Twee stapjes verder en toch weer terug

op schoot “Toe dan Bertje,” zei mijn vrouw. “Kom op schoot.” Ze keek me aan en ik voelde dat ze het graag wilde.  Ik stond op de bank. Zij zat ernaast met een speciaal dekentje op schoot.

“Bertje?” vroeg ze. Ik keek nog eens.

Aarzelen

Al sinds ik hier ben, ga ik niet op schoot. Dat is dus langer dan drie jaar. In het asiel deed ik het soms wel, even, en dan ging ik weer van schoot af. Maar als je samenwoont en het wordt steeds gevraagd, ja dan ga je toch aarzelen.

Ik wel.

Stap

Gisteren dus was zo’n moment. Ik voelde gewoon hoe graag ze het wilde en dat trok me naar haar toe. Ze klopte op haar schoot, ik bedoel op het dekentje en voor ik het wist, zette ik mijn twee voorpoten op de bank.

Ze keek blij. Daar kreeg ik het een beetje benauwd van, eerlijk is eerlijk. Straks kon ik niet meer weg en je moet weg kunnen, altijd, dat heb ik vroeger op straat geleerd.
Daarom bleef ik gewoon staan waar ik stond en ik deed niks.

Naam

Toen zei ze mijn naam op die hele zachte speciale manier waar ik niet tegen kan. Zij kan er niet tegen als ik mijn kop scheef hou en een piepmiauw doe, nou en ik kan er niet tegen als ze op die manier praat.
Dus ik zette mijn linkerpoot op haar schoot.
Daarna zette ik mijn rechterpoot erbij.

En toen dacht ik opeens: waar ben ik mee bezig? Ik stapte meteen terug naar achteren en zo kwam ik weer op de bank terecht, nou gelukkig maar.

Aaien

Ik kreeg knuffels en ze zei dat ik dapper was geweest en dat het er misschien nog weleens van kwam, misschien morgen al over over twintig jaar of helemaal nooit en dan was alles nog steeds helemaal goed tussen ons.

Daarna moest ik wel gaan slapen. Voor mij was dit best spannend geweest.

5 thoughts on “Twee stapjes verder en toch weer terug

 1. Oooooooh bertje, wat een overwinning!!!!! Gefeliciteerd hoor. 2 hele pootjes op je vrouw haar schoot!!!😀😀😀
  Wauwiewauwmiauw. Oooooh wat zal jouw vrouw blij zijn geweest. Ik liet dit net aan mijn personeel lezen. Weet je wat zij zei? GE-WEL-DIG!!!!
  Jouw vrouw is echt niet verdrietig hoor, anders zou ze jou niet overladen met knuffels. Ik denk dat ze heel trots is op jou met deze overwinning.
  Vroeger lag ik ook wel eens bij mijn man op schoot. Niet vaak hoor. Tot ik bankhangen leuker vond. Hij is nooit boos daarom geweest. Bij vrouw net zo trouwens. Naast liggen/zitten vind ik prettiger. Catoo was wel een schootkat. Maar dan alleen bij vrouw.
  Bert….geniet maar fijn van deze overwinning😚

  1. hoi Katrien mijn vrouw is ook nooit boos op mij dat is wel fijn. Bankhangen snap ik en dan kan ik altijd meteen weg. Maar ik weet wel van binnen dat mijn vrouw het graag wil dat voel ik soms zo.

 2. Hallo Bert,

  Nee hoor Bert, het is echt niet van 2 stapjes vooruit en dan weer terug, Je hebt een reuze sprong gemaakt en zeer zeker was vrouwtje heel blij en gelukkig. Ik weet heel zeker dat als jij niet verder meer komt vrouwtje ook nog steeds heel gelukkig met jou is hoor. Ze is stapelgek op jou. Weet je Bert je maakt haar iedere dag heel gelukkig door er te zijn en samen bankhangen en op bed, samen spelen en wat te denken van een goed gesprek. Doe maar gewoon waar jij je heel veilig en gelukkig bij voelt hoor.
  Niet iedere poes of kater wil op schoot liggen hoor, je miauwde me deze week dat je het fijn vind om in vrouwtjes arm te liggen, nou dat is nog veel meer dan schootje liggen hoor, je bent dan nog dichter bij haar hart en ja daar zit alle liefde in.
  Bert fijne dag en van vrouwtje veel knuffels en een hele grote poot en kopstoot, omdat je het toch weer hebt geprobeerd.
  Je grote vriend die heel trots op je is want je hebt al zoveel overwonnen.
  Jip

  1. o dan was het dus toch iets goeds Jip ja zo had ik het nog niet bedacht. Ik had het al maanden niet geprobeerd en toen kreeg ik opeens het gevoel weer van misschienwel en zij volgens mij ook. Dus zo kwam het opeens weer. Dankjewel voor de complimenten, poot van je vriend Bert

 3. Bert wat een overwinning, heel knap van jou!!
  Daar zullen je vrouw en jij heel blij mee zijn en natuurlijk trots op zijn!!!
  Maar je moet proberen om te onthouden dat je vrouw je nooit tegen wil en dank zou vasthouden op haar schoot.
  Als je eenmaal op haar schoot zit kun je er ook zo weer vanaf!!!

Reacties zijn welkom