Waarom zijn er knallen in de straat?

knallen

Het is nog niet zo lang dat het zo is, maar ik hoor het wel: knallen. In mijn straat. Vooral als het avond is en dan hoort het juist stil te zijn. Vind ik.

Stom

Mijn vrouw zei dat er wegens de omstandigheden dit jaar geen vuurwerk komt, maar ik hoor het toch. Dus het is stiekum vuurwerk en dat is stom. Mensen en dieren schrikken ervan en ik maar een beetje alleen ik moet er steeds zo van opletten.
Voor mij persoonlijk hoeft het niet.
En ik vind het ráár.

Levenserfaring

Ik doe mijn leefe dag voor dag. Ik leef vandaag. Dus niet gisteren of morgen of op een andere dag. Wat er is dat is er en wat er geweest is of wat er gaat komen, dat is er vandaag niet.
Dingen van gisteren weet ik natuurlijk nog wel, wegens dat ik iets kan leren en dat ik levenserfaring heb. Maar alles is vandaag.
Je ziet nooit in de natuur dat dieren tegen elkaar zeggen dat er weer een jaar voorbij is en wat zullen ze er eens mee doen. Dat snap ik. Zo is mijn gefoel ook. Ik doe er niks mee.

Ander licht

Van vuurwerk weet ik alleen dat het op een avond heel erg was en dat mijn vrouw lang wakker bleef en dat er buiten veel herrie was en ik binnen veel knuffels kreeg en dat duurde en duurde en duurde en daarna gingen we slapen, en ik was moe en zij ook. Eigenlijk vond ik het stom. En moeilijk omdat het toch eng was die herrie. Knallen en vaak heel hard BOEM en er kwam ook ander licht door het raam in onze huiskamer, zoiets hoort niet.

Tefreden

Dus toen mijn vrouw zei dat er dit jaar geen vuurwerk kwam, had ik een tefreden gefoel, wegens dat het weer een gewone avond zou zijn. Maar nou zijn er toch knallen. Dat is stom en dat wilde ik even zeggen.

13 thoughts on “Waarom zijn er knallen in de straat?

 1. Hajoooooo oompie.

  Oooooh hep uwes knalle? Ikke hep hier nog nies gehoort gewukkig. Ikke was op knalaafont ook niet echt bang. Raar he? Ikke bweef gewoon inne woonkaamer en ikke ging sellufs kijke waar die knalle fandaan kwaame.
  Maar ikke ben wel bang foor fjietuigegewuiden. Ooooooh die sijne so eng. Fooral asse se fluite!! Maar gewukkig hoor ik dat ook nie meer. Dankzij mefrauw coroona. Ik hoor nu hooguit 1 keer per week een fjietuig hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

 2. Lieve Bert,

  jij zeg het goed, knalle en fuurwerk hoor nie. Ik vin er niks aan Bert. Mij vrouw knal nooit in mij huis maar mij oor hoor het toch. Mij vrouw zeg het is buite Loes, jij hoef nie bang te zijn. Maar mij broer Floris is bang, dan foel jij het in jou hart. Jij weet van mij eigen ben ik mantelpoes maar jij kan er niks aan doen. Jij kan alleen jou broer bescherme. Dattie in ze buurt blijf Bert. Selluf ben ik ook bang assie zofeel knalle heb. Maar ik doe zorge foor mij broer. Wij zit saame in mij kast weeges ze deemenzie. En mij vrouw moet mij tonijn ferdiene. Ik vinnut moeilukke dinge Bert. Nu hoor wij ook knalle en jij schrik zo erg. Jij moet nu zofeel oplette.
  Beloofie mij eigen dattie foorsichtig ben, dattie uitkijk assie foor jou raam zit. Mij erfaring is, alle knalle heb zoies onfoorspelbaar. Van mij eigen mag het stoppe, foor alteit. Dat iedereen veilig is,

  Jou Loesje

  1. lief Loes, dat zegt mijn vrouw ook van het is buiten maar ja als je binnen bent dan hoor je het toch en dan heb je er gefoel bij. Ik vind het ook moeilijk net als jij. En ik doe zo foorzsichting als ik kan en mijn meening is ook net als die van jou dat hetfoor alteit mag stoppen!!!
   je Bertje

 3. Hoi Bert.
  Die knallen zijn hier ook bijna elke avond.Niet zoveel als op knalletjes avond 1 x per jaar,maar ik vind het niks.Ik ben niet echt bang want ik weet dat het buiten is en niet in mijn huis,maar wel in mijn buurt en ik vind het stom.
  Er zijn heel veel dieren die er wel bang van zijn{ net als Floris} en dan is het erg akelig dat ze nu al beginnen met die knallen.Het heeft totaal geen nut en ze denken niet eens aan de katten en honden.en andere dieren.
  En dat vind ik nog het ergste.

  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette dus bij jou is het ook al, wat erg en ook wat stom. Floris is een kwetsbare oude jongen en dan kan het al eigenlijk niet meer en toch gebeurt het. Ik wil dan de poolitiek in maar ja dan moet ik het huis uit en dat kan weer nie. Maar ik find heel erg dat het moet ophouden,
   zacht pootje van mij
   Bertje

 4. Lieve Bert, wij zijn het helemaal met jou eens, dat knallen moet niet kunnen. Het moet rustig zijn in de avond, ook op oudejaarsavond. Het is slecht voor alle dieren, die schrikken ervan en worden bang. En dat is niet fijn. Dus moeten de mensen ophouden met al die akelige dingen die nergens goed voor zijn. Fijne avond lief vriendje, knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat gefoel heb ik nou ook, dat het nergens goed voor is. En dan hoeft het niet dat vind ik. Bang zijn is heel moeilijk we moeten toch allemaal een beetje voor elkaar zorgen en geen enge dingen doen. Rustig is heel belangrijk,
   pootjes van
   Bertje

 5. Hoi lieve Bert, knallen zijn superstom!
  Ik vind het al stom op die ene avond dat het mag, maar ik vind het nog erger dat er nu al geknald wordt. Ik hoop dat het op een dag helemaal niet meer mag. Allerlei dieren zijn bang en kunnen nergens naar toe. Vogels en andere dieren die buiten wonen, en zwerfdieren bedoel ik dan. En er lopen elk jaar weer huisdieren weg omdat ze schrikken en uit angst heel hard wegrennen.
  Kever lijkt het nog niet zo eng te vinden, maar Popje was vreselijk bang. Die kreeg altijd niesziekte, na dat geknal, zo bang was hij dan.
  Je hebt helemaal gelijk dat het nu niet hoort. En wat mij betreft hoort het nooit!
  Lieve groetjes,
  Cisca (en een grote kop, al ietsje zachter, van Kever).

  1. hoi Cisca wat erg van Popje dan ben je heel erg diep geschrokken dat is toch heel moeilijk, dan hoort het eigenlijk gewoon niet. Ik hoop dat Kever er tegen kan en jullie ook wegens dat het gewoon erg is en ook eng en dat het stom is,
   kopjes terug
   Bertje

 6. Lieve Bert
  Je hebt helemaal gelijk……dat knallen is echt stom!!!!!
  Hier is het ook en vooral savonds en wij schrikken er zo van dat we opspringen en op de trap gaan zitten!!!
  Wij zijn er ook blij mee dat het dit jaar niet mag……al die herrie is maar niks!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Allemaal het mag niet maar het is er toch dat is toch erg!! En dat jullie uit je gewone leefe schrikken dat is ook erg!!
   kopjes terug van
   Bertje

 7. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ikke waren heel blij dat er dit jaar geen vuurwerk mag zijn. Maar bij ons is het al een paar maanden in de avond wanneer het donker is veel knallen, Nog niet zo erg als op de ene avond maar toch best harde. Nu vertrouwt vrouwtje he helemaal niet meer omdat er steeds meer vuurwerk komt. De mensen zijn heel boos volgens vrouwtje omdat ze het niet mogen. Ik krijg nu sinds een week al weer druppeltjes voor mijn vreselijke bang zijn voor de herrie. Hier mogen ze ook naast vuurwerk carbiet schieten doen. Nou Bert dat het ik de laatste oud en nieuw meegemaakt. O het is dan net oorlog zo erg en dan niet tussen 12 uur en 2 uur, nee dagen aan een stuk. Nu hoop ik dat mijn druppels goed hun best doen en dat ik dan minder bang ben.
  Vrouwtje kan het een beetje begrijpen dat er mensen zijn zie dat lawaai maken, want we mogen helemaal niks meer en daarom zijn de mensen heel boos en doen ze het toch. Ik hoop voor jouw dat het toch wat rustig zal blijven.
  Bert een fijne avond met vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is ook erg die herrie en het schieten!! Ik mag ook weleens iets niet en dan ga ik ook geen herrie maken. En mensen mogen veel meer dan ik altijd. Dus ik hoop ook dat je druppels werken en dat je je straks gewoon jezelf voelt.
   poot van je vriend
   Bert

Reacties zijn welkom