De schilders zijn weg (geloof ik)

 Nou, u ziet het, ik kan weer in de vensterbank. De schilders zijn weg. Dat wil zeggen ze zijn er wel maar ze hangen niet meer bij me aan het raam.

Ik voel me nou weer veel beter.  Lekker in de vensterbank in de zon. Dat is ontspannen.

 

Zon

Mijn vrouw zegt dat de meeste mensen in het voorjaar gaan klussen. Dus daarom had ik schilders. En Jip en Loesje hebben nou ook herrie van klussen. Dus dat ze zich moeilijk en onrustig voelen. En dan wil je al kat ontspannen maar ja hoe dat moet dat weet je dan niet meer zo goed.

Misschien komt er nog een monteur bij ons. Ik hoop het niet. Ik wil dat er zon komt en stilte.

Trillen

Weet u wat ik ook heb, dat is dat mijn huis soms gaat trillen. Zo raar. Ik snapte het niet en toen krreg ik thuis uitleg dat ze om de hoek dus waar ik het niet kan zien, een garage aan het bouwen zijn. Wij hebben geen auto. Ik ben een keer in een taxi geweest, toen kwam ik van het asiel naar hier.

Auto’s ik weet het niet. Trillen is ook niet leuk, je gaat er toch van opletten, ik wel tenminste.

Leren

Als binnenkater moet je leren de dingen te nemen zoals ze komen., dat weet ik wel. Je hebt niks te zeggen over herrie of over schilders of over trillen. Dat vind ik moeilijk.

Maar als het rustig is dan vind ik het leven als binnenjongen helemaal super. Ik groei nog steeds van binnen dat ik me in mezelf goed voel. En ik durf steeds gemakkelijker voor mezelf te vragen wat ik wil, omdat ik zeker weet dat het mag. Ook ’s nachts als ze slaapt.

Maar in mezelf  voel ik me wel opgelucht dat de schilders weg zijn.

 

3 thoughts on “De schilders zijn weg (geloof ik)

  1. Lieve Bertje,

    Wat fijn ,je hebt je plekje op de vensterbank terug.

    Lekker zonnen en genieten.

    Ik hoop dat je lekker van je rust geniet.

  2. Lieve Bert wat heb je het weer mooi geschreven en het blijkt maar weer eens wat voor een stoere kater je bent. Want je durft jou verhaal te delen en dat is stoer. Ik denk dat iedere kat het fijn vind als alles normaal gaat. Zeg maar het dagelijkse ritme en als er dan iets gebeurd dat je niet kent of hebt meegemaakt is dat vreemd en kun je bang zijn. Jou vrouwtje begrijpt je Bert en ze probeert je gerust te stellen. En Bert door jou ervaring help je weer andere katten en die hebben misschien ook weer tips. En zo proberen wij met zijn allen elkaar te helpen.

    1. dankjulliewel!! Ik vind dat we eerlijk over gevoelens moeten praten juist als het moeilijk is. Dat leer ik ook van Loesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *