Ik heb geen populaire kattennaam

populaire kattennaam  Ik heb geen populaire kattennaam. Dat is nou onderzocht. Dan moet je Pip heten of Nala of Coco. Nou zo heet ik niet.

Er is een onderzoek geweest van de huisdierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg wat nou de populairste namen zijn. Het is een leuk onderzoek en het is ook reclame. Ja, eerlijk is eerlijk.

Bastiaan

Een naam is belangrijk. Toen ik door de mensen van het Dierenhospitaal van de straat werd gehaald, wisten ze natuurlijk niet hoe ik heette. Een chip had ik niet. Toen heeft de chauffeur van de ambulance mij een naam mogen geven en zo kwam het dat ik Bastiaan genoemd werd. Niks mis mee.

Met die naam kwam ik op de website van het asiel en ik wist geeneens wie er allemaal keken.

Adelbert Cornelis

Nou en op een dag kwam mijn vrouw en zo kwam ik bij haar te wonen of eigenlijk wonen we samen. Want het is ook mijn huis.

Oja toen kreeg ik een nieuwe naam. Helemaal voluit heet ik Adelbert Cornelis. Adelbert is omdat ze het een mooie naam vond en ze zei dat die mij bij paste. Ik was toen zo onzeker dat ik alles goed vond maar nou ben ik er blij mee. En Cornelis was de naam van een grootvader dus dat was omdat ik nou bij de familie hoorde.

Bertje

Maar ja die naam is best wel lang dus iedereen zegt gewoon Bert of Bertje en dat is ook gezellig.

Thuis hoor ik wel soms dat mijn vrouw “Adelbert Cornelis” zegt. Dat roept ze dan opeens, bijvoorbeeld als ik aan een kabeltje wil knagen of in die kleine ruimte achter de bank wil. Nou dan snap ik meteen wat ze bedoelt en dan ga ik even wat anders doen. Dan roept ze niet meer en dan heet ik weer gewoon Bertje.  Of Bert, want ik ben best groot.

 

8 thoughts on “Ik heb geen populaire kattennaam

 1. Hoi adelbert cornelis. Sjohey….dat is een sjiekdepief naam. Maar bertje…jouw naam komt iets vaker voor dan de mijne. Hoeveel katrientjes ken jij? Volgens mij ben ik echt de enigste. Ik vind het super dat ik een unieke naampje heb. Soms praat vrouw over de katten van oma. Die heb ik nooit ontmoet,oma ook niet. Die heette moortje,tommy,snoopy,mindy,loedertje,astrid en de aanloopster poespoes.
  Mijn zus heette catootje.
  Ik kreeg mijn naam na een week van hard nadenken. Mijn personeel houd van “oude” namen voor katten. Vandaar dat de poezen voor mij poekie en grietje heette.
  Bert….wees gewoon trots op je unieke naam. Bastiaan zou niet bij je hebben gepast. Je bent bert,en je bent geweldig. En oke….je hebt geen top 5 naam,maar hebben die top 5 namen ook zoveel fans als dat jij hebt? Echt niet😀

  1. Hoi Katrien dat vind ik allemaal goede namen, want het zijn namen voor echte personen. Ik voel me ook veel meer een Bert dan een Bastiaan.

 2. Lieve Bert,

  Ik vind dat je een heel mooie naam hebt ,het past bij jou:)

  Toevallig heet nou net mijn nieuw gezinslid(kItten) Coco,had geen idee dat dit 1 v/d populaire namen was, die kwam gewoon in mij op ,toen wij onderweg waren om haar op te halen.

  Het past gewoon bij haar.

 3. Lieve Bert,ik vind dat je een mooie naam hebt, het past ook bij jou:)

  Mijn nieuw gezinslid(kitten) heet toevallig Coco,geen idee dat het 1 v/d populaire namen was.

  Die kwam gewoon bij mij op toen wij haar 2 maanden geleden gingen ophalen ,het past gewoon bij haar vind ik.

 4. Hallo Bert,

  Wat heb jij een titel zeg. Adelbert Cornelis. Je bent van Adel man, Vrouwtje heeft je voornaam in 2 stukken gedaan en dan staat er ADEL BERT en dan natuurlijk je achternaam Cornelis. Ze mnoeten eens een lijst maken van heel speciale namen vind ik, nou dan sta jij boven aan hoor, maar het zal je geen …… kunnen schelen, want je bent een hele gewone kerel die met de 4 pootjes op de grond staat en ongelooflijk veel vrienden en vriendinnen heeft en het allerbelangrijkste Loesje. Nou mijn naam is ook van de gewoontjes en die naam had ik al toen vrouwtje mij in haar huis heeft genomen. Een naam is heel belangrijk en moet bij je passen en moet duidelijk zijn in het horen voor onze oren, anders wordt het ook moeilijk om te luisteren als vrouwtje roept. Mijn laatste maatje had vrouwtje Boris genoemd. Ze had een foto van het asiel van mij gezien en ze wist meteen ik ga hem Boris noemen, maar voluit Boris Boef. Het kwam door de zwarte tekening op zijn snuit, die liep over een oog, net als bij de boeven in verhaaltjes leek het een zwart lapje. Nou zijn naam paste ook heel goed bij hem, hij was echt een hele lieve ondeugende boef en ik hield heel veel van hem.

  Tot morgen Bert en geniet van je o zo mooie naam, fijne dag en knuffels van vrouwtje.
  Poot en kopje van je grote vriend met de simpele naam Jip

  1. hoi Jip nou ik ben ook maar gewoon Bertje hoor en dat vind ik ook goed. Het is een normale naam en daar ben ik blij mee want ook wat jij zegt, als mijn vrouw mijn naam noemt dan snap ik het meteen. Wat ik dan doe is weer wat anders natuurlijk. poot van je vriend Bert

 5. Goedemorgen Bert, wij hebben namen gekregen die niet veel voorkomen en die je evt ook kunt verkleinen. Ons vrouwtje heeft de namen van het alfabet genomen voor de nestje. Zo is er Gianlucca die Lucca genoemd wordt, Jafita die spreek je makkelijk uit. Maar sommige katten hebben namen . Darwin bv die heet Dreams of Heaven Blanc Troyes. Dreams of Heaven is de naam van de Cattery en Blanc Troyes zijn naam. Darwin is vernoemd naar Charles Darwin. Het vrouwtje heeft ooit een reis naar Ecuador en de Galapagos eikanden gemaakt en vond Darwin goed passen omdat Darwin wit is. Kenji zijn naam is Coffee Art of Limerick en Coffee en Kenji hebben dezelfde klank. De Cattery van ons is Van den Lindenberg dus dan krijg je Jahia van den Lindenberg. Maar je ziet soms namen Bert zolang en niet uit te spreken. Ons vrouwtje zoekt namen die bij ons passen, en makkelijk uit te spreken zijn en bij lange nanen dat je ze kunt verkleinen.Jafita bv betekend schoonheid en ook al heeft ze 1 oogje ze is een schoonheid om te zien .

Reacties zijn welkom