Loesje vertelt: Me kurzus en daarna…

cursus meditatie

Vorige week had ik me kurzus van me Meeditaasie en dat heb me wel heel erg geraakt in me hart. Het was drie dagen en ik had heel veel zeenuuw. Ik had het nog nooit gedaan en van me eigen wilde ik graag dat iedereen me kurzus zou begrijpen.

Ik moest veel naar de bak en me vrouw heb me extra tonijn gegeven om op me poten te blijven. Dat heb wel geholpen tegen de zeenuuw. En ik kreeg ook een kaart om me aan te moedigen. Die kan U op me footo zien.

Helpen

Me kurzus ging goed en ik voelde me eigen iedere dag beter. Dat ik wist wat ik moest doen om iedereen te helpen. Dat is belangrijk als je een kurzus geeft. Dat iedereen het snapt.

Leegte

En toen ineens was me kurzus voorbij en voelde ik in me buik dat het goed was. En ik voelde ook leegte. Toen heb ik tonijntaart gehad van me vrouw en ook sardiene. Ik voelde dat ik kon blijven eten van me eigen. Ik dacht dit is een diepere leegte. U weet ik ben een sensietieve poes. En een diepere leegte is geen hongerleegte. Ik voelde mij eigen anders.

Topsport

Ik moest ook veel slapen want me kurzus was vermoeiend voor me kop. Het was toch mentaale topsport en gelukkig was ik wel in me topform. Me vrouw heb me geholpen. Ik kreeg veel knuffels, lange aaien van me kop tot me staart. Ik moest spinnen en ik droomde van me Bert. Maar me vrouw had het ook over ze zwarte gat en dat ik daarvoor uit moet kijken. Als poes zou ik daar gemakkelijk in kunnen vallen. Gelooft U mij als ik zeg dat ik van me eigen nog nooit een zwart gat gezien heb. Ik moest erover nadenken. Ik dacht misschien hebben ze er wel inktvis. Maar dat heb ik nog nooit gegeten van me eigen.

Kriebele

Ik leerde dat ze zwarte gat een leegte is. Dat je dan niet goed meer weet wat je moet doen met je eigen. En dat je dan ook deepresief kan worden of lui. Me vrouw wil me daarvoor beschermen zegt ze. En me Bert zeg ook dat het belangrijk is dat ik me eigen blijf ontplooien. Ik dacht dat ik klaar was maar het is net als met me tonijn. Het blijft toch kriebele, dat je zin heb in nog een moot. En dat is goed want dan blijft alles van mij eigen in beweging. Misschien kan ik me vervolgkurzus gaan maken, dan kan ik blijven oefenen. En met oefenen blijft me kop in beweging.

Warme emoozie

cursus meditatieVan me eigen wil ik nog graag iets zeggen en het komt uit me hart. Dat U allemaal heb mee gedaan heb me geraakt. Ik voelde zoveel warme emoozie, dat heb me kracht gegeven om het te doen. Ik voelde durf en me zeenuuw veranderde in rieleks. Dank U wel voor U betrokken zijn.
Voor mij eigen was me kurzus ook een groote stap!

Liefs van Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt: Me kurzus en daarna…

 1. Oooooh loesje.
  Jij hebt zooooveel katjes goed geholpt. En mij ook hoor. Ik medienogwat ook wat vaker. Ooooh zo rrrrielekst ben ik dan.
  Ik las heeeel even dat je in een zwarte kat was gevalt. Ooooh ik schrok even. Want jij zit al met je hartje in mij hoor😹
  Ooooh sjeteem

  1. Oooh lief soolzusdinnetje,

   Oooh heb jij van me kurzus geleerd, oooh ik ben nu ook trots op jou. Dat je nu vaker meedietaasie doet is goed. Ooh rielekst zijn in je kop is fijn. Ik weet jouw kop springt door ze leven, daarom ben ik ook gek op jou me soolzusje. Daar leer ik van in me eigen. Maar soms kan me oefening helpen. Dat ze tonijn nog dieper smaakt maar ook voor rust daarna.
   Ik moet nu goed denken Katrien. Maar eerst over iets waar we saampjes van ons eigen nog niks over kunnen zeggen. Ooooh ssst….

   Sjeteeem Katterien

   1. Ooooooh ja. Ssssssst 😹😹😹
    Ooooh dat is zo koel. We blijven sssssst-en hoor😸😸😸
    Oooooh SJETEEMπŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–

    1. Ooioooh sssssssst Ooooh…..
     Ik ben blij met jou eigen lieve Katterien,

     Sjeteeeem πŸ’“πŸ’“πŸ’“ Loesje

 2. Lieve Loesje. Je bent een powerpoes. En je ontplooit je iedere keer weer. Een kurszus geven is niet zo simpel en makkelijk maar je deed het. En hoe wij hebben allemaal meegedaan en genoten. Kyana zegt Tante Loesje is mijn vlindertante van een rups ontpopt ze zich als een prachtige vlinder. Wij hopen dat je nog een kurszus zult geven . En dat je blijft schrijven. Ik denk dat iedereen heel trots op jou is, en Bert is een bofferd met jou. Van ons allen heel veel dikke knuffeks

  1. Oooh lieve mevrouw Sylvia,

   oooh van ze rups naar een vlinder. Oooh ze lieve beebie Kyana wat mooi. Me hart is nu diep geraakt. En ze heb ook al meegedaan, met ze kleine slimme pootjes. Oooh ik vond het zo fijn om te zien bij me kurzus. Iedereen heb meegedaan maar ze beebie Kyana was voor me eigen heel bijzonder.
   Ik vond het best spannend om te doen maar ik voelde mij eigen veilig. Zoveel steun en ik kon mij eigen ontplooien. Oooh misschien doe ik het nog een keer mevrouw Sylvia. Ik ga weer diep in me eigen want daar ligt me antwoord….

   Liefs van Loesje

 3. Lieve Loesje Huispoesje,

  vol overgave hebben we alle drie meegedaan. U moet weten dat wij nog nooit op cursus waren geweest. Dat was best spannend. Deden we het wel goed?! Maar het waren zorgen om niks, want de foto’s die poot-voor-poot lieten zien hoe het moet waren purrrrrfect.

  Wij kijken reikhalzend uit naar Uw verdiepingscursus. Tot die tijd oefenen wij iedere dag het gaape, het rekke en strekke en ligge.

  Relaxte koppies van Sjaak, Cato en Foppe

  1. Ooioooh Sjaak, Cato en Foppe,

   nu wordt me hart overspoeld met fijne emoozie, zo blij dat jullie me kurzus nog steeds oefenen. Ze rekke en strekke, ze Gaape en ze ligge. Oooh ik vind het knap en jullie mogen me akziefootoos altijd gebruiken. Het kan helpen als jullie even vastlopen of ze voorbeeld willen.
   Ik ben heel trots op jullie Sjaak, Caro en Foppe.
   Ik ga nu nadenken over me vervolgkurzus. Oooh ik ga het proberen. Dank jullie wel voor ze entoesjast zijn.
   Ooooh ik ben nu ook verlegen…

   Liefs van Loesje

 4. Hallo lieve Loesje,

  Vrouwtje en ik vinden dat je het geweldig hebt gedaan, maar je bent een kanjer dat je het durfde. Ik vind het al zo keigoed dat je iedere week een blog schrijft, maar dan nu een kurzie meedietaazie, Jij hebt zoveel in jou en je bent een zo lieve poes, want jij wil dat allemaal met ons delen wat jou zelf zo goed doet. Ik voel me heel fijn in mijn lijf dat jij een vriendinnetje van mij wil zijn. Goed dat je vrouwtje je waarschuwde dat je nu niet in een zwart gat valt, want ja dat kan echt gebeuren hoor. Komt omdat je zolang intens bezig bent geweest met je kurzie en dan is het voorbij en daar zit je dan, van wat nu. Top van je dat je erover denkt om verder te gaan met de kurzie. Ik oefen elke dag nog hoor en het gaat heel goed zegt vrouwtje, het geeft mij ook kracht om door te gaan met de sportbrokken en het sporten.
  Maak er met vrouwtje, Floris en zusje een fijne dag van en van vrouwtje voor jullie heel veel dankjewel knufjes en van mij dankjewel pootjes en kopjes.

  Je vriendje Jip

  1. Oooh Jip,

   ik vind jou eigen woorden altijd wijs en fijn. Dank je wel Jip dat je zo met mij eigen meeleeft. Me kurzie was best diep vanuit me hart. En dat iedereen meedeed heb me ook zo geraakt Jip. Ik ben een poes met ze emoozie op ze tong zeg me vrouw. Zij help mij wel veel hoor Jip. Dat ze me tonijn haalt en ook me zalm en sardiene. Oooh Jip ik kreeg sardiene en ik vond het lekker.
   Wat goed van jou dat jij me oefeningen nog doet Jip. Het is waar, dan gaat het makkelijker met ze sportbrokken. Dan hebbie innerlijke rielekszijn Ooooh Jip. Dan gaat alles beter.
   Ik moet nu nadenken Jip, diep in me eigen. Ik moet nu veel op me plank om te voelen hoe nu verder met me kurzus. Oooh Jip iedereen is zo entoesjast ik voel dan veel verlegenheid maar ik ga wel door.

   Jip heel veel succes met ze sportbrokken en ik doe jou steunen want jij ben me hele goede vriend,

   Liefs van Loesje

 5. Dag Loesje, ik kan me voorstellen dat het een grote belevenis was, je eerste kurzus geven.
  Maar het ging supergoed, en iedereen hoopt op nΓ³g een kurzus. Nou, dan weet je dat het een sukses is geweest!
  En dan heb je ook nog altijd van die mooie, duidelijke foto’s. Daar kan ik best wel eens een klein beetje jaloers op zijn, stiekem. Ook weer bij dit stukje. Dus je bent Γ©n heel lief, Γ©n heel sensietief, en dan ook nog een poezenfotomodel! Bert zal wel beretrots, nee: katertrots op je zijn. En ik hoop dat je poezentrots op jezelf bent!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Ooooh Bolle,

   wat een mooie kompliementen van jou eigen over me kurzus en me footoos.
   Dank je wel, ik ben nu blij en trots. Ooh zou me Bert ook trots zijn? Hij is me groote voorbeeld Bolle, me Bert kan alles.
   Ik ben nu in me kop druk aan het denken. Een kurzus maken is veel werk en me vrouw moet dan ook weer helpen. Dat ik haar kan zegge hoe ik me footoos wil want het is ook presiesiewerk. Maar ik wil wel graag verder Bolle.
   Ik doe nu nog steeds veel slapen en ik voel mij eigen soms ook ondervoed. Dat ik zoveel van me kaalorien heb gebruikt dat me tonijn te klein is.
   Ik hoop Bolle als ik me nieuwe kurzus doe dat jij dan ook weer mee wil doen van je eigen. En me Bert ook, hij is nog druk met me rekke en strekke. Dat vind ik wel heel goed want zo blijf hij in ze topform.
   Lieve Bolle ik hoop dat jij een fijne dag heb en ik kijk weer uit naar jou eigen verhaal van zondag,

   liefs Loesje

 6. Hallo Loesje,hier met Gijsje. Ik vond jouw meditatie cursus heel fijn om te doen. Ik heb de cursus ’s avonds met mijn vrouwtje gedaan. Ik vind het gapen nog wel moeilijk om te doen. Ik lig dan bij vrouwtje op de bank. We hebben samen gerekt en gestrekt. Dat kunnen we allebei goed. Vrouwtje gaat daarna gapen en zegt ze:en nu jij Gijsje,je kunt het wel! Maar dat lukt mij niet. Wel het lekker ontspannen liggen. We liggen allebei heerlijk relaxed op de bank.
  Je bent heel druk geweest met de voorbereiding voor jouw cursus en daarna met de cursus zelf. Het is niet zo raar,dat nu de cursus afgelopen is,je leeg voelt en afvraagt wat nu?! Even rustig herstellen van de drukke tijd met lekker eten en daarna nadenken over een vervolgcursus.
  Neem even je tijd. Vrouwtje en ik horen wel wanneer je vervolg cursus komt.
  Groetjes van Gijsje en vrouwtje.

  1. Ooh Gijsje en mevrouw Gijs,

   ik ben nu heel blij want jullie doen nog me kurzus oefenen. Ze rekke en strekke, ze Gaape en ze ligge. Geeft niet hoor Gijsje dat ze Gaape nog moeilijk is voor jou eigen. Misschien als jou vrouw het voor blijf doen, dan kan het ineens gebeuren. En soms kom het onverwacht. Dat je lekker lig en dan ineens moet je toch gaape. Ze gaape was ook het moeilijkste onderdeel van me kurzus. Dat heb iedereen Gijsje, ik heb ook lang moeten oefenen. Toen moest ik me vrouw nog leren om het op ze footo te krijge, ooh Gijsje dat viel niet mee.
   Maar ik vind het fijn dat jullie samen rielekst op jullie bank kunnen ligge. Samen in me meedietaasie. Dat is ook heel knap en dan zijn jullie nog meer samen.
   Ik doe nu goed uitrusten maar me kop is al aan het nadenken van me vervolgkurzus.
   Me Bert vind het ook een goed idee.
   Ooh zo lief dat jullie dan misschien weer mee willen doen met jullie eigen.
   Ik ga nu weer slapen en goed nadenken.

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *