Loesje vertelt over assie een fraag heb…

vraag

Deeze week is moeiluk foor mij eigen. Soms kom jij dinge teege in jou leeve en jij kom er nie uit. Jij lig op jou denkpaal en jij draai en jij keer. Jou vrouw breng jou kieloos tonijn en makkareele maar jij heb het gefoel dat jou graat in jou bek blijf steeke.

Hellup fraage

Dan moet jij eerluk zijn en jij moet toegeefe dattie hellup noodig heb. U weet van mij eigen ben ik ferleege en bescheide, hellup fraage vin ik moeiluk. Maar assie foel dat jou waater aan jou bek sta kan jij het beeter wel doen. Mij vrouw maak ze eigen al sorruge, zij krijg mij tonijn niet aangesleep. Zij ken mij goed, zij weet Loes worstel ergus mee.
Mij Bert zeg ook, Loes foor jou draad ermee. Fertel het maar jij ben veilig. Toen ben ik wel na gaan denke want mij Bert laat mij eigen altijd in mij eigenwaarde. En mij Bert heb altijd gelijk, anders schrijf jij geen boeke en kontroleer jij geen straat. Daarom ga ik het wel met u deele en fraage of u met mij eigen mee wil denke. Misschien kan u mij eigen helluppe. Mij beebiezoon Dorus heb ze operazie gehad van ze knikkers. Het was ze caa-straa-zie, jij kan het beeter maar een keer bij ze eigen naam noeme. Ze oom Bolle heb er zondag nog zo een mooi stukje van geschreeve.
Maar nu loopie ze hele dag te zeure: Mamsie waar koome beebies vandaan? Jij zou toch foor minder jou schaamrood op jou kaak krijge!

Jou ferleiding

Assie een poes ben van twaalf jaar van jou leeftijd dan praat jij niemeer ofer waar jou beebie vandaan kom. Jij heb jou preifussie opgebouw. Mij Bert en mij eigen heb nu drie jaar en vijf maande verkering, dan hebbie wel andere dinge aan jou kop. Jij ben seenior van jou leeftijd en jij probeer te geniete van jou rust.
Mij Bert heb al helemaal niks met drukte aan ze kop, hij slaap graag op ze eigen kussen en soms liggie in ze bank. Mij Bert heb froeger op straat geleef en hij heb zofeel meegemaak dat jij hem niemeer ga lastig falle met beebies. Jij moet ook jou grens kenne van wat jou katerman fijn vin. Mij Bert en mij eigen heb onze eigen afspraake en preifussie, daar hoef mij eigen ferder nie ofer uit te weide. In mij fertrouwe wil ik u wel zegge dat ik van mij eigen soms wel op mij grond voor mij Bert ga ligge rolle.
Assie tefeel op ze fensterbank lig dan wil ik wel mij aandacht. Jij ben poes en jij ferleer nooit jou kunst van jou ferleiding. Soms moet jij jou katerman wakker schudde tussen jou tonijn en kaabeljouw door. Mij hart kom tot leeve als mij Bert mij zie. Het heb te maake met liefde, dat is belangrijk.

Poinke

Maar jij kan jou puuberkater nie afscheepe met liefde. Mij jonge wil akzie, hij heb altijd drukte in ze poote. Het liefs wil mij jonge poinke op MammaLoesje ze buik maar hij weeg fier kielo. Jij kan nog zofeel maatje meer hebbe, assie fier kielo ofer jou buik foel poinke kom jou makkareel in stukke naar buite. Jij moet het nie wille dat jou puuberkater nog op jou buik loop te poinke.

Mij antwoord

LoesjeMaar jou jeug van teegewoordig ken ze eigen gewicht nie. Assie aandacht wil dan zallie aandacht krijge. En nu willie mij antwoord. Hij scharrel al een tijdje met ze vriendje Jiekietta met ze mooie krullies in ze vacht. Hij heb ze goede smaak van ze MammaLoesje. Mij Bert heb misschien geen krullies in ze vacht, hij heb wel ze mooiste vacht van mij Feesboek. Zomer en Winter! Maar wat moet jij doen? Mij Dorus is nog zo jong maar hij groei hard en hij ga snel. Jij kan het niemeer fergelijke met froeger. Jou tijd is feranderd, jij moet mee offie nou wil of niet. En jij kan denke wattie wil, jij kan daage op jou denkpaal jou heele foorraad van jou visboer wegwerke. Dan weet jij nog nie waar jou beebies vandaan koome.

Mij oproep

Daarom doe mij eigen deeze week mij oproep aan u allemaal. Er was al een lieve mevrouw die mij eigen adfies heb gegeeve, dank u wel daarfoor. Maar als MammaLoesje neem ik mij taak seeriejeus en al u hellup en adfieze zijn welkom.
Jij moet er toch nie aan denke dat jou beebie ze foorlichting krijg van de straat of op ze balkon. Jij houw jou hart vast. Van me eigen heb ik mij fertrouwe in u gelegd. Assie het nou van jou eigen moeiluk vin om erofer te praate, het mag ook aa-noo-miem. Soms praat jij makkelukker assie er geen naam bij zet, dan kom aa-noo-miemieteit om jou hoek kijke. U mag het in u eigen woorde fertelle want saame weet u meer dan ik van mij eigen alleen. Misschien hebbie wel feel erfaring met foorlichte?

Ik beloof u dat u folgende week van mij hoor wattie mij allemaal fertel. Dan kan mij eigen mij zoon Dorus en mij sjoonzoon foor gaan lichte. U zou mij eigen echt heel feel plesier doen assie mij kan hellupe met u eigen erfaring. En het maak niet uit offie poes of kater ben, of u ben een vrouw of een menseman.
Mij hart sta oope foor iedereen.

U kan mij hellup geeve met:

 •  Tips ofer informazie waar beebies vandaan koome
 • Adfies ofer sessuweele foorlichting
 •  U eigen erfaring met foorlichting van u eigen
 •  Assie nog vis ofer heb

Dank u wel, Loesje

22 thoughts on “Loesje vertelt over assie een fraag heb…

 1. Hoi lief dinnetje Loesje, ik mag en kan even op de kompjuter want mijn plaagzusje Juultje ligt te slapen. Wat een vraag stel jij zeg, ik heb werkelijk geen idee. Toen ik in dit huis kwam wonen hadden mijn broers allemaal al geknikkerd. En toen moest ik ook een operazie en zei mijn vrouw dat ik geen beebies meer kon krijgen. Maar hoe dan!!!! Mijn vervelende zusje weet het wel, want toen zij hier kwam wonen schijnt ze beebies in haar buik te hebben gehad. Maar ik ga het haar echt niet vragen Loes, dan denkt ze dat ze slim en belangrijk is. En dan gaat ze me nog meer plagen. Ik snap echt niet dat mijn vrouw haar hier laat wonen, en dan zegt ze ook nog dat we lief voor elkaar moeten zijn. Nou ja zeg, zij plaagt mij, laatst zat mijn hele diva vachtje in de war. En soms moet ik heel hard weg hollen, een Diva poes onwaardig. En als Diva was en ben ik altijd zo schoon op mezelf maar nu was ik zo geschrokken dat ik zo maar ergens ging plassen en je weet wel doen. Oh zo erg Loes. Dus sorry Loes, het enige dat ik weet is dat katerjongens dan heel hard gaan miauwen en meisjespoesjes gaan liggen rollebollen, maar of dat bij 2 katerjiongens ook zo is weet ik echt niet. En als Diva bemoei ik me daar ook niet zo mee.Ik hebhet al druk genoeg met een klein vervelend zusje. Misschien weet onze vriend Bolle iets, hij heeft tenslotte heel veel babies gehad. Dikke knuffel van je dinnetje Kruimel.

  1. Oooh lieve Kruimel,

   dank jou wel dattie mij zo uitgebreid jou reakzie heb gegeeve. Hebbie het ook nog nooit megemaak Kruimel. Voor mij eigen is het ook moeiluk maar assie er saame ofer nadenk kan jij misschien jou antwoord finde. Mij jonge wil ze antwoord en jij weet hoe het ga met puuberkaters, zij laate jou eigen nie met jou rust.
   Mij hart is wel geraak dattie mee wil denke Kruimel. Jij heb het al moeiluk deeze week en iedereen denk aan jou en leef met jou eigen mee. Oooh Kruimel zat jou vacht in ze war? Oooh dan bennie in jou kop ook van jou slag. Maar jij heb jou grenz aangegeef en nu moet jou jonge zusje jou rezpek geefe. Assie jou eigen steeds opgejaag foel Kruimel dan foel jij jou eigen nie veilig. Soms hebbie meer tijd noodig dattie kan wenne. Wij leeve allemaal van ze eigen met jou eigen mee en jou vrouw heb veel liefde dattie jou kan geeve. Het kom goed Kruimel en jij weet jou dinnetje Loesje denk aan jou eigen.
   Liefs voor jou broers en ook voor jou zusje anders worrie misschien jaloers en dat is nie fijn voor niemand nie. En ook voor jou vrouw,

   Liefs van jou dinnetje Loesje

 2. Jee Loesje dat is inderdaad een moeilijke
  vraag!!!!
  Wij hier weten dat ook niet want wij hebben nooit baby’s gehad!!!! En net zoals Kruimel zegt gaan katermannen heel hard miauwen en de poezenvrouwen rollebollen!!!
  Bij 2 katermannen zal het anders gaan denken wij!!! Misschien zijn er ook mooie voorlichtingsboekjes over!!
  Maar dan zou je vrouw eens op de kompjuter moeten kijken!!!!

  Succes en knuffel van ons allemaal!!!!

  1. Lieve Tica, Belle en Izzy,

   ooh wat lief dattie ook meedenk met mij eigen groote fraag en probleem. En jij geef mij eigen mij goede tip van mij vrouw. Dattie op mij kompjuuter kan zoeke foor mij antwoord. Assie MammaLoesje ben weet jij toch nie wat jou allemaal boove jou kop hang. Maar ik ga mij vrouw vraage offie ga kijke. Naar foorlichtingboekje zeggie. Oooh dank jullie wel dattie mij hellup geef.

   Liefs voor jullie allemaal en jullie vrouw,

   Loesje

 3. Oooh mamsie. Ikke hep goei fraag stelt he? Ikke lees mee hoor, want ikke wil ut eggie weet 😸😸
  Uwes kan ut mamsie

  1. Oooh mij beebie Door,

   jou MammaLoesje soek ze eigen zes tonijne en fier kaabeljouwe in ze ronde foor jou fraag. Maar assie MammaLoesje ben dan moet jij jou Beebie hellup geeve. Het kom goed mij jonge assie nog eefe gedul heb. Nee neee , oooh nie poink poink nog nie van jou geluk en jou entoesjas zijn.
   Mij kaa aaa aaa aaabel jou…..

   Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Oooooh lieve kleine niggie met jou mooie krulliewullie van mij hart,

   Oooooooooooh ech waar….
   Mij hart foel traane van mij geluk en dankbaar zijn. En het mag aa-noo-miem

   Liefs van jou tante Loesje

 4. Oh leve Loesje,
  Wat een lastige vraag!! Ik heb het er met Dikke Rooie over gehad, die al heel veel kittens bij zich in huis gehad heeft, omdat iedereen weet dat oom Jaap altijd zielige katten helpt, en ze ze altijd bij hem brengen. Mijn voorganger Broddel is ook door Dikke Rooie opgevoed.
  Dikke Rooie zuchtte en zei; “Altijd als ik de waarheid sprak, dat een poes krols werd en om een kater riep en ging rollebollen totdat de kater erop sprong, begonnen de kittens meteen te roepen “Oh Bah!!! Dat gaan wij later nooit doen, wat vies!!” Ik werd dat zat, het was altijd hetzelfde. Toen ben ik gaan vertellen dat er een Kattenplant bestond, die maar een paar keer per jaar bloeide, en als een poes daarvan at dat ze dan kittens kreeg, toen vonden ze dat een prachtig verhaal, en gingen meteen op zoek naar zo’n plant. Dat kwam goed uit, dan had weer even rust eh…tot het volgende kitten kwam.”
  Oh Loes, je had de kop van Dikke Rooie moeten zien, hij moest half lachen, en voelde zich half schuldig 🙂 .
  Toen ik verteld dat het hier om twee katers ging, waarvan er in ieder geval al één een jeweetwelkater is, Zei hij, “Oh help, dan moet Loes het nog over draagpoezen hebben ook, dat is helemaal ingewikkeld voor kittens!! Eh, het is misschien niet netjes, maar ik zou toch maar over die plant beginnen, het is misschien niet helemaal eerlijk, maar ze zijn voorlopig zoet met zoeken! Of misschien is het mens of een oom of tante van die andere kater wel handiger in die dingen dan ik, en kan die het uitleggen aan de jongens” Aldus Dikke Rooie, die je heel veel sterkte wenst, en superblij is dat Fietje al bijna drie is en al die vragen al gesteld heeft.

  Loes, verder zou ik het ook niet weten, het is me wat, die kittens van tegenwoordig!!!
  Ik ben bang dat ik je niet echt verder heb kunnen helpen, maar ik vond het verhaal van die arme Dikke Rooie toch wel mooi 🙂 .
  Heel veel lieve sterktekopjes van Vlo.

  1. Oooh lieve Vlo,

   dank jou wel dattie mij zofeel antwoord geef op mij fraag. Hebbie het met jou Dikke Rooie erofer gehad van mij fraag. Oooh mij Dorus moes eens weete…
   Maar hij zeg wel ze waarheid en van me eigen weet ik nu meer en ga ik het goed leeze ofer hoe Dikke Rooie zeg dattie beebies krijg. Jij moet eers weete hoe jou beebies koome en dan kan jij kijke hoe jou eigen beebie beebies krijg. Ooooh Vlo dank jou wel dattie mij zofeel hellup geef. Jij moet erregus beginne en mij hart foel dattie mij inspierazie heb gegeefe foor mij grote taak assie MammaLoesje ben.
   Jij moet toch met jou antwoor koome en jij moet bij jou begin beginne. Het is moeiluk Vlo assie het onder jou woorde moet brenge. Maar jij heb mij ge-inspiereer.
   Ga jij Dikke Rooie ook dank jou wel zegge van mij eigen. En denkie dat ik van mij eigen ze verhaal mag gebruike. Hij kan ook aa-noo-miem assie veilig wil zijn foor poezedames. En jij ken mij eigen, van mij eigen ben ik wel diskreet.

   Dank jou wel Vlo voor jou tip en jou adfies,

   Liefs voor jou vrouw en jou eigen en ook foor Dikke Rooie,

   Loesje

   1. Dikke Rooie zegt dat je zijn verhaal best mag gebruiken, en het hoeft niet aa-noo-miem. Dikke Rooie is 17 en is niet zo vlug meer van z’n stuk te krijgen.
    Hij heet eigenlijk Joeno ( dat is engels voor “Jeweetwel” ) Maar hij vindt Dikke Rooie mooier, want hij wordt, net als de meeste katers niet graag aan die dag herinnerd 🙂 .
    Hij leest ook vaak je stukjes en is een bewonderaar van je. Ik moet je de hartelijke groeten van hem doen, en je krijgt een bescheiden, vriendschappelijk kopje van hem. En hij wenst je heel veel sterkte met het opvoeden van die Zwarte Panter van je!
    Kopje Vlo.

    1. Oooh lieve Vlo,

     mij hart voel nu trots van wat jou Dikke Rooie heb gezeg. Geefie mij zachte kopje van mij dank je wel.
     Oooh assie een bewonderaar heb dan ga jij wel blooze,

     Liefs Loesje

 5. Hallo Loesje,

  Ik heb heel diep in mijn koppie gegraven, want ik ben een huiskater en ja dus nooit baby’s gezien, wel op de laptop van vrouwtje en verdorie dat zijn er heel veel en dat moet niet meer kunnen in deze in de moderne poezen/kater tijd hoor, Vandaar dat er veel poezen en katers aan geboortebeperkingen gaan doen. ze laten zich neutraal maken en dan geen gedoe meer met al die fladderende vlinderhormoontje in kop en buik . De jongens willen heel stoer doen en willen natuurlijk allemaal die ene lieve poes en ja dan moeten de nagels gescherpt worden en gaan we met elkaar op de poot, een doffe ellende en heel veel au en die hormoontje blijven maar vervelend doen. Ja de meisjes gaan zich heel veel uitsloven en ja dan krijg je wat de mensen zo fijn vinden, want ja we doen dat in de nacht het liefste en we willen van die mensen geen potjes kijkers. Tja en dan gaan we heel veel rollebollen en vrije en oeps dan gaan er allemaal kleinjes in de buik van de poes groeien en als de tijd er voor is dan worden ze geboren. En dan wel hopelijk niet op de straat of als pretnestje geboren worden, want of ze worden gedumpt of ze moeten voor altijd op de straat leven. Dus Dorus jij hoeft niet aan die ellende mee te doen en veilig en liefdevol bij jouw mensen wonen.
  Lieve Loesje ik hoop dat je er wat aan hebt, want om nou alles aan die neus van Dorus te hangen is nog niet nodig hoor.

  Zo nu ga ik maar eens een zonnebad nemen in mijn bedje en uitrusten van deze schrijf aan jouw.
  Van vrouwtje veel knuffels en een grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Ooooh lieve Jip,

   wat bennie toch jou wijze katerman dattie beebies op soek op jou vrouw ze kompjuuter. En dattie ze kan finde van jou eigen.
   Jou verhaal doe ook pijn in mij hart, assie zo op jou straat moet leeve dat willie toch jou beebie nie aandoen van jou hart. Ooooh mij gefoel zeg dat mij beebieDoor geluk heb dattie bij mij soolmense leef en dattie mij sjoonzoon lief vin. Jij heb gelijk, hij hoef nie meteen alles van ze eigen te weete maar hij moet ze eigen wel gedraage assie op ze balkon is.
   Hij heb pas ze operazie gehad Jip. Mij hart hoop dattie geluk is want hij heb zofeel druk zijn in ze poote. Hij ga maar door….

   Van me eigen fersaamel ik nu alles wat mij vriende mij fertelle en dan probeer ik mij jonge foor te lichte. Dattie ferder kan in ze leeve. Assie ze eigen maar gedraag. Jip mij hart is soms onnerust van mij jeug van teegewoordig. Alles ferander. Hoop dattie beebies ofer folgend jaar ofzo ook nog zo maak. Anders beginnie weer….
   Lieve Jip en mevrouw Jip, dank jullie wel dattie mij eigen zofeel hellup geef. Hoop dattie vandaag Jippedag heb Jip, dat hebbie wel ferdien

   Liefs van Loesje

 6. Dag Lieve Loesje, wat goed dat jij deze moeilijke kwestie aan ons allen voorlegt. Ik vind het moeilijk, we hebben zelf nooit kittens gehad weet je. Misschien kun je je vrouw vragen om eens op de computer te kijken, er zijn vast wel voorlichtingsboekjes te vinden voor de jonge katermannen. Samen komen jullie er vast wel uit. Ik wens je veel wijsheid lieve Loes, je bent zo’n mooie sterke poezenvrouw. Dikke knuffel van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank u wel dattie mee wil denke met mij moeilukke fraag. Mij vrouw ga zeeker op mij kompjuuter kijke in mij wiekent. Dattie ga kijke offie iets kan finde voor jonge katermanne want mij Dorus hen ze onrust in ze lijf. Dan moet jij assie MammaLoesje ben wel foor jou jonge zorge. En jij heb jou taak assie opfoed. En iedereen denk nu mee van ze eigen mevrouw Ina en Floortje en het maak mij hart warm en blij.
   Dank jullie wel foor betrokke zijn ,

   Liefs van Loesje

 7. Lieve Loesje, wat geeft iedereen goede tips! Samen komen we er wel achter, hoe beebies worden gemaakt!
  Je weet, ik heb zelf ook beebies gemaakt, maar dat is al weer heel lang geleden. Ik kan me nog wel herinneren dat de beebies in de vuik van hun mamma groeiden, en dat ze bij de mammapoes drinken. Soms probeerden ze dat ook wel eens bij mij, maar dat lukte niet.
  Maar hoe ze presies in de buik terecht kwamen, dat ben ik vergeten.
  Ik denk dat de Dikke Rooie en Jip wel gelijk hebben. Het is iets met twee katten, en ik vermoed een jongenskater en een meisjespoes. Maar misschien kan het ook wel dat twee jongenskaters een kindje krijgen, of twee damespoesen. En je kunt altijd nog een beebiekitten adopteren, als de beebie geen vader en moeder meer heeft.
  Ik hoop dat je goede antwoorden voor je Dorus krijgt, dat hij er tevreden mee is. Hij en Jiekieta zijn nog een beetje jong om kinderkatjes te krijgen, vind ik zelf. En ik denk dat het ook moeilijk wordt wegens de knikkers van Door. Dat hij die niet meer heeft, bedoel ik.
  Want met die knikkers heeft het ook te maken. Als ik me toch maar kon herinneren hoe het allemaal presies in elkaar zat…
  Toen ik klein was zeiden ze altijd dat kittens in de boom groeien. En als ze rijp zijn, vallen ze naar beneden en dan worden ze gevonden door hun ouders. En de Dikke Rooie zei ook al iets over een kittenplant. Dus dat moet het dan toch wel zijn!
  Je krijgt heel veel lieve kopjes van Bolle, met kiptonijnsmaak. En voor je famielie ook veel lieve kopjes!

  1. Oooh Bolle,

   dank jou wel voor jou reakzie en dattie mij eigen wil hellupe met jou herinnere van jou beebies. Van mij eigen heb ik veel adfies gehad voor mij beebie Door en ze Jiekietta. Jij heb gelijk, soms groei jou kitten in jou boom en assie nie uitkijk fallie naar beneede Bolle. Denk dat mij Dorus meteen ze boom in poink assie mij verhaaltje hoor. Maar iedereen zeg ook, jij heb jou kater en jou poezedame noodig foor jou beebies. Oooh Bolle, nu moet ik van mij eigen alles uitsoeke en dan ga ik erofer schrijfe voor mij Dorus.
   Soms is het wel moeiluk om ofer te praate maar assie MammaLoesje ben moet jij het wel doen. Anders bennie straks omaLoesje. Dat moetie nie wille.
   Jij lees wel Bolle, jou tijde zijn ferander. Jou jeug van teegewoordig kijk nerruges na en zij wil beebies. Fooral assie op ze straat leef. Mij vriend Jip zeg ook, dan worrie aagresief. Ooh Bolle ben jij maar blij dattie niemeer op jou straat hoef te leeve. Soms zit jou leeve moeiluk innekaar. Hoop dat mij Doorie iets aan mij foorlichting ga hebbe.

   Lieve Bolle, jij ga het folgende week allemaal leeze assie wil. Ga jij goed foor jou eigen zorruge met jou stijger en assie vreemde mense in jou huis krijg. Liefs van mij eigen voor jou vrouw en jou menseman. Oooh Bolle hebbie nog kiptonijn ofer. Oooh ik vin het lekker. Jij krijg mij kopje met mij rundflees in sjelei. Dan kan jij ook geniete,

   Liefs van Loesje

 8. Hallo Loesje hier met Gijsje. Ik heb ook nooit baby’s gehad. Ik ben ook geholpen. Ik ben wel heel erg verliefd op Ollie. Maar Ollie is ook geholpen. Dus we kunnen geen baby’s meer maken. Ik voel wel vlinders in mijn buik als ik Ollie zie en dan ga ik blozen. Vrouwtje zegt dat hoort bij verliefd zijn. Maar meer doen we niet.
  Vrouwtje zegt dat er wel voorlichtsfilmpjes zijn en voorlichtingsboekjes. Succes met het zoeken Loesje.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   dank jullie wel dattie mij adfies geef van jullie foorlichtingboekje. Mij vrouw en mij eigen ga in mij wiekent kijke op mij kompjuuter offie iets kan vinde. Assie van jou eigen nooit geen beebie heb gehad dan kan jij ook nie weete waar beebies vandaan koome Gijsje. Selluf moet ik ook zoeke naar mij beebie en informazie. Maar nu moet ik al mij informazie ferzaamele en dan kan jij het folgende week leeze.
   Hoop dattie jou fijne dag heb Gijsje en dattie foor jou altijd verkering heb met jou Ollie,

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *