Loesje vertelt: over Floris die siepers is

LoesjeMijn verkering Bert vroeg me of ik wat meer over mijn leven wilde schrijven. Over gewone dingen en over hoe ik leef met me eigen familie. Bert zei dat mijn fens me dan beter leren kennen. Ik zeg u eerlijk, ik wist niet eens dat ik fens had? Maar als Bertje het zegt dan geloof ik hem. Ik wil het U graag vertellen.

Waar ik woon

Ik woon nu alweer 10 jaar bij mijn vrouw, dat vind ik best lang. Niet dat ik hier nog weg zou willen want ik wil als poes niet op me eigen gaan wonen.  Ook al heb ik twee jaar verkering, ik woon met mijn vrouw, Floris en Zusje.
Toen ik hier kwam wonen wist ik nog niet dat ik in een multikathuishouden terecht zou komen. Dat is als je met meerdere katten in één huis woont. En ook nog met een vrouw.

Uit het asiel

Ik mocht in een mandje bij mijn vrouw op schoot mee en ze sprak de hele tijd heel lief tegen mij. Ik vroeg me eigen af waar ik naar toe zou gaan? Dat weet je niet als poes als je mee mag met je vrouw of man, je moet maar afwachten. Ik vond het zo spannend. Ik dacht alleen maar, zou ze ook tonijn hebben?

Siepers

We kwamen in mijn nieuwe huis. Het was in een groot gebouw met allemaal huizen op elkaar. Ik vond het meteen fijn. Ik ben een binnenpoes dus ik was blij dat ik niet naar buiten hoefde. De voordeur ging open en ik moest meteen ruiken. Het rook vreemd, ik kende het niet. Mijn mandje ging open en toen zag ik het. Een grote katerman en hij was siepers. Ik zag allemaal strepen in zijn vacht. Ooooh ik vond het zo spannend. Maar ik wilde ook ontdekken.

Mijn vrouw zei dat de katerman Floris heette en dat hij mijn broer werd. Ze aaide hem, ze aaide mij. Zachte strelingen van tussen mijn oren naar mijn staart. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen want ik voelde meteen, Floris is de baas in huis dus ik moet me eigen wel gedragen. Ik deed een paar keer blazen, ik wilde me eigen toch laten horen. Dat ik er was, dat ik er ben en dat ik nooit meer weg ga. Ik durfde nog niet zo goed want ik ben ook verlegen.

En toen gebeurde er iets fijns. Mijn vrouw gooide snoepjes op de grond en we aten samen van de snoepjes. Het was best gek, ik voelde me eigen helemaal niet bang. Ik durfde bij mijn vrouw op schoot te kruipen, ik voelde me wel fijn. Ik moest denken aan vroeger en hoe bang ik me eigen toen voelde. Nu was ik veilig, nu was ik echt thuis bij me eigen familie.

Met Floris was ik best snel vriendjes. Ik voelde, soms begrijp je elkaar. Als je allebei uit een asiel komt dan snap je sommige dingen beter. Dingen die je vrouw weer niet snapt. Dat eten bv altijd op de eerste plaats komt en dat je ook graag veel wil eten. Floris vindt eten ook belangrijk, maar ik eet altijd meer.

Familie geworden

LoesjeMijn vrouw heeft Floris wel moeten leren dat ik verder niets wil als u snapt wat ik bedoel. Ik ben graag op me eigen en ik ben een nette poes. Floris is een “jeweetwelkater” maar ik denk dat hij dat zelf niet weet. Misschien hebben ze het hem niet verteld. Ik weet het niet, maar ik wilde het gewoon van me eigen niet.
Dat katers een poes soms op een andere manier interessant vinden, daar moest ik wel aan wennen. Ik was nog jong toen ik hier kwam wonen, ik moest alles nog leren en ontdekken. Mijn vrouw was er wel voor mij, dat er niks gebeurde zeg maar. Nu zijn Floris en ik echt wel familie van elkaar geworden, soms slapen we zelfs samen in een mand. Dat is best gezellig maar ik ben het liefst op me eigen of bij mijn vrouw als Bert er niet is.

Zorgen

Maar ik maak me eigen ook wel zorgen. Floris is al bijna 16 jaar. Ik weet niet precies hoe oud dat is maar hij is denk ik wel super seeniejoor. Dat is best veel seeniejoor vind ik.
Als Floris er straks niet meer is dan ga ik hem wel heel erg missen. Hij is toch een soort van me eigen broer maar wel van dezelfde vrouw.

liefs van Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt: over Floris die siepers is

 1. Ooooooh loesje. Wat lig je lief met je broer. En wat een mooie mand zeg👍
  Wat goed dat je over vroeger vertelde. Nou weet iedereen nog meer van jou.
  En natuurlijk heb jij heel veel vens. Ik was ook een ven van jou. Tot we dinnetjes werden. En toen hartjesvriendinnen,omdat we toen beide een stom hartje hadden. Gelukkig werd jouw hartje een lief hartje weer. Ikjes was zo blij voor jou. Niemand zou een stom hartje moeten hebben.
  En nu zijn we soolzusjes,voor altijd en eeuwig💖
  Ikjes wist niet eens dat jouw broer net zo jong is als ik😳
  Floris…..zullen we een afspraakje maken? Zodra we 20 jaar zijn dat we een knalfuif zullen geven? Ikjes had het daar met bertje over,en hij vond het een superidee😀
  Lijkt me zo koel.

  Zal ik je vertellen hoe ik hier kwam? Het personeel zocht op marktplaats voor kittens. Toen vond ze ons. 3 keer kwam ze op visite…..de 3e keer gingen we mee met hun.
  Oooooh loes,wat waren we bang. Ik hing ondersteboven in de kooi. Toen lieten ze ons er uit in de wagen. Toen gingen we de hele tijd(van oosthuizen naar amsterdam) op de achterbank spelen. Toen we opnieuw in huis waren gingen catoo en ik op onderzoekjes uit. Binnen 10 minuten wisten we dat we veilig waren. Geen kinderen die ons konden pesten meer!!!
  Oooooh loesje,we gingen eerst heel lang slapen. Vrouw zei dat we wel 2 dagen eerst hebben geslapen. Als we wakker werden kregen we eten en daarna vielen we in slaap weer. Zo moe waren we van het pesten.
  We kwamen echt bij van al dat slapen. En de rest weet je.

  1. Oooh lief soolzusje, wat een mooi verhaal van jou en je eigen zusje Catoo. Oooh Catoo en Katrientje, ik vind dat mooi bij elkaar passen. Maar zijn er kindjes geweest die jullie deden pesten? Oooh Katrientje, ik voel traantjes nu over mijn eigen wangetje.
   Maar nu weet ik ook meer over jou lief soolzusje, dat vind ik fijn voor me eigen. Dan ken ik mijn soolzusje nog beter. Dank je wel en ook dat je mijn verhaaltje hebt willen lezen. Wij zijn vooreffer sooldinnetjes

   xxx

 2. Hallo lieve Loesje,

  Wat is dat leuk dat je weer op de blog van Bert schrijft. Jij woont net zolang bij jou vrouw als ik en ik was net 1 jaar geworden toen ik bij mijn vrouwtje mocht gaan wonen. Wat een een knappe broer Floris heb jij zeg, nou ik kan me indenkeren dat jij heel snel vriendjes met hem werd, Als Floris nog gezond is dan moet jij je nog maar geen zorgen maken zegt vrouwtje, want als je16 jaar bent ben je wel een echte seniororoskater maar hij blijft echt nog wel lang bij jullie hoor. Vrouwtje vertelde mij dat zij 2 katers heeft gehad die beide 20 jaar zijn geworden hoor en als het mee zit kunnen wij best oud worden. Vraag maar aan Bert, die schrijft er wel eens over. Een voordeel wij hoeven als we van de krakkemikkige worden niet naar een ander huisje voor verzorging, want dat doet vrouwtje met alle liefde voor ons.

  Ik ben ook in een multikatershuishouden gekomen, Er woonde hier 2 broers, Thomas en Brammetje en Brammetje was ook een duidelijk maatje teveel maar waarom dat heb ik nooit gesnapperd hoor, want hij had nooit zoveel trek in de hapjes. Toen ik in huis kwam stonden ze me echt met open pootjes op te wachten. Deze 2 broers zijn met 7 weken tussentijd over de regenboogbrug gegaan en dat was heel moeilijk voor mij, want het waren hele grote vriendjes van mij. Vrouwtje heeft toen nog 2 keer een lieve katerman voor mij uit het asiel gehaald, maar waarom Loesje ik weet het niet, ze werden beide ook snel ziek en bleef ik voor de vierde keer alleen. Nu wil ik geen vriendjes meer, want afscheid nemen heeft heel veel au in mijn hartje gebracht. Nu woon ik haast 2 jaar alleen met met vrouwtje hier en ook in een stapelhuis. maar ik heb een heel groot balkon, dus ik mag naar buiten als vrouwtje thuis is.

  Zo Loesje nu weet jij ook een beetje van mij van hoe ik woon en ik vind het super dat je er weer was en hopelijk kom je weer eens met een verhaaltje op het scherm voor mij en het vrouwtje.
  Hele fijne dag voor jou met vrouwtje, Floris en Zusje, geniet maar heel veel van elkaar.
  Van vrouwtje veel knuffels voor jullie en van stevige poot en kopjes van je grote vriend Jip

  1. Oooh lieve Jip, wat een mooi verhaal maar ik voel verdrietige gevoelens. Wat heb jij al veel meegemaakt en ik vind jou altijd wijs. En we wonen even lang bij onze vrouwen, dat is fijn. Ik ben best gelukkig van me eigen, ook in ons stapelhuis met Floris en Zusje. Stapelhuis dat vind ik mooi gezegd, dank je wel.
   Maar dat al jouw broertjes over de regenbrug zijn gegaan, ooooh Jip ik geef je een zacht pootje. Dank je wel dat je dat met mij wilde delen.
   Binnenkort schrijf ik weer, dan weet je nog meer straks van wie ik ben van me eigen.

   Fijne dag Jip en ook voor je vrouwtje en ik hoop dat je niet ziek word van de zonnestralen, dat je wel kunt eten…

   Liefs Loesje

 3. Hallo Loesje,wat een leuk verhaal over Floris. Hoe jullie elkaar hebben leren kennen en vriendjes zijn geworden.
  Ik heb 1 kat,Gijsje genaamd. Gijsje is een echte lieverd. Gijsje is ook een binnenkat. Gijsje en ik wonen in een flat. Gijsje heeft heel veel speelgoed en krabpalen. Maar het liefst ligt Gijsje op het vensterbank.

  1. Hallo mevrouw Dinie,
   dank u wel dat u mij weer hebt willen lezen. Ik vind dat best fijn en ik ben ook best trots. Ik vind Gijsje zo’n leuke naam voor Gijsje, ik heet Loesje van me eigen. Is Gijsje nooit zielig alleen? Ik vind op me eigen zijn ook fijn maar ik wil niet op me eigen gaan wonen mevrouw Dinie.
   Ik wens U een fijne dag met mooie zonnestralen, ook voor Gijsje…
   Kan Gijsje wel goed eten?

   Liefs Loesje

 4. Hoi Loesje
  Hier het vrouwtje van Missy en Blacky.
  Wat een mooi verhaal. Ik hoop dat jullie nog heel lang samen in 1 huis kunnen wonen.

  Liefs en een dikke kroel voor beide.

  1. Dank u wel mevrouw Natasja, is alles ook goed met Missy en Blacky. Ik hoop dat zij nog heel lang bij U mogen wonen mevrouw Natasja. Dan is iedereen gelukkig van hun eigen.
   Fijne dag met mooie zon,

   liefs van Loesje

 5. Wat was dit heerlijk om te lezen…. en wat een bijzondere naam heeft jouw vriend Bert… Adelbert…als van adel Bert…sjiek hoor…. mooi jouw vriendje he Loesje….

  1. Oooh mevrouw Johanna Ans, vindt U dat ook? Dat mijn verkering Bert een hele mooie naam heeft. Ik vind hem niet alleen knap, hij heeft ook de allermooiste naam van feesboek. Zou mijn Bert van adel zijn van zijn eigen? Oooooh ik denk het wel mevrouw Johanna. Dan ben ik een beetje AdelLoesje, oooh dank u wel.
   Ik wist het niet…

   Fijne dag lieve mevrouw Johanna Ans,

   liefs Loesje

 6. Lieve Loesje wat leuk dat je weer iets wilde schrijven. En Fens heb je zeker hoor . Hier zijn wij net zo fen van jou als van Bert. Wat fijn dat een fijn huis hebt met Floris, Zusje en je vrouwtje. Liefde en een thuis waar je welkom bent is fijn. PS Floris is niet de enige kater man je weet wel die het niet begrijpt of weet. Mika die bij Ed woont is ook een je ..maar die doet wel eens iets met Jafari. De leeftijd van Floris is misschien hoog maar ons vrouwtje zegt leeftijd is een getal. Belangrijk is iedere dag genieten met zijn allen en met Bert natuurlijk. Dikke knuffel van je fens

  1. Oooh mevrouw Sylvia wat weet U toch altijd veel en ik kan zo fijn met u praten altijd van me eigen vind ik dat wel. Is Mika een beetje Floris, oooh wat knap van Mika dat hij dat u verteld heeft. Maar soms snappen katers poezen niet hè mevrouw Sylvia. Ik vind eten veel belangrijker en ik ben een nette poes. Ik ben wel blij dat ik nu weet dat Floris niet de enige is mevrouw Sylvia. Dan snap ik het toch beter voor me eigen.
   Is alles wel goed met Jafari? Misschien wil ze er ooit over praten van haar eigen, dan ben ik er ook voor haar hoor mevrouw Sylvia.
   Ooooh ik moet ook zoveel denken aan mijn vriendinnetje Elani. Is alles goed met haar?

   Liefs Loesje

   1. Lieve Loesje vanmorgen moest Elani terug voor controle en hebben ze weer een echo gemaakt. De hartslag van de kittens was gedaald dus ze hebben de kittens via een operatie gehaald. 1 kitten was te groot en overleden, de ander was zwak en ze hebben getracht het hartje aan de gang te krijgen maar dat is niet gelukt. Ons vrouwtje had al gezegd dat Elani geen kinderen hierna mocht krijgen en ze is gelijk geholpen. Er is verdriet want ze waren heel welkom, maar het belangrijkste nu is dat Elani oke is en ze heeft 4 mooie kinderen. Jafari Jayda Jahia en Jafita. Ons vrouwtje hoopt dat ze over een tijdje oma mag worden van Kenji en Jahia en of Jayda. Jafari krijgt ooit een leuk vriendinnetje. Maar nu is het extra aandacht en heel veel liefde voor Elani

 7. Hoi Loesje, wat een mooi verhaal van jou en je broertje Floris. En leeftijd maakt helemaal niks uit. Vind jou en Bert zo leuk samen,en ben van jou ook een enorme fen hoor. xxx

  1. Oooh mevrouw Annelieke, nu moet ik blozen van me eigen. Dat u ook fen bent van Bert en van mij eigen. Ooooh, ik straal nu nog harder dan de zon.
   En ook dank u wel van Floris, hij zegt ook dat hij nog best lang mee kan met zijn eigen. Hij is mijn broer en ik wil hem toch niet missen.

   Fijne dag mevrouw Annelieke en dank u wel

   liefs Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *