Mijn tweede bak

  Dit is even heel persoonlijk. Het is eigenlijk privé maar als mediakater wil ik er toch iets over zeggen.  Als binnenkater heb je een bak nodig. En eigenlijk twee.

Op de badkamer staat mijn tweede bak. Die gebruik ik nooit. Maar ik wil wel dat die er staat en blijft staan.

Grind

Ik weet nog wel hoe het was toen ik pas hier woonde. De bak stond op de gang in een rustig hoekje, een beetje verstopt achter de wasmand. Dus helemaal goed. Tot ik in de bak keek.

Er zat grind in. Precies het spul waar ik niks mee kan. Het maakt vervelende geluiden. Het ruikt verkeerd. En ik weet het niet hoor, maar volgens mij zitten er scherpe randjes aan waar katerpoten zich pijn aan kunnen doen.

Dus ik keek in de bak en toen keek ik naar mijn vrouw. Heb ik een paar keer gedaan. Dezelfde ochtend had ik houtkorrels. Dus toen ging ik op de bak. Hè, lekker.

Badkamer

Nou en toen ontdekte ik dat er op de badkamer nog een bak stond. Even mijn kop erbij en inderdaad: houtkorrels. Helemaal in orde.

Ik ben er nooit op geweest.

Twee

Soms ga ik ’s morgens de badkamer in om even wat water uit de douche te drinken. Vind ik lekker. Dan kijk ik heel even naar de tweede bak, staat er prima. Ik drink en ga weer naar de huiskamer. En als ik moet, dan ga ik naar de bak op de gang achter de wasmand. Maar ik heb er toch twee nodig.

Ik heb dus de bak waar ik altijd op ga, dat is de hoofdbak. En je hebt de bak die er gewoon moet zijn want je weet nooit. Die staat ergens anders. Als het om mijn bak gaat, wil ik graag alles op mijn manier hebben. Verder vind ik alles goed. Nou ja, bijna alles.

5 thoughts on “Mijn tweede bak

 1. Hallo Bert,

  Ik heb maar een bak, maar dat is een hele grote, Toen ik hier met mijn vriendjes woonde hadden wij er ook meer, maar ik wil alleen maar op deze die ik nu heb. Mocht het zo zijn dat ik nog een 2de bak erbij wil hebben dan staat er nog een in de berging beneden. Ik heb nooit een vieze bak. Vrouwtje maakt het heel vaak schoon door te scheppen. Over wat wij in onze bak willen hebben daar is veel verschil in. Ik ken alleen maar Biocat’s kleigrit en vind dit heel fijn, voelt ook fijn aan mijn pootjes. Als ik een plasje heb gedaan wordt het een soort klont en kan vrouwtje die dus zo eruit scheppen. Mijn bak ruikt ook nooit vies, want als dat zo zou zijn dan ga ik er echt niet op.

  Bert een fijne dag en is ga weer herrie aanhoren. Vrouwtje zegt dat ze waarschijnlijk een houten vloer aan het schuren zijn met een machine en dat mijn oortje helemaal opzij staan, Ja het is weer zo’n geluid waar ik niet blij van wordt. Nu moet ik 4 dagen ’s middags alleen thuis zijn, vrouwtje moet weg voer oppassen van de poesjes en dit moet ook echt gebeuren. Ik hoop dat ik veel in het zonnetje kan gaan liggen en dan wat kan slapen.
  Vrouwtje stuurt voor jou knufjes en we hopen dat het bij jou ook goed gaat met de schilders. Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat is dat beroerd dat je nou weer herrie hebt, maar je vrouw weet in ieder geval wat het is. En als het heel erg is kan ze misschien de politie bellen, dat is mijn tip. Dan is het weer lekker stil bij je. poot van Bertje

 2. Hoi Bert, wij hebben allemaal 1 eigen bak en 1 extra bak. Het grind is heel belangrijk. Wij hebben witte steentjes wat grof dat vinden wij fijn en heel fijn grind dat ruikt naar babypoeder. De houtkorrels kregen wij op show en die heeft het vrouwtje gebruikt maar dat was niet handig. Lucca ging op de bak maar die houtkorrels gingen in zijn krullen zitten en dat vond hij wel grappig maar het was een werkje om ze uit de krullen te houden. Dus als we deze zakjes krijgen gaan ze naar de opvang. Een schone bak vinden wij heel belangrijk en dat hebben wij ook.altijd. Anders gaan we er niet op hoor. En als er kleine kittens zijn dan komen er 2 extra bakken bij die zijn wat kleiner en hebben niet zo,n grote instap. Want ook de kleintjes moeten goed gebruik kunnen maken van de bak.

  1. ja zie je wel bakken zijn heel belangrijk en je moet er ook goed over nadenken. Mijn bak heeft een lage instap dat was ik nog vergeten te zeggen.

Reacties zijn welkom