Als je de hele tijd op de foto moet

op de foto  Al op de eerste dag dat ik bij mijn vrouw kwam te wonen, moest ik op de foto. De dag erna ook. En nou nog steeds. Meestal vind ik het leuk.

Soms denk ik, hè even niet.

Methode

Wat doe ik als ik even niet op de foto wil? Eigenlijk is weglopen het beste maar dan zit mijn vrouw alleen en dat is zielig dus ik loop niet weg. Want ik wil zelf ook niet alleen zijn. Dus wat doe ik wel:

 • een andere kant opkijken dan zij wil (“Bertje, kijk nou eens even in de camera, ik zit hier, hoor.”)
 • mijn ogen dichtknijpen, en die doe ik weer open als ze de camera laat zakken
 • ik kan ook zo kijken dat ze het vanzelf snapt maar dan maakt ze toch eerst een foto en zo kom ik dan op Feesboek als ik pech heb

Dus dat is mijn methode. Ik doe dat soort dingen zachtjes. Het is toch een afwijzing en dat is moeilijk. Plus ik wil graag van binnen het samengevoel.

Stom

Wat ik echt helemaal stom vind is als we samen op de bank hangen en ze wil selfies van ons samen maken. Dan trek ik me terug in mezelf, of ik kijk naar haar hoofd. Dus die foto’s komen nooit op Feesboek omdat zij er raar opstaat. Ja dan is het opeens anders dan wel.

Gemakkelijk

Meestal vind ik het leuk. Als ik eerst knuffels krijg of complimenten dat ik mijn vacht zo goed heb gewassen of dat ik zo mooi lig, ja dan doe ik vanzelf mee met de foto. En ik ben hier nou langer dan drie jaar dus ik heb best poseerervaring. Het liefste lig ik op de bank en dat zij dan ervoor hangt, maar dat wil zij weer niet altijd. Dan doe ik mee  – dat is samenwonen – behalve dus als ik helemaal geen zin heb.

 

 

10 thoughts on “Als je de hele tijd op de foto moet

 1. Oooooh bert, hier is het net zo erg. Weet je nog dat jij mij vroeg om voortaan de dinsdag over te nemen van jou hier?
  Nou…toen begon vrouw hier hoor. Katrien, dan moet er wel iedere keer een mooie foto bij. Ik zat haar echt aan te kijken. Sjee…iedereen weet toch hoe ik er uit zie?
  En ja hoor…flits flits flits. Meestal sta ik er wel goed op. Maar oooooh als dat niet zo is. Dan komt ze weer!!!
  Ook voor ons boek….katrien,kom op blert ze dan. Kijk me eens aan!!!! Neeeee wil ik niet!!! Nou heeft ze een takjetiek. Man!!
  Ooooh hij gaat dan achter haar staan met iets lekkers. Ooooooooh en dan weten ze dat ik dat wil. Flitssss en dan hoor ik hebbes😾😾
  Ooooh ik haat flitsss
  Zo stom

  1. als je twee mensen thuis hebt zoals jij Katrien, dan moet je op alletwee letten dat lijkt me best moeilijk. Maar ik snap ze wel. Want zij snappen dat je fens hebt en fens willen je steeds zien en dan moet je hetzelfde zijn maar toch anders. Dat willen fens. Dus daarom doen je mensen zo. Ze hebben vast ook fens dat ze dat weten.

  2. Hoi Katrien, hier even tussendoor Bolle.
   Ik had helemaal niet gezien dat je gisteren geschreven had! Maar ik heb het nu gelezen, dus niet dat je denkt dat ik het vergeten ben! Een lief kopje van Bolle.

    1. Dank je wel Katrien! Ik had ook nog wat vij je stukje gezet. En ik vind je foto’s altijd zo mooi! Lief kopje van Bolle.

