Loesje vertelt over tefreede zijn

tefreede 

Voorige week liet mij verkering Huiskater Bert ze stoere Katermanspoote zien op ze Feesboek. In mij buik foelde ik mij flinders fladdere, dat zeg ik u eerluk.

Op mij denkpaal

Hij heb zulke mooie poote, jij kan er bij wegdroome. Op mij Bert ze Feesboek liet iedereen ze poote zien. Jij kan het nie ferzinne zofeel katermanspoote en poesepoote. Jij kijk jou oog uit want jij zie nie iedere dag zofeel poote. Maar jij foel ook, nie iedereen is tefreede. Soms wil jij groote poote omdat jij kleine poote heb van jou eigen. Of jij kijk op teege mij Bert ze stoere poote en jij zou liefer mij Bert ze poote wille. Dan kan jij nie zo tefreede zijn. Daar heb ik ofer nagedacht op mij denkpaal. En ik kreeg mij kauwstik foor mij enersjie, want assie zofeel na moet denke hebbie jou enersjie noodig.

tefreedeOfer mij eigen

Mij vrouw vroeg mij eigen of ik selluf, ofer mij eigen tefreede ben? Dan schrik jij wel want ik was bijna in mij denkslaap gefalle. Dat is assie lamme poote krijg en jou kop hang erbij offie jou laaste saardiene heb weggewerk. Jij foel jou eigen rieleks en jij ben jou weereld om jou eigen heen fergeete. Maar inees schrik jij wakker van zo een moeilukke fraag. U weet van mij eigen ben ik ferleege en ik ben ook bescheide. Mij Bert heb mij eigen heel feel fertrouwe gegeefe. Hij zeg Loes, jij ben goed zo assie ben. En tusse u en mij eigen gezeg. Hij zeg nog feel meer lieve dinge, maar van mij eigen heb ik ook mij priefee. Het zit in mij hart bij mij mooie gefoelens. Maar het geef mij eigen meer selluf fertrouwe, dattie foel jij mag er zijn. Dan ga jij ook anders naar jou eigen kijke. Assie poosietiefe dinge ofer jou eigen hoor krijg jij fijne gefoelens. Mij vrouw zeg ook altijd lieve dinge teege mij eigen. Dan doe ik spinne en kopjes geefe.

In mij spiegel

Maar u weet, van mij eigen ben ik ook eerluk. Toen heb ik in mij spiegel gekeeke. U kan het op mij footoo zien. Mij erfaring is, jij schrik altijd assie in jou spiegel kijk. Het is jou konfrontaasie met jou eigen. Jij zie jou vacht, jij zie jou kop. Selluf heb ik geprobeer om mij buik op mij spiegel te krijge. Jij moet alteit kijke naar jou mooise stukke van jou eigen. Daar krijgie selluf fertrouwe van. Maar soms is jou buik grooter dan jou spiegel. Dan weet jij dattie goed beezig ben. Ik zeg u eerluk, selluf ben ik best tefreede met mij buik. Het is mij leefeswerk. Maar in mij spiegel zag ik ook mij kop. Mij bek zonder mij tande, mij snorhaare. Jij zie dattie ouwer wor maar het is jou ree-aa-lie-teit. Assie seeniejorpoes ben dan kijk jij anders in jou spiegel als dattie jong ben. Jij kijk met al jou jaare en jij hoef niemeer zofeel. Jij ree-aa-lie-seer jou eigen, assie tefreede ben dan kan jij alles aan. Ook jou spiegelbeeld.

Tefreede

tefreedeOfer tefreede zijn kan jij feel nadenke en jij kan er feel ofer zegge. Assie tefreede ben dan ben jij gelukkig. Jij bennie beezig met wattie nie heb. Waarom zou jij beezig zijn met wattie nie heb? Selluf geef ik er niks om. Assie jou eigen druk maak om wattie nie heb fergeet jij wattie wél heb. Assie bijfoorbeeld drie makkareele foor jou eigen heb, moetie dan beezig zijn met jou saardiene die bij jou visboer in ze winkel ligge? Ik vinnut sonde van mij makkareele. Jij kan ook gewoon tefreede zijn en jou vrouw jou saardiene laate haale foor jou folgende dag. Soms hoor jij ook dinge van jou buure. Dattie groener gras heb. Ik weet er niks van. Selluf kom ik nooit bij mij buure. Assie binnepoes ben hebbie geen gras noodig. Van mij eigen ben ik blij met mij leefe. Dat ik mij dag begrijp en wanneer mij eete kom. Mij leefe heb geen spektaakel noodig. Assie geluk foel in jou kop en in jou hart hebbie alles wattie noodig heb. En als jou verkering teege jou eigen zeg dattie vin dat jij ze mooise poesepootjes heb die hij ken, dan weet jij. Jij hoef geen gekke kaaperiejoole uit te haale want jou verkering zie jou. Assie jou poote zie, zie hij jou eigen. Dan kan jij tefreede zijn…

Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt over tefreede zijn

 1. Goeïemorege tant loesje
  Ikke weet niet watte denk is!!! Doe dat hele veel pein??
  Ikke wil asi kke gröod ben ook halen sgeiven…isse dat moeieluk?
  Enmammsvouw zeģ de hele teid…datte ikke een vrede poesje bent want zegge ze dat nu al loopt te spin alsse op sgoot zid!
  Kroellopje van mijn

  1. Oooh mij kleine prinses Noa,

   hier is jou tante Loesje. Mij hart doe nu zofeel spinne, dattie jou tante schrijf. En jij kan al zo goed jou letters maake van jou kleine eigen. Jou vrouw heb zofeel gelijk Noa. Jij ben mij mooise, kleine vredepoesje van mij Feesboek en mij hart. Jij spin foor jou vrouw, jij spin van jou geluk. Assie groot ben mag jij ook jou ferhaale schrijfe foor jou oome Bert en jou tante Loesje. Jij kan letters oefene met jou vrouw en jij ben al goed beezig mij kleine meisje. Maar jij moet goed eete dattie groot wor en slim. Tante Loesje is tros op jou eigen mij kleine prinsesje van mij hart. En jij mag alteit spinne …

   Koes van jou tante Loesje

 2. Hallo lieve Loesje,

  Wat heb jij een mooie schrijf gedaan en het klopt helemaal.
  We moeten te vrede zijn met wat we hebben, het allerbelangrijkste zit ins ins hartje en daar zit zoveel liefde in en die wil ik met heel veel poezels en lieve mensen delen. Er voor elkaar zijn en vooral in tijden dat het moeilijk is.
  Maar al zijn we te vrede dan mag je altijd nog wel een droomwens hebben hoor. Toen ik helemaal niet meer gelukkig kon zijn en met de dag meer angsten kreeg, droomde ik ervan om naar een ander rustiger huis te gaan en daar te mogen wonen met vrouwtje. Dat hebben we toen gedaan en nu voel ik mij weer beter en je weet ik kreeg van vrouwtje zelfs een eigen prinsen buitenverblijf. Vrouwtje zegt vaak tegen mij, Jip jij bent niet verwend, hier mag jij heel veel van gaan genieten, wij doen al zoveel voor andere dieren en mensen dat dit ook moet kunnen. Vrouwtje en ikjes doen heel veel genieten van de kleine dingen die op de dag komen. Natuurlijk zijn er ook wel momenten dat we het anders willen maar dat hoeft geen ontevredenheid te zijn, Ikjes ga nu vandaag een Jippedag doen samen met vrouwtje en ikke stuur van vrouwtje veel knufjes mee en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   jij zeg zofeel mooie dinge, jij ben zo een wijse katermans Jip. En jij heb gelijk. Assie tefreede ben kan jij nie zonder jou hart. Jou geluken jou gefoel heb jou hart noodig. Assie jou mooie hart heb dan kan jij tefreede zijn. Jou hart is mooi Jip, net als jou kunswerk aan jou vrouw ze muur. Jij ben alteit lief voor iedereen. Dan ferdien jij jou fooralteithuisje en jou eigen buiteferblijf. Dan mag jij renne van jou geluk.
   Van mij eigen ren ik nooit maar soms foel mij hart dattie wil renne. Mij vrouw zeg Loes, het is jou eerse stap. Daar kan jij ofer diskuusjeere Jip. Maar jij ben goed beezig en jij heb zofeel moete wachte. Dan wor jij nu beloon. Met jou fooralteithuisje in jou zon en jou Jippedag met mevrouw Jip.
   Hoop dattie vanaavond tefreede in jou mandje ga ligge.
   Jij krijg onse lieve pootjes en knuffies en het is ook foor mevrouw Jip,

   Loesje

 3. Hajooooo mamsie.
  Ooooh wat hep uwes weer mooi sjreef!! Ikke benne nu gewukkig dat uwes tefreede benne. Uwes hep mooi pootjes mamsie. Daarmee kun uwes mij morge sakgelt geefe tog? Hihihi
  En uwes puik isse ook mooi.
  Weet uwes mamsie… ikke ben ook tufreede hoor. Aween sau ik meer noepies wille
  Koes koes mamsie

  1. Mij lieve beebie,

   Mamsie is blij dattie ook tefreede ben van jou eigen. Jij weet, noepies kan jij nooit genoeg hebbe want jij ben jou wicht in jou gouwt waard foor Mamsie. Jij ben mij jonge, en van mij eigen ben ik gelukkig. Maar assie Mamsie kaal blijf plukke houw ze geen vacht meer ofer. Dan zie Mamsie er niemeer zo sjarmant uit. Jij moet geduld hebbe tot Mamsie ze preis win van ze staaslot. Dan kan Mamsie uitdeele…

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Lieve Loes vriendin.
  Wat heb je weer mooie wijze letters gemaakt.
  Je hebt helemaal gelijk,Ik weet niet wat gras is,dus hoef ik het ook niet en ik ben best tevreden met mijn scullary girl,lekkere hapjes,spelen met mijn balletjes en heerlijk knuffelen met mijn scullary girl.Ik lig dan ook graag bovenop haar en dan kan ik zo lekker spinnen en kroelen en nadenken.Daar word ik blij en tevreden van.
  We hebben het goed samen.
  Dus ik weet niet wat ik nog zou wensen.Want het belangrijkste heb ik al.
  Heel veel liefde van mijn scullary girl,een warm fijn huis en als de zomer er is een heerlijk plekje op balkon waar ik dan bakken en braden kan,genoeg balletjes om mee te spelen en lekker eten.
  Natuurlijk zou het makkelijker zijn als mijn ogen het beter deden,maar ach ik ben er aan gewend dat ze het niet goed doen en er zijn geen brilletjes voor katten.
  Dus waarom je denk tijd verprutsen met wensen die niet mogelijk zijn.nee hoor,ik ben best tevreden

  Maar ik heb wel 1 wens waar ik nu over nadenk.
  Super goede plankjes voor de Regenboogbrug,want op mijn mensen oma’s verjaardag ging zomaar mijn neefje Bikkel de brug over.Zijn leeftijd was al vroeg op want hij was 7 jaar.Dat was verdrietig voor ons en vooral voor mijn tante Paula.En nu moet ons honden vriendinnetje/nichtje Blue van mijn tante Paula binnenkort geopereerd worden aan haar blaas.
  Daarom ga ik heel hard denken aan haar en mijn tante Paula{zij is de zus van mijn scullary girl}.Na alle narigheid wens ik heel erg dat alles goed gaat komen met Blue.Dan is tante Paula ook weer blij en gerust.
  Dan ben ik helemaal super tevreden.

  Loes mijn scullary girl vindt de foto met jou en de spiegel heel erg mooi, en ze is erg blij dat jij het zo fijn hebt thuis en met Bert.En je kop is geweldig mooi.Ook zonder tanden.Want in jou ogen zie je alleen maar heel veel liefde en dat is het mooiste wat er is.

  Groetjes en zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette en mevrouw Mia,

   jij wor gelukkig assie jou letters lees van jou leefe bij jou vrouw, mevrouw Mia. Lieve Muzette jij heb deeze jaar zofeel meegemaak. Maar jij blijf poosietief en jij ben tefreede van jou eigen. Jij heb gelijk Muzette. Assie op jou vrouw mag ligge. Assie jou lekkere snek krijg. Jij heb jou mandje en jij kan slaape assie wil. Dan mag jij tefreede zijn. Dat zeg mij hart. Maar jij heb wel zo een mooie wens. Jij wil plankjes foor zo een groot gat in ze Reegeboogbrug. Ik vinnut zo een mooie wens en selluf vinnik het ook zo. Assie jou gat nie dich timmer dan blijfie vriendjes ferlieze. Want zij zijn misschien niewsgierig en zij kom stiekem kijke. Maar dan kan jij niemeer terug. Dat moetie nie wille. Dan moet jij timmere en jij moet heel hard timmere. Want jij heb nie zofeel tijd Muzette, wij kan nu niemand meer ferlieze. Misschien kan wij allemaal onse eigen plankje timmere. Dattie weet jij heb jou eigen plank bij gedraage en jij heb het fast getimmer. Dat is belangrijk want pas als jou groote gat dich is kan jij tefreede zijn. Dan is iedereen veilig.
   Lieve Muzette jij ben zo een kanjer. Jij heb jou slechte oogjes en jij kijk toch. Jij kijk met jou hart. Dan kijk jij zofeel beeter Muzette, jij ben tefreede.
   Dank jou wel lief dinnetje, foor jou mevrouw Mia en jou eigen mij schoone pootjes van mij hart,

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat schrijf je wijze letters. En je hebt ze precies goed neer gezet!
  Je kunt inderdaad bezig zijn met wat de buren hebben, groen gras, maar misschien heb je zelf wel veel mooiere bloemen, of een mooie denkpaal of wat dan ook. Dat gras bij de buren, daar heb je niks aan.
  Iedereen heeft weer zijn eigen bijzondere poten, en ze zijn allemaal prachtig! Ik vond de poten van Bol geweldig, ze waren groot en breed en een beetje scheef. Maar ik vind de poten van Kever ook heel mooi, met zijn witte sokken. En jouw poten zijn ook fantastisch om te zien. Máár… je koppie ook! Juist omdat je je leven terug kunt zien in je gezicht. Je kunt zien dat je geen kitten meer bent, maar een wijze lieve gefoelige poes die veel heeft nagedacht en veel heeft geknuffeld. En die een heeeeeel groot hart heeft. Nou, mooier kan toch niet?!
  Heel veel liefs voor jou en je familie van Cisca (met voor jou een pakje kauwstiks erbij, stiekem. Zodat je goed na kunt denken en zulke mooie blogs kunt schrijven!!!).
  “Hoi Loes, ik ben het, Kever!, ik durf geeneens naar het gras van de buren, want ik durf niet naar buiten, ik vind mijn mandje het fijnste, en ik ben helemaal gelukkig dat ik weer een huis heb en mensen en knuffels en dat ik weer kan praten, en dat ik vrienden en vriendinnen heb op de blog, en ik vind jou en Bert allebei knap, zelf kijk ik niet in de spiegel, maar ik kan wel flurten met de vrouw, dan doe ik mijn ogen een beetje dicht en kijk haar aan, dan krijg ik een knuffel of een kauwstik en dan ben ik blij, heel zachte neusjes van mij, Kever!!!”

  1. Lieve mevrouw Cisca Jeroen en mij niewe vriendje Kever,

   dank wel dattie mij zofeel mooie dinge zeg van geluk. En dattie mij stiekum mij kauwstik geef. Dan ben jij nie somaar tefreede, jij ben gelukkig van jou buik. In mij buik zit mij hart. Assie dat weet mevrouw Cisca dan weet jij, jij ben wel heel feel gelukkig.
   En u zeg het ook, wat moet jij met jou groen gras van jou buure waar ik van mij eigen toch nie kom. Ik geef er niks om. Selluf heb ik liefer mij zachte kussen of mij zachte kleedje waar jij op kan ligge. En assie wel gras heb dan mag jou gras ook rood zijn of paas of blouw, geluk zit nie in jou kleur van jou gras. Mij kauwstik is soms geel, maar jij heb ook roode en blouw van mij tonijn. Als mij vrouw weer niewe meebreng foel mij hart ze eigen zofeel tefreede.
   Lieve mevrouw Cisca Jeroen, Bolle was ook zo een tefreede katermans. Hij heb het mij eigen fertel. Hij was blij met alles in ze leefe. Hij was blij met ze vriendjes van ze blog en dattie ze eigen biesondere pootjes heb. Hij zeg Loes, jij heb geen groote dinge noodig. Jij moet tefreede zijn met wattie heb. En hij zeg, assie jou eigen heb dan heb jij geluk. Want assie jou eigen nie heb dan smaak jou kauwstik ook niemeer. Ik vinnut wijse letters.
   Lieve Kever, assie jou foorbeeld neem aan mij vriend Bolle, dan hoef jij nie naar jou buur want jij heb jou eigen gras. En assie straks zofeel meer gewen ben dan mag jij in jou tuin tettere. Bolle dee ze patroeije, jij kan jou tettere ook in jou tuin doen. Alles kan Kever maar alleen assie het doe met jou hart.
   Van mij eigen heb ik ook mij gelukkig zijn want jij ben er nu. Jij sta in niemand ze schaaduuw want jij mag er zijn van jou eigen Kever. En mij hart foel, Bolle is tefreede. Assie allemaal jou eigen plek heb dan ben jij saame tefreede.

   Vandaag krijgie mij kopjes met mij paalingnoote. En het is foor jullie allemaal en foor Ooma. En er zit stiekem ook mij kaaramelnoote tusse en mij eigen ferklap nie foor wie.

   Van mij eigen, Loesje

 6. Hoi lief dinnetje Loesje, jij bent mijn allermooiste dinnetje. Jij bent goed zoals je bent, mooi van binnen en van buiten.
  Mijn vrouw zegt ook altijd tegen mij dat ik een heel knap Kruimelmeisje ben, oh dan voel ik me zo blij en gelukkig.
  Maar van de week Loes, toen moest ik ineens in die enge reismand. Nou ik heb even goed laten weten dat ik daar niet van gediend ben als diva zijnde. En bij de dierendokter heb ik mijn eigen ook even goed laten horen. En kreeg ik notabene een prikje in mijn mooie diva vachie. Gelukkig zei de dierenarts toen, dat ik helemaal gezond ben en een mooi katje ben.
  Nou toen was ik wel even blij en opgelucht.
  Toen ik thuis kwam heb ik mijn broers en zusje even laten weten dat zelfs de dierenarts mij mooi vindt.
  Loes, blijf maar lekker bij je eigen vrouw en broer Floris en Zusje, het gras bij de buren is niks aan hoor.
  Heel veel diva knufflies van je diva dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   wat zeggie mij eigen nou? Moesie jou prikkie haale? In jou mooie Diefaavachje, oooh. En jij ben nu heelemaal gezond van jou vacht en poote. Dan mag jij tefreede zijn Kruimeldinnetje. Jij weet jij kan jou gezond nie koope. Jou dierdokter weet hoefeel gezond jij ben en jij ben heel feel gezond. En jij ben nog een mooi Kruimeldinnetje ook. Hoe meer tefreede kan jij zijn?
   Mij hart is blij Kruimeldinnetje want assie gezond ben hoef jij nie bang te zijn. Jij kan gewoon jou Diefaa zijn. Goed dattie het thuis heb fertel teege jou broers en jou zus. Van mij eigen ben ik tros op jou.
   Hoop dattie foor alteit mij Kruimeldinnetje ben.
   Zachte pootjes met mij garnaaale in sjelei foor jou broers, jou zusje, jou vrouw en jij krijg mij garnaaale in mij paalingsaus. En het kruimel nie….

   Loesje

 7. Ohhhhh Loesje jou Bert heeft inderdaad prachtige poten.
  En gelijk heb je dat je sommige dingen die Bert tegen jou zegt prievee houdt!!!
  Bewaar het maar goed in je hart!!!!!❤
  En jij lieve Loes bent ondanks je leeftijd een knappe poes hoor, mooie ogen, mooie vacht, mooie snorharen, een prachtige buik!!!!
  En de hoofdzaak is dat je gelukkig bent!!!
  En laat je maar niks wijs maken over dat gras bij de buren…….ze hebben dan misschien wel groener gras maar geen makkarele of garnalen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal knappe Loes,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Belle, Tica, Dopey, Moby, Izzy en mevrouw Ceciel,

   ooooh wat zeggie wijse dinge. Mij buure heb ze gras groen maar zij heb geen makkareele en garnaaale. Jij fraag jou eigen af, wat hebbie dan? Jij kan aan jou gras kauwe zofeel assie wil. Jou gras wor nooit jou garnaaal. Zo is het wel.
   En jullie heb mij eigen nu nog meer tefreede gemaak. Want mij buik loop ofer van mij makkareele en mij hart spring van mij garnaaale. Assie dan ook jou poote heb die er mooge zijn, kan jij jou rest van jou leefe tefreede uitbuike.
   Dank jullie wel van zofeel wijse letters,

   Jullie krijg mij tefreede kopjes van mij gelukkig hart en het is foor allemaal

   van mij eigen, Loesje

 8. Lieve Loezepoes. Jij hebt weer zo’n mooie schrijf gedaan over tevreden zijn. Floortje is het helemaal met jou eens, als je geen kitten meer bent is het leven anders. Maar elke leeftijd heeft zijn sjarme hoor Loesje, dat heb jij ook mooi geschreven. En wij vinden jouw foto met de spiegel zo mooi, twee Loesje dinnetjes, met een heel mooi poezengezicht en een prachtige buik. Jij bent een echte fieloosoofe lieve Loes. En dat gras bij de buren lieverd dat mag dan misschien wat groener zijn, maar ik weet zeker dat daar een addertje onder zit. Dus genieten we allemaal van ons eigen huisjes en familie. Fijne avond lief dinnetje, ik stuur je een knuffel op je mooie kopje en Floortje een kopje met kipsmaak.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   ooooooh heb mij buure adder onder ze gras. Ik vin er niks aan. Adder klink nie smaakeluk. Geefie mij eigen maar Floortje ze lieve kopjes met ze kipsmaak. Dank jou wel lief Floortjedinnetje.
   En u heb het goed gesien van u eigen, selluf sta ik nu twee keer op mij footoo. Zofeel tefreede kan jij zijn. Hoop dattie jullie fijne wiekent heb saame met manmeneer en dattie tefreede in u hart leef.

   Loesje

 9. Hoi lieve Loesjedinnie. Frau was furgete om mij kompjutertijd te geven. Nou van mij ja. Iets met dat ze blij was omdat ze nu voor vast brokjes mag verdienen. Loes, jij bent een mooie poes! En frau vind die foto met die spiegel erg mooi. Ik vind mijn poote mooi. Jij de jouwe ook? Pootje van mij!

  1. Lieve Minniedinnie,

   oooooooh heb jou vrouw ze nu vaste brokjesferdiendaage 😽😽😽
   Felisiteer lieve mevrouw van mij Minniedinnie. Mij hart foel, u ben nu heel tefreede van u geluk.
   Lieve Minniedinnie, jij mag mij alteit op jou eigen tijd jou schrijf stuure. Met jou mooie pootjes. Selluf vin ik mij pootjes ook mooi Minniedinnie, fooral met sjelei…

   Loesjedinnie

Reacties zijn welkom