Dit is mijn gouden tip voor als je verhaart

 Het is weer zover: ik ben aan het verharen. Het was eerst lente en toen begon ik al. En toen werd het weer winter en nou is de lente terug.  Ik ben flink aan het verharen.

Verharen is best moeilijk. Je ligt gewoon te liggen en dan opeens voel je iets kriebelen. Dan zitten er haren los. Het gaat vanzelf.

Maine Coon

Als je gaat verharen is dat best een ding. Ook als je het al veel vaker eerder hebt gedaan, dus dat je eigenlijk weet wat er komt. Want nou ja, je wordt toch een beetje kaler. En ik ben een kater die best trots is op zijn vacht. Die is dik en als ik een wintervacht heb en goed sta, dan lijk ik net Maine Coon. Dat zijn supergrote stoere katten. Het is mijn ideaal om mijn haar te laten groeien en Maine Coon te worden. Maar altijd als het gaat lukken, dan ga ik verharen.

Borstels

Als binnenkater krijg ik van thuis een handje hulp,  ook al kan ik alles alleen. Ook bij het verharen. Ze had eerst een borstel. Dat moest heel voorzichtig omdat ik een gevoelige jongen ben, dus toen werd zij gespannen en ik werd van haar gespannen. Met borstels en kammen en al die dingen meer is het persoonlijk. Andere katten houden er weer heel veel van.  Ik heb er niks mee.

Hand

Mijn gouden tip voor katten die verharen is waar ik zelf het meeste aan heb. Dat is dat mjn vrouw met een vochtige hand mij aait. Dus niet nat. En ook niet van dat koude. Een beetje vochtig. Ik lig dan op mijn zij op het tapijtje of op mijn kussen. Met mijn ogen dicht, ja. Dat is omdat het zo fijner voelt.

Dan gaat ze zachtjes aaien. Van die lange aaien. Soms zegt ze er lieve dingen bij. Vind ik ook super. Maar het moet niet te vaak anders ga ik echt luisteren en dan kan ik niet meer ontspannen.

Dus dat is mijn tip. Ik hoop dat u er iets aan heeft.

 

4 thoughts on “Dit is mijn gouden tip voor als je verhaart

 1. Bert het verharen vinden wij ook niet leuk. Er zijn er een paar die tot de leeftijd van 2 jaar heel hun vacht verliezen. Heb je mooie lange krullen en dan ineens lijk je een sphynx. En het groeit natuurlijk weer maar heb je een lange vacht dan duurt wat langer. Kammen en borstelen vinden wij fijn. Vooral de kam die heeft grove tanden, en dat is lekker. Onze vacht heeft geen klitten maar kan wel gaan vervilten. En jou tip een vochtige hand dat vinden wij ook fijn. Op show heeft ons vrouwtje speciale vochtige doekjes die lekker ruiken en niet gevaarlijk zijn als we ons wassen. En ons vrouwtje praat altijd tegen ons als ze bezig is. Even knuffel , kammen borstelen en een vochtige hand of doekje. En natuurlijk wat lekkers na. Maar Bert we zijn toch altijd blij als het verharen weer over is.

  1. ja dat heb ik ook, net als jullie dat de hulp van thuis best fijn is maar ook dat je weet verharen heb ik liever niet!!

 2. Lieve Bertje,

  hier Loesje. Ik wil eerst zeggen dat ik jouw vacht heel mooi vind. Dat je Main Coon wil worden vind ik best stoer. Voor mij ben je mijn Main Kater!
  Verharen vind ik ook niks aan. Ik heb ook best een dikke, zachte vacht en daar ben ik trots op. Als poes wil ik die goed verzorgen. Ik was mezelf en ik ben altijd schoon. Maar als de lente begint kan ik het niet meer alleen. Dan helpt mijn vrouw me met een kam en een borstel. Die heeft ze er speciaal voor gekocht zegt ze.
  Dan ga ik op de hoek van het grote bed liggen en als mijn vrouw dan langs loopt dan ga ik rollen. Ik begin ook te miaauwen want ik wil dat ze de borstel pakt. Eerst de borstel en dan de kam. Zodra ik de borstel zie gaat mijn staartje trillen van opwinding en ga ik hard spinnen. Dan begint mijn vrouw mij met de borstel te aaien en ze zegt lieve woordjes. Ik doe mijn oogjes dicht Bert, ja dan kan ik het nog beter voelen. Soms moet ik even draaien en ik blijf goed op mijn vrouw letten dat ze niet te snel stopt. Ik geef ook kopjes want ik vind dat dat hoort. Dan komt de kam en ga ik weer rollen en draaien en dan beginnen we weer van voren af aan. Ik vind het zo fijn, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen.
  Als mijn vrouw stopt ben ik moe. Het is best inspannend dat borstelen en kammen en ik wil ook lief zijn voor haar. Ik voel me dan ook mooi, mijn huidje prikkelt op een fijne manier.
  Dan ga ik slapen, heel tevreden.
  De volgende dag wil ik weer.
  Misschien is het als poes toch anders Bert en is kammen en borstelen meer een poezedingetje? En ik vind het fijn om mooi te zijn voor jou, dat je ziet dat mijn vacht straalt net als mijn hartje.

  Liefs van je Loesje

  1. Wat vertel je dat mooi Loesje, het is net of ik erbij ben en ook een beetje meemaak wat jij voelt. Nou snap ik ook dat kammen en borstelen fijn kan zijn. Ik vind het zelf moeilijk het is toch iets heel anders dan een vrouwenhand en dat heb ik het liefste. Misschien is dat wel een katerdingetje. je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *