De alleroudste kat ter wereld ooit

 Hier zit de legendarische Creme Puff, ooit de alleroudste poes ter wereld. Ze werd …  hou je vast… ze werd 38 jaar en drie dagen oud.

Hoe oud kan een kat worden? Zo oud als Creme Puff is een uitzondering. Maar door goede verzorging,  een fijn thuis en een dosis geluk kan een kat best om en nabij de twintig jaar worden.

Record

Creme Puff werd geboren op 3 augustus 1967. Ze was een binnenpoes, wonend bij Jake Perry, een man in het Amerikaanse Texas.  Pas op 6 augustus 2005 ging ze overde Regenboogbrug. Met dat lange leven kwam ze in het Guiness Book waarin zoveel wereldrecords staan.

Jake Perry had nog een andere kat: Granpa (grootvader). Deze kater werd ook behoorlijk oud, namelijk 34 jaar en twe maanden. Hij werd in 1964 in Parijs geboren en ging in 1998 over de Regenboogbrug. Granpa was lange tijd houder van het wereldrecord oud-worden.

Jammer genoeg zijn er geen dieptegesprekken met Jake Perry of de dierenartsen bekend, want anders wisten we meer over de levensstijl van deze oude katten.

Senior

Tegenwoordig is een kat vanaf zo’n acht jaar een senior. Maar of een kat daarmee ook oud is, dat is een heel andere kwestie. Het senior-idee is natuurlijk ook bedacht door alle fabrikanten van katteneten, die speciale lijnen op de markt brengen met een prijskaartje eraan. Doe een beroep op het liefhebbend hart van de kattenmens, en die schaft zoveel mogelijk aan.

Zorg

Een seniorkat heeft wel wat meer aandacht nodig op het medische vlak. Wees alert op te veel slapen, dat kan vluchtgedrag zijn om bijvoorbeeld pijn te vermijden. Overleg met de dierenarts over artrose en nierproblemen, hoe vroeger je erbij bent, hoe meer je kunt doen aan pijnbestrijding.  En eh… ook katten op leeftijd houden van spelen, al zijn ze vaak minder wild dan jonkies.

 

Een groot pluspunt van de oudere kat is dat hij of zij meer gericht raakt op mensen. Met andere woorden, de knuffeltijd duurt langer.

 

 

(bron: WIkipedia)

5 thoughts on “De alleroudste kat ter wereld ooit

 1. Hallo Bert,

  Die poes en kater zijn wel heel oud geworden zeg, nou ik denk niet dat ik zo oud zal worden. Vrouwtje vind wel dat je zo oud bent als je je voelt. Nou op dit moment voel ik me echt geen jonge snuiter hoor. Maar let op dat heeft de reden dat ik niet goed in mijn bontjas zit door al dat lawaai en het geeft stress. Bert daar weet jij alles van.
  Ik kan me heus wel als een jonge snotneus gedragen hoor, maar dan moet alles goed in orde zijn hier.
  Ik ren en race door het huis en brul dan als een leeuw en geen muis is dan veilig op mijn raceweg. Tja jij weet dat ik heel veel muizen heb en die zijn dan allemaal de klos. Moeten ze maar een veilig plekje zoeken als ik er aan kom. Oja vanmorgen zou en moest ik ondanks de erge kou op blaadjes jacht op het balkon. Meteen dus mijn gym gedaan.
  Bert ik zal veel pootjes gaan draaien voor jou dat de zon toch warmte zal gaan brengen op jou jas en geniet samen met vrouwtje van de zondag. Weet je je moet maar veel van Loesje dromen dan wordt je ook heel warm. Ik ga ook heerlijk slapen, veel knuffelen en spelen en wie weet nog wat schootje slapen, maar dan moet vrouwtje natuurlijk wel in haar stoel gaan zitten.
  Groet voor jouw vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje en van mij veel kopjes en pootjes.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja dat je raar gaat doen van herrie dat snap ik heel goed, dat heb ik ook. Jij gaat dan rennen en al die dingen meer en ik ga heel erg stil liggen. Soms komt mijn vrouw dan zachtjes aaien en gesprekjes doen dat helpt dan even. Het beste is toch stil en rustig en met heel veel warme zon. Ik hoop dat je dat hebt Jip en lekker samen met je vrouw. poot van je vriend Bertje

 2. Wat een leeftijden Bert en wat raar dat wij vanaf 8 jaar senior genoemd worden. Kiara is de oudste hier en ze is 11 jaar. Maar senior nou nee. Ze vind spelen nog steeds leuk, vogeltjes en ze springt nog met gemak omhoog, en senior eten daar gelooft ons vrouwtje niet in. Wel in kittenvoeding. Tot op heden heeft ze als oudste nog geen lichamelijke klachten en het jaarlijkse dierenartsbezoekje is nog steeds goed op dat eeuwige gewicht na. Ja ze is een maatje meer de meeste katten maar zolang wij er geen last van hebben we spelen en bewegen genoeg ook met ons vrouwtje dan gaat het goed. De enige die wat extra aandacht nodig heeft is Mika van baas Ed met zijn atrose daar let men op zijn voeding maar niet dat hij alleen maar lightvoeding krijgt. Het gaat 2 dagen wat lichtere voeding dan 1 dag gewoon. Het moet ook wel leuk blijven en lekker

  1. Wat gaaf dat Kiara zo heel veel energie heeft en dat ze goed kan spelen. Gewicht is een moeilijk dingetje dat heb ik zelf ook. Ik hoop dat ik geen artrose krijg.

   1. Met Mika gaat het op moment erg goed hij hoeft geen metacam meer en vind het super als hij iets met catnip krijgt dan is het net een jonge kater. Ons vrouwtje zegt leeftijd is een getal Bert.

Reacties zijn welkom