Wat ik doe met de warmte

warmte  Wat ik doe met de warmte. Dat is best moeilijk. Ik wil wel dingen doen zoals spelen of rennen of gewoon dat je even naar boven gaat en terug, maar ik doe het niet. Het is te warm.

Toen ik een keer heel goed naar de bak was geweest, heb ik even keihard staan te miauwen. Ik geloof dat ik een paar stappen heb gezet maar zeker weet ik dat niet. Want het was te warm. Anders ren ik in zo’n situatie even keihard overal en nergens heen.

Liggen

Het beste is nou liggen voor de ventilator. Dat het in mijn vacht waait. Zoiets scheelt toch, alleen is het dan soms wel warme wind. Dus dan heb ik het weer warm. En nou heb ik wel een zomervacht maar die is nog steeds dik.

Ik verhaar nog steeds.

Samen

Nou ben ik altijd zo dat ik samen wil zijn. Ik weet niet, dat zit in me. Dus als u zegt Bertje ga op de badkamer liggen op die tegels want daar is het koeler, dan nou ja. Ik weet het. Maar ik wil niet alleen op de badkamer zijn. En mijn vrouw zit te computeren in de huiskamer dus dan wil ik ook in de huiskamer zijn. Ze computert nooit in de badkamer.

Drinken

Ik krijg nou elke ochtend extra water en er zit ook water door mijn avondeten. Een Facebookvriend zei dat het lekker drinken was uit een aquarium en dat mijn vrouw dat kon maken van een bak water met planten. Maar ze is bang dat ik dan vergiftiging krijg. En ik wil niet naar de dierenarts. Dus dan drink ik maar anders. Best moeilijk.

Ik wilde zoo heel erg lang dat het zomer werd en dat het warm en gemakkelijk was voor iedereen maar hier heb ik nooit om gevraagd. Eigenlijk vind ik het te warm.

9 thoughts on “Wat ik doe met de warmte

 1. Hoi bertje,
  Het is nu niet meer leuk hoor. En vanaf morgen word het nog warmer😳
  Ik ga ook niet alleen de douche is. Nou ja….wel alleen maar dan om te plassen of nr 2 te doen.
  Mijn bak staat in de douche. Alleen als het personeel onder water staat kom ik in de douche dan. Dan ga ik zingen en dan roepen ze me. Dan roepen ze triehien en dan zing ik miauwwwww. Net zoals vanmorgen,toen vond ik dat vrouw lang genoeg geslapen had en dan zing ik haar wakker.
  Soms hoor ik dan trien,het is pas half 6. Ja? En?
  Samen is gezelliger 😀

 2. Hoi Bertje, ik wil wel spelen en hard rennen, je kent me, maar mijn vrouwtje vindt dat niet verstandig met die hitte. Ik krijg ook water door mijn eten en in mijn kattensoep. Ik plas me een ongeluk 😸Verder heb ik een grote bak met water met wat speeltjes erin die ik er af en toe uitvis. Dan koelen mijn pootjes meteen en beetje af. Verder houd ik me maar rustig en dan is het wel uit te houden. Bij mij thuis zijn alle dingen voor het raam helemaal dicht zodat het zo koel mogelijk blijft in huis….maar het blijft warm. Misschien lukt het je om op een natte handdoek te staan en misschien zelfs te liggen. Dan koel je ook lekker af. Of vraag je vrouw om je met natte handen te aaien….Maar alleen als je dat niet eng vindt, Bert. En dan niet meteen voor dat waardinnen gaan liggen want dan vat je misschien kou….
  Sterkte en een neusje van Fietje

 3. Lieve Bert,

  Mijn Kitty heeft ook nog steeds een dikke vacht en iedere keer als ik haar borstel kan ik van al dat haar enorme pluizenballen maken, zoveel is het!

  Anyway ,ja het is warm en het beste wat je kunt doen, is inderdaad heel lui en rustig zijn, het is effe niet anders.

  Tegen de warmte en de felle zon,doe ik in de serre de gordijnen dicht voor de poesjes ,dan blijft de warmte in ieder geval buiten en de deur gesloten, dat moet nu sowieso met kleine Coco.(alleen onder toezicht op balkon)

  In de avond ,als het is afgekoeld,dan mag de deur weer effe open.

  1. ooo wat moeilijk voor Kitty dat ze zoveel vacht heeft met de zomer. U moet nou veel in de gaten houden en dingen doen dat heb ik thuis ook dat je als kat wat extra zorg nodig hebt!!

 4. Bert het is niet leuk meer met de warmte. Warmte is leuk maar nu is het te warm. Wij eten en drinken en verder eigenlijk niets . We zijn vroeg wakker omdat het dan nog even lekker is, dus eigenlijk draaien we de dag om. Hier zijn de meeste katten door het verharen heen op Kenji na. Die heeft nog zijn dikke wintervacht en die is deze warmte helemaal niet gewend. Hij ligt graag in de badkamer daar is het koelst. In huis hebben we een ventilator die staat aan en dat helpt iets.

  1. wat moeilijk voor Kenji ik hoop dat de badkamer nog heel lang koel blijgft dan kan hij bijkomen. Ik vind het ook te warm. Want nou heb ik haast nergens zin in.

 5. Hallo Bert,

  Ja ik moest echt even een dutje doen hoor. maar hier benne ik weer, Ja dat jij graag de zomer wilde en lekker warm dat snapper ik helemaal, en dat je ook geen warmte van 33*-34* had bestelt weet ik. Heb ik ook niet gedaan, maar deze week wordt het echt zo heet. Ik lig nu voor het raam dat openstaat en er komt een koel windje doorheen, maar als straks de zon er komt gaat alles weer dicht, vrouwtje heeft al wel de zonwering voor de ramen gedaan, scheelt weer een stukje. Vrouwtje is wel heel blij dat ik nu wel voldoende kan eten, want je weet dat is volgens vrouwtje bar en boosjes geweest.
  Wij als huisdieren moeten ons maar heel rustig houden, want dat hebben wij als voordeel, wij hoeven niet voor de ping-ping te zorgen, Voor al de mensen die moeten werken met dit weer is het heel moeilijk. Je weet vrouwtje werkt ook nog 2 halve dagen en ze komt dan helemaal afgedraaid thuis.

  Bert we gaan met ons alle afspreken dat we onze pootjes koel moeten houden, tot morgen weer en knufjes van vrouwtje en koude poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik ga mijn best doen om de pootjes koel te houden wat jij zegt, maar ’t is best moeilijk. Alles gaat nou veel langzamer. Het is wel super dat jij kunt eten dan blijf je van binnen toch sterk. Ik eet langzamer. En ik wil vaker aaien. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *