Loesje vertelt: over tegniek en over tegnies zijn

technies

Me Bert heb al een paar keer monteurs in ze huis gehad voor tegniese dingen. Hij heb er zelf geen verstand van en ik vind ook niet dat iedere katerman verstand hoef te hebben van tegniek.

Me Bert is me Bert en hij heb verstand van heel veel andere dingen. Hij kan heel snel ze vensterbank kontroleren en ook ze straat. Daar hebbie geen kaabel voor nodig, me Bert kan dat van ze eigen.

Linkerpoote

Ik moest nadenken over tegniek en hoe dat werkt bij mij eigen. Ik zeg U maar meteen eerlijk, ik heb 4 linkerpoote. En nou zeg U misschien, ja maar je ben een poes. Ik wil u zeggen, ik ben ook modern want ik heb wel me Feesboek. En in deze tijd moet je als poes ook mee. Me Bert zeg dat ik al een beetje een mediapoes ben. Ik heb toen van geluk drie tonijnen verslonden en me vier linkerpoote in de lucht gegooid. Dat doe ik anders nooit van me eigen.

Maar ik moest er toch steeds aan denken. Aan tegniek en hoe dat dan moet. Toen ik me Feesboek kreeg heb me vrouw me geholpen. Zij had al haar eigen Feesboek en dan kan dat. Me vrouw heb ook geen tegniese handen maar ze heb wel veel geduld. Toen hebben we een keer voor mij eigen me Feesboek gemaakt. Dat is ook best tegnies want het moet op me kompjuuter. Ik kende alleen me toetsenbord, want daar loop ik vaak overheen. Soms ga ik er ook op zitten als me vrouw aan het werk is. Dan voel ik heel veel samenzijn en ik vind het gezellig. Ik voel dan ook best heel veel tegniek want ik zit wel op me toetsenbord. En zo help ik me vrouw ook mee.

Feesboek

Me vrouw zei een keer dat ik een eigen paagina zou krijgen en dat dat ook Feesboek is. Ik dacht hoe kan een paagina nou ook Feesboek zijn? Ik kende alleen me Bert en hij heb een mooie footo op ze Feesboek. Ik wilde voor me Bert ook een mooie footo en die heb me vrouw toen gemaakt.

Ze is daarna gaan zoeken in ze Feesboek voor me paagina en ik deed me tegniese meedietaasie. Ik wilde wel rielekst aan me Feesboek beginnen. Me vrouw had wel moeilijke gevoelens van me paagina dus ze deed veel gaape. Ze heb gelukkig geen proteesie. Toen is het gelukt en had ik me eigen Feesboek. We hebben geen monteur in ons huis gehad en me Feesboek heb ook geen kabel.

 

Monteur in huis

Als je een monteur in je huis heb is het anders. Je ken hem niet en je weet niet wat hij gaat doen. Me vrouw zeg dat het soms moet. Ik vind er niks aan en hij brengt ook geen vis mee. Het hele huis voelt anders als er een monteur is. Ik moet dan ook heel lang bijkomen en bij mij helpt tonijn dan wel goed. Me tonijn is gelukkig ook niet tegnies want hij heb geen draadjes van ze eigen. En hij smaakt toch goed.

Draadjes

Ik heb er niks mee maar me vrouw zeg dat zonder tegniek alles stil zou liggen. En dat ik zonder tegniek me Bert ook niet zou kunnen zien. Ik heb toen lang moeten meedieteere want ik wilde begrijpen dat me rustige leventje ze eigen tegniese kanten heb. Dat er misschien wel een monteur heb gezorgd voor me verkering. En misschien heb ie me vis ook wel gevangen? Dan is ze monteur zo slecht nog niet en hij heb wel biezonder werk. Hij maakt rode en blauwe draadjes aan elkaar en ik kan me Bert zien. Ik heb toen wel even alle draden in me huis bekeken of er misschien een monteur tussen zat. Ik wilde hem bedanken voor me verkering. Maar ik kon niemand vinden en hij heb ook geen vis achter gelaten.

Mediapoes

Ik moest ook nadenken over wat ik nu moet doen?  Ik ben nu al een beetje een mediapoes van me eigen? Me Bert heb er verstand van want hij is een mediakater. Hij zeg dat ik me vrouw moet vragen voor me eigen website. Ik vind dat best heel veel, me eigen website. Ik moet nog zoveel leren en hoe moet dat dan? Is me leven dan nog wel gewoon?

Me Bert en ze vrouw hebben samen Bert ze website zitten bouwen. Ik vind dat knap maar me vrouw is geen bouwfakker van ze eigen. Ze zeg ook dat ze er geen verstand van heb. Ik doe nu wel me schootmeedietaasie bij me vrouw want ik voel dat ze moeilijke gevoelens heb. Dan gaat ze gaape en moet ik heel hard spinnen. Ik voel mij gelukkig als me vrouw rielekst is. Als we samen zijn en als alles gewoon is.

Me hart

Me Bert heb gezegd dat het goed komt en ik vertrouw me Bert. Ik weet niks van tegniek, u heb wel in de gaate dat me hart er niet ligt. Ik ben een poes met veel emoozie en me hart doet altijd mee.

Ik ontdekte dat me hart wel draadjes heb. Rode, stevige draadjes en het is me hartkabel. Hij loop van me eigen hart naar het hart van me Bert. Ik heb er geen monteur voor nodig want emoozie is niet tegnies. Soms is me emoozie onzeker, dan weet ik het niet. Tegniek maak me eigen onzeker maar het heb me ook veel gegeven. Dat ik me Bert kan zien en voelen in me hart. Dat ik elke dag gelukkig kan zijn. Dan ben ik toch dankbaar voor tegniek en ook voor ze monteur. Dat me hart sneller klopt door al die draadjes.

Ik vind me eigen hartkabel wel de mooiste want hij zit in me hart en hij werkt altijd. Ook bij me tonijn!

Liefs van Loesje

10 thoughts on “Loesje vertelt: over tegniek en over tegnies zijn

 1. Ooooh loesje. Wat veel tegnies heb jij gesprook. Oooooh ik zie nu alkeen maar roode en blauwe kaabuls voor me.
  Ooooh loes, er liggen hier ook witte kaabuls. Wat nu?🙀🙀🙀

  1. Oooh Katterien,

   witte kaabuls???
   Oooh hier ook Katterien. Maar me vrouw zegt dat er rode en blauwe draadjes in ze kaabuls zitte. Oooh ik vind het ook moeilijk en ik durf er niks mee van me eigen. Ik snap niks van ze techniek en ik vind er niks aan. Maar me vrouw zeg dat ze techniek ons eigen bij elkaar heb gebracht. Oooh ik vind me visboer belangrijk want anders hebbie niks. Oooh Katrien, wij hebbe ons eigen en ik vin jou lief,

   Sjeteeem Loesje

 2. Hallo Loesje,

  Ja zeg dat was me ook wat bij Bert en zijn vrouw thuis. Verdorie 3 keer moet er een monteur komen voor EEN snel draadje, Mij Jippelijkt het toch een verkeerd draadje dan hoor als die monteurs er zovaak voor moeten komen. Maar het kan ook zijn dat ze er geen sikkepit verstand van hadden, die kerels waren dus ook helemaal niet van de tegnieke hoor.

  Loesje je weet dat ik nu ook vreselijk bang ben als er vreemde mensen in ons huis komen en ik onder ons dekbed wegkruip, maar dat is eggies niet altijd zo geweest. Ik was eigenlijk een heel nieuwsgierig Jippe mannetje die overal met zijn neus en pootjes op en in zat en ook niet bang van vreemde mensen. Als er dan bij ons een monteur kwam ging ik eens naar die meneer kijken en dook ik in zijn werkkoffer en deed ik heel goed kijken wat hij doen moest en hoe hij dat deed. Ja je snapt t nu ben ik een angstige Jip maar heb wel 4 rechter pootjes en Jippeverstand hoe alles moet.
  Toen heb ik vrouwtje een keer aan de tafel gezet en haar heel goed vertelt hoe je moet klusjes doen. Kijk in nu heeft vrouwtje dankzij mij 2 rechter gouden handen en kans ze op een paar dingen na alles zelf doen.

  Ja als er een monteur moet komen vind ik ook dat er een voorwaarde aan zit hoor, hij moet een grote tas met lekkers meebrengen, voor jou lekkere tonijn en voor Bert, Bolle en mij super lekkere sportbrokken en voor Katrientje rosjebief. Ik heb wel vandaag vrouwtje meegeholpen met het controleren van de boodschappen en helpen opruimen en nou heb ik me toch lekkere rosjebief gezien en gesnuft. Ik wilde wel een plakje want vrouwtje vertelde dat dit voor mij en de oppas poesjes is en dus voor morgen. Sapperdeloodjes, krijg ik dus morgen als beloning voor mijn dieet en al dat sporten een heerlijk hapje omdat ik goed mijn best doe.

  Loesje hopelijk hoeven er bij jou thuis en als bij Bert geen monteurs meer te komen voor lange tijd en houden we het rustig en onze huisjes. Ga jij maar veel uitrusten na deze drukke dag en voor jou, Floris en Zusje knufjes van vrouwtje. Voor jullie vrouwtje heel veel groetjes van mijn vrouwtje en een kopje.

  Kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip,

   oooh jij 4 rechterpoote en jij heb je vrouw ook alles geleerd. Ooh Jip ik heb me vrouw niks geleerd. Alleen dat verkering gemakkelijk is en hoe me Bert en ik dat doen van ons eigen. Van de kompjuuter en dat we in onze kop altijd samenzijn. En dat dat geluk is.
   Maar Jip ik ben van gevoeletjes en me Meedietaasie en ik weet niks van tegniek. Maar ik kan er wel over schrijven want dan weet iedereen hoe het zit.
   Ik vind het stoer van jou Jip dat jij wel in ze tas van ze monteur heb gedurf. En dat jij alles kontrooleert van jou eigen. Jij heb er wel verstand van, ik vind jou wel tegnies. Me Bert heb er ook niks mee, maar hij kan wel goed kontroleere.
   Oooh en Jip ik heb jou eigen gezien met ze schoorsteenoefening bij Hannes. Oooh ik was onder me indruk van jou. Jij ben ook atleeties van ze sportbrokke en van jou eigen.

   Ik vind jij heb ze rosjebief verdiend, Ooooh morgen is Jipperosjebiefdag voor jou eigen Jip.
   Knuffels van ons allemaal en ook van me vrouw voor jou en je vrouw,

   Loesje

  2. Dag Jip, wat goed dat jij en je vrouw zo tegnies zijn!
   Misschien kan jij voortaan samen met je vrouw bij je vrienden van de blog de tegniese zaken doen. Dan hoeven we allemaal niet meer bang te zijn voor monteurs!
   Een lief kopje van Bolle.

   1. Oooh Bolle wat een goed idee van jou eigen en ze monteurs. Jip is een veilige grote vriend van ons allemaal

    Loesje

 3. Dag Loesje, ik ben een beetje laat vandaag, ook vanwege de tegniek.
  Ik ben zelf ook niet tegnies, en mijn vrouw ook niet. Maar mijn man wel een beetje. Maar niet dat hij het hele internet kan maken ofzo. En ik denk eigenlijk dat mijn vrouw ook best tegnies is, maar een beetje lui ermee. Dat ze het dus best zou kunnen, maar er geen zin in heeft.
  Ik vind dat katten niet echt tegnies hoeven te zijn, daar hebben we mensen voor.
  Tegniek kan wel handig zijn, dat is waar. Maar ja, dan moet er vaak een monteur komen en dat is dan weer niet fijn. Of je moet een monteur hebben die heel tegnies is en ook heel rustig en aardig. Of een monteurdame, dat kan natuurlijk ook. Dat is dan minder eng. Of dr monteur zoals Jip zegt, met allerlei lekkere dingen.
  En Jip is ook tegnies, heb ik net gelezen, dus misschien kan die samen met zijn vrouw voortaan alles maken? Dat zou wel handig zijn!
  Ik weet het ook niet precies Loesje, hoe het zit met tegniek. Maar ik vond je foto wel heel mooi!
  Een lief kopje voor jou, en ook voor je verkering Bertje natuurlijk, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   ik vind tegniek ook moeilijk maar als je Feesboek heb moet je wel iets van ze tegnies zijn kunne. Maar ik vind ook andere dingen belangrijker. Me verkering en me eten en ook me vriendjes van me Feesboek. En ook jou eigen Bolle, jij ben ook me vriend en dan leef je mee van je eigen. Dan is tegniek gewoon ze tegniek. Wij poezen en katermannen hoeven niet alles te weten en te kunnen. Dat vind ik ook van me eigen Bolle.
   Ik vind jou idee van Jip wel het beste idee van me verhaal. Jip weet alles Bolle, hij heb veel verstand in ze kop.
   En ik moet ook een beetje blooze van me foto…

   Dank je wel Bolle,

   Loesje

 4. Hallo lieve Tante Loesje. Ikke snap niks van tegniet hoor. Mijn vrouwtje ook niet maar die probeer wel te leren maar compuuter en telefoons zijn niet haar ding hoor. En monteurs komen hier gelukkig weinig. De laatste die kwam was voor de slimme meter maar die zit beneden. En de enige die kwam kijken was Lucca. Mijn vrouwtje zegt iedereen heeft zijn eigen talent en u bent gewoon een super stoere power tante dus meer heeft u niet nodig. En als het moet en nodig dan zijn alle katten er voor u. Dikke knuffels van u peuter

  1. Oooh lieve beebiepeuter,

   oooh wat ben jij al slim van je eigen. Jij heb geen meter nodig, jij heb je lieve mama en je tantes en ook oom Bert. Tante prinses Katrientje En tante me eigen zijn zo trots op jou kleine Kyana. Jij ben nie van ze tegniek, jij ben in ons hart. Jij groei op met zoveel liefde en tante Sylvia is jou mensenmama en zij zorg voor iedereen zo goed. Jij ben goed terecht gekomen en daar kwam geen draadje aan me pas.
   Ik vind jou de slimste beebiepeuter van me Feesboek en de meter weet het ook van ze eigen. Die is ook slim….

   Liefs van je tante Loesje

Reacties zijn welkom