Hoe ik keimoe werd en lang moest slapen

slapen

De meeste nachten lijken op elkaar en dat is goed en toch zijn er nachten die dan weer heel anders zijn en soms is mijn gefoel dan: dit is beter.  Laatst ging ik helemaal in de aksie.

Senior

Als senior katerman moet ik op mezelf letten. Dus dat ik geen gekke dingen doe. Thuis krijg ik goed eten dus zonder rare dingen erin, ik let heel erg op dat ik genoeg rust neem, aan spanningen als ik schrik kan ik niks doen maar dan krijg ik knuffels en dan gaat het wel weer dus wat hou ik over dat is aksie. Sport. Bewegen. Gym. Spelen.  Als u mij vraagt lig je liever of ren je liever, nou dan lig ik liever. Daar ben ik heel eerlijk over. Lekker liggen, beetje doezelen, dutje doen.

Nacht

Maar nou had ik pas een nacht met een heel ander gefoel. In de vensterbank had ik gekeken naar de lichtjes van de auto’s die voorbij reden. Die gingen snel, steeds weer kwamen er nieuwe die ik opeens zag en dan weer niet zag. En opeens zat dat snelle ook in mij.

 • ik rende de trap op en weer naar beneden en toen ik beneden was, rende ik weer naar boven
 • en boven sprong ik in de kast en toen sprong ik op de planken van de slaapkamervloer en ik maakte zo’n keihard geluid dat ik het vanzelf nog een keer deed, ik moest ervan miauwen en ik geloof dat mijn vrouw zei goedzoBertje, ik kon niet goed luisteren omdat ik even druk was
 • toen rende ik weer naar beneden en daar heb ik met mijn lintje gerold
 • en daarna ben ik tegen mijn vrouw gaan zeggen dat het tijd was om op te staan

Het kwam door die lichtjes buiten. Dat snelle.

Ochtend

’s Morgens had ik nog overal zin in. Maar tijdens de ochtendknuffel voelde ik me ontspannen en eerlijk waar, toen was ik keimoe en ik heb de rest van de dag niks meer gedaan en daarna kwam het avondeten.

Dus ik had een hele fijne dag. Eerst lekker in de aksie en dan rieleksen.

14 thoughts on “Hoe ik keimoe werd en lang moest slapen

 1. Hoi Bert, wij hebben dat soms ook, dat we ineens moeten hollen en spelen. Alleen Bas heeft dat niet, die loopt gewoon rustig en maakt zich niet zo druk. Als hij maar een lekker mandje heeft om in te liggen, dan is het goed. Spelen doet hij ook niet, dat heeft hij nooit geleerd. Gek genoeg speelt kleine Juul ook nog niet, waarschijnlijk moet zij dat ook nog leren. Dat kan denken wij nog, want ze is pas 4 jaar. Nu holt ze voornamelijk achter Kruimel aan. Hoewel het wel minder wordt. Na het hollen is het inderdaad heel fijn om lekker te ontspannen. En lekker te slapen en te knuffelen.
  Vandaag heeft onze vrouw een vrije dag dus we gaan lekker genieten met zijn allen.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat fijn dat het hollen minder wordt dat gaat hopelijk nou minder. Bas snap ik wel een goede slaapplek vind ik ook belangrijk. Wat super dat jullie vrouw thuis was dan heb je het met zn allemaal toch opeens anders en fijner!! poot van mij

 2. Hoi Bert,
  Gek is dat hè, opeens voel je dat je moet rennen.
  Ik heb dat ook wel eens, voor je het weet zit je heel ergens anders dan waar je was. Soms moet mijn vrouw er erg om lachen, dan kijkt ze op de klok en zegt bijvoorbeeld : “De kater van 9 uur dendert voorbij.” Waar dat op slaat weet ik niet, maar als ze daar nou plezier in heeft om dat te zeggen…., van mij mag ze.
  Je hebt daarna zo’n heerlijk tevreden gevoel vind ik. Je hebt je goed ingespannen, dat is goed voor je kondiezie, en dan kan je gerust een hele poos gaan slapen, want de inspanning moet ook niet te gek worden vind ik.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, precies zoals je zegt is het. Dat tevreden gefoel. Daar doe ik het niet voor maar het komt wel en het slapen is dan extra fijn. Volgens mij kun jij keihard rennen dat is knap. Ik kan het alleen op de trap en dan moet ik wel heel veel oer in me hebben, poot van mij

 3. Wij hebben dat gevoel soms ook Bert!!!
  Gelukkig niet met ons zessen tegelijk!!
  Een paar van ons doen het binnen en een paar doen dat buiten. Soms het snachts maar ook overdag!!
  Buiten liggen nu veel bladeren van de bomen en met een beetje wind erbij is het keileuk om erachter aan te rennen.
  Maar het is moeilijk om een keuze te maken achter welk blaadje je aan moet rennen dus proberen je achter elk blaadje aan te gaan!!! Moeilijk joh!!!
  Als we klaar zijn zegt onze vrouw altijd
  “Heb je je geamuseerd?” en dan wordt hier ook geknuffeld.
  En dan erna ergens lekker gaan liggen en slapen…….dat doet dan zoooooo goed!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!! 😽

  1. Ik zou helemaal niet weten welk blaadje ik nam. Serieus waar niet. Als alles beweegt of kan bewegen waar begin je dan? Het beste is altijd te rieleksen dat vind ik. En vooral na rennen en spelen!! poot van mij

 4. Lieve Bert,

  wat bennie toch goed beezig, dattie jou eigen moment kies foor jou akzie. Dattie altijd luister naar jou gefoel, jou eigen gefoel. En jou vrouw ken jou goed, zij stiemuuleer jou. Dat is goed weet ik uit mij eigen erfaring. Dan krijgie meer durf van wat jij doe.
  Mij hart is ook trots, jij ben ook eerlijk. Dattie liever lig en slaap. Assie seenior ben moet jij veel ligge en slaape maar assie jou onrustige poote krijg moet jij wel gaan renne
  Van me eigen krijg ik soms mij eigen in mij beweeging. Mij vrouw schrik dan bijna van mij eigen snelheid. Van beneede ofer mij groote bed en mij vrouw heen naar beneede en soms ga ik nog terug. Dan kan ik mij heele week goed slaape en mij vrouw is trots op mij eigen. Dat is ook belangrijk Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ja ik moet eerlijk zijn want ik zeg zoals het is iets anders weet ik niet. Als seenior heb ik mijn rust nodig en ik hou er ook extra veel van. Maar dan heb ik toch soms dat gefoel van aksie net als jij. Een hele week goed slapen dat is superknap dan heb je echt heel goed gerend!! pootje van je Bertje

 5. Hallo Bert,

  Vrouwtje is klaar met haar dingen en mag ik even een schrijf doen.
  Wat heb jij een leuke nacht gehad zeg van rennen van boven naar beneden.
  Ik heb nu in het kleine huisje ook een trap en in het begin dat ik hier woonde vond ik het een raar ding, want ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Eigenlijk ren ik niet zoveel op de trap, want vrouwtje heeft de deuren van de kamers boven dicht gedaan, er staan wat spulletjes van ons en vrouwtje zegt dicht met die deuren en hoef ik het niet allemaal schoon te maken. Dus Bert ik ga alleen die trap op en af als vrouwtje er moet zijn of als de bel gaat en er iemand in ons huisje een klusje moet doen. Dan race ik wel naar boven en ga plat op de buik liggen en gluur ik naar beneden.
  Nu vertelde vrouwtje dat we in ons nieuwe huis een trap hebben en tussen iedere plank is het open, nou dat zal me wat worden, Mag ik wel uit kijken dat ik er niet tussendoor vlieg. Maar in het nieuwe huis mag ik wel in alle kamers komen en kan ik weer gaan racen door het hele huis en zal ik mij muizen alles wel eens goed laten zien. Nu kan ik ook wel druk zijn hoor met race maar ja het is allemaal klein en gebruik ik nu ook de vensterbanken, is meteen een hindernis oefening erbij, Ja met klim meubel is hier niet en kan ik toch goed blijven trainen. Nou Bert nou snapper ik waarom je een rustdag had verdiend en ja van die lampen van die snelle monsters door je straat krijg je de race in de poot hoor.
  Hopelijk krijg je nog vaak van deze nachten en je mag het vast en zeker ook op de dag doen van vrouwtje, en als je zoveel traint kun je nooit een maatje teveel worden hoor.
  Zo nu ga ik stoppen want je weet vrouwtje is de hel dag thuis en gaan wij nu samen lekker lui doen en veel genieten samen.
  Jij een fijne dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip als je die trap eng vindt dan maakt je vrouw hem vast dicht ze kan van alles dus dit ook. Het is wel spannend dat je al weet dat je een nieuw huis hebt en dat je hoort dat je overal mag komen. Je woont nou goed en straks weer en het belangrijkste is en blijft dat je samen bent. Ik find dat jullie het heel goed doen zo in dit huis dat je nu al weet waar je veilig bent en hoe!! poot van je grote vriend Bert

 6. Goedenavond lieve Bert, wat een goed verslag heb je weer gemaakt van al jouw belevenissen. En wat voor een effect die lichtjes van de auto’ s op jou kunnen hebben. Dat je ging rennen en spelen. Heel bijzonder Bertje, maar wij vinden jou altijd al bijzonder. Bijzonder mooi, bijzonder lief en bijzonder wijs. Fijne avond lieve katervriend, knuffels en kopjes van Ina en Floortje. 😻😻😻

  1. hoi Ina en Floortje ik heb nou een fijne rustige dag en eigenlijk is dat het allerallerfijnste dat is nou mijn gefoel, pootje van mij

 7. Dag Bert, wat een drukke naht heb je gehad! Dan heb je het zeker weten verdiend om goed uit te rusten.
  Ik heb dat vooral ’s avonds laat, dat ik heel hard ga rennen. Dan kom ik uit de tuin keihard naar binnen rennen, en ren meteen door naar de slaapkamer. Daar ren ik een paar rondjes over Stip, en dan wil ik de veer! Maar dat soort dingen moet je niet teveel doen, als je al wat ouder bent. Dus ik do-seer het. Soms gaan er dagen voorbij dat ik het niet doe, en an ineens kom ik twee keer op een avond binnenscheuren. Maar dat komt niet heel vaak voor, hoor.
  Goed dat je een supersnelle Bert was!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat doe je dat verstandig. Niet elke dag rennen. Alleen als je het gefoel ervoor hebt. En dat je twee keer op een avond kunt rennen datis serieus waar supergoed. Ik snap dat je dan met de veer wilt, dan kom je tot jezelf en tot rust en dan weet je dat het in orde is, dan kun je slapen, en anders vast niet, kopje van mij

Reacties zijn welkom