Kater Bolle over patroejeren als je stijgers in je tuin hebt

stijgers

Elke dag doe ik drie keer een patroeje. Ik loop door mijn tuin, over de daken van de schuurtjes en door de tuin van de hond hiernaast.

Mijn eigen gebied

Of het nou regent of sneeuwt of superheet is, dat maakt niks uit. Ik moet het doen, dat komt omdat dat mijn  terrietoorium is. Dat betekent dat het mijn eigen gebied is. Mijn vrouw zegt altijd dat het schuurtje niet van mij is, maar van de achterburen. Maar de achterburen komen nooit op het dak, dus ik vind dat het dak van de schuur van mij is.

Roetine

Andere katten in de buurt weten dat de tuin en het dak van de schuur van mij zijn. Dat weten ze omdat ik overal aan krab. Aan de  roodoodendron, aan het hek, en zelfs aan de tegels krab ik. Zo kunnen andere katten aan die krabbels lezen dat het mijn gebied is,
dat ik er elke dag kom en dat ik er net nog ben geweest. Voor de zekerheid plas ik ook op een paar sentrale plekken in mijn tuin  en op het dak. Dat is vaste roetiene en zo hoort het dus te gaan. Maar nu ik stijgers in mijn tuin heb is er best veel veranderd.

Langs lopen

Er zijn natuurlijk al die stijgers zelf, die er eigenlijk niet horen. Aan de stijgers ben ik nu wel gewend. Ik geef ze kopjes en ik loop er gewoon langs.
Maar er is meer. Ik moet binnen blijven als er mannen op de stijgers zijn. Omdat het gevaarlijk is, zeggen mijn mensen. Er vallen soms dingen naar beneden en de mannen maken een hoop lawaai. Daar kan ik van schrikken, en dan zou ik zomaar in paniek kunnen gaan rennen en de weg kwijt raken. Mijn man is er heel streng in en ik moet van hem tot half vier binnen blijven. Mijn vrouw is minder  streng en van haar mocht ik soms al eerder naar buiten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ze me ook al een paar keer weer naar
binnen moest tillen. Omdat ik bang werd en me achter de veigenboom ging verstoppen. Zelf durfde ik dan niet meer naar binnen te komen, want daarvoor moest ik langs de stijgers met mannen. Nu moet ik ook van mijn vrouw tot half vier binnen blijven.

Daardoor mis ik een deel van mijn patroejes. Ik doe normaal altijd een patroeje in de ochtend en dan eentje laat in de middag, en eentje heel laat ’s avonds. De ochtenpatroeje kan ik nu niet doen. Daarom moet ik in de middagpatroeje overal ekstra duidelijk
aangeven wat van mij is. Krabben is niet altijd genoeg, meestal vind ik dat ik duidelijker moet zijn. Soms is dat best lastig, want dan heb ik al op mijn binnenweecee geplast. Dan doe ik ekstra krabben, en overal kopjes geven.
Wat wel handig is is dat er veel minder katten in mijn tuin komen omdat ze bang zijn van de stijgers. Misschien denken ze wel dat  ik die stijgers heb gebouwd!
Ook al kan ik minder vaak patroejeren, toch kost mijn patroeje minder tijd. Als er geen andere katten komen kan ik sneller doorlopen en sneller weer naar binnen.

Soms zit ik alleen maar op mijn terras, in mijn mand, mijn tuin te bekijken. Andere keren ga ik op mijn stoel zitten, en hou op die manier alles in de gaten. Daarna loop ik een rondje over mijn land en is het mooi geweest.
Alleen ’s nachts zijn er wel eens andere katten, maar dat mag. In de nacht zijn de tuinen van ons allemaal. Ik loop ’s nachts ook wel eens eventjes naar de tuin van Juffrouw Mier, of ik loop een heel stuk over de daken van de schuurtjes. Vaak kom ik Bassie tegen, die woont verderop. En soms de Meen Koens. Die wonen naast Bassie.
De hond mag bijna niet in zijn tuin, vanwege de reenoovaatsie. Dus daar heb ik ook niet heel veel werk aan. Ik kijk in zijn tuin eventjes of alles in orde is en ik loop over het terras, ekspres vlakbij de ramen. De hond ziet mij altijd en doet blaffen. Maar hij kan toch niet bij me komen dus daar trek ik me niks van aan. Ik plas nog eventjes bij de doorgang naar zijn tuin, zodat hij onthoudt dat ik er ben geweest.

Bij de stijgerpoten

Er is maar één ding wat me meer tijd kost, met die stijgers.
Ik had toch al een keer verteld dat ik bij de doorgang in het hek een markering had gelegd? Dat hek blijft nu steeds dicht.
Natuurlijk omdat ik had aangegeven dat ik het er niet mee eens was. Maar nu komen de mannen over de stijgers aanlopen, en ze lopen dan zo naar mijn tuin. Ik wil niet dat die mannen zomaar in mijn tuin komen, ook al staan ze dan op de stijgers. Ik vind het eng als die mannen er zijn. Ze maken lawaai en ze hebben allerlei apparaten waar ik bang voor ben. Die apparaten maken keiharde geluiden, en soms komt er ook nog water uit. Echt supereng vind ik dat.
Ik ben niet een kat die in stijgers klimt. Dat durf ik niet en ik weet ook niet of ik dat wel kan. Dus ik heb iets anders bedacht om duidelijk te maken dat mijn tuin van mij is, en ook de stijgers die er staan.
Ik heb mijn zwaarste markering presies bij de stijgerpoten neergelegd.
Als die mannen het nou nog niet begrijpen dan weet ik het niet meer.

 

21 thoughts on “Kater Bolle over patroejeren als je stijgers in je tuin hebt

 1. Arme Bolle, wat moeilijk, die stijgers, mannen en harde geluiden. Ik vind je heel dapper dat je dan tóch je controlerondjes loopt! Je leert zo wel een heleboel zodat je nog wijzer wordt en later jonge katten kunt helpen en uitleggen hoe ze dat moeten doen met die stijgers in je tuin.
  Bij mij in huis is een hond komen wonen, uit Roemenië. Ze heet Rafa. Nou, dat is ook niet mis, hoor. Ineens zo’n hond die door jouw huis loopt en in jouw mandje gaat liggen en veel aandacht vraagt van mijn baasje en vooral mijn vrouwtje. Ik moet af en toe me flink uitsloven zodat ze met mij spelen. Ik begrijp wel dat Rafa nog erg moet wennen maar dat moet ik ook. Aan haar. Maar het lukt me wel. Af en toe kan ik haar besnuffelen en soms raak ik haar met een voorpoot even aan. Ze heeft wel lekkere brokjes, met lam. Die steel ik van haar maar dat vindt ze niet erg.
  Misschien wordt het straks wel gezellig en gaan we samen slapen. Wie weet….
  Maar voor nu is het net als bij jou allemaal anders dan anders en dat vind ik moeilijk!
  Sterkte lieve Bolle en o, ja….mijn staartje is weer helemaal mooi!
  Neusje van Fietje

  1. Lieve Fietje, dank je wel dat je me dapper vindt! Ik vind de stijgers niet eng meer, alleen als er mannen opstaan.
   Maar weet je, ik vind jou juist weer dapper! Ik vind het superknap dat je met een hond samen durft te wonen, en dat je haar brokjes durft te pakken. Rafa klinkt als een lieve hond, maar ik snap heel goed dat je moet wennen. Een hond is heel anders dan een kat. Dus ik vind het stoer van je dat je haar af en toe aanraakt met je voorpoot.
   Ik doe voor je duimen, Fietje, dat je snel aan Rafa gewend bent. Misschien worden jullie wel vriendinnen. Als alles ineens anders is dan het was moet je altijd wennen. Maat als je gewend bent, kan het best fijn zijn!
   En ik ben heel erg blij dat je staartje weer gezond is!
   Heel veel lieve neusjes terug voor jou van Bolle.

 2. Oooh oomie bolle. Ikke fin het erg datte uwes niet goet kan pateroe…patteroejeer kan doen.
  Se moete die steigers gewoon weghaale hoor. Ikke sauw helemaal niet naar buite durf as sowiets bij mij sauw staan.
  Ikke hauw nu wel mijn balkon in de gaatjes. Of daar nies raars beurt. Ikke ben er al bes goet in hoor. Ikke mog trauwes al 3 daage na mijn knikkere weer naar buite. Weet uwes oomie… er is helemaal nies ferandert aan mij hoor. Behalfe dat mijn knikkers pleittos sijn.
  Pootjes oomie bolle🐾🐾

  1. Hee lieve grote jongen, ik durfde de eerste dagen ook niet goed langs de stijgers te lopen. Alleen als mijn mensen erbij waren. En ik schrok elke keer als ik naar buiten keek. Maar nu vind ik het alleen eng als er mannen op staan, en als ze lawaai maken.
   Wat goed dat jij je balkon patroejeert! Dat is een zware taak, maar ik weet zeker dat jij dat kunt! Iemand moet toch opletten dat er niets raars gebeurt, en dat alles is zoals het hoort. Geef je ook kopjes aan alles? Dan weet iedereen dat het jouw balkon is. Maar dat weten ze toch wel, denk ik, als ze jou zien.
   Gelukkig dat er niks veranderd is, zo zonder knikkers. Alleen dat je sneller klaar bent met wassen, en dat je grotekatten-brokken krijgt. Want je bent een grote kat geworden!
   Heel veel kopjes en pootjes terug van je oomie Bolle, die supertrots is dat jjij je balkon goed in de gaatjes houdt!

 3. Ha die Bolle, wat dapper van jou dat je toch langs die stijgers durft om te gaan patroejeren. Wij weten niet zeker of wij dat zouden durven. Goed dat je toch zo toch nog je grondgebied kunt controleren, je moet zeker weten dat alles nog goed is. En helemaal goed dat je die werkmannen laat weten dat ze in jou tuin en op jouw stijgers aan het werk zijn. Hier is het nu rustig Bolle, Kruimel doet nu haar ding op de open bak in de woonkamer, ze gromt nog wel naar Juultje, maar het is niet meer zo erg. Soms vechten ze nog maar ook dat is een heel stuk minder geworden. Diva Kruimel moet gewoon heel erg aan haar nieuwe zusje wennen, ze is natuurlijk alleen maar broertjes gewend. Dus dat is erg wennen voor haar. Wij gaan met zijn allen luieren vandaag Bolle, doe je voorzichtig als je vandaag weer gaat patroejeren?
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw

  1. Dag lieve zes, de eerste dagen was ik ook bang voor de stijgers. Toen wilde ik steeds dat mijn mensen meegingen als ik de tuin inging.
   Nu weet ik dat die stijgere niks kunnen doen. Ze zijn wel heel groot, maar ze zijn niet gevaarlijk en ze bewegen niet. Het wordt pas eng als er mannen opstaan met masjienes. Dan mag ik niet naar buiten, maar dat wil ik ook niet.
   Wat superfijn dat het bij jullie weer rustig is! Dievaa Kruimel, ik ben trots op je! Goed dat je weer op de bak durft, en dat je een beetje aan Juultje begint te wennen. En Juultje, doe je Kruimel niet meer plagen? Want Kruimel was eerst, en die moet gewoon aan jou wennen. Ik weet zeker dat je dat kunt! Er is plaats voor jullie allebei!
   Ik denk zelf dat Kruimel en Juul even moeten wennen omdat ze twee dames zijn. Mijn Molletje wad ook altijd boos als andere damespoezen in haar tuin kwamen. Ik zei toch al, damespoesen zijn heel stoer.
   Doe maar lekker rieleksen vandaag, met zijn allen. Ik heb net even in mijn mand in mijn tuin gelegen, maar nu lig ik op het grote bed. Heerlijk hoor!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en Juultje, heel veel knuffies voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle,

 4. Een mooi en duidelijk verhaal heb je geschreven Bolle over jouw patroejes en de stijgers in jouw tuin. Jij hebt het er best druk mee Bolle. Maar het is wel nodig allemaal natuurlijk. Fijne zondag Bolle, ga vandaag maar lekker rieleksen. Kopje en knuffels van Ina en Floortje

  1. Dag lieve mevrouw Ina en Floortje, zeker weten dat ik het druk heb. Mijn mensen pesten me wel eens een beetje, en zeggen dat ik weinig doe. Maar ik loop patroejes, ik speel met de veer, ik denk na, ik eet en dan moet ik ook nog slapen. Dat is best veel, vind ik zelf. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat als het heel hard regent, ik soms een patroeje oversla. Maar dat weet gelukkig niemand!
   Voor jullie allebei een heel lief kopje en een knuffel van Bolle.

 5. Dag lieve Bolle,
  Oh wat hebben ze toch met je mooie tuin gedaan! Het moest toch verboden worden om zonder jouw toestemming die enge stijgers neer te zetten?!
  Ik vind het hartstikke stoer van je dat je over, en langs die enge dingen durft te lopen hoor.
  Toen ik hier net woonde, heeft er voor mijn keukenraam één dag een stijger gestaan. Nou, ik kan je vertellen dat ik die dag niet eens de keuken in durfde. Mijn vrouw heeft me de dag erop naar het raam gedragen om te laten zien dat de stijger echt weg was, toen durfde ik de keuken pas weer in.
  Waarom zou dat schuurtje van de achterburen zijn? Het staat toch tegen jouw landgoed aan? En als zij er niet op gaan zitten, wat moeten ze er dan mee?
  Mauwie zegt ook dat onze schuur van haar is, en ik vind dat ze gelijk heeft, ik heb mijn vrouw er ook nog nooit op zien zitten, en Mauwie wel dus….!
  Wat ik wel wat minder van haar vind, is dat ze, als één van de nichtjes van mijn vrouw hier logeert, en ze zetten het raam te ver open, dat Mauwie soms binnenkomt en bij ze op het bed gaat liggen. Ik moet daarna alles weer kopjes gaan geven om te laten weten dat dit toch echt mijn huis is.
  Bolle, ik hoop zo dat de zon bij jullie ook schijnt, zodat je patroeje kan lopen, en in je tuin kan liggen. Morgen komen die mannen weer terug, en dan is het weer gedaan met je rust.
  Bolle, heel veel sterkte voor jou en je mensen voor komende week, als die mannen weer terug zijn.
  Heel veel lieve, zachte kopjes voor jou en je mensen, en een knuffel voor jou, en groetjes van mijn vrouw je mensen,
  Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, ja mijn tuin is helemaal anders geworden. Alleen achterin is hij nog hetzelfde. Daar staat ook mijn stoel, alleen staan er nu allemaal stoelen omheen. En bij de achterdeur staat nog een mand van mij, daar lig ik vaak in. Dat is wel handig van de stijgers: ik blijf nu droog als ik daar lig!
   Ik snap heel goed dat je bang was van die stijger bij je keukenraam. De eerste dagen was ik ook steeds bang als ik naar buiten keek. En mijn mensen liepen steeds mee naar buiten, want ik durfde niet langs de stijgers. Maar nu weet ik dat de stijgers er zijn, en dat ze in mijn tuin ook van mij zijn geworden.
   En wat kunnen mensen toch vreemd zijn met schuurtjes! Het is presies zoals jij zegt: als je toch niet op het dak gaat zitten, waarom denk je dan dat het van jou is? En waarom heb je zo’n schuurtje dan uuuberhoupt? En je hebt ook gelijk dat je vindt dat Mauwie niet op jullie bed mag gaan liggen. Dat is best brutaal van haar, vind ik. Vorige zomer woonden hier twee jonge dameskatjes en die kropen gewoon in mijn mand en bij mijn mensen in bed! Hoe vind je dat?! Tja, damespoezen Vlo, je kunt maar beter geen commentaar geven want je krijgt zó een tik!
   Ik heb vanochtend al in mijn mand in de tuin gelegen, maar nu lig ik lekker op het grote bed. Ik hoop dat jij samen met je vrouw een rustig wiekent hebt, met veel knuffelen en lekkere sneks!
   Meegaaveel kopjes en een knuffel voor jou en je vrouw van Bolle, en van mijn mensen voor jullie allebei veel groetjes!

   1. Hoi Bolle,
    Praat me niet van poezendames 🙂 , Wat in hun kop zit, zit ook nergens anders.
    Toen ik nog in Leiden woonde en ik nog naar buiten ging, had ik daar een roodwitte vriend, en nog een paar andere katers waar ik het redelijk mee kon vinden, maar er liep ook een eh…eh..schillenpadpoes of zoiets. Daar hadden we altijd ruzie mee, we mochten niets. Voor je het wist had je een mep te pakken.
    Mauwie is trouwens ook een sch..schillenpadpoes. Ik heb met haar hetzelfde probleem als Jip met die poes. Ze mag van mij best in mijn tuin, maar als ze zo uitdagend aan mijn boom staat te krabben, en mij daarbij over haar schouder aankijkt, word ik woest!! Terwijl ik het helemaal goed vind als ze in de voortuin ligt. Ze mag zelfs in de kuil van Mischa en van der Zwart liggen. Ik wil best vriendjes zijn, maar ik wil geen verkering!
    Oh Bolle, die damespoezen, namen die zomaar je mand en je mensen in beslag? Wat erg!! Durfde je daar wat aan te doen of dacht je “Laat maar..!!”
    Jou Molletje zou ze er zo uit gemept hebben denk ik. Maar ja, wie durfde er tegen jouw Mol op!!!
    Ik heb al een lekkere snek gehad, en we maken ons vandaag niet druk..Heerlijk!!
    Voor vanavond heb ik al een blikje zien staan waar ik wat uit ga krijgen.
    Ik hoop dat jij het ook fijn hebt, en je krijgt vast ook weel een wiekendsnek.
    Heel veel lieve zachte kopjes voor allemaal van Vlo.

    1. Hoi lieve vlo, die schillenpoesen zijn ekstra stoer! En vroeger woonde hier een lappenpoes, die was echt superstoer. Die sloeg alle katers van haar dak af, behalve natuurlijk de GroteBeer. Popje en zij hadden altijd een diskussie over van wie het dak nou was, en soms deden ze dan een beetje vechten. Niet echt gemeen hoor, maar wel met krabben enzo, Toen heeft mijn Molletje Pop een keer gered, toen hij aan het verliezen was. Mijn Mol kwam ineens keihard aanrennen en gaf de lappenpoes een paar tikken. En daarna kreeg Pop er ook nog eentje, omdat ze er niet van hield als er werd gevochten.
     Mijn Mol won van iedereen, eerlijk waar. Maar ze deed alleen vechten als een ander begon, ze was niet gemeen. En ze kon een hoop lawaai maken, dat geloof je niet. Zeker toen ze doof was kon ze heel hard krijsen.
     Die damespoesjes waren nog heel jong, Vlo. En ze waren heel lief, ook tegen mij. Dus ik deed maar alsof ik niks zag. En. Ze waren ook heel mienieklein.
     Mijn vrouw werd een keer wakker en toen lag een van de twee op haar hoofd, als een soort hoed, met haar pootjes rond het gezicht van mijn vrouw. Mijn mensen werden ook niet boos, want ze waren heel grappig.
     Sukses met Mauwie, Vlo. Ze klinkt als een stoere dame, ik zou zelf denk ik net doen alsof ik niks merkte. Dan houdt ze vanzelf op, hoop ik.
     Allemaal lieve kopjes voor jou van Bolle,

     1. Ach Bolle, wat klinkt dat schattig van kleine damespoesjes. lief dat je het maar zo gelaten hebt,
      Lappenpoezen zijn vaak heel fel, het lapje wat bij oom Jaap woont regeert het hele huis….denkt ze 🙂 .
      Mauwie is een stoere dame, ze heeft ook tijd gezworven voor ze bij de buurman ingetrokken is, Ze is denk ik ook al zeker 14 of 15 jaar.
      Bedankt voor de tip, ik zal proberen te doen of ik haar niet zie als ze de boom aan het slopen is.
      Slaap lekker straks Bolle,
      Welterustenkopjes van Vlo.

 6. Nouuuuu Bolle van de ene kant heb je het minder druk en van de andere kant ook weer drukker!!!!
  Maar wij vinden dat jij een hele slimme kater bent!!!!
  Je zwaarste markering bij de steigerpoten leggen dat is super goed van jou!!! Als ze het nu nog niet snappen dan weten we het ook niet meer!!!!!

  Dikke knuffel van
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby en Dopey
  😽😽😽😽😽😽

  1. Hoi lieve allemaal, ik vond het zelf ook een goed plan om presies bij die stijgerpoten te laten weten dat het mijn tuin is en dat ik een grote kater ben. Ik hoop echt dat het helpt, want meer kan ik niet doen. Tot nu toe komen de mannen niet van de stijger af, mijn tuin in, dus ik denk dat het werkt. Mijn vrouw zei tegen me dat ze vast en zeker bang zijn geworden!
   Lieve Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby en Dopey, ik heb nou jullie verhalen gelezen in het Vriendenboek, dat vond ik superleuk!
   Een grote dikke knuffel terug voor jullie allemaal van Bolle.

   1. Ohhh Bolle wat super goed dat het helpt!!!!!
    En wat leuk dat je ons verhaal hebt gelezen!!!! Was wel even spannend toen Moby erbij kwam maar gelukkig is hij erg lief!!!!!

    Groetjes van ons allemaal
    😽😽😽😽😽😽

    1. Goed hè, dat mijn markering werkt, ik ben er ook blij mee!
     En natuurlijk heb ik jullie verhaal gelezen! Ik heb de verhalen van iedereen gelezen, dan leer ik alle vrienden en vriendinnen nóg beter kennen. En wat fijn dat jullie het zo gezellig hebben, met zijn zessen!
     Een heel lief kopje terug voor jullie allezes van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  wat bennie toch dapper van jou eigen. Jij ben landkater, jij ben patroejekater en jij ben Sur Bolle. Dan maggie van mij eigen jou zwaare markeering neerlegge waar dattie wil van jou eigen. Jou tuin is van jou eigen, jou land en jij ben ferantwoordeluk dattie alles goed laat ferloope.
  De stijgermanne heb jou niks gefraag en zij ga somaar in jou tuin. Van me eigen vin ik dat jij alsie Sur Bolle ben jou recht en jou preifussie heb. Jij baaken jou terrein af, jou stijgermanne moet jou seeriejeus neeme. Soms denk ik in mij kop, waar ga het heen in mij weereld. Jij ben nog oer Bolle. Jij heb jou buitewerk en jij zit nie jou heele dag op jou leptop. Jij ben een foorbeeld foor ons allemaal en mij beebie Doorie heb jou goede foorbeeld al ofergenoome. Hij patroejeer nu ze balkon en hij grommm offie ze groote blek panter is assie iets zie. Daarom wil mij eigen jou zegge, jij ben goed beezig. Jij houw nog steeds jou land in jou gaate. Geen gekke dinge, geen andere katten van ze eigen en geen stijgers. Stijgermanne heb geen rezpek maar jij ben slimmer. Jij ben Sur Bolle !
  Jij mag jou eigen land bewaake en begrense van jou eigen zo assie het selluf wil.
  Dat vin ik van mij eigen Bolle. Hoop dattie in jou wiekent jou heele land markeer!
  Lieve Bolle en jij sta weer zo mooi op jou footoo. Iedereen kan nu zien wie baas is op jou eigen
  Bolle land!

  Jij krijg van mij zallumkopjes van mij ontbijt. En mij heele famielie steun jou eigen en stuur lieve groetjes en kopjes foor jou vrouw en jou menseman en jou eigen lieve Bolle. Jij ben goed beezig,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dank je wel voor al je kompliementen! Het is best een heleboel werk om mijn gebied nu bij te houden. Ik hoop maar dat ik de stijgermannen duidelijk heb gemaakt dat ze niet naar beneden mogen komen. Een tijdje geleden liepen ze steeds door mijn tuin, maar nu niet meer. Dus ik denk dat ze het begrepen hebben.
   Ik heb vanochtend heel veel kopjes gegeven aan een stijgerpoot vlakbij mijn achterdeur, zodat ze niet het idee krijgen om door mijn deurtje naar binnen te gaan. Ik denk niet dat dat past, maar ik weet niet of zij dat weten.
   En ik vind het super dat Dorus zijn balkon ze goed patroejeert! Wat een grote jongen is het al, MammaLoesje!
   Ik hoor van alle katten in de buurt dat ze bang zijn, erg he? Bassie die verderop woont durfde pas in het donker weer naar zijn huis terug, die had zich verstopt. Zo bang was hij, de eerste dag. En de Meen Koens durfden helemaal niet meer naar buiten toen de stijgers er waren. Mijn kinderen hebben de stijgers ook gezien, daar waren de stijgers in de zomer. Die durfden ook niet meer naar buiten. Ik vind het echt zielig voor alle katten hier in de tuinen.
   En ooo, Bolleland, dat klinkt sjiek! Maar mijn land is ook van de vogels en de muisjes en de miertjes en alle andere beesten. Want we wonen hier met zijn allen. En iedereen die lief is mag hier komen, op mijn land. Als ze maar geen lawaai maken of gemeen doen, want dat wil ik niet.
   Dank je wel voor de zallumkopjes, ik vind zallum heerlijk!
   Je krijgt van mij verse garnaalekopjes terug, en voot je famielie veel lieve kopjes van Bolle.

 8. Hallo Bolle,

  Wat goed van jou dat je al gewend bent aan de steigers en dat je het markeert met jouw geur, Is me ook een bult werk, want je moet dat iedere dag doen, goed dat je altijd nog een sterk wapen hebt om te laten weten aan de steigermensen dat ze wel in jouw groot grond gebied werken en wat erg dat ze zoveel kabaal maken. Bij mijn weten trilt jullie huis heel veel. Zijn jouw mensen nog niet doof van al die herrie, mijn vrouwtje zou er echt niet tegen kunnen en ikke ook niet. Je weet wij zijn niet voor niets in ons andere huis weggegaan.

  Ik weet zeker dat jullie achtermensen nooit geklaagd hebben dat jij over de schuurtjes patroeje en bewaking doet. Jij zorgt heel goed voor hun schuurtjes ja en een geurspoor is echt nodig hoor.
  Ik vind het heel goed dat jouw mensen je binnen houden als de steigermensen er zijn, want er kunnen veel ongelukken gebeuren en je hebt een heerlijk bed om te slapen en als de mensen weg zijn kun je meteen ook kijken of ze goed opschieten. Lig ik me wel te denkeren moeten ze al die maanden bij jullie aan de muren en huis werken, ze zullen toch wel een keer klaar zijn en ergens anders herrie maken. Ja dat die steigers er nog blijven snapper ik wel want die worden er neergezet door speciale mensen en de werkmensen kunnen van de ene naar de andere huis lopen. Maar als alle huizen klaar zijn met de renovazie gaan vast die steigers weer weg en krijg jij je grootgrond gebied weer helemaal terug. Bolle vrouwtje zegt dat je blij mag zijn dat ze het nu in de koude tijd van het jaar doen, want dan is het minder erg om binnen te moeten blijven en de deuren en ramen dicht zijn. Denker eens in als het in de hete tijd van het jaar is, lopen jij en je mensen zich een bult te puffen.
  Goed dat er voor jullie ook weekend is en jullie even 2 dagen kunnen bijkomen van alles en ja morgen begint het weer, maar Bolle dan gaan jullie weer een stuk verder naar het einde.

  O Bolle vergeet ik je haast te miauwen dat ik niet meer mijn poot kaal lik en de haartjes groeien weer goed aan en met de krentenbaard gaat het ook goed, is haast over, vrouwtje verzorgt het iedere dag goed.

  Zo nu gaan vrouwtje en ikke eens heerlijk lui doen en we wensen jou en je mensen ook een fijne dag en van vrouwtje veel sterkte knuffels en grote poot en kopje voor jullie van je grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve Jip, wat superfijn dat je je poot niet meer likt en dat je pukkels bijna weg zijn, daar ben ik heel erg blij om! O, wat geweldig, dan ben je hopelijk ook weer wat rustiger in je hoofd en in je hart. Want als je de hele tijd zenuwachtig bent is dat verschrikkelijk. Ik hoop dat die vervelende poes weg blijft, of dat je geen aandacht meer aan haar geeft. Als je kalmerende brokken wilt proberen, kun je altijd mijn vrouw meelen dan stuurt zij ze naar je op. Ik kan ze niet zo goed eten, ik kan ze niet kauwen. Maar ik hoop dat je je gewoon weer Jip van de Formule2 voelt, die door zijn huis scheurt en het huis laat trillen! En dat je muizen allemaal aan de kant stuiven!
   Wij zijn hier gewend aan het lawaai. Maar zo in het weekend is het wel heerlijk rustig, zeker weten.
   Ik krijg nog elke dag mijn druppel, en ik slaap bij de raadioo. Dan hoor ik het andere lawaai niet zo erg. En ik ben niet erg bang voor lawaai, zeggen mijn mensen. Ik heb de hele zomer de stijgers dichterbij zien komen, en ook al aan de geluiden gewend.
   Alleen de mannen find ik eng. Terwijl ze best aardig zijn, en ook hun best doen om niet teveel lawaai te maken.
   Nu lig ik lekker op het grote bed te slapen en straks ga ik een ekstra middag patroeje doen. En vanvond wil ik denk ik met de veer spelen!
   Lieve Jip, ik ben helemaa blij dat je niet meer aan je poot likt! Ik doe voor je duimen en ik doe je in gedachten steunen, en je vrouw ook. Dat jullie straks in jullie nieuwe huisje wonen, en dat jij in je buitenren in het zonnetje zit, met je vrouw ernaast en dat jullie helemaal gelukkig zijn!!
   Heel veel lieve kopjes van je grote vriend Bolle, ook voor je lieve vrouw natuurlijk, en van mijn mensen veel groetjes voor jullie allebei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *