Bram over hoe je van touw moet winnen

touwHoi allemaal, wat is buiten toch koud aan mijn billen. Als ik wil gaan gluren en ik ben buiten dan wil ik ook meteen weer terug naar binnen.

Binnen vind ik het fijn. Zoals jullie weten heb ik binnen ook roetienes. Afgelopen week werd ik in de avond oer en ik wilde graag spelen. Mijn vrouw deed mee. Zo ging het.

touwOer

Ik liep op de trap naar boven toen ik een van mijn muisjes zag liggen. Mijn kop wist van die moet ik pakken! Mijn lijf reejageerde meteen. Vanuit mijn buik kwam er een diepe mauw. Alsof je soms een boertje laat maar dan anders. Ik stond stevig op mijn poote toen de mauw kwam. Het klonk als een ware tijgerbrul.
Met mijn bek pakte ik het muisje op en nam het mee naar boven naar waar mijn vrouw haar bed heeft. Daar spuwde ik het muisje uit. Er kwam nog een diep mauw, een oer mauw. Mijn vrouw hoorde dat ik oer was en ze wilde met mij samen spelen. Dat vind ik altijd wel leuk. Ze pakte een touwtje met een flos er aan. Aan die flos zitten feere. Het is van Bolle geweest.

Pof

De feere snap ik niet zo goed als ze in een bundel zitten. Ik weet niet welke ik dan moet kiezen en mijn vrouw ziet dit bij mij. Ik zit te zitten en ik staar naar de feere maar ik doe niks. Dan draait ze het om. Het touwtje wordt de feere. En nu, nu heb ik er zin in!
Het touwtje komt mijn kant op en ik blijf heel stil zitten. Langzaam beweegt het touwtje. Het glijdt over de vloer van me weg. Het touwtje wil ontsnappen! Dat laat ik niet gebeuren. Ik ben alert en zit in de aanvalspooziezie. Drie, twee… één! Daar ga ik, pof! Met mijn poot sla ik op het touwtje. Hebbes! Of toch niet? Het touwtje glijdt tussen mijn teene door en ontsnapt weer. Met mijn andere poot sla ik weer op het touwtje, pof! En nog een keer, en nog eens. Het touwtje is snel en glipt onder mijn poote door.

touwBam

En dan, ineens weet ik het. Wat nou als ik iets eerder mijn poot optil en neersla op het touwtje voordat het touwtje weg wil? Dan maak ik een kans. Ik ga in weer in mijn aanvalspooziezie zitten en wacht geduldig af. Mijn vrouw ziet dat ik heel strak naar het touwtje kijk. Mijn oog folgt prusies waar het heen gaat. Maar ik wacht nog heel even.
Het touwtje kruipt heel langzaam net als een worm in de tuin. Het gaat steeds langzamer en dan ineens, BAM! Hebben! Vanuit het niets sla ik met mijn poot op het touwtje. Het zit nu echt vast onder mijn poot. Met mijn nagel til ik het touwtje op en bijt er in. Zo, ik heb je te pakken!

Snek

Mijn vrouw zei dat ze het heel knap vond dat ik het touwtje te pakken kreeg. Ik kreeg een speesjaale snek en heel veel knuffels en kusjes. Nu was ik best moe van het oer zijn en van het spelen. Dus ben ik op het bed gaan liggen om te dutten. Dit was mega-fijn!

21 thoughts on “Bram over hoe je van touw moet winnen

 1. Hajoooooo oompje bwam.
  Oooooh heppuwes ook een tauwtje? Gaaf sijn ze he?
  Laat uwes boertjes? Ooooh me mamsie ook!!! Hele vette boeren laat se hihihi. Fies he? Ikke laat aween maar sgeetjes.
  Ikke peel gwaag mette me liggie. Dan wor ik egwaar heeeeel oerr hihihi.
  Pootjes oompje 🐾🐾

 2. Bram super goed van jou!!!!
  Wat is het fijn om af en toe oer te zijn he?
  En wat het mooiste ervan is dat je erna lekkere sneks en knuffels krijgt en dan relaxt kunt gaan slapen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, ik was kei oer en dat vind ik fijn. Dan kan ik gewoon zijn zoals ik ben. En het was kei stoer om dat touwtje te vangen. Zacht kopje van mij

 3. Hoi grote stoere vriend Bram, ik was gisteravond ook even heel oer. Ik heb ook een hele mooie grote veer, heb ik van mijn andere vriendje Dorus gekregen, en ik nam gisteravond de veer in mijn bekkie en ging de hele kamer rond. En maar hollen joh, zelfs me zusjes gingen voor me opzij. Mijn vrouw moest lachen, nou ja zeg, ben ik een keer oer, gaat ze me uitlachen. Maar zij zei dat ze het zo leuk gezicht vond en daarom moest lachen. Ik ben nu nog aan het uitrusten en bijkomen Bram. Wij als katerjongens hebben het af en toe nodig, denk ik, om even heel oer te zijn.
  Hai vaif van Bikkel

  1. Hoi grote vriend Bikkel! Wat koel dat jij ook zo oer doet. En feere zijn kei tof! Natuulijk hebben wij dit nodig. Misschien moet je vrouw ook maar eens feere in haar bek doen en rond rennen, kei leuk! Heel fijn wiekent en een hooge haai vaif van mij, bram

 4. Hallo Bram,
  Wauw dat was wel heel spannend met dat verentouwtje. Ja je voel je dat heel oer en sterk. Ik vind met een touwtje spelen samen met vrouwtje ook heel leuk, ik heb een heel groot kraakpapier, vrouwtje doet dan het touwtje onder het papier laten bewegen en als het touwtje haast eronder is neem ik een grote duik en hebbes ik heb de prooi gevangen. Ikke mag ook mijn kraakpapier helemaal kapot scheuren of ik verstop er mijn muisjes onder en ga die daar dan vangen. Bram doe maar veel met het touw en vrouwtje spelen hoor en een knuf met snekkie is altijd fijn. Grote knuf op jouw koppie van vrouwtje en poot en koppie van je vriend Jip

  1. Hoi Jip, wauw wat koel zeg. Kraakpapier durf ik nog niet zo goed maar jij ben kei erfaren. En dan ben je echt helemaal oer. Knap hoor Jip, ik durf nog niet zoveel. Knuffelen en sneks zijn ook het allerfijnst daarna. Vandaag ga ik rieleksen. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt. Stoere kopjes van je vriend Bram

 5. Lieve Bram,

  jij ben een oer-jonge Bram, jij fang muise en touwe en jij heb jou oermeeooow. Jou vrouw ken jou eigen zo goed, zij weet jij moet nu speele. Jij moet jou oer kwijt. En assie zo jou mooie kaadoo heb van onse groote vriend Bolle dan kan jou oer al jou kante op.
  Sellef heb ik deeze week ook met Bolle ze feer gespeel. Ik zal jou fertelle hoe ik het doe van mij eigen. Mij vrouw heb Bolle ze feer in mij krabton geleg. Zij zeg, zo is Bolle alteit dichbij. Toen ben ik deeze week in mij krabton geklomme en mij vrouw was ferbaas. Ik ben op Bolle ze feer gaan slaape met mij buik. Soms heb mij hart het noodig. Assie zofeel buikmaatjes ben gewees, blijfie alteit buikmaatjes en jij wor nooit feederlicht.
  Jij mis het toch….

  Geefie jou vrouw, jou woef, mij Milaameisje en jou eigen mij zachte pootjes en knuffels van mij hart,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, ik vind dat kei roomanties van je dat je zo aan Bolle denkt. Ik weet zeker dat Bolle dit gefoelt heb. Ik was heel blij dat mijn vrouw meedeed en dat ik daarna een snek kreeg. Ik foel me echt kater! Ik hoop dat jullie een kei fijn wiekent hebben met heel veel sneks en knuffels en gaarnaale. Stoere kopjes van mij, lieve likjes en een neusje van mila en mij vrouw geef je zacht aaien op je kopje met een koesje

 6. Hoi Bram.
  Wat een spannend verhaal.Ik was vol aandacht toen scullary girl aan het voorlezen was!!!!!!!
  Ik word alleen oer met mijn balletjes.Dan heb ik ook zo’n aanval pooziezie en mijn achterwerk en pootjes wiebelen heen en weer.Dan MOET ik gewoon die ene bal een enorme lel verkopen en erachteraan rennen.
  Vanmorgen nog gedaan,en toen een bordje soep gegeten.
  Bram jij hebt je touw en veren oer verhaal eggies waar,prachtig geschreven. Dank je wel
  Kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette, jij weet prusies hoe het moet! Zo doe ik dat ook met een balletje. Ik kreeg alleen een snek geen soep. Soep is ook kei lekker. Het is gewoon fijn als je lekker kunt pootballen of kunt oer zijn. Heerlijk! Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben samen, stoere kopjes van mij, bram

 7. Hoi Bram. Wat een oer verhaal! Met een touwtje spelen is leuk he. Zeker als het steeds beweegt. Goeie tips geef je ook om het te vangen! Pootje van mij aan jullie alle drie!

 8. Hoi Bram, hier Kever, ik vond je verhaal spannend, want ik vind touwtjes een beetje eng! maar dat jij ze gewoon durft te vangen, nou ben ik niet meer zo bang, misschien probeer ik het ook een keertje, maar nu nog niet, ik blijf nog een tijdje mijn muisen en balletjes vangen denk ik, en weet je wat? ik heb je gehoord! ik hoorde op een avond ineens twee keer een tijger brullen, en ik schrok best, maar nu weet ik dat jij het was! het was echt superstoer, ik dacht dat het een giegantiese tijger was, ook al klonk het best ver weg, Bram ik vind je echt heel erg stoer! dankjewel voor je furhaal, en hele grote koppen voor jou en je famielie, van Kever! O ja, en ik heb je boek uit, ik vond het een geweldig boek, het is mijn eerste ieboek, en het was helemaal fantasties, veel kompliementen!!!

  1. O ja Bram hier nog even Cisca, als je de veren in een flosje niet fijn vindt, maak ze maar gewoon los hoor! Dan heb je een touwtje, Γ©n een stel losse veren!
   Lieve groetjes,
   Cisca.

  2. Hoi Kever, koel dat je een eigen post hebt. Kon je me echt horen?? wow, dan was ik echt een kei stoere oerkatermans. Nou ben ik furleege met al die kompliementen. En ik vind het kei tof dat je mijn ieboek heb gelezen. Stoer kopje van mij bram, pee ess mevrouw cisca, mila vind de feere in bundel leuker

 9. Lieve Bram, wat een oermooi verhaal heb je geschreven over jouw veren en het touwtje. Ik las het voor en Floortje zat ingespannen te luisteren. Zij is nooit oer zoals jullie katermannen, ze wil wel eens rennen hoor, als ze naar haar weecee geweest is. Floortje stuurt jou een stevig kopje en ik een knuffel.

  1. Hoi Ina en Floor, oh van de bak rennen ken ik ook. Soms gaat dat sneller dan andere keren. Ligt eraan wat mijn billen willen. Ik vind het kei koel dat jullie mijn blog hebben gelezen. Stoere zachte kopjes van mij, Bram

Reacties zijn welkom