Slapen op mijn kussen in de zon

slapen Slapen in de zon is mijn hobby. Dan ben ik ontspannen en dan voel ik me veilig. Maar het gaat niet vanzelf.

Hond

Volgens mij heeft een hond het gemakkelijker met die dingen. Een hond gaat liggen en ligt goed. Of hij draait even. En dan is het ontspannen.

Dat heb ik helemaal niet. Ik moet over alles nadenken en van alles proberen en soms durf ik het niet. Dan sta ik in de huiskamer en ik weet het ineens niet meer.

Durven

Volgens mij durven alle katten meer dan ik. Katrien gaat als ze zin heeft op nachtkastjes zitten en ik durf niet eens op het aanrecht. Jip durft in zijn klimmeubel met zijn kop omlaag te hangen, dat heb ik zelf gezien op een foto. En Loesje durft op schoot dat doe ik ook al niet.

Serieus aan mijn vrouw ligt het niet. Ze doet me niks. Ik krijg nooit straf en ze is nooit boos op mij. En ik woon hier langer dan drie jaar dus ik denk dat ze echt zo is en ook zo blijft.

Ik wil best meer leren durven maar ik weet niet hoe dat moet. En of ik het kan want ik ben al tien jaar.

Slapen

Als ik in de zon lig en ik slaap of ik doezel, dan is alles in orde. Dan ben ik helemaal warm en slap en tevreden. Het is ideaal als mijn vrouw dan aan haar werktafel zit dan hoor ik haar tikken als ik een beetje wakker ben en dan weet ik zeker dat ze thuis blijft bij mij.

Ik weet dat ik nou atleeties ben en ook rustiger in mijn kop en dat voel ik ook echt. Maar ik ben van binnen nog gewoon onzeker.

Alleen als ik in de zon slaap dan voel ik dat bijna niet.

10 thoughts on “Slapen op mijn kussen in de zon

 1. hoi broeder Bert mijn naam is Lapje en ben net zo bang als jij. Mijn vrouwtje heeft mij een aantal jaren geleden meegenomen uit een hele enge en nare plek, ik zat daar in een kooi alleen maar tegenover en naast mij waren ook allemaal bange soortgenoten. Iedere dag liepen daar van die hele enge mensen rond en af en toe hadden ze van die enge handschoenen aan waarmee ze mij dan een prikje gaven en ik heel duizelig was en in slaap viel. Als ik weer wakker werd voelde ik me heel naar en verdrietig en niemand die lief voor me was en ik altijd heel erge honger had. Opeens was daar mijn vrouwtje die mij heel lief toesprak mij op pakte en in een reiswiegje stopte in een brommend ding zette en we gingen eerst achteruit en toen vooruit ik was zo vreselijk bang dat ik het uit schreeuwde maar dat vond dat mens niet erg en ze bleef maar heel lief tegen mij praten over kippenhartjes en lekkere brokjes.Na een tijdje stond dat brommende ding stil en ik werd in mijn reiswiegje naar een soort huis gebracht met mooie lichtjes.warme plekjes en van alles wat ik nog nooit had gezien. oké lieve Bert de volgende keer vertel ik je verder
  Lapje

  1. hoi Lapje wat fijn dat je nou veilig bent en een lieve vrouw hebt, dat scheelt zo veel. Het is best een moeilijke tijd geweest voor jou vroeger en het kan best dat je je nou opeens raar voelt dat heb ik soms ook. Dat er iets van vroeger terug komt. Maar nou hoef je niet meer bang te zijn. En je hebt ook computertijd!! Dus je kunt hier schrijven en misschien ook op mijn feesboek als je zin hebt, poot van Bert

  2. Lieve Lapje, welkom bij de grote club van Bert, wij zijn allemaal hele lieve en grote vriendjes en vriendinnetjes van elkaar. Vrouwtje heeft een zwaar vermoede waar jij eerst was voor je bij je lieve vrouwtje mocht gaan wonen. Vrouwtje krijgt hier gewoon tranen van verdriet van over haar snuit. Geniet maar zoveel mogelijk van een liefdevol levn nu, want dat heb jij helemaal verdiend. Knuffel van mijn vrouwtje en poot en kopje van een nieuw vriendje Jip

  3. Ooooh lapje. Welkom bij bertje.
   Ooooh ik zat met traantjes in mijn oogjes jouw verhaal te lezen. Ik hoop dat he alleen nog maar fijne en lieve dingen zal beleven. Net als ikjes. Ikjes heb geen fijne jeugd gehad. Ik werd van mijn 3e week tot mijn 6e week als speelgoed gebruikt voor een kleine jongen. Het waren maar 3 weken. Maar het was ook mijn inprentingstijd. Mensen vond ik nooit fijn. Tot ik hier kwam wonen. Toen werd alles anders. Het was hier heerlijk rustig en fijn. Nu ben ik bijna 17 lentes en ben nog af en toe bang, maar ikjes weet dat het goed komt. Mensen zijn nu fijner voor mij. Kusje op je wang😽

  4. Dag Lapje, fijn dat je nu veilig bent! Maar het is logies dat je niet zomaar alles van vroeger vergeten bent, ook al zou je dat misschien wel willen.
   Een lief kopje van Bolle.

 2. Hallo Bert,

  Ik heb vandaag echt geen zonnetje om naar jou te sturen hoor, het regent hier en nu ik mijn huistaakjes heb gedaan ben ik gezellig op het buro van vrouwtje op mijn kussen gaan liggen.
  Bert in de jaren dat je nu bij vrouwtje woont heb jij al heel veel overwonnen met je onzekerheid en angst. Ik Jippedenk net eraan als er een monteur of iemand binnenkomt, nou dan blijf jij wel in de kamer, al is het misschien onder de tafel, je bent er in ieder geval. Nou je weet ik ben foetsie, nu is het wel dat ik niet meer onder het dekbed kruip, maar onder het bed of achter het gordijn, Tenminste als de mensen in de kamer blijven en nu durf ik ook vlugger terug de kamer in te komen als de kust weer veilig is. Vrouwtje zegt dat het komt doordat er wat in onze sportbrokken zit dat we minder bang worden. Jij race als een atleet over de trappen, nou dat heb je wel lef hoor, want er kan toch ook plotseling iemand bij de voordeur staan.
  Natuurlijk zullen er dingen zijn die jij niet durft te doen nu of in de toekomst, maar blijf jij maar gewoon de Bert die je bent en jouw vrouwtje verplicht jou tot niks hoor. Ze zal er voor je zijn om je zelfvertrouwen te geven en voor de rest laat ze jou in je waarde en respecteert dat.
  Kijk zo is dat bij mij ook hoor. Vrouwtje zegt tegen mij vaak genoeg; Niks moet alles mag. Nou en dat vind ik heel fijn en voel ik mij gelukkig en veilig.
  Bert geniet van je fijne kussen en hopelijk een beetje zon waar je zo lekker warm van wordt. Ik ga vanmiddag weer in mijn dekenkuil slapen als vrouwtje op visite gaat.
  Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

 3. Ooooh bertje. Gisterenavond zat ik weer even naast vrouw. Maar ik kreeg maar 1 aaitje. Verders hoorde ik alleen maar kuch en hatsjoe. En een vies geluid in een papiertje. Ooooh bert. Dat wilde ik niet aan blijven horen. Ik ben maar weer op mijn wolletjedeken gaan slapen. Zo vies was dat alles.

 4. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  En ik dan? Ik durf ook helemaal niks!
  Nou ja, ik durf wel wát, maar niet op schoot zitten of op een kastje of op een klimmeubel.
  Maar jij durft dan weer op je kussen in de zon te slapen, en over je plank te rollen en met het lintje te spelen en de trap op te rennen.
  Dat slapen durf ik ook wel, maar zo’n trap…dat weet ik zo net nog niet.
  Ik ben een ernstige kater, die veel nadenkt over dingen. Ik doe nooit “zomaar” iets.
  Mijn mensen noemen mij altijd seerie-eus.
  Ik schrik soms zelfs van mezelf, als ik ineens een stukje ren ofzo.

  Maar Bert, er moeten ook onzekere katers zijn, die een beetje bangerig zijn.
  En je hebt een lieve vrouw, die houdt vam je zoals je bent. Misschien wel juist omdát je zo bent!
  En je hebt verkering met Loesje, dat is toch geweldig?
  Niet iedereen is hetzelfde, en dat is maar goed ook. Want dat zou toch maar saai zijn!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle volgens mij is iedere kater weer anders. Doerak van Feesboek durft op hoge daken en hij lust biefstuk. Jip durft ondersteboven in zijn meubel te hangen. Jij bent serieus en ernstig. En ik ben zacht en onzeker en best snel bang. Ik vind het leuk dat al mijn vrienden zo anders zijn. En misschien is het dan wel in orde dat ik ben zoals ik ben. pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *