Verwacht: kattencafé De Kater in Eindhoven

kattencafe de kater   Op Facebook komt het nieuws als eerste: Kattencafé De Kater is in oprichting. Alles begint met een plan, en dat plan heeft Simone Smeekens uit Eindhoven.

Er komen steeds meer café’s met katten in Nederland. Amsterdam was de eerste.

Geld

Een kattencafé is moeilijker dan een gewone kroeg. Je hebt alle vergunningen nodig, een pand en een startkapitaal. En dan heb je ook extra vergunningen en zorg voor katten nodig. Voor het geld is Simone Smeekens een crowdfundingactie begonnen. Ze wil minstens veertienduizend euro, liefst meer.  Klik en kijk hier voor de campagne


 

Dit is van die site:

De Katten

In De Kater zullen ongeveer 8 katten gaan wonen, dit worden 8 verschillende soorten katten. Van hele fluffy zachte raskatten tot boerderijkatten en misschien zelfs wel een lieve sphynx kat! We gaan ervoor zorgen dat deze katten een waar kattenparadijs krijgen met loopplankjes langs de muur, leuke krabmeubels, veel licht en natuurlijk genoeg speeltjes. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat er een goede vloer in komt die goed schoon te maken is om alles hygiënisch te houden en dat er stevige meubels komen die kattenproof zijn.

Meer dan een ontbijt en lunchzaak!

Bij De Kater zullen allerlei dingen georganiseerd worden. Zoals yogalessen, date middagen, filmavonden en kinderfeestjes. Maar daarnaast zal De Kater ook een leerwerkplek worden voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dus ken jij iemand die heel graag een dagbesteding of een leerwerktraject zou willen volgen in De Kater, help ons dan om dit te kunnen realiseren!


Begin

Het is dus allemaal nog pril, maar dat houdt Simone dus niet tegen om grote plannen te maken.  Wanneer er genoeg geld is, kan het snel gaan met De Kater.  Gelukkig is ze zelfbenoemd kattenvrouwtje dus dan weet je wat voor haar het belangrijkste zal zijn: het welzijn van de katten zelf. En zo hoort het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *