Loesje vertelt: over een maatje en een haartje meer

Waar blijft de kam?

Mijn Bertje vroeg me of ik wilde schrijven over de warmte en ook dat ik een maatje meer ben van me eigen. Ik dacht, ik ben best wel een Bofpoes met me verkering. Bert vindt mij goed zoals ik ben met me gewicht.  En als het warm is leeft hij ook met me mee, dat ik alles goed verzorg en geen maatje minder word. Maar als vollere poes wil ik er toch over schrijven. Hoe het is als je Obesie hebt en de zon schijnt.

Een haartje meer

Van mij eigen vind ik de zon best fijn. Dat ik de warmte voel op me vacht en ook in me hart. Maar ik doe ook best veel verharen en als poes wil je toch een mooie vacht. Dat ik er nog een beetje goed uitzie, ik heb wél verkering. Daarom vraag ik me vrouw elke dag om de kam. Dan komt ze bij me zitten en praat zachtjes lieve woordjes. Oooh ik ga dan al op me rug liggen want dan kan ze ook me buik mee kammen. Dat helpt, ik voel me eigen dan frisser. En ik vind met de kam het fijnste knuffelmoment, dat ik me dan helemaal strek en me vrouw doet het werk. Verharen vind ik niet fijn. Als vollere poes heb ik ook een dikke vacht, ik heb dus ook een haartje meer van me eigen.

Op gewicht

Op Feesboek lees ik veel over poezen en katermannen die met hun eigen niet goed kunnen eten als het zo warm is. Ik denk dat eten belangrijk is, ik voel altijd code tonijn. Dat ik wil eten ook al vallen er mussen van me eigen dak. Ik hoef ook nooit te spugen dus ik blijf op me eigen gewicht. Of meer! En als je toch al een maatje meer bent is dat best fijn.
Drinken doe ik ook, mijn vrouw heeft overal bakken met water staan in ons huis. Ik snap het niet, ze zet nooit overal bakken met tonijn neer. Dan zou ik mijn eigen feestje bouwen, maar het is water. Ik steek eerst mijn pootje in het water want het kan ook best nat zijn. Van me eigen houd ik daar niet zo van.
Soms gooit ze ook hele koude blokjes in het water. Ik vind er niks aan, ik heb liever snacks in het water.

Ik moet goed drinken en het rustig aan doen.

Veilig voelen

Omdat ik toch ook Obesie heb moet ik het wel rustig aan doen. Ik ben een poes met een rustig karakter, maar nu moet ik wel opletten. Dat ik niet ga rennen van geluk. Me hart zou dat misschien niet zo leuk vinden? Maar me hart kent zoveel zonnestralen dat ik me eigen code heb.
Soms ga ik op ook op het balkon. Dan ga ik in de zon liggen maar me vrouw houdt mij dan wel in de gaten. Dat me vacht niet in de brand vliegt.
En ik ga ook met mijn pootjes wijd op de grond liggen en soms op de tafel. Mijn vrouw ligt nooit op de tafel, maar ze heeft het wel warm.
We hebben geen ventiwaaier in huis. Dat ik daar voor kan gaan liggen en dat me haren dan recht overeind staan, Floris kan niet tegen harde geluiden en mij vrouw moet ook aan hem denken. Dat hij zijn eigen ook veilig voelt. Dat is wel belangrijk want ik denk dat veilig zijn warm voelt in je hart.

Op tafel

Misschien heeft U hier iets aan, dat U zegt ik ga het ook proberen. Dat U zich elke dag kamt en denkt aan code tonijn. Drinken mag ook, als U dat lekker vindt. En U kunt ook tonijn door U water doen en soms is zalm ook lekker. En als U op tafel wil gaan liggen mag dat best.

Ik ontdekte dat ik altijd mijn eigen ben en blijf. En dat de zon in me hart de mooiste is.

Liefs van Loesje

6 thoughts on “Loesje vertelt: over een maatje en een haartje meer

 1. Ooooooh lief sooldinnetje
  Oooooh code tonijn,dat is de beste code ooit hoor. Alleen wou ik vanmorgen geen tonijn. Ik kreeg het uit de magnogwat omdat nu alle open blikjes in de koude kast staan. Nee….ik wou code rundvlees. Dus toen ikjes code tonijn kreeg at ik niet. Vrouw schoot gelijk in de stress. Na een uur van dat mot ik niet,geef me ander eten kreeg ik dus rund. Sjohey,dat ging er in hoor. Tijdens de hittedagen kreeg ik zelfs 3 soortjes whiskas. Wel iedere keer in een schoon bakje hoor. Eerst tonijn. Toen hartje of kip,en als laatste een hap rund. Alle 3 even in de magnogwat. 10 secondjes….ping….eten maar.
  Haartjes kammen hou ik niet van. Oooooh ik HAATJES het. Ik ga nog liever naar floor toe.
  Ze drukt me dan plat tegen de grond en roetsratsjveegveegborstel dan over mij. Ooooh en hoe ik ook prootesteer,ze gaat gewoon door. En dan gebeurd het,ikjes zet dan gewoon mijn nagels in haar been.
  En dan krijs ik vind je niet leuk he? Zo heb ikjes dus al meerdere broeken van haar of gesloopt of bijna gesloopt.
  Nou,dan moet je haar horen piepen. HALLO!!!! Welkom toe mei lijf!!! Grom.

  1. Oooh lieve Katrientje,

   als jij niet wil dat jouw vrouw aan je eigen lijf zit dan snap ik jouw nageltjes. Oooh ik ga al liggen als ik me vrouw zie. En ik laat mij eigen ook horen, dat ze me niet vergeet. Ik heb nog nooit een broer van me vrouw kapot getrokken. Wel een stoel want ik moest toch ergens me nagels aan uitrekken.
   En ik ben blij dat jij ook code tonijn kent. En code rund. Oooh je bent me echte soolzusje en dank je wel voor het lezen Katrien 🐾💕🐾

   Loesje 😽

 2. Hallo Loesje,

  Nou schaam jij je maar niet hoor voor een maatje meer. Het heeft meestal een reden dat je zo bent en die heb jij en ja je vind eten heel belangrijk voor je emo. Vrouwtje heeft nog nooit een mensensnuit horen zeggen van: Hallo lekkere magere, maar wel hallo lekkere dikzak en meteen een heerlijke knuffel erbij. Ik ben ook een maatje meer maar vrouwtje hoopt gewoon dat ik niet dikker wordt. Tante Ans (dierenarts) zegt altijd, Jipje Jipje en moet dat stilletjes lachen. Laatst moest ik naar haar toe, want ik was niet zo lekker en toen zag een een hele dikke rode kater door het raam in haar tuin, ik miauwde, nou over een maatje meer gesproken tante Ans. nou toen schoot ze helemaal in de lach hoor. Ja zei ze en die boef is nog van mij ook. Als ik maar een beetje op het gewicht blijf van nu is het oke en Loesje je weet ik eet al dieetvoer om minder snel dik te worden. Met deze warmte ben ik een slechte eter en dat weet jij. Tante Ans zegt dat vrouwtje mij tussendoor best ander eten mag geven, want niet eten dan wordt onze lever ziek. Ja dat is een of ander gevalletje in ons lijf.

  De verzorging van mijn bontjas vind ik net als jij ook heel belangrijk en oom mijn nageltjes knippen. Er zijn heel veel poezen en katers die daar moeite mee hebben, maar ik ga iedere morgen met vrouwtje mee naar de badkamer en wacht geduldig tot ze klaar is op de badmat. Dan gaat vrouwtje mij ook borstelen. Niet iedere dag een grote beurt hoor, want dan krijg je nog meer nieuwe en losse haren in de bontjas. Vrouwtje doet dan met een zachte borstel knuffelen en net als jij kan ook daar veel van genieten.

  Je weet dat ik van vrouwtje maar heel kort in de zon mag liggen genieten, ik wordt dan beroerd en ga veel spugen en slecht eten, is wel jammer want een dutje in de zon vind ik o zo fijn, maar ik ga dan heel vast slapen en wordt dan niet wakker. Maar vrouwtje let goed op hoor, ze is dan net een waakhondje.

  Tof van je dat je rekening houd met Floris, met het waaiending, Als je samen in een huis mag wonen moet je rekening met elkaar houden.

  Lieve Loesje ik vond het heel fijn dat je weer hebt geschreven en ik en vrouwtje kijken weer uit naar je volgende blog hoor.
  Voor jouw vrouwtje heel veel groetjes van ons en voor jou, Zusje en Floris knuffels van vrouwtje. Heel veel pootjes en kopjes voor jullie van je vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Els,

   wat lief dat je mag schrijven van je vrouw Jip. En dat je ook een Maatje meer hebt vind ik fijn. Dan is er meer Jip en ook meer Jippedag. Ik weet dat jij niet zo goed tegen de zon kan van je eigen en dat je vrouw dan goed moet waken. Dat is lief van je vrouw Jip. Want als je zonneziek word dan ga je spugen. Oooh ik hoef nooit te spugen, ik hou me eten binnen. Altijd. Behalve met die vieze antibioootie.
   Ik vind het stoer dat je vrouw je mag kammen. Oooh Jip ik vind het zo fijn kammen. Maar nagels knippen doe ik zelf. Ik trek ze er gewoon uit als me vrouw niet kijkt.
   Jip jij bent een goede vriend van me verkering Bert en ik vind dat fijn. Dan kunnen jullie ook over katerzaken praten. Beloof me dat je niet ziek word als je met je eigen in de zon gaat liggen.
   Dank je wel voor je verhaal Jip, ik vind het fijn dat je zo open bent. Ik vind dat stoer voor een kater.
   Ik ga nu smaken, pootje van mij voor jou en je vrouw,

   Loesje 🐾💕🐾

 3. Lieve Loesje wat een mooi verhaal heb je weer geschreven. Jou maatje meer waar zit dat? Obesie? Wij vinden je mooi zoals je bent. De diertjes die hier geholpen zijn , zijn volgens onze dierenarts ook een maatje meer. Maar ons vrouwtje zegt we spelen bewegen en kunnen moeiteloos de trap op en af rennen als het moet en we hebben onze dolle 5 minuten. Dan hollen heel hard door het huis. En ja wij eten graag zelfs met de warmte en toen kregen we meer natvoer en gekookte vis. Drinken doen we gelukkig goed en het liefst koud water. Kammen wordt bij ons af en toe gedaan en 1 keer per week een heerlijke borstelbeurt. Dat is heerlijk samen met onze oortjes schoonmaken dat vinden we niet leuk maar als beloning krijgen we een snack. Op die voorwaarde mag ze onze oren schoonmaken. Lief van jou vrouwtje dat ze aan Floris denkt met geluiden. Hier vinden wij het geluid van de stofzuiger niet zo leuk maar ons vrouwtje zegt dat moet en dan gaan we even weg totdat ze klaar is in de kamers. Leuk dat je weer iets geschreven hebt Loesje. Dikke knuffels van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *