Ik hou van rollen en wel hierom

 Alles moet hetzelfde zijn en blijven, behalve als ikzelf iets anders wil. Dat heb ik nou. Want ik rol elke avond.

Vroeger deed ik dat heel erg af en toe dan ging het haast per ongeluk.  Maar nou is dat anders.

Volgorde

ik vind dat het naar bed gaan elke avond in de goede volgorde moet. Dan weet je wat er gebeurt. Het is een heel gedoe bij mij thuis, mijn vrouw wil altijd ik weet niet wat doen. Je kunt ook gewoon gaan liggen denk ik dan maar dat snapt ze niet.
Ik wel.

Plank

Als ze eindelijk uit de badkamer komt, zit ik al klaar. Waar zit ik: bij mijn plank. Ik kijk haar aan en zij snapt wat ik wil. Dus ze komt dan bij me staan en gaat voorover hangen. Ik laat me dan heel langzaam op mijn zij vallen, of nou ja, ik ga gewoon liggen en zij kijkt. Dan doet zij weer wat. Ze steekt haar hand uit en friemelt achter mijn oor. Ik druk dan mijn kop in haar hand dan is het fijner.
En dan rol ik. Eerst een beetje anders  raak ik het oorfriemelen kwijt. Ik rol over mijn plank want die is van touw dus daar heb ik houvast aan en het is een soort aaien dat voel ik ook.
Dan ga ik vanzelf helemaal rollen van mijn ene zij op de andere. Zonder friemelen want ik voel nou het aaien van de plank.
Mijn vrouw staat er stil bij, want ik moet me toch concentreren.

Waarom

Waarom rol je zult u denken. Dat is omdat ik dan ’s avonds mijn snekjes heb gehad en een knuffel en alles voelt zo fijn en ik weet dat ik op bed weer een knuffel krijg dus ik voel me van binnen tevreden en misschien is dat wel geluk.

Boven

Maar ik kan niet de hele tijd rollen dat is ook weer zo dus als ik klaar ben, hou ik op. Ze zegt dan:  “Dat heb je goed gedaan Bertje, nou gaan we naar boven, naar de slaapkamer.” Kriebel achter mijn oor. Ik sta.
Moet u raden wie er het eerste de trap op is.

Serieus waar, dat komt volgens mij ook door die sportbrokken.

9 thoughts on “Ik hou van rollen en wel hierom

 1. Ooooooh dat jij durft te rollen😳😳
  Ik zou dat nooit doen. Wel als ik alleen op de grond lig. Dan gooi ik alle 4 mijn pootjes omhoog en dan ga ik heen en weer met mijn bips.
  Ik zing wel als vrouw onder het water staat. En dzn hoor ik katrien….alsjeblieft. En oooooh dan ga ik nog harder zingen.

  1. Dat snap ik best Katrien want rollen is niet zomaar iets. Met je buik open en van je poten af dat moet je van binnen ook echt durven. Wat lief dat je vrouw je vraagt om verder te zingen!! Dan heeft ze er toch gevoel voor.

 2. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ik leven ook in een regelmatige dag, dat geeft ook rust in de kop. Op tijd opstaan, wassen, spelen, eten en naar bed gaan. Vrouwtje hoeft mij nooit te zeggen dat het tijd is om naar ons grote Jippebed te gaan, want ik zie dat ze gaat opruimen. Ik ga dan in de slaapkamer al klaar zitten, want ik krijg dan van haar een klein snacksnoepje.
  Ik vind het ook zo heerlijk dat rollen en vrouwtje noemt het rollebollen, Al mijn poten ook in de lucht, maar vrouwtje mag me dan niet storen, ik ben dan eigenlijk een beetje aan het meedieteren. Als ze dan wat zegt of mij een knuf geeft is het over. Als ik samen wil spelen, ga ik bij haar zitten en doe een zacht miauwtje en dan vraagt ze wat ze voor mij kan doen, ze staat op en ik ren dan al naar mijn speelhoek in de kamer en ga zitten wachten.
  Als je samen woont dan ken je elkaar en begrijp je elkaar helemaal. Een woordje van vrouwtje of een miauwtje van mij en we weten al wat de ander bedoeld.
  Daarom hebben wij het zo fijn samen en ja we houden ook heel veel van elkaar.
  Nu weet ik ook dat dit ook bij jou thuis is, er voor elkaar zijn en ook elkaar in zijn waarde laten .

  Bert een hele fijne zaterdag met vrouwtje. Mijn vrouwtje moet zo weer weg naar de oppaspoesjes en ik ga me hier weer bezighouden met de controle van buiten en fijn slapen en spelen en wachten tot vrouwtje er weer is en maken we er een fijne avond van samen met veel knuffen en spelen.

  Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dus jij rolt ook wat gaaf alleen rol jij met rollebollen dat is volgens mij veel meer rollen. Ik ben een hele voorzichtige kater met die dingen ook al ben ik thuis met mijn eigen vrouw. Van binnen blijf ik onzeker en mijn vrouw zegt ik mag zijn zoals ik ben en dat voel ik ook. Maar het zit toch in me. poot van je vriend Bert

 3. Bert wat heerlijk voor je!!!
  Als ik hier zeg we gaan naar bed dan ligt iedereen al op z’n eigen plekje als ik de slaapkamer in kom.
  Iedereen krijgt een knuffel en kus en dan gaan we allemaal kijken hoe we het fijnst liggen, licht uit en dan lekker slapen!!!

  1. ja zo is het fijn alles zoals het hoort en iedereen weet het en dan is het ontspannen en gezellig en dan ben je echt samen

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat fijn dat je iets nieuws hebt leren doen, omdat je het zelf wilt.
  Ik denk wel dat het geluk is dat je voelt, of dat je in ieder geval helemaal ontspannen bent.
  En het is toch super dat je dat voelt?! Daar kun je verder beter niet teveel over nadenken, want dan is het misschien weer weg.
  En doet jouw vrouw er ook zo lang over voordat ze in bed ligt? Dat heeft mijn vrouw ook.
  Dan zit ik al lang klaar voor mijn veer-spel en dan loopt ze maar heen en weer, naar de badkamer en weer terug. Nét als ik denk laat maar zitten, komt ze eindelijk de slaapkamer in.
  Ik ben al lang geleden opgehouden me af te vragen wat de zin van al die drukte is.
  Je kunt als kat mensen toch nooit helemaal begrijpen, als je dat al zou willen.
  Maar het is goed om een bedritueel te hebben, en rollen is een goed onderdeel daarvan!

  Een lief kopje van Bolle,

  1. hoi Bolle dat is hier ook zo dat ze zo lang in de badkamer is. Ik kom er ook maar alleen om water te drinken of even te kijken wat ze doet. Misschien is dat wel het beste dat je ze niet wil begrijpen. Dan heb je vanzelf meer tijd om te rieleksen. Maar ja je wil toch ook het veer-sel doen en ik wil rollen en dat ze erbij is en dan ga je toch denken waar blijft ze nou. kopje van Bert

 5. Oooh Bert,

  ik wil nog even tegen jou zeggen dat ik jou super dapper vind. Dat je nu steeds meer durf en ook kan rollen. Ik vind rollen moeilijk maar soms doe ik het toch. Als ik heel blij en gelukkig ben van me eigen. Als me vrouw dichtbij is.
  Maar ook als ik weet dat jij gelukkig ben. En nu met ze sportbrokken gaat het heel goed met jou. Dan doe ik weleens rollen Bert. Dan rol ik vanuit iets dorps, dan rol ik vanuit me hart…

  Je Loesje

Reacties zijn welkom