Loesje vertelt: over vertrouwen…

vertrouwen

Soms lig ik op me paal en kijk ik naar buiten. U weet ik ben een poes met veel emoozie, maar ik denk ook veel na. Over me leven maar ook over me eigen.

Dat ik zelfonderzoek doe, dat helpt bij me eigen ontplooien. Nu ik ook schrijf voor me verkering Bert merk ik dat me vertrouwen best groter is geworden. Vertrouwen in me eigen, ik durf nu meer. Ik durf te schrijven over wat ik meemaak in me leven. Maar ik durf ook me emoozie met u te delen en me gedachten.

Me paal

Deze week heb ik veel op me hoge paal gelegen. Voor me meeditaasie maar ook voor me denken. Hij heb sterke schroeven dus dat U zich geen zorgen maakt dat me paal instort onder me gewicht. Ik vertrouw me paal, ik voel me veilig. En om gelukkig te kunnen zijn is vertrouwen belangrijk. Vroeger had ik geen vertrouwen en was ik niet gelukkig. Hoe ik vertrouwen zie van me eigen wil ik graag met u delen.

Samenwonen

Als je samenwoont is het belangrijk dat je de ander kan vertrouwen. Me vrouw heb me meegenomen uit ze asiel en ik zeg u eerlijk, ik kende haar niet. Maar nu woon ik alweer 10 jaar met haar in me huis. In het begin had ik geen vertrouwen maar ik liet me wel voorzichtig aaien. Ik dacht dan aan me eten. Voor me eigen is eten het belangrijkste. Dus toen me vrouw me eten gaf ging me hartje open en ook me bek. Ik mocht alles zelf opeten! En wat nog belangrijker was, ik kreeg iedere dag eten. Ik kreeg me brokke en me vrouw gaf me ook tonijn. Ik kan u niet in woorden uitleggen wat er toen in me hart gebeurde. Ik moest spinnen en eten tegelijk, maar ik wilde ook kopjes geven van dankbaar zijn. Ik heb toen wel me eten uitgespuugd, ik voelde zoveel emoozie. Me vrouw bleef rustig maar ik wist me eigen geen raad. Moest ik rennen of rollen? Ik was het niet gewend en ik kreeg me eten zelfs iedere dag. Toen heb ik me eerste vertrouwen gekregen. Me vertrouwen dat er eten is en ook dat ik weet wanneer. Dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken.

Wennen

Als vertrouwen groeit dan durf je meer. Ik durf bij me vrouw op schoot en ik durf ook op me vrouw te liggen als ze slaapt. Maar u weet ik ben een maatje meer van me eigen dus soms kan me vrouw ze bed niet uit. Ik slaap dan wel heerlijk, hoog en warm. Ik ken me vrouw nu ook beter, ik weet dat ze rustig is dus dan durf ik ook bovenop me vrouw te slapen.
Maar u weet me vrouw moet ook werken, voor me tonijn enzo. Dan is ze er niet en slaap ik met me eigen. Soms ook met Floris of Zusje maar dat is anders. Ik moest heel erg wennen dat me vrouw er soms niet is. Ik moest leren vertrouwen dat ze weer terugkomt en dat ze dan tonijn meebrengt. Als ze weg is geweest moet ik altijd aan me vrouw ruiken, dat ik wel me eigen vrouw terug krijg. Want een andere vrouw wil ik niet, dat heb ik voor me eigen wel besloten. Ik wil bij me vrouw blijven want ik vertrouw haar. Ze begrijpt mij en ze heb ook veel verstand van vis.

Verkering

En ik moest ook nadenken over vertrouwen als je niet samenwoont. Als je verkering heb en je woont ieder in ze eigen huis. Me Bert en ik hebben nu bijna twee en een half jaar verkering en me Bert woont nog bij ze vrouw. Hij heb het goed thuis. Dat vind ik wel belangrijk als je niet samenwoont, dat je wel een goed thuis heb. Ik heb van me eigen ook niks te klagen en me vrouw ook niet.

Katzwijm

Bert en ik zien elkaar iedere dag op ze Feesboek. Me Bert is een bekende katerman, hij heb veel media. Me Bert is een mediakater en dan ben je wel poopulair. Hij heb heel veel fens, ook van ze poezen. Ik zeg u in me vertrouwen, soms ben ik best onzeker. Me Bert hoef maar met ze poot te zwaaien en ze poezen vallen in katzwijm. Ik ben bescheiden en van me eigen ook verlegen. Me Bert en ik praten wel over ze poopulaariteit. Hij zeg dat ik me geen zorgen hoef te maken, dat hij mij heb gevraagd voor ze verkering. Oooh maar als poes in deze wereld, ik heb het toch moeten ervaare. Dat me Bert trouw is en dat ik me Bert kan vertrouwen. Dat ik rustig op me paal kan liggen. Dat niet alleen me schroeven goed vast zitten, maar ook me verkering. En ik kan u wel zegge, me Bert is trouw. Hij kijk misschien wel, want hij is ook gezond door ze sportbrokke. En atleeties. Maar me Bert is nooit ontrouw. Ik voel in me hart dat het goed is. In me hart zijn we altijd samen. Dat is belangrijk, dat je hart het antwoord heb.
Dan kan je vertrouwen zonder dat je altijd samen ben van ze eigen. En als je zo gek ben op iemand zoals ik op me Bert, dan is vertrouwen net zo belangrijk als me tonijn.

Kurzus

Ook had ik nooit gedacht dat ik zoveel vertrouwen in me eigen zou hebben, dat ik me kurzus zou durven geven. Maar me Bert heb me heel goed geholpen en hij heb me vertrouwen gegeven. Ik wist niet dat dat kon, iemand vertrouwen geven maar me Bert weet hoe dat moet. Hij zei, Loes je kan het! Maar ik was onzeker van me eigen en ik had veel spanning. Ik leerde dat het vertrouwen van me Bert, me eigen katerman, me het juiste zetje gaf. En ik kreeg veel steun van iedereen die me oefening meedeed. Ik voelde me vertrouwen groeien en me tonijn smaakte nΓ³g beter. Me vrouw gaf me knuffels en ik kreeg ook Sardiene. Ik voelde ineens ook vertrouwen in me visboer.

Nu is niet alleen me lijf een maatje meer, maar ook me vertrouwen. Me paal kan het dragen. U weet het zijn sterke schroeven die me eigen gewicht kunnen dragen!

Liefs van Loesje

13 thoughts on “Loesje vertelt: over vertrouwen…

 1. Loesje wat een mooi verhaal!!!
  Dat je hebt leren vertrouwen…..geweldig!!!!
  😽😽😽

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   dank U wel dat U mij verhaal gelezen heb. Ik heb mij eigen ziel bloot gegeven want het is best seeriejeus. Ik vind me vertrouwen belangrijk en ik heb het moeten leren en durve. En me Bert helpt mij, ik vind dat voor me eigen best fijn.
   Oooh U snapt mij weer en ik vertrouw U ook,

   Liefs Loesje

 2. Ooooh loesje. Wat een prachtverhaal. Wat een emo😒😒😽
  Maar liefste loesje….ik ken jullie nu een jaar. Maar ikjes heb nog nooit gezien dat er een poezenvrouw naar bertje zat te lonken hoor, en dat zou bertje ook nooit doen. Jullie zijn ze romejo en juluja onder de katten.oooooh echtπŸ’–πŸ’–πŸ˜½πŸ˜½πŸΎπŸΎ
  Oooooh ik voel een liedje opkomen over jullieπŸŽΆπŸŽΆπŸŽΆπŸŽΆπŸ˜„

  1. hoi Katrientje, ik moet even wat zeggen. Loesje heeft wel gelijk hoor ik heb af en toe dat een poes heel lief is of mij berichtjes stuurt en dan zeg ik altijd dat ik alleen vriendschap kan geven want ik heb al verkering. Dus dat bedoelde Loes.

   1. Ooh me eigen Bert,

    ik vind het zo fijn Bert dat wij vertrouwen heb in elkaar. Dat jij andere poezen zeg dat je al verkering heb. En dat jij mij onzekerheid begrijp want je ben zo poopulair.
    Maar wij hebben zoveel moois en me hart is voor jou en me vertrouw ook.
    Jij ben me katerman Bert, ik ben jouw eigen poezenvrouw

    Jouw Loesje

  2. Oooh lief soolzusje,

   ik moest het toch vertellen en erover nadenken. En me Bert en me eigen heb erover gesproken. Dat is fijn, dan kan ik me onzekere emoozie ook kwijt. Van andere poezen die me Bert leuk vinden. Dat is best soms moeilijk als je verkering heb met een mediakater. Maar me Bert is altijd trouw en ook lief. Hij begrijp mij en hij is me Romejo, voor altijd Katrientje.

   Oooh dank wel dat jij er weer voor me eigen ben,

   Sjeteeem Loesje

   1. Ooooooh echt? Dus er zijn poezen die op jou vallen? πŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€ hoe durven ze!!!! Oooooh ik moetjes dat niet zien hoor. Oooooh wat ergπŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ˜Ώ
    Ooooh ik schrik hier van.

    1. ze kunnen het toch niet helpen dat ze gevoelens hebben Katrien. En soms weten ze geeneens dat ik verkering heb. Ze zijn altijd aardig en vaak verlegen.

 3. Hallo Loesje,

  Wat een pracht verhaal en wat kun jij goed schrijven over wat er in jouw hart en kopje gebeurt. Ja vertrouwen en leren houden van je vrouwtje en de poezen die in huis waren moeten echt groeien. Door je eerste ervaringen van je leven ben je wantrouwend en denk je wat moet ik hier nu en wat willen ze van mij. Door de tijd heen kreeg je in de smiezen dat je met je billen in een super liefdevol huis was gekomen.
  Hoe jij dat zo mooi kan schrijven en wilt delen met ons is echt knap hoor. Ja dan moet je ook echt voelen dat je ons die het lezen kunt vertrouwen en er geen misbruik wordt gemaakt van jouw gevoelens, Tussen jou en Bert komt echt niemand tussen hoor, dat is iets van jullie saampjes. maar ik voel wel hele fijne vriendschap met jou en Bert, Bolle en Katrientje, dat is anders dan voelen van verkering. Ik miauw altijd tegen vrouwtje dat ze mijn verkering is en daar komt ook echt niemand tussen. Dat is ook net als bij jou iets van jullie samen.

  Loesje knabbel nog maar een lekker stukje tonijn hoor en ik miauw namens vrouwtje knufjes voor jou en van mij heel veel kopjes en pootjes. Je grote vriendje Jip

  1. Ooh Jip,

   wat lief dat je nog op me stukje heb geschreve, ik ben best druk geweest en me vrouw moest veel werken. Dan kan ik niet altijd op ze kompjuuter om te schrijven. Maar ze vertrouw mij wel maar soms kom ik nie innelog of zoiets. En dan moet ik wachten tot ze tijd heb.
   Maar ik wil jou zeggen dat jij ook bij me vrienden hoort Jip en ook bij me Bert. Jij ben ze grote, wijze vriend. Jij ben er altijd. Jij ben ook vertrouwen en dat is belangrijk in ze leven.
   Vroeger had ik nooit vertrouwen maar nu voel ik dat vertrouwen in me hart woont. Ik kan het geven maar ook krijgen van me eigen. Ik wil jou zeggen, ik vertrouw jou eigen en ook je vrouw.
   En ik ben blij dat jij ook verkering heb, met je eigen vrouw.
   Ooooh zo mooi….

   Liefs Loesje

 4. Dag Loesje,

  Hier Bolle.

  Wat een prachtig stuk heb je geschreven, over vertrouwen en verkering en tonijn.
  En wat een mooie krabpaal heb je, en wat durf je hoog er op te liggen.
  Wat fijn dat je meer vertrouwen hebt gekregen! Dan js het logies dat je lichaam ook een maatje meer nodig heeft om dat vertrouwen te kunnen dragen.
  Ik weet wel zeker dat je je geen zorgen om Bert hoeft te maken. Jij bent zijn verkering, en hij de jouwe. En dat blijft dan zo. Net als met Mol en mij.
  Trouwens… je bent zelf ook best een beetje een bekende mediapoes aan het worden, met je kurzus en en je stukjes en je feesboek. Dus dan zijn jullie de wereldberoemde Bert en Loesje!
  Hoe vind je dat?
  En als jullie ooit trouwen kunnen Jip en ik jullie bruidsjongens zijn!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   oooh me hart is nu geraakt, wat jij schrijf. Over me vertrouwen en dat ik me maatje meer nodig heb om me vertrouwen te kunnen dragen. Oooh zo mooi, ik ben nu nog meer blij.
   Jij heb ook geleerd om te vertrouwen hè Bolle. Van je grote liefde en ook je vrouw en man van de mensen. Daar ben ik ook heel blij om. We hebben allemaal ze vertrouwen nodig. Dan kunnen we gelukkiger zijn.

   Ooh Bolle, trouwen met me Bert, dat is nog ver!
   Maar dan horen jullie erbij, ze beste vrienden. Trouwen is ook vertrouwen Bolle en ik heb nu best al veel vertrouwen…

   Liefs van Loesje

 5. Lieve Tante Loesje wat een mooi verhaal zeg. Mama heeft mij geholpen want er waren dingen ik niet begreep maar nu wel. U heeft al veel meegemaakt zeg maar gelukkig gaat het heel goed met u. Maar u moet niet onzeker zijn hoor. U bent mijn powertante met zelfvertrouwen en u heeft een goddelijk lichaam niets aan doen hoor!!!. En u schrijft mooi heeft een mooie kurzus die ik nog iedere dag hoor. En u heeft verkering met Ome Bert en daar hoeft u zich geen zorgen om te maken hoor. Ome Bert heeft natuurlijk veel fans ik ben ook fan maar hij houdt alleen van u. En hij is altijd lief voor u. Dus u hoeft niet bang te zijn hoor. En u blijft mijn mooie vilnder tante voor altijd u heeft zich zo mooi ontpopt en u groeit nog steeds. Een superdikke knuffel van mijn eigen hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *