Katrien over: de dagelijkse dingen die ik doe

dagelijkse dingenHallo, daar is ikjes  weer. Vandaag ga ik hebben over de dagelijkse dingen die ik doe. Dat is heel wat.

De ochtend:

De wekker gaat om kwart voor 5 ’s morgens. Dan weet het personeel, mijn man dan, dat ik eten wil. Dan begint het wachten daarop want als jullie denken dat dat meteen gebeurd hebben jullie dat mis hoor. Soms kan ik wel tot 5 uur wachten.  Ik ben bereid één keer naar mijn etensbakje toe te lopen.
Daarna moet het naar mij gebracht worden.
Dat kan zijn op mijn innig geliefde wolletjedeken of als ik op de grond tussen het personeel in zit.

Dan gaat manpersoneel centjes voor mijn eten verdienen. Het meest erge is als ze zeggen dat ik hun de oren van het hoofd eet. Nou ja!!! Ik lust niet eens oren. Omdat ik toevallig alleen maar whisjekas eet? Tsssss
Na mijn brekfust ligt het er aan wat ik daarna doe. Eerst ga ik natuurlijk uitbuiken. Dat kan best wel een uur of wat duren. Ligt eraan hoe lekker mijn ontbijtje was.
Vrouw pakt dan meestal dat stofmonster. Ooooh als zij denkt dat ikjes bang ben heeft ze het zo mis.
Om 8 uur ’s morgens spreek ik dan ook nog even met bert. Dan kan ik mijn hart luchten over hoe gemeen het personeel is tegen mij. Bertje begrijpt mij.

De middag:

Nou… vrouw gaat boodschappen doen. Natuurlijk eis ik dat ze lekkers voor mij koopt. Ik ben gek op soesjiezoute haring. Ooooh, daar kan je mij wakker voor maken hoor. Ik krijg het alleen niet zo vaak. Dan ga ik het huis kont-trooleertje doen. Heeft ze wel goed opgeruimd? Heeft ze gezien dat ik op het nepperstapijt een kado had achtergelaten? Ze lopen hier altijd blootpoots dus dan is het dubbelop leuk als ze er in trappen. Hoe ze dan op één poot probeert te lopen.
Om één uur ga ik lopen zeuren om mijn eten. Dit heb ik over gehouden van toen ik ziek was. Toen kreeg ik ieder uur een lepel eten. Dan moet je haar horen!!!
– Katrien, je wacht maar even.
Pardonnetjes?
– Heb je me niet gehoord Katrien?
Jawel, maar jij hoort mijn maag niet!!
– Je wacht maar!!

Nou…kwader kan je mij niet krijgen. Ik ga beginnen met zingen. Eerst zachtjes.

– Katrien…hou op hoor ik dan.
Geef me dan eten!!
– Nee!! Je wacht maar tot half twee.
Maar dat duurt nog zo lang hoor!!
Ooooh dan barst het los. Ik ga krijsen. En niet zachtjes hoor. En natuurlijk nonstop.

Lekkers

Om half twee heeft ze daar dan meer dan genoeg van. Dan loopt ze naar de keuken, opend de koude kast en pakt mijn blikje er uit. HOERA!!! Ik heb mijn zin gekregen.
Om kwart over vier komt man weer thuis. Vrouw geeft hem een kus op zijn mond. Gadverdegatverdarrie. Hoeft ze bij mij niet te doen hoor. Zo vies. Ik ga dan even naar hem toe.
– Hallo Katrien.
Hallo personeel, heb je lekkers?
Dan pakt hij mijn bakje en zet het voor me.  Dan ga ik eten. Het personeel praat wat en manpersoneel valt daarna even in slaap. Vrouw zei mij eens dat dat komt omdat hij zwaar werk heeft.

De avond:

Nadat het personeel hun eten heeft gegeten (ik inspekteer het natuurlijk wel eerst of ik het niet lust) gaan ze weer praten.  Ik besluit dan om gezellig mee te doen. Miauwwwmauw. RRRRRRauwww. Soms gaan ze dan verder met mij praten, en soms zeggen ze van kan het iets minder overdreven?  Ikjes overnogwatten? Hoe durven ze.
Nadat ze vies bruin water hebben gedronken gaan ze weer opruimen. Ook gaan ze dan mijn weecee schoonmaken. Soms hoor ik van zoooo jij kan stinken zeg!! Nee….jullie ruiken naar roosjes als jullie naar de bak zijn geweest.

Trappenhuis
Soms mag ik dan het trappenhuis in. Ik mag er niet lopen, want beneden is de deur naar het enge buiten. Ik mag dan op vrouw haar arm. Jullie moeten weten, ik haat het om opgetild te worden.  Maar goed… als ik in het trappenhuis ben vind ik dat zo keigaaf. Dan maakt het mij ook niet uit dat ik langer in haar armen zit.
Ik spin vrij weinig tot nooit. Maar als ik in het trappenhuis ben dan barst het los. Ik word alleen maar geaaid en ze loopt wat met mij rond.
Ik miauw vrolijk en vrouw zegt tegen man moet je haar voelen spinnen. Dan zet man zijn vinger tegen mijn keeltje en hij voelt het hoor… prrrrprrrrprrrr
Na een paar minuten is mijn bak schoon en gaan we weer naar binnen. Ik kont-trooleer mijn schone bak en stop er een kado in.
Dan is het rosjebieftijd. Oooooh zo lekker. Vrouw scheurt iedere keer een stukje los en ik eet het. Mjammie.
Daarna spring ik op mijn heerlijke wolletjedeken en ga ik met vrouw verder knuffelen. Tot ik heerlijk wegdoezel.

Dit was het voor deze week.

Kusjes,
Katrientje (kont-troolerend prinsesje van beroep)

13 thoughts on “Katrien over: de dagelijkse dingen die ik doe

 1. Oooh Katrientje,

  Ooooh wat maak jij toch veel mee op je dag. Oooh maar jij heb ook een man en een vrouwpersoneel. Dat is ook anders dan alleen met me vrouw, Floris en Zusje. Maar ik vind wel fijn om te lezen dat jij een echte prinses bent van je eigen huis. Oooh zo knap van jou dat je alles kontrooleert en dan ook nog kadoos geeft. Ik vind dat lief van een prinses. Oooh Katrien en wiskasjes, prrr prr prr prr prr prr prr prr en rosjesbief. Manpersoneel moet goed centjes blijven verdienen. Me vrouw zegt dat ze dat ook doet maar wij krijgen hier nooit rosjesbief. Maar gelukkig wel tonijn, zalm en garnaaale en soms eet ik ook forel en ze wittevis. Ik denk dat me vrouw visboer is…
  Oooh Katrien ik voel ook geluk als ik jouw dag lees. Dat ik me geen zorgen hoef te maken van ze eten. Dat je wel genoeg krijgt, anders moet ik soolvrouw spreken.
  Ik vind jouw verhaal weer mooi Katrien. Oooh ik vind het zo fijn dat je nu iedere week iedereen vertelt hoe jouw leven is. Met ze upps en ze douwn. Dat je voor je eigen spreekt. Ik vind jou best een prinses met lef.
  En ik vind jou lief….

  Sjeteeem Loesje

  1. Oooooh is soolvrouw visboer? 🙀🙀🙀 ooooooh dat wist ik niet? Vangt ze de vis zelf? Oooooh weet je, dat moeten we een keer uitpluizen loes. Dat we haar gaan volgen.
   Ooooh loesje….ik vind jou een stoere poesenvrouw. Want jij durft opeens dingen die je eerst nooit durfde. Zoals naar mij toe steppen op je stepje.
   Ooooh ja, spreek mijn vrouw maar aan hoor als je iets ziet wat niet klopt. Want ikjes heb het gevoel dat ze soms totaal niet naar mij luisteren

 2. Hallo Katrientje,

  Wat heb jij toch een prinsessenleven zeg, wees jij maar heel blij dat je niet hier woont hoor. Vrouwtje is stapelgek met mij en ik vind dat ze mij ook veel verwent, maar ze heeft ook duidelijk grenzen hoor. Nee is nee bij haar en ik weet dat ik dan niet door mag gaan met schooien om iets. Nu valt er voor mij helemaal niet zoveel meer aan lekkers te bedelen, want je weet ik met net als Bert en Bolle aan de sportbrokken. Ik krijg ook heus wel wat lekkers maar met heel veel maten, anders heeft het geen zin zegt vrouwtje.
  Waar vrouwtje mij heel veel blij mee maakt is samen spelen, als ze ergens mee bezig is mag ik gewoon even miauwen en vragen of ze meegaat. Ik heb in de kamer een eigen plaats waar we dan spelen, nu dus ook veel spelletje om te sporten.
  Vrouwtje moet altijd lachen als ik een jeweetwel op mijn bak heb gedaan, wij doen altijd wedstrijd wie het meeste kan stinkie stinken en wie gewonnen heeft krijgt een knufbeurt. Je snapt wel dat ik goed mijn best moet doen, verlies ik nou dan laat ik gewoon nog even een waaierd uit mijn achterste komen hoor en ik verdien dan de knufjes.

  Katrientje, ik ga nu een dutje doen, want ik heb vandaag heel veel op ons huis gepast, als vrouwtje ook voor mij de brokken gaat verdienen en ook nog voor een blafsnuit zorgt om samen met die blafsnuit naar het bos te gaan, pas ik dus op het huis en ook kontrole op buiten of alles goed gaat. Katrien vrouwtje en ik hebben genoten van je schrijven en we zijn van de nieuwsgierige wat je de volgende keer weer te vertellen hebt. Wij kijken er naar uit.

  Prinsessenknuffels van vrouwtje en nederige poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oooh jullie doen wedstrijdjes stinkie stinken?
   Ooooh nou….dan wint man het hoor. Want als ik bij hem op zijn bak zit zijn mijn witte vlekjes groen hoor. Dan zegt vrouw altijd arme Katrien.
   Ik laat ook wel eens iets floepen. Wat geen huur betaald moet er uit. Niet dan?

   Ooooh ik geef kooninklukke knuffels terug aan jouw vrouw en jij krijgt 2 kusjes.
   1 op iedere wang 😽😽

   1. Och Katrientje nu heb ik van het blozen van jouw kusjes helemaal een rood lijf gekregen.

 3. Dag Katrientje, wat heb je drukke dagen! Heb je tussendoor wel genoeg tijd om te slapen?
  Ik vind het wel heel erg dat je steeds zo lang moet wachten op je eten. Maar gelukkig dat je wél duidelijk aangeeft dat je honger hebt, want anders kan je misschien wel flauwvallen!
  En ik vind je witte snor zo mooi. Hij is bijna net zo groot als de snor van mijn Molletje. Misschien hebben meisjespoezen grotere snorren ean jongens?
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooooh bolle.
   Nou ..ik moet mijn tukjes wel goed inplannen hoor. Want als ik dat niet doe dan komt er niets van hoor. Oooooh nee.

   Oooooh echt? Vind jij mijn snor mooi? Ikjes eigenlijk ook hoor. Alle haartjes wijzen keurig naar buiten. Ze zijn in ieder geval veel breder dan mijn lijfje.
   Kusje terug hoor 😽

   1. Mijn vrouw zei dat je een witte snor hebt, en witte wenkbrauwen. Dat steekt zo mooi af bij het zwarte deel van je vacht, vinden wij.
    Een lief kopje van Bolle, die ook wel zo’n grote snor zou willen hebben.

    1. Oooooh zo. Floor zei ook al steeds iets over mijn sorharen. Dat ze allemaal wit waren.
     Ik vind het wel zielig dat jij kleinere snorharen hebt😿
     Maar de jouwe zijn ook heel mooi hoor. Echt!! 😽😽😽😽😽

 4. Hallo Katrientje,hier met Gijsje. Wat heb je weer een mooi verhaal geschreven. Wat ben jij ’s morgens vroeg wakker en wat eet jij al vroeg. Dan heb je later op de ochtend toch weer honger! Ik zou wel weer honger hebben. Moet jij echt zingen voor je eten?! Ik ga voor vrouwtje zitten en kijk haar heel lief aan,geef af en toe een pootje. Als dat niet helpt dan ga ik op de armleuning van de bank zitten spring op haar schoot en dan weer op de kussen. Nou dan komt vrouwtje wel in de benen. Helpt altijd. Probeer maar eens.
  Je staat heel mooi op de foto,vind ik en vrouwtje ook.
  Ik ga nu mijn tonijn en brokjes eten.
  Doei,
  Gijsje en vrouwtje

  1. Zie je nu hoe ik gepest word?
   Ik weet alleen dat,zodra er iemand wakker word, ikjes eten wil.
   Dan heb ik honger.

   Oooh dank je dat je me mooi vind op foto’s. Ik heb er alleen een rothekel aan😾

   1. Je mag niet gepest worden! Dat is gemeen!! Dan kom je maar hier wonen. Hier krijg je altijd eten. Vind je het niet leuk om op foto te gaan? Ik vind het ook niet leuk maar ik ben geen schrijfster en jij wel. Bij prinses en schrijfster zijn horen ook foto’s en bij foto’s horen poottekeningen. Kun je al een poottekening zetten?
    Groetjes van Gijsje en vrouwtje

 5. Ohhh Katrientje wat heb jij het soms zwaar zeg. Hier is het ook niet altijd feest hoor. Bij ons kijkt het vrouwtje voor het slapen gaan of wij nog brokken hebben en water. Maar soms zijn we vroeg wakker en willen we dat ze er ook uitkomt. Dus ga je naast haar liggen geen reactie. Gelukkig weet Kiara dan wat te doen. Gewoon boven op het kussen liggen en snurken succes verzekerd. Dan wordt ze wakker en dan weet ze eten, maar moet ze eerst naar de wc. Dus lopen wij voor haar uit dan gaat het sneller. Zij vind van niet. Eindelijk verse brokken dan knuffels vooral veel. Dan is het de tijd voor de schone bakken en dan is het dat stofding. Dat maakt herrie net als je wilt slapen. Dan heeft ze zo,n ding met stoom krijgen we natte voetjes. En ze kan ook streng zijn maar dat gebeurd gelukkig weinig. Als ze nou soms een iets meer rekening hield dan hadden we een super perfect leven. Nu is het gewoon goed

Reacties zijn welkom