 2. Hallo Bert,

  Ja als beroemde kater moet natuurlijk vaak op de foto en is het maar goed dat jij hebt geleerd om een heus fotomodel te zijn. Vrouwtje en ik moeten wel eens lachen om die lieve snuiten die jij dan maakt. Gelukkig maakt vrouwtje van mij niet zo heel vaak van die plaatjes en als ze het dan doet vind ik het meestal wel prima, maar ja wij katers hebben ook een hoop eigenwijsheid in de bilzakken zitten en werken dan niet mee. Verdikkeme het levert voor ons niks op, niet eens een lekker snackje. Ik heb vrouwtje wel eens gemiauwd waarom ze toch van die plaatje gaat maken. Nou vertelde ze mij jouw vriendjes en vriendinnetjes willen jou ook wel eens zien en ook voor onszelf zegt ze een leuke foto op de kast. Nou Bert nu is het maar goed dat vrouwtje wel eens plaatjes van mij maakt, want ik heb meegedaan aan een loterij, ik had centjes uit mijn spaarpot gehaald en er lootjes van gekocht voor een goed doel voor dieren. Kregen we vorige week toch bericht dat wij de hoofdprijs hebben gewonnen. Ik moest nu een mooie foto van mij insturen en hier wordt een portret van gemaakt door een mevrouw voor aan de muur. Haha kan ik mooi iedere dag naar die knappe schurk kijken. Als ik het heb gekregen zal vrouwtje er een plaatje van maken en het naar je sturen op je site.
  Maak er voor deze dag iets leuks van, ik heb zonnetje en ga daar vanmiddag weer in liggen als vrouwtje weer weg is.
  Heel veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Wat gaaf dat jullie de hoofdprijs hebben gewonnen Jip en dat er nou een portret komt. Je staat altijd zo goed op de foto dus dat wordt vast heel mooi. Een plaatje ervan zie ik supergraag. Ik zou best elke dag van jou een foto willen zien maar ja dat moet jij dan ook willen en als je niet wil dan wil je niet dat snap ik. poot van je vriend Bert

 3. Lieve Bert,

  oooh Bert wat een mooi verhaal. Daar heb iedereen iets aan want iedereen moet op ze footo voor ze Feesboek. Ik vind jouw tips wel goed Bert. Want je doet het goed voor je eigen en je vrouw voelt het niet zo heel erg. Van dat afwijzen. Ik vind afwijzen wel heel moeilijk Bert.
  Maar zo kan het wel. Dat je vrouw snapt dat ze nou te ver gaat, of te lang voor de footo.
  Oooh Bert ik moest zoveel op me footo voor me kurzus. En ik moest me vrouw helpen want ze snapte niet hoe ik op me footo wilde. Zij heb niet zoveel ervaring met me oefeningen dus toen moest ik het haar leren. Oooh ik vond het best moeilijk maar als je samenwoont help je elkaar. Net zoals jij zegt Bert.
  Ik vind op de footo soms niet fijn maar me vrouw zeg wel, Loes je heb verkering én je heb je eigen Feesboek.
  Dan doe ik het meestal wel, maar ik wil ook me preifussie.
  Dat is belangrijk en dat weet me vrouw,

  Liefs van je Loesje

  1. hoi lieve Loesje ja dat waren heel veel fotoos van je kurzus en het moesten ook presies de goede fotoos zijn dus dat is heel veel werk geweest voor jullie alletwee. Dat zij jou snapt. En jij haar. En hoe dat dan moet als je een kurzus hebt en preifussie en al die dingen meer. Dat je moe bent is heel gewoon en ook dat je moet uitrusten. kopje van je Bertje

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Ik denk dat de foto bovenaan is dat je eigenlijk niet op de foto wilt. Toch?
  Ik vind dat je er altijd mooi op staat en nooit gek. Maar dat is voor jezelf misschien anders.
  Wij hebben hier foto’s van Pop en Beer en Mol en mij die we niet aan andere mensen laten zien, omdat ze heel persoonlijk zijn. Ik had mezelf ooit een kale buik gelikt, en dat wil ik niet aan andere mensen laten zien. Dus die foto’s zijn privee.
  Mijn man maakt meestal foto’s van mij, en dat vind ik wel prima. Hij loopt me achterna en laat me gewoon doen wat ik wil.
  Als mijn vrouw het doet, wil ze vaak dat ik naar haar kijk of iets doe. En dat wil ik dan natuurlijk niet, daar ben ik kat voor.
  Maar als ik een foto van mijn vrouw wil maken is ze ook altijd meteen weg. Maak jij weleens foto’s van je vrouw?

  Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *