kater Bolle: wat ik van knuffelen vind

knuffelen

Iedere kat vindt knuffelen leuk. Maar toch niet allemaal. En niet overal. En ook niet altijd.
En dan hangt het ook nog af van WIE met je wil knuffelen.

Dus zo makkelijk en vanzelfsprekend is het allemaal niet.

Kieskeurig

Ik knuffel zelf heel graag. Maar alleen met mijn eigen mensen. En ik zeg eerlijk: ik heb het moeten leren.
Toen ik bij mijn mensen kwam wonen wist ik helemaal niet dat het kon, knuffelen. En ik ben nog steeds heel kieskeurig over wie me aan mag raken.
Vreemde mensen durf ik meestal wel een kopje te geven, en ze mogen me ook nog wel één keertje over mijn hoofd aaien. Maar daar mee is het ook wel klaar. Want ik vind het niet kom-iel-foo dat mensen die niet de mijne zijn, me te lang aaien.

Mijn mensen

Ik heb twee mensen. Een mannetjes- en een vrouwtjesmens. Ik knuffel met allebei. En ik word dubbel geaaid!
Met mijn vrouw knuffel ik meestal buiten in mijn tuin, of op bed.
Buiten heb ik een stenen terras, en als mijn vrouw daar staat en me roept, kom ik altijd meteen naar haar toe. Meestal rol ik al snel op mijn rug, zodat ze mijn pluizige buik kan aaien.
Soms pakt ze dan mijn achterpoten en doet fietsbewegingen. Zo train ik ook nog mijn buikspieren!
In de zomer zitten mijn mensen vaak in mijn tuin, en zitten we met zijn drietjes op het grasveldje. Dat vind ik altijd erg gezellig, en dan ben ik altijd in de stemming om uitgebreid geaaid te worden. Of geborsteld, dat vind ik ook fijn. Als mijn vrouw me borstelt steekt ze éen hand naar voren en die was ik dan, terwijl zij mijn haar doet. Zo zien we er alletwee weer netjes uit.

Wappie

Op bed betekent voor mij ook knuffelen.
Ik slaap, nu het wat kouder en natter is, weer binnen. In de slaapkamer op het grote bed. Als ik dat wil, kijk ik naar mijn mensen en ga bij de slaapkamerdeur staan. Dan lopen ze al met me mee.
Ik wil graag dat ze dan eventjes naast me komen liggen op bed. Eerst ga ik heen en weer lopen over het bed, daarna ga ik op mijn buik liggen, en tot slot soms nog op mijn rug.
En dan wordt ik heerlijk geaaid.
Mijn man zegt vaak: “Steek je nou je tong naar me uit?”, maar dat is omdat ik door het aaien helemaal wappie ben geworden. Zo noemen wij dat. En als ik wappie ben, valt mijn tong vanzelf een beetje naar buiten.
En als ik héél erg wappie ben ga ik wel eens kwijlen. Maar goed, dat hoeft niet iedereen te weten toch?

Eskimoos

Mijn vrouw zei toen ik hier kwam wonen dat ik maar er aan moest wennen dat ik op mijn kop gekust wordt. Ze zei dat ze zich in alles aan me aan wilde passen, maar dat kussen moet nu eenmaal.
In het begin vond ik het eng. Maar ja, in het begin vond ik alles eng. Toen beet ik en krabde.
Maar nu vind het heerlijk om gekust te worden. Precies boven op mijn hoofd.
Mijn vrouw zegt weleens dat ik toch niet voor niks zo’n grote, platte, brede kop heb gekregen. Ik weet het niet hoor, zou dat echt zo zijn?
Als mijn vrouw een kusgeluidje maakt, steek ik mijn hoofd al omhoog en houd het schuin, zodat ze er makkelijk bij kan. En ik kus haar ook terug. Dan doe ik mijn mond een beetje open, en dan wrijf ik één keer links en één keer rechts langs haar neus. Met mijn mond. Zij geeft mij een paar kussen, en dan ik haar. Soms zegt ze dan: “Hè lekker Bolle, heb je net gegeten”. Ja, inderdaad, meestal wel.
Af en toe lik ik ook haar neus. Logisch, die steekt het meeste uit.
Bij mijn man was ik zijn handen elke ochtend, als hij me voor de eerste keer aait. Dan ruikt hij tenminste weer goed. En ik geef hem neusjes, als hij met zijn neus dicht bij de mijne komt. Dan zijn we samen Eskiemoos.

Wassen

Als mijn mensen een bepaalde plek op mijn rug aaien, ga ik me wassen. Elke keer weer.
Mijn vrouw vindt dat heel leuk, dus ze aait me daar meestal een aantal keren achter elkaar.
Mijn man zegt soms dat ze dat niet moet doen.
Maar ik denk altijd ach laat haar maar, als ze dat nou zo leuk vindt.
Mensen kunnen soms vreemde dingen grappig vinden, daar ben ik al lang aan gewend.

 

knufelen

Goed knuffelen

Ik vind aaien van mijn eigen mensen altijd wel prima, maar echt goed knuffelen is meer.
Goed knuffelen is dat je heeeel lang geaaid en gemasseerd wordt, met kusjes erbij, en overal, en heel aandachtig, en dat ik ook kusjes of neusjes geef, of likjes.
Dan ga ik heel hard spinnen, en steek mijn tong uit, en ik kwijl soms (nee hoor!).
Het is dat je bij elkaar hoort, en dat je elkaar lief vindt.

Dat had ik nou nooit gedacht, toen ik nog een zwerfkat was en altijd bang was voor mensen.
Maar nu zou ik het elke poes of kater aanraden, om te knuffelen met een mens!

8 thoughts on “kater Bolle: wat ik van knuffelen vind

 1. Ooooh ik knuffel ook vaak met mijn personeel. Maar anders dan wat jij zei. Ze mogen mij geen kusjes geven hoor. Dat vind ik vies en eng.bahbahbleh.
  Nee…ze mogen mij alleen aaien. Niets vastpakken.
  Niemand weet gelukkig dat je kwijlt hoor als je geaaid word. Stel je voor dat iedereen dat zou kunnen lezen. Dan zou je zo gepest worden. Nee….hou maar geheim.
  Kusje😽

  1. Dag Katrientje, vastpakken vind jk ook eng. Dan ga ik trappelen. En op schoot wil ik ook niet. Kusjes heb ik leren waarderen! Maar bij knuffelen geldt altijd: wat je niet wilt, dat hoeft niet. Anders is het geen knuffelen meer, maar pesten. En je vertelt het toch niet verder, van dat kwijlen? Dat is alleen voor vrienden, dat dat een heel klein beetje gezegd mag worden! Een lief kopje van Bolle.

   1. Ik zal het nooiiiiit doorvertellen. Mijn wolkenzusje kwijlde ook altijd. Hele pegels 😂😂😂
    Ik kwijl heel af en toe

    1. Gelukkig dat ik niet de enige ben, Katrien! Ook al kwijl ik natuurlijk niet écht, hoor! Een lief kopje van Bolle.

 2. Hallo Bolle,

  Ik woon met vrouwtje alleen en als er vreemde mensen in huis komen ben ik weg, ik verstop mij dan. Dat is niet altijd zo geweest hoor, maar ik ben zo’n bange Jip geworden door de vele herrie van allerlei verbouwingen hier in de woontoren. Ik kon niet zien wat het was en dan snap ik het niet. Nu door de sportbrokken ben ik wat minder bang, want daar zit ook iets in om minder stress te hebben. Maar als er iemand binnen komt verdwijn ik toch maar. Alleen als de zus van vrouwtje komt logeren dan ga ik zelfs zitten wachten tot ze komt en ben ik helemaal niet bang en laat me ook door haar knuffels geven.

  Knuffelen dat is een echte hobby van mij hoor, ik vind het heerlijk als vrouwtje mij overal knuffelt en net als jij vind ik mensenkusjes heerlijk en op mijn hele lijf, nou ja jeweetwel waar niet.
  Toen mijn grote vriendjes nog bij ons woonde knuffelde en waste we elkaar ook altijd en het liefste bij vrouwtje op haar schoot.
  Ik ga ook vaak zelf om knuffels vragen bij vrouwtje, ga dan bij haar zitten op haar buro of op de tafel en ga dan met mijn poot zachtjes door haar gezicht en ik geef haar ook vaak neusjes en likjes. Kijk het is voor mij toch om ook aan haar te laten weten dat ik veel van haar hou en blij ben dat ze me in huis heeft genomen toen ik het heel slecht had bij mijn andere huisje.

  Bolle voor jou voor deze dag nog veel knuffeltijd en van vrouwtje een knuf en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, wat erg van al dat lawaai. Wij krijgen dat ook hier in de straat, volgen jaar. Mijn mensen zijn er nu al zenuwachtig over!
   Als er aangebeld wordt, ren ik altijd naar het gangetje, en pas als ik zeker weet dat het geen enge mensen zijn kom ik terug. En alleen mijn opa en oma (de ouders van mijn vrouw) en sommige mensen die ik heel goed ken mogen mij dan aaien.
   Wat kin jij gezellig knuffelen met je vrouw! En wat loef dat je een pootje op haar gezicht doet. Dat deed Popje, die hier voor mij woonde, ook altijd. Dat vond mijn vrouw altijd zó lief, zegt ze.
   En met andere katten knuffelen is ook fijn, dat zul je wel missen. Maar dan moet je goede vrienden zijn.
   Ik deed dat wel met mijn Molletje, en met Clarence, die hier in de tuin woonde.
   Maar toch het allerliefst knuffel ik met mijn mensen!
   Een lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle.

 3. Lieve Bolle,

  Ik vind knuffelen ook best fijn maar me vrouw rustig doen. En verder niemand om me eigen heen, dan ga ik ook spinnen. En ik ga ook vaak bij me vrouw op schoot, niet alleen voor ze schootmeeditaasie maar ook voor me eigen. Dat ik het fijn vind.
  Me vrouw geef mij ook kusjes, ik ben dan verlegen. Ik stop mij eigen kop dan in haar nek en duw heel hard. Ooh Bolle ik krijg dan ook een natte neus, van geluk.
  Ik heb nog nooit knuffels van een manmens gehad, ik heb me Bert en daar ben ik wel trouw aan. Met me Bert doe ik ook knuffelen. Ik me kop en in me hart. En als het kan via de kompjuuter, dan zijn we samen. We hebben verkering Bolle en me vrouw zeg dat het dan mag.
  Bolle ik vind het fijn dat jij jouw eigen mensen nu durf te vertrouwen. Dan ben je rijk Bolle. Dan zijn alle knuffels goud waard in ze hart,

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, sorry dat ik nu pas kan antwoorden, maar mijn opa en oma Brabant waren er. En dan ben ik altijd een beetje zenuwachtig en blijf in de slaapkamer.
   Wat fijn dat jij en je vrouw goed kunnen knuffelen samen! En wat klinkt dat lief, dat je je kop in haar nek duwt en een natte neus krijgt! Dat klinkt als echt supergoed knuffelen!
   Op schoot durf ik niet, ik vind het knap dat jij dat wel durft.
   En zeker weten mag je met Bert knuffelen, want hij is je verkering. Ik knuffelde ook heel voorzichtig met mijn Molletje: ik gaf haar kusjes en neusjes, en ik wilde altijd bij haar liggen.
   Dank je wel dat ik rijk ben met knuffels, Loesje, dat vind ik heel fijn om te horen.
   Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *