Kattencafé Eindhoven

Kattencafé EindhovenKattencafé Eindhoven gaat bijna open. De geldinzamelingsactie is een succes  geweest en nu is het een kwestie van tijd voordat alles geregeld is. Er is al een Facebookpagina: klik en kijk

Het gaat dus nog steeds door met de opening van nieuwe kattencafé’s, en veel mensen zijn daar blij mee. Niet iedereen kan thuis een dier hebben om te aaien.

 

Geld

Simone van het kattencafé Eindhoven gaat haar café “De kater” noemen. Poezen komen er ook, net als mensen. Ze heeft  ervaring met katten, met horeca en nu ook met geld inzamelen. Dat lukt niet iedereen.

Website

Op de website van de Kater staat:

Simone vindt het belangrijk dat de katten het goed hebben in haar café. “Ik wil zorgen voor voldoende schuilplekken waar de dieren zich terug kunnen trekken. Voordat ik open ga, wil ik de katten eerst een maand de tijd gunnen om aan elkaar en de nieuwe omgeving te wennen.” De katten die in het café rond gaan lopen, zullen voornamelijk uit het asiel komen, daarnaast komen er ook twee katten van Simone in het café.

Het liefst creëert Simone in haar kattencafé een werkplek voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze is daarvoor in gesprek met zorginstellingen om een samenwerking te realiseren. De jonge onderneemster begint binnenkort ook een crowdfundingsactie, op zoek naar stichtingen en bedrijven die willen investeren. Maar, het kattencafé gaat er sowieso komen, zegt Simone.

De Kater zal het eerste kattencafé van Eindhoven worden. Lekker koffie drinken, een heerlijk broodje eten, rustig achter de laptop werken of gezellig kletsen en dit allemaal met een kat op schoot. Mag of kan jij thuis geen katten hebben vanwege je huisbaas, een allergische partner of wat voor reden dan ook, dan is dit de perfecte oplossing! De Kater wordt een warm thuis voor ongeveer 8 katten maar natuurlijk ook voor jou en vele anderen. Daarnaast zal het ook nog eens een super sociaal kattencafé worden, namelijk een leerwerkplek voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Spannend

Hopelijk gaat alles net zo goed worden als het plan is, vooral voor de katten die er moeten wennen aan een nieuw leven.

2 thoughts on “Kattencafé Eindhoven

  1. Hallo Bert,

    Leuk weer een katten café, maar hier het bijzondere ervan dat en mensen komen te werken die weinig kansen hebben tot werk, Vrouwtje vertelde dat er hier in de stad ook horicca is waar deze mensen mogen werken en dat vind ik als kater heel mooi en belangrijk. Zij zijn nl. ook heel veel waard als mens.
    Een mooi initiatief vind vrouwtje en we wensen Simone heel veel succes met het sparen van het geld en de rest.

    Bert fijne dag en weer tot morgen, knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *