Waarom ik met een dekentje moet oefenen

dekentje

Er zijn katten die superdiep onder een dekentje durven te liggen. Vind ik dapper. Want ik durf het niet, ik ben iemand die het wel fijn vindt maar ook heel eng. En daarom moet ik oefenen met onder een dekentje liggen.

Tim

Aan die deken ligt het niet. Die is van Tim geweest de kater die hier voor mij woonde, die kreeg een deken helemaal voor zichzelf. En toen ik hier kwam, heeft mijn vrouw de deken in stukken geknipt en in de wasmachine gedaan. Dus toen was het wel iets dat van Tim was geweest maar toch ook iets dat nou speciaal van en voor mij was.

Het is een goede deken. Warm en wollig. En mijn vacht komt er goed tegen uit, dat is ook een plus. Ja, ik ben toch een mediakater dan let je op die dingen.

Warm

Van mijn Feesboekvriend Bram heb ik geleerd dat een warm achterwerk belangrijk is en ook fijn. Dat snap ik. Warme pootjes zijn ook fijn. En warme oortjes. En knuffels op mijn buik dan voel ik me van binnen warm.

Dus daar doe ik het voor.

Doezelen

Dat oefenen met een dekentje doe ik niet alleen want dan is het te moeilijk. Mijn vrouw helpt mee. Het gaat zo. Ik lig op mijn kussen op de bank en dat legt ze het dekentje over me heen en ze aait me een beetje.
Vind ik fijn. Dan heb ik warme gevoelens van binnen. En het dekentje voelt ook veilig. Het kan ook verder over me heen dat is ook lekker warm. Ik kan ook doezelen dat ik bijna slaap.

Gewoon

En omdat ik er dan zo ontspannen uitzie gaat mijn vrouw weer aan haar werktafel zitten. Ik  kan haar zien vanaf mijn kussen. Dus ik weet dat ze er is.

Maar dan vind ik het toch eng dat dekentje. Ik weet niet waarom. Maar ik wil het niet meer. Dus ik friemel me eronderuit en dan voel ik me weer gewoon.

Raar, hè?

 

 

 

8 thoughts on “Waarom ik met een dekentje moet oefenen

 1. Hallo Bert,

  Oefenen met een dekentje is helemaal niet raar hoor, je hebt in het moeilijke deel van je straatleven vast iets meegemaakt waardoor je je heel moeilijk voelde en dit komt dan weer bij je als je gaat oefenen met een dekentje of in een doos gaan liggen. Jij moet gewoon alles goed kunnen zien waar je zit of ligt.Dat kan niet onder een dekentje of doos. Altijd blijft er wel iets in je koppie zitten van vroeger. Maar ik vind het wel heel knap van jou dat je toch iedere keer weer samen met vrouwtje oefent en dat komt ook doordat wel lekker warm en ook beschermd voelt. Jij bent echt niet de enigste hoor die niet onder een dekentje wil slapen. Joeri durfde dat ook niet de eerste tijd dat hij bij ons kwam wonen, die rende al weg als vrouwtje een handdoek in de handen had. Was waarschijnlijk veel getreiterd met doeken, maar hij had ook geoefend en met hulp van mij durfde hij iedere keer een beetje meer. Na een poos zelfs samen onder het dekbed ’s nachts bij vrouwtje.
  Vrouwtje zegt dat ik echt overal onder kruip, als het maar warm is en ik voel mij daar ook heel veilig onder, als ik bang ben dan ga ik er ook onder want dan kan niemand mij zien.
  Bert weet je je wordt al heerlijk warm van binnen als jij gewoon samen bij vrouwtje bent en ook bij haar op de bank op je kussen ligt op op je eigen dekbed ’s nachts, dat is het allerbelangrijkste hoor.
  Jij bent Bert en je moet doen wat jij goed vind. Voor nu een fijne dag en ga maar heerlijk in het zonnetje liggen als je die nu ook hebt. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Wat begrijp jij me goed Jip nou snap ik mezelf ook beter dat ik altijd moet kunnen zien wat er aan de hand is want je weet maar nooit. En het is ook zo dat ik warm van binnen ben als ik bij mijn vrouw ben vooral als ik in haar arm slaap dan voel ik me ook veilig. Dingen van vroeger zijn nooit echt voorbij. Dat weet jij ook en Joeri wist het ook maar het kan wel heel erg fijn worden dat zie ik aan jou. poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bertje, wat stoer dat je het probeert. Niet elke poes of kater vind dat fijn. Ik vind het daarentegen heerlijk om ingestopt te worden. Dan praat ze zachtjes en krijg ik kusjes en kriebels. Ze doet dan mijn snoet poetsen en dan kan ik zo inslaap vallen.

  1. het klinkt echt superknus en gezellig Bram, iets dat jij en je vrouw samen hebben. Ik hoop dat ik zoiets ook nog een keer durf!!

 3. Nou Bert…op de foto durf jij al meer dan ik ooit zou doen hoor. Ik vind jou een dappere katerman

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Het ziet er mooi uit zoals je op de foto onder je deken ligt. En het is ook bijzonder dat de deken van Tim is geweest. Maar ik zie op de foto dat je er toch nog over twijfelt.
  Ik durf zelf niet onder een dekentje te slapen. Ik wil he-le-maal niks over me heen hebben. Ik vond het al eng genoeg om OP een dekentje te slapen, dat snapte ik eerst ook niet. Nu heb ik wel een hele fijne mand met een dekentje, en daar slaap ik in als het koud is. Maar eigenlijk slaap ik het allerliefste op mijn ronde krabding. Mijn mensen noemen dat altijd mijn kurk. Ik heb een woonkamerkurk en een slaapkamerkurk. Die wissel ik af.
  Popje en Molly sliepen graag onder een dekentje, en Mol vond het heerlijk als ze dan een beetje ingepakt werd, als een postpakketje. Pop sliep graag onder het dekbed, maar niet de hele nacht. En de Grote Beer wilde net als ik niks met dekentjes over zich heen te maken hebben. Alleen als hij ziek was.
  Mijn vrouw probeert het ook wel eens met een dekentje, en ze probeerde het ook wel eens bij Beer. Maar hij hield stand, en ik ook.
  Misschien is het zo’n vrouwending, net als met spiegels enzo?
  Mijn eigen vrouw slaapt altijd onder het dekbed, en mijn man ook. Maar ze hebben dan ook veel minder vacht dan ik. En mijn vrouw zou bijvoorbeeld ook niet op mijn kurk passen.
  Soms kan het best ingewikkeld zijn, slapen!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. dat is zo Bolle, slapen kan opeens iets zijn waarvan je denkt hoe kan het hoe kan het. Dus ik probeer er niet over na te denken al is dat moeilijk als we gaan slapen en ik en mijn vrouw op ons eigen stuk in bed liggen dan zijn we zo anders dat is gewoon gek. Ik heb net zo’n kurk als jij geloof ik maar die vind ik eng. Dus dan kan ik niet slapen zo. Volgens mij is dekentjes ook iets van vrouwen, dus ik doe een beetje mee omdat het volgens mij bij samenwonen hoort. pootje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *