Waarom ik gisteren opeens een snipperdag moest

Gisteren had ik net water gedronken uit de badkamer toen alles opeens anders werd en ik moest toen meteen een snipperdag nemen.  Wat was er gebeurd?

Piep

Alles was gewoon dus ik voelde me rielekst en ik was nergens op bedacht. Lekker water uit de badkamer, dat sproeit mijn vrouw dan met de kraan speciaal voor mij. Ze blijft er ook bij dus het is gezellig.

Ik dronk en voelde dat mijn vrouw veranderde. Ze werd gespannen. Toen ik klaar was met drinken zei ze: “Bert, ik hoor een piep.”

Deed mij niks.  Had ik al lang gehoord. Piep. Stil. Piep. Stil. De hele tijd door.  Maar dat zij gespannen werd dat voelde ik wel. Dus ik wist nou gaat er van alles gebeuren, ik neem een snipperdag van Feesboek dan kan ik het thuis bijhouden.

Aksie

Toen kwam er opeens heel veel aksie ik ging dus meteen op mijn kussen liggen. Daar kon ik alles goed zien plus ik was veilig.

 • ze was nog geeneens onder de douche geweest en toen ging ze al aan de computer
 • ze liep naar beneden en ze deed de electriciteit uit en toen was het donker en stil behalve dan die piep
 • ze haalde van boven een trap en toen ging ze onder de piep staan, de piep zat vast aan het plafond op de gang en ze had een lamp in haar hand
 • toen deed ze de electriciteit weer aan en ze ging telefoneren
 • daarna ging ze voor het raam staan, ze zag er raar uit in haar gezicht

Ik dacht ik doe niks.

Monteur

En wat denkt u? Er kwam weer een monteur. Deze had geen harde stem. Mijn vrouw hield meteen heel veel van hem dat kon ik zien, en ook dat ze hem wilde knuffelen maar dat deed ze niet.

Voor de zekerheid ging ik onder tafel zitten dus wat er toen gebeurde dat weet ik niet.

Na een poosje werd het stil. De monteur was weg. De piep was weg. Alleen mijn vrouw en ik waren er nog en we moesten heel erg bijkomen. Zij van de piep en ik van haar. Gelukkig had ze weer haar gewone gezicht terug en toen konden we slapen.

16 thoughts on “Waarom ik gisteren opeens een snipperdag moest

 1. Oooooh bert. Wat een nare dag dan. Pieps zijn zo niet leuk. Nou ja….piepmuisjes dan weer wel.
  Dat zijn leuke piepjes. Vooral als je al je nagels er in prikt. Maar goed, ik dwaal weer af. Ik hoop echtjeswaar dat je geen piep meer hoort hoor

  1. de piepdingen zijn nou weg Katrien en het is hier weer gewoon stil en dat moet nou zo blijven. Mijn piepmuis laat ik even liggen.

 2. Goedemorgen Ome Bert, wat zult bij beiden geschrokken zijn van die piep. Hier hoorde ik dat de katten ook .eens geschrokken zijn van de rookmelder. De batterijen waren leeg en toen begon hij heel hard te pieoep. De katten en ons vrouwtje schrokken van het geluid. Wel fijn dat er dit keer een rustige monteur kwam. Dat is fijn zeker met zoveel spanning. En wat fijn dat u vrouw haar gezicht weer gewoon werd. Dat was van de spanning. Ome Bert ik hoop dat u en u vrouw daarna hebben kunnen relieksen en medisatie konden doen. En dat u beiden een snipperdag heeft genomen.

  1. goedemorgen Kyana ja het was hier even heel moeilijk, bij jou thuis hebben ze dat dus ook meegemaakt. Het was best een moeilijke dag maar we hadden elkaar en je weet het zelf als je iemand hebt om mee te knuffelen dan komt het best goed.

 3. Hoi Bert, wat een toestand! Ik vind zelf geluidjes niet zó erg maar als mijn vrouwtje anders doet dát vind ik wel erg naar. Ik zag van de week door het raam een andere kat in mijn voortuin. Ik werd daar erg opgewonden door en liep daardoor een houten ding in de vensterbank omver. Toen werd het vrouwtje toch boos op me!! Harde stem en boze ogen! Ik werd er bang van en ben naar buiten gevlucht door mijn kattenluik. Toen ik later weer binnen kwam was vrouwtje weer lief. Ze vertelde dat dat houten ding een mooi Indisch beeld is dat zij heeft gehad van haar moeder en waar ze heel zuinig op is. Het staat nu ook ergens anders waar ik niet kom.
  Ik begreep haar en had best wel spijt. Gelukkig was alles snel weer gewoon!
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje dankjewel voor je kopje. Wat een moeilijke ervaring was dat met je vrouw, ik snap goed dat je bang werd als ze opeens anders kijkt. Gelukkig was ze al snel weer gewoon en lief en nou heeft ze ook de situuazie opgelost. Dat is ook fijn!!

 4. Ooooh Bert,

  wat moeilijk voor jou als je vrouw ze eigen gezicht nie heb. Als er spanning is en er moeilijke gevoelens zijn. Ik vind wel dat jij jou eigen goed stil heb gehouden. Als jij ook onrustig was geweest was je vrouw vast nog meer gespannen en dan kreeg je misschien ook geen sportbrokke. Oooh Bert en weer ze monteur. Maar het is fijn als deze lief was voor jou eigen en je vrouw. Hebbie ook draadjes gedaan? Dat helpt zeg me vrouw. Maar zij is nie tegnies dus ik denk van niet.
  Ik hoop Bert dat jij nu een dag hebt met gewoon. Met veel knuffels en sportbrokke en samenzijn met jou vrouw. Ik vind het wel verstandig dat jij gisteren je snippertdag had. In me kop was ik wel bij jou, in me kop lag jij rustig tussen mij poote en was er geen piep.
  In mij kop ben ik altijd bij jou,

  Liefs van je Loesje

  1. dankjewel voor je steun Loesje. Of het met draadjes was weet ik niet want ik ben ook niet tegnies en mijn vrouw ook niet. Ze heeft zelf de monteur geroepen die is wel tegnies. Ik voelde me gisteren soms moeilijk en soms sterk en dan kwam dat door jou dat ik je dichtbij me voelde Loes en dat helpt me dan. je Bertje

 5. Hallo Bert,

  Wat een dag weer zeg,
  Ik ken die verschrikkelijke piep en die gaat zo verschrikkelijk gemeen door je kopje en je lijf, daar wordt je echt de weg kwijt van in je koppie, dus dat was bij jou vrouwtje ook zo. Wij hebben hier in huis 3 van die piepedingen aan het plafon zitten. Een aantal jaren terug hoorde wij ook iedere keer een piep, maar wij wisten niet wat het was en wij maar zoeken en zoeken en konden natuurlijk niks vinden, we hoorde het door het hele huis en vrouwtje en ik werden er echt verschrikkelijk van de nerveuse van. Vrouwtje kan niet tegen die gemene piepen. Die rot piep ging maar door en de volgende dag zag vrouwtje dat het de rookmelder was en zij op de hoge trap en haalde er de lege batterij uit en een nieuwe erin. en wij maar denken dag piep. Bert vrouwtje kon er ook wel om huilen hoor want die rotpiep bleef maar afgaan. Bleek dat er drie van die piepedingen in huis waren. Wist vrouwtje niet, die domme dingen waren in huis gemaakt met de bouw van ons huis. Wij wisten niet eens waar die dingen waren.
  Nou weet vrouwtje wel waar die dingen voor zijn, maar als die dingen gaan piepen voor waar ze voor zijn, nou dan is vrouwtje hier echt de weg kwijt hoor, dan doet ze echt niet wat ze dan zou moeten doen. Dus wij snappen helemaal dat jou vrouwtje helemaal niet meer wist wat ze toch moest doen en dat er toen een monteur kwam, die gelukkig wel zachtjes deed en de piep de deur uit heeft gedaan.
  Ik vind dat jij en vrouwtje terecht een snipperdag namen en dat jullie in jullie bolletje en lijf weer wat rustig zijn geworden, misschien moeten jullie nu dit weekend samen maar wat rustig aandoen en veel samen knuffelen en bankhangen.

  Voor je vrouwtje en jou van mijn vrouwtje hele rustige dag en voor jou heel veel knufjes.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. wat supermoeilijk drie van die piepdingen en dat je dan niks weet!! Die dingen bij ons zijn door mensen gemaakt en die zijn toen weg gegaan.Ik snap heel goed dat je vrouw wel kon huilen dat was hier ook. Zulke dingen zijn best moeilijk als er iets naars is dat in je kop pijn doet en je moet dan toch nadenken over wat je moet doen. Dus dan is een monteur toch het beste Jip. poot van je vriend Bert en een kopje voor je vrouw

 6. Gelukkig dat de piep nu weg is. En dat er dit keer een monteur komt die rustig is. Nu geen rare vervelende dingen meer in huis. Dan heb je geen monteurs meer nodig. Dan kunnen vrouwtje en jij ontspannen! Want ontspanning is belangrijk. En samen bankhangen en knuffelen en aaien. Dat doe ik ook altijd samen met vrouwtje en dan de tv aan.
  Groetjes en kopjes van Gijsje en een dikke knuffel van vrouwtje.

  1. hoi Gijsje jij hebt kijk op dat soort moeilijke dingen dat merk ik wel. Ja ontspanning is nou belangrijk. Voor mij is slapen en knuffels ontspannen. En de kurzus van Loes. Bij mij thuis is geen tv maar ik heb wel computertijd. pootje van mij

 7. Omg Bertje,

  Wat maak je de laatste tijd veel mee met je vrouwtje, hoop dat het nu wat rustiger wordt voor jullie 🙂

  1. ja we maken best veel mee maar we hebben steun aan elkaar en ik heb ook hele lieve vrienden dat scheelt heel veel!!

 8. Dag Bertje,

  Hier Bolle.

  Wat een toestanden allemaal met al die tegniek en monteurs!
  Gelukkig dat het nu weer NIET piept.
  Ik weet wat voor gezicht je bedoelt, dat je vrouw dan heeft. Ik ken dat van mijn vrouw, en soms ook van mijn man. Dat is moeilijk, dan weet ik nooit zo goed wat ik moet doen. Ik word er altijd een beetje zenuwachtig van. En daar wordt mijn vrouw dan weer zenuwachtig van.
  Het is best lastig, als je het allemaal even niet meer zo goed weet.
  Misschien dat we op de blog allemaal een kurzus tegniek moeten gaan doen, dat we alles kunnen maken als het kapot is!
  Ik hoop dat jij samen met je vrouw een rustig wiekent hebt, en dat jullie samen op de bank kunnen hangen, en lekkere sneks kunnen eten, en dat je misschien nog even met de krant kunt snipperen!

  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle het is nou al de hele tijd rustig dat is extra fijn. Ik hoop bij jou thuis ook. Raar en eng is dat als je eigen mens er opeens anders uitziet. Dat heb ik echt liever niet en jij ook niet volgens mij. Jip is tegnies en zijn vrouw kan van alles misschien willen zij wel een kurzus geven, Maar het is nog beter als er nooit meer iets moeilijks gebeurt. kopje van Bertje

Reacties zijn welkom