Als katten minder pootjes hebben

  Als katten minder pootjes hebben. Minder? Ja. Vooraan zit Able Meow die alleen twee achterpootjes heeft en daarachter zie je Fin met verlamde achterpootjes. De twee wonen samen en ze voelen zich evenveel kat als een kat met vier poten.

Able Meow is een beetje beroemd: hij heeft op Instagram duizenden volgers. Klik hier en kijk.   

 

Levensverhaal

Vroeger had Able gewoon vier poten. Hij leefde op straat en moest jagen om een hapje te eten te hebben. Op een dag zat hij in een gebouw achter een vogel aan. Dat ging mis, en flink ook. Hij viel, raakte electriciteitsdraden, kwam onder stroom en was toen meer dood dan levend. Maar wel: levend.

Toen kwam hij in de zorg terecht. Mensen gingen geld inzamelen en zo kon hij behandeld worden met de dure operaties die hij nodig had. De schade aan zijn achterpoten (en staart) kon niet meer worden hersteld. Ze moesten eraf.

Hij kreeg een thuis waar hij alles opnieuw moest leren: lopen, rennen, trappen lopen. En dat deed hij ook.

Het ging hem zo goed af, dat het leek of hij altijd zo geweest was.

Zusje

Op een dag kreeg Able een zusje: FinFin. Zij heeft met haar verlamde achterpootjes leren leven en hoe. Ze gebruikt haar voorpoten om zich vooruit te slepen en daar zit dus inmiddels aardig wat kracht in. Ze is heel snel.
De twee liggen bepaald niet lijdzaam op een bank zielig te zijn. Ze spelen samen, ze worstelen met inzet van alle beschikbare pootjes en ze hebben plezier in elkaar en in het leven.

Dat ze zoveel internationale fans hebben, is geen wonder. Het verhaal spreekt veel mensen aan vanwege de inspiratie die eruit komt: werken met de beperkingen die je hebt, en geluk kunnen hebben als je iemand vindt die van je houd precies zoals je bent.

(bron: Iheartcats.com)

5 thoughts on “Als katten minder pootjes hebben

 1. Ooooooh wat sjielig. Vrouw en ik lazen dit verhaaltje samen,en toen zei ze iets waar mijn kalende oortjes van wapperde.
  Vrouw had een hondje gekend,casper,die had 3 pootjes.
  Hij was aangereden😟 ze zei dat hij in bet begin moeite had met lopen. Maar na een week of 3 liep hij beter en weer een tijd later sjeeste hij gewoon. Hij was zelfs sneller dan vrouw haar woef.

  1. hoi Katrien wat knap van Casper dat hij zo snel leerde lopen, hij had vast een vrouw die heel veel van hem hield dat helpt!!

 2. Hallo Bert,

  Mooi verhaal heb je weer geplaatst, en wat een mooi voorbeeld om ook een lieve snuit in huis te nemen die wat minder aan zijn lijf heeft zoals het zou horen. Ze zijn immers geen haar minder dan ik hoor, De liefde en genegen voor andere zit in ons. Ook een echte aanmoediging dat mensensnuiten hun hoofd omhoog moeten houden en de wil en kracht hieruit kunnen halen. Een mensensnuit die er ook anders uitziet is ook heel veel waard in deze wereld. Vrouwtje en ik hebben heel veel respect voor deze mensensnuiten en dieren.

  Bert geniet van je dag voor de blaas-blaas en tot morgen hoor. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat vind ik ook. Maar ik ben zelf ook anders van binnen dan van buiten. Ik ben best onzeker over van alles en ik zie er toch stoer uit. Nou dat is dan maar zo zegt mijn vrouw. Poot vanBert

 3. Wat een mooi verhaal Bert. Ons vrouwtje werd er emo van. Er is niets mis met een dier dat anders is of niet helemaal volmaakt is. Het gaat om het karakter en dat de dieren een dierwaardig bestaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *