Loesje vertelt: over me uiterlijk 

uiterlijk

Soms vragen mensen hoe ik denk over me uiterlijk. Over hoe ik eruit zie. En of ik me uiterlijk belangrijk vind?

Ik moest er goed over nadenken want ik ga nu ook me kurzus geven. Moet ik dan een mooi uiterlijk hebben? Ik ben toen langs de spiegel van me vrouw gelopen. Dat doe ik anders nooit maar hoe kan ik anders naar me eigen kijken? Ik denk ik moet erover schrijven want het is  belangrijk.

Me binnenste

Me uiterlijk is me buitenkant, me vacht, me rondingen. Ik wist niet wat ik ervan moest denken. Ik zeg U eerlijk, ik ben meer een poes van me binnenste. Van me emozies en van eten. Ik werk altijd hard om me binnenste gevuld te krijgen. Dat doe ik met me tonijn, garnaale en zalm. Maar soms ook met forel of witte vis, als me vrouw niks anders heb. Zo krijg ik wel een mooier uiterlijk want me rondingen groeien dan van ze eigen.

In sjok

Maar ik heb ook een trouwma, ik vind het best moeilijk om te vertellen. Er was een vreemde man in huis, die kwam iets maken voor me vrouw. Het was een monteur. Hij zag me en zei tegen me vrouw dat ik een hele dikke poes was! Toen heb ik op één dag de hele viswinkel naar binnen gewerkt. En me vrouw heb de monteur buiten gezet!
Ik was in sjok!

Onzichtbaar

uiterlijkVroeger was ik nooit met me uiterlijk bezig. Ik was mager en niet me eigen. Ik was onzeker en ik zeg U eerlijk. Ik dacht dat ik geen uiterlijk had. Ik was onzichtbaar.
Maar me vrouw zei dat iedereen een uiterlijk heb van ze eigen. Ik had geen idee. Ik had geen verkering dus ik dacht waarom moet ik dan een uiterlijk hebben? Ik was ook nog niet me eigen aan het ontplooien. Ik hoefde nog niet zo nodig. Ik moest nog Loes worden. Ik wil ook toegeven, ik vond tonijn belangrijker. En garnaaale ook.

Kurvie

Toen zag ik Me Bert op Feesboek. Ik voelde iets gebeuren in me buik. Dat ik mooi wilde zijn van me eigen, dat Bert me knap zou vinden. Ik ging meer eten want persoonlijk vind ik een maatje meer wel fijn. Dat ik mooi rond ben, een echte kurvie poezedame. Ik heb een volle, dikke vacht. Dat is me eigen bontjas.
Ik liep weer langs me spiegel, maar ik durfde niet goed te kijken. Ik wilde op Feesboek gaan maar daar heb iedereen ze mening. Oooh ik was onzeker.
Moest ik aan de poezebootoks? Moest ik plasties sjirurgie? Ik wilde het niet, ik wilde alleen maar me eigen zijn.

Ajsepteere

Me Bert vindt me mooi, dat is voor mij belangrijk. Als je verkering heb wil je er toch goed uitzien van je buitenkant. Hij leerde mij me eigen te aksepteere. Dat ik goed ben zoals ik eruit zie, met me dikke vacht, me baard en me bek. En me Bert zegt ook, Loes ik vind het belangrijk hoe je er van binnen uitziet. Me Bert is wijs. Hij weet waar het om gaat. Dat je lief en aardig bent en dat je genoeg te eten krijgt.
Ik vind van binnen ook belangrijk. Dat je gelukkig bent en niet onzeker. Ik vind, ieder heb ze eigen uiterlijk en ze buitenkant. Dat is altijd goed.
Als ik nu langs me spiegel loop zie ik me eigen pas echt. Dan zie ik me ogen en me ziel. Ik zie Loes, me binnenste die me buitenste mooi maakt…
Ik voel me eigen rijk…

Loesje

11 thoughts on “Loesje vertelt: over me uiterlijk 

 1. Loesje dat is heel mooi geschreven!!!!
  En het klopt helemaal dat als je binnenste mooi is je buitenste ook mooi is!!!!
  Jij bent een echte knapperd!!!! Blijf zoals je bent!!!!
  😽😽😽

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   U bent altijd slim en wijs dus als U het met me eigen eens ben dan is het nog meer waar. Me binnenste kan ik niet zien maar ik kan het wel zijn. Dan ben ik gewoon Loes en me Bert vindt me ook mooi. Oooh mevrouw Ceciel, dat is toch rijk zijn.
   Dank U wel dat U me eigen begrijp,

   Liefs Loesje

 2. Oooooh ik ben ook in sjok😳😳😳
  Ooooh wat een gemene man,dat hij jou dik noemde😡😡😡 ikjes ben trots op soolvrouw dat ze hem de deur uitgooide. Ooooooh loesje. Kom in mijn pootjes🐾🐾🐾🐾
  Ik ben slank,maar ze zullen nooit zeggen dat ik er seksie uit zie. Of oooooh wat is ze mooi slank. Nee….ze zeggen altijd lekkere dikkerd. Loesje,jij bent niet dik. Jij bent gevuld!!!! Oooooh ik vind jou zo mooi.
  Ooooooh sjeteem lief soolzusje😚💖🐾🐾🐾🐾

  1. Oooooh lief soolzusje Katrien,

   ik voel nu traantjes in me hart en me buik. Ik vind gevuld mooi en fijn, dan ben ik Loes. Die man deed me hartje pijn Katrientje, ik was in me sjok en over me stuur. Maar me vrouw laat me eigen niet beledigen, ze heb me ook getroost en ik heb toen me eigen best volgegeten.
   Katrien ik vind jou ook mooi en wie zegt dat jij dik bent van jou eigen??? Jij bent de mooiste kitten van 16 jaar van me Feesboek en samen zijn we altijd sool,

   Sjeteeeeem for evve

   Loesje

 3. Dag Loesje, wat heb je dat mooi gezegd, van je uiterlijk en je innerlijk. Héél mooi. Ik ben blij dat je nu trots bent op wie je bent – van binnen en van buiten. Want dat mat je zeker zijn – je bent mooi en zacht en rond van je karakter en je buitenkant. En Bert is maar een bofkont, met jou! En nee, hij hoeft niet jaloers te zijn hoor, want ik hou alleen van mijn Molletje.
  Ik heb een keer gelezen “ik ben in vorm en die vorm is rond”. Dat geldt voor jou, en voor mij ook! Jij en ik weten nu dat we er mogen zijn, dat we gezien worden voor wie we zijn. En daar gaat het om. Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   wat lief dat je dat tegen mij eigen zegt, van die vorm. Ik vind me vorm ook rond en rond is mooi. Ik heb wel jaren onzeker gevoeld Bolle. Toen ik mager was voelde ik mij eigen niet mij eigen. Maar mensen kunnen gemeen zijn en toen de monteur dat zei voelde ik mij weer als vroeger. Dat ik niet goed was. Daarom was ik ook in me sjok.
   Dank je wel Bolle voor de mooie opmerking van je lezen.
   Nu ben ik rond en blij,

   Liefs Loesje

   1. Gelukkig dat je nu rond en blij bent, Loesje, want dat is het beste!
    En je kunt je het beste niks aantrekken van wat monteurs zeggen, want die zeggen best vaak rare dingen over katten. En hij kon misschien wel monteren, maar hij wist duidelijk NIKS over poezen! Een lief kopje van Bolle.

 4. Hallo Loesje,

  Hier ben ik dan toch nog hoor, Gisteren moest vrouwtje plotsklaps op dat ding op 4 wielen heel ver ermee weg en kwam pas thuis toen iedere poes en kat allang op zijn bedje lag te slapen.
  Maar Loesje wat een geweldig maar heel gevoelig stuk heb je geschreven zeg. Je hebt je hele preiversie vertelt, nou dat vind ik wel zo knap van jou. Wat ben jij gegroeid in je zelfvertrouwen, komt vast en zeker van al de meditasie die je doet.
  Ik vind je een hele mooie knappe Loezepoes en ja daar kon Bert zijn hartje niet goed tegen en was het een groot gefladder van vlinders in zijn buik voor jou. Ik vind het gaat helemaal niet om hoe je eruit ziet aan de buitenkant. Oke als je super knap bent kan het wel leuk zijn, maar mijn vrouwtje zegt dat ze vaak ziet en ervaart dat wanneer mensen zichzelf mooie knap vinden er niks aan hen is. Zij vindt ze arrogant en hersenloos. Nee Loesje het gaat om wat er binnen in jouw en iedereen zijn bolletje zit, het goede en dat is goud waard.
  Vrouwtje en ik vinden al ben je zogenaamd lelijk, niet alle pootjes of oortjes of oogjes, Het hartje is van goud hoor.
  Eet jij maar gewoon wat jij goed vind voor je zelf, het zal wel te maken hebben met wat je allemaal hebt mee gemaakt. Ja ik heb ook een maatje teveel en ik moet nu op de sportbrokken net als jouw Bert en Bolle. Maar omdat ik artrosie heb is een maatje teveel heel veel au en vrouwtje is erg bezorgd om mij dat ik het aan mijn hartje zal krijgen net als 3 vriendjes van mij die daar plotseling door een mooie ster zijn geworden. Ik wil nog heel lang bij vrouwtje blijven, we kunnen elkaar niet missen hoor.
  Dus Loesje blijf jij asjemeblief jezelf en vrouwtje weet heus wel wat goed voor jou is, want zij is heel wijs hoor en heeft alle goeds voor jouw over.

  Maak samen met vrouwtje, Zusje en Floris er een fijne dag van en van mijn vrouwtje knufjes voor jullie en pootjes en kopjes van je grote vriendje Jip

  Oja, omdat vrouwtje gisteren weg was de hele dag snap jij natuurlijk wel als wijze poes dat het vandaag JIPPEDAG is.

 5. Ooooh Jip,

  vandaag is Jippedag en ik ben zo blij voor jou. Dat je mij nog geschrijft hebt vind ik wel heel lief Jip. En lief van jouw vrouw ook dat je nu mocht lezen en schrijven.
  Oooh Jip ik vind jouw eigen mening belangrijk. Ik vind jou een zo wijze katerman. Me Bert zegt ook, Jip is me wijze vriend.
  Ik vind ook dat me binnenste, me kop goed moet zijn. Maar als poezenvrouw word je vaak bekeken Jip, anders dan ze katermannen. Daar doe ik niet aan mee want ik heb me Bert. Hij vind me goed zoals ik ben en Bolle zegt dat ik in me vorm ben. Alleen die is rond.
  Oooh ik vind het fijn Jip, jouw wijze woorden en steun.
  Ik heb vroeger veel meegemaakt en me tonijn helpt. En ook me meedietaasie. Dan smaakt me tonijn nog beter dus het helpt wel.
  Jip, ik hoop dat jij met mevrouw Jip een hele fijne dag hebt. Met knuffels en ook sportbrokken. Doe je ons morgen weer vertellen van de weegschaal? Oooh ik wil niet dat jij arretroosie heb.
  Liefs van mij eigen en pootjes ook voor mevrouw Jip,

  Loesje

 6. Lieve Loesje wat een lelijke monteur zeg. Jij bent een prachtige poes van uiterlijk en ons vrouwtje zegt uiterlijk is niet het belangrijkste. Het gaat om je innerlijke. Dat is waar het om draait. Dus lieverd aub geen boxtox of operarazie . Jij bent Loesje de mooiste en liefste poezendame. En Kyana zegt ik heb Katrien en Loesje en dat zijn mijn allerliefste mooiste en zorgzaamste adoptie internet pleegmoeders van de hele werekd. Een prinses en een vlinder en zij hoopt dat als ze groot is net als jullie prinses vlinder te worden. En ook een power poes.

 7. Hallo Loesje,hier met Gijsje. Wat een gemene monteur,zeg! Hij heeft zelf problemen met zijn gewicht. Je bent een mooie poes met rondingen en daar is niks mee. Schoonheid is puur natuur en geen botox. Botox is nep! Kijk maar naar alle mensen die botox hebben gebruikt. Ze zijn toch allemaal nep.
  Dat wil ik even gezegd hebben. Blijf maar lekker van je eten genieten. En van je verkering met Bert genieten.
  Groetjes van Gijsje en van vrouwtje

Reacties zijn welkom