik een beetje ferleege hoor. Dank je wel dat je mijn tekening mooi vind. Het was best moeilijk. Ik hoop dat jullie een heel fijn weekend hebben, kopje van mij

 2. Oooooh oompje bram. Ooooh wat een vetgave kunsttekening heeft u gemaakt zeg. Die moet in een muusseejum hange hoor. Echt waar.
  Mijn frauw was meen tege me net. Zij sei dat de enigste kunst die ik doe en maak is kleikunst. Asse u snap wat ik bedoel. De kleikunst in mijn twallet😡
  Toefallig kneed ik er soms best wel ies moois van finnik.
  Pootjes oompje bram🐾🐾

  1. Hoi Doorie, ik denk dat jij de allermooiste kastelen kunt bouwen in je twallet. Laat je niks wijs maken kleine, je doet het kei goed!! Gewoon door kleien en bouwen! Kopje voor je knul

 3. Hoi Bram.
  Wat is het knap dat jij de kleuren uit kan zoeken met alleen te ruiken.Dat is heel spesjaal hoor.En dan heb je er ook nog zo’n mooi schilderij van gemaakt.Ik oe ook veel met mijn neusje,maar heb hier nog nooit aan gedacht.Bram jou schilderij moet gewoon in een kunst galerie terecht komen met nog veel meer schilderijen .En dan je poottekening erbi zetten.Dan willen alle musea ze wel kopen.Veel plezier met schilderijen maken.Met kleuren die niet gemies ruiken natuurlijk.Kopje van mijn zus Sparkle en van mij,Muzette

  1. Hoi Muzette, ik vind het kei lief wat je zegt! Mijn vrouw heeft wel gezegd wat nou blauw was of wat nou roze was en toen rook ik er aan. Het is mijn eerste keer dus misschien moet ik beter oefenen voordat een muuzeejum mijn tekening wilt. Kopje van mij aan jullie

 4. Lieve Bram,

  oooh wat hebbie jou mooie kunswerk gemaak. Jij ben jou eigen kunsenaar en jij ferras ons allemaal. Jij ben zo een aanwins op mij Bert ze website want jij kleur onze hart. Jij maak ies zo mooi en jij leer ons dattie ook kreejatief kan zijn. En het is belangrijk nu Bram. Assie in zo een moeilukke tijd leef en jij ben eensaam. Dan kan jij kunswerreke maake. Oooh Bram mij hart is nu blij en tros op jou eigen.
  Dank jou wel dattie ons zo ferras en fergeetie nie dattie jou pootteekening zet. Jij ben nu mij groote kunssenaar van mij Feesboek.

  Dank jou wel lieve Bram en geefie mij zachte knuffel aan jou vrouw, mij Milameisje en jou woef.

  Van Loesje

  1. Hoi Loesje, ik ben eefe miauwloos. Dank je wel dat je mij tekening mooi vind. Ik was best zenuw want wat nou als niemand dit leuk vind? Dan zit je wel ferdriet te kijke. En dan is jou hartje ook ferdriet maar geluk vind iedereen het kei mooi. Misschien kan het helpen met eenzaame dingen. Want nu is het ook moeilijk Loesje, voor iedereen. kopje van mij en heel veel neusjes van Mila en een zacht kusje van mij vrouw

 5. Goedemorgen lieve Bram, wat leuk is dit. Floortje en ik hadden daar nog nooit van gehoord van tekeningen met was. En wat een mooie tekening heb jij gemaakt, die kan zo naar het muuzejum. En met jouw poottekening erop wordt het een kostbaar kunstwerk. Wat zullen wij allemaal trots zijn op zo’n kunstenaar als vriend. Fijn wiekent lieve Bram, samen met je frau en man. Knufels en kopjes van Ina en Floortje

  1. Hoi Floortje en Ina, wat kei koel dat jullie mijn tekening mooi vinden. Ik was best in de zenuw. Toch denk ik dat ik iets meer moet oefene voordat mij tekening naar de muuzeejum kan. Ik weet nog niet precies hoe alles werkt en zo dus daarom even oefenen. Ik hoop dat jullie een kei fijn wiekent hebben! Kopje van mij voor jullie

 6. Hoi vriendje Bram, wat een mooi kunstwerk heb jij gemaakt. Jij lijkt wel een Picasso Bram.
  Ik wist niet dat dit kon, En jij kiest de kleurtjes uit door er alleen maar aan te ruiken. Dat vind ik zo knap van jou. Blauw is ook mijn lievelingskleur Bram. Binnenkort heb jij misschien wel een tentoonstelling en dan komen wij allemaal naar je kunstwerkjes kijken. High vaif van je grote vriend Bikkel en ook de groetjes van mijn broers en zusjes.

  1. Bas, nog gefeeliesieteerd met je verjaardag gisteren! Heb je een fijne dag gehad, met veel kadoos en knuffels?
   Je krijgt een hele dikke verjaardagsknuffel, spesjaal voor jou, omdat je 15 jaren bent geworden, van Bolle. En voor jullie allemaal nog gewonen knufjes, natuurlijk!

   1. Dank je wel lieve Bolle. Ik heb knuffels gekregen en een lekkere mousse. Je weet Bolle dat ik een lastige eter ben maar dit vond ik wel lekker. Dus mijn vrouw was ook gelijk blij. Alleen zegt ze nu dat ik aanstaande woensdag een prik moet halen. Nou Bolle ik ga helemaal niks halen hoor, ze gaat maar alleen, ik blijf lekker in mijn mandje. Poot van Bas

  2. Hoi bende van allemaal! hihihi Brampicasso.. hmm.. Ja! dat klinkt best goed! Alleen moet ik wel beter oefene want ik kant het nog niet zo heel goed hoor. En een muuzeejum wil alleen echte kei mooie tekeningen. Ik vind het kei lief van jullie dat jullie mijn tekening mooi vinden. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Hai faif terug met een kopje!

 7. Lieve Bram, volgens mij ben jij net zo kreejatief als je vrouw.
  Want vind je wasteekening super mooi, ben trots op jou!

  Misschien mag je er nog veel meer maken, dat zou tof zijn.

  Een dikke knuffel van mij en een pootje van Tommy.
  xxx

  1. Hoi Tommy, dank je wel man, dat vind ik kei lief dat je dat zegt. Als dit zieke ding weg is, kom je dan ook een keertje strijken met die blokjes? Dan kan je zelf een mooi teekeening maake. Kopje van mij en voor je deeltijd mama

 8. Bram wat leuk dat je dat samen met je vrouw mocht doen!!!!
  Je hebt echt talent hoor, het is prachtig geworden!!!!
  En dan de blauwe en roze kleur gebruikt……echt heel mooi!!!!
  Misschien kun je nog wel beroemd worden met die mooie tekeningen!!??

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, het was echt kei leuk om te doen en ik vind het ook super lief dat jullie zeggen dat het mooi is. Zeker nu dat het allemaal anders is buiten. Ik hoop dat jullie toch een kei fijn wiekent hebben. kopje van mij!

 9. Mijn Lieve Bram. Wat heb jij een mooie tekening gemaakt. Ik sie er liefde in en ik vind je moet meer tekeningen maken. Je hebt een prachtig talent en ik ben megatrots op je lieverd.

  1. Mij liefe Jafita, dank je wel dat jij mij tekening zo mooi vin. Ik vinne blauw en roze ook liefe. Ik ben trots op jou als liefe mooie mama Jafita!

 10. Hoi lieve Bram, wat heb je een supergeweldig kunstwerk gemaakt! Je hebt presies de mooiste kleuren uitgezocht, en je hebt er ook nog je naam opgemaakt, met letters. Eerlijk waar Bram, ik vind het prachtigmooi.
  O, wat leuk dat jij samen met je vrouw zulke mooie dingen maakt, dat is vast heel gezellig. Doen jullie ook samen schilderen? En wat maakt ie vrouw nog meer?
  En wat heb je een goede neus, dat je de kleuren kunt ruiken. Dan ben je echt een kunstenaar, zeker weten. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Maar ik ben er nou wel heel benieuwd naar geworden, hoe kleuren ruiken.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Hoi Bolle, dank je wel voor de kompliement! Mijn vrouw heeft mijn naam gemaakt want dat kan ik niet. Wij doen best veel saame. We maken wiewzakjes met echte wiewspul ( ketnip), ze maakt tasjes voor meekup en zo die je uit kunt wassen, en ze maakt lippen dingen, en ze maakt kadelootjes voor mensen en zo, ze doet best veel. Ik doe opzichter zijn. Als een wiewzakje niet goed kan wiewen, dan gaat ie weg. Over dat blokje, mijn vrouw zei dat het de kleur blauw was en toen ben ik er aan gaan ruiken en toen rook dat wel goed. Dus zo heb ik gekozen. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt Bolle, kopje van mij!

 11. Hallo Bram, hier met Gijsje. Wat heb je een mooie wastekening gemaakt. Ik wist niet eens dat dat kon, kleuren met een strijkijzer! Je hebt hele mooie kleuren uitgezocht. Blauw en roze zijn mijn lievelingskleuren. Brampiccasso klinkt leuk.

  Mijn vrouwtje houdt van naaien. En dan help ik vrouwtje ook mee. Ik houd de stof vast door er bovenop te gaan liggen. Ik pas op het naaidoosje. Ik ga erbij liggen. Vrouwtje vindt het wel gezellig dat ik haar help.
  Zo helpen wij allebei onze vrouwtjes met hun creaties.
  Ik ga nu samen met mijn vrouwtje tv kijken.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 12. Hoi Bram! Ik mag je nog even een schrijfje doen. Wat een mooie tekening heb jij gemaakt. Ik lig bij frau als ze kleurt of schildert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *