Waarom het belangrijk is dat je goed moet liggen

goed liggen

Waarom het belangrijk is dat je goed moet liggen. Nou dat is heel simpel anders kan je niet slapen. Als ik lig en voel: dit is het niet dan blijf je liggen zonder te slapen. Dus dat moet niet.

Bank

Beneden heb ik een vaste plek om te slapen en dat is mijn kussen op de bank. Soms krijg ik dan een dekentje over me heen, een beetje maar hoor. Is moeilijk voor mij. Ik voel me dan benauwd en bang, net of ik niet weg kan. Dus dan haalt mijn vrouw het weer weg. Als ik op mijn kussen lig, kan ik naar mijn vrouw kijken als ze aan haar werktafel zit. Dus dat is gezellig.

Maar ik heb nou een tweede plek. Die is op het andere einde van de bank. Dan lig ik wel op de bank maar anders. Ik lig dan dichter bij mijn vrouw en ik lig ook nog eens achter een plankenkastje, dus helemaal superveilig.

Alleen, hoe moet ik daar liggen.

Deken

Eerst  had ik een handdoek op een dekbed om op te liggen net als boven op het bed. Dus dat was wel fijn maar toch niet dat ik zeg o wat lig ik hier lekker. Een bed is anders dan een bank. Daar lag het aan. Ik heb het serieus geprobeerd want ik draaide en keerde wel honderd keer om en nog lag ik niet lekker.

Dus de handdoek ging weg. En ik kreeg een deken.

Dat was ook wennen. Want iets anders, dat is toch anders dan je gewend bent.

Wennen

Als ik moet wennen, dat duurt dat zolang het duurt, dat zegt mijn vrouw en volgens mij heeft ze gelijk.

 • eerst liep ik over de deken over het dekbed op de bank
 • o nee, eerst moest ik eraan ruiken en ernaar kijken
 • ik ging op de deken zitten en toen ging ik slapen op mijn kussen
 • en net toen mijn vrouw dacht hij vindt het niks, toen was ik gewend en kon ik op mijn deken lekker slapen

Het is een fijne deken. Ik lig er graag. Maar het allergraagste lig ik op mijn kussen en dat mijn vrouw dan haar arm om me heen legt en zegt dat we altijd en altijd samen blijven.

10 thoughts on “Waarom het belangrijk is dat je goed moet liggen

 1. Hoi Bert,

  Meestal vinden katten het leuk om zich te verstoppen onder een deken ofzo,maar ja de ene kat is de andere niet.
  Het kan misschien ook iets te maken hebben met iets uit het verleden ofzo?

  Wat ik wel heb gemerkt ,en dat vertel ik ook uit eigen ervaring met mijn Kitty en Coco ,dat jullie het toch altijd fijn vinden om in de nabijheid v/h baasje te zijn en te slapen.

  1. ja dat heb ik net als Kitty en Coco dat ik dichtbij mijn vrouw wil zijn daarom ga ik overdag ook nooit in mijn eentje boven liggen. Onder een deken is denk ik ook iets van vroeger.

 2. Hallo Bert,

  Vrouwtje moest ineens ergens aan denken over dat onder een dekentje liggen wat jij heel moeilijk vind.
  Je weet ik heb een groot lief vriendje gehad die Joeri heette en die was ook heel bang van een dekentje of doek. Hij was super bang en ze konden hem alleen vangen met een net of grote doek voor hij bij ons in huis kwam wonen en dat is hem altijd bijgebleven in zijn koppie. Misschien heb jij ook hele nare dingen meegemaakt met zoiets. Als dat zo is vind ik het wel heel knap van jou dat je er een klein stukje even onder durft te liggen, want altijd zal dan die verschrikkelijke herinnering in je koppie komen.

  Ik ga voor ik op een van mijn bedjes ga slapen er eerst opzitten en me een wasbeurt doen, want ja ik moet wel schoon zijn voor een dutje. Dan ga ik heel veel rondjes draaien of veel met mijn voorpoten trappelen. Vrouwtje vraagt dan of ik mijn bedje aan het opschudden ben. Nou dan plof ik neer en ga heerlijk slapen en vaak droom ik ook en wat ik heel goed kan is snurken, tja er moet weer wel voor hout voor de kachel gezorgd worden zegt vrouwtje. Nou ja hoe kan dat nou wij hebben niet eens een kachel in huis.
  Een ding Bert van dat geschrijf over slapen en bedjes krijg ik weer last van een slaap en ik was net nog even op het balkon, maar daar is het berenkoud, dus ik ga weer naar mijn kuildeken en dat is super warm.
  Hopelijk is je wiew in je koppie wat over van vanmorgen en kun je ook fijn gaan slapen. Welterusten van vrouwtje met een slaapknuf en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik kan bijna altijd slapen behalve als er enge geluiden zijn. Dan is het moeilijk. Ik weet dat jij dat thuis ook soms hebt daarom vind ik het zo supererg voor je. Waarom ik niet goed onder een dekentje durf weet ik niet goed. Of het is iets waar ik niet meer aan kan denken omdat ik psiegies ben ofzo. Dus ik doe gewoon wat ik wel kan en dan heb ik toch een fijne dag. poot van je vriend Bert

 3. Ik slaap alleen op mijn dekentje. Ik durf niets over me heen te krijgen. Dan raak ik in paniekjes😭
  Catoo durfde het wel. Ik niet. Ik probeer echt altijd een stoer meisje te zijn hoor. Maar soms…..😭😭😭
  En ik vind het heel stom van mezelf. Ik ben “maar” 3 weekjes gepest. En toch scheen dat genoeg te zijn voor de rest van mijn leven.

  1. het is gewoon heel moeilijk Katrien, pesten, dan gaat het binnenin je zitten. Op een plek waar niemand bij kan, jij niet en je vrouw niet en je man niet. Dat heb ik met toen ik op straat moest leven. Dat zit ook ergens in mij. Het beste is dan dat je een veilig thuis hebt waar je mag zijn zoals je bent.

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Niet goed liggen om te slapen is een onderschat probleem, vind ik,
  En zeker als je iets nieuws hebt, kan dat lastig zijn, om goed te liggen.
  Ik doe altijd eerst een tijd alsof ik het nieuwe ding niet zie.
  Ik zie het wel, maar dan gaat mijn vrouw zich er tenminste niet mee bemoeien. Nu doet ze dat niet meer, maar in het begin wel, dan tilde ze me in een mandje bijvoorbeeld.
  Nou, dat is de beste manier om te zorgen dat ik NOOIT in dat mandje ga slapen!

  Ik vind het dapper van je dat je nu ook aan de andere kant van de bank durft te slapen, Bert!
  Als ik op het grote bed slaap, lig ik altijd op een vaste plek. En ik moet dan ook altijd dezelfde kant opliggen met mijn hoofd. Als het andersom is kan ik niet slapen. Maar door jouw verhaal denk ik dat ik misschien een keer kan proberen op een andere plek op het bed te slapen. NIet andersom met mijn lijf, dat wordt me dan teveel verandering. En dat kan nooit goed zijn.

  Een lief kopje van Bolle.

  1. op bed heb ik ook een vaste plek Bolle. Anders weet ik niet waar ik moet liggen. Dat jij door je eigen vrouw in een mandje getild bent!! Dat heeft ze vast nooit meer gedaan. Ik heb niks met mandjes want ik ben er een keer uitgerold en nou heb ik liever een platte deken of een dekbed. Of een kussen maar dat is ook plat. Ik wil snappen waar ik lig en hoe het ligt en volgens mij heb jij dat ook. kopje van Bert

 5. Wat heerlijk he Bert om naast je vrouw te liggen met een arm van haar om jou heen??
  Dat voelt veilig en vertrouwd!!!

Reacties zijn welkom