Katrien over: dingen die ik stom of leuk vind

katrien

Daar is ikjes weer. Vandaag ga ik het hebben over dingen die ik stom of leuk vind.

Speelgoedmuisjes

Toen we hier kwam wonen kregen we zo’n ‘bontjemuis’.
Oke, wij er mee spelen en het steeds onder moeilijk bereikbare plekjes smijten. Moest je het personeel zien hengelen er naar als het weer eens onder de bank lag. Nou hadden we meerdere muizen. Met en zonder bontje.
Die zonder bont waren waardeloos. Keken we niet naar om. Nee!! Stom!! De bontmuizen waren leuk. Voor even dan. Sjonge… wat waren we blij dat we ze te goed verstopt hadden. Of dat ze opgeslurpt werden door het stofmonsterzuigding.
Wij waren ondertussen aan het echte werk verslaafd geraakt… de lekkere vette sappige muizen.

Hengelgeval

Waren die muisjes stom… dit was het nog even iets erger.
Catoo vond dat wel leuk. Zij zorgde ervoor dat ze altijd eerste werd die het hengeltje kon pakken. Ik keek er alleen naar. Het stomste was het hengelspel met rammelbal. Ik was er zelfs bang voor. Nouuuu weg daarmee hoor.

De ketsmiejauw

Wat kan ik daar over zeggen…
Wat een ongelooflijk dom iets was dat. Was ja, want het was snel weer weg.
Wat was het? Nou… het was een rond masjientje met een doek eroverheen. Daaronder zat een veertje die heen en weer ging.
Ikjes weet nog goed hoeveel moeite het personeel had gehad om dat stomme ding te kopen voor mij. Ze hadden half Amsterdam doorkruist op de brommert. Nergens te vinden. Tot er eindelijk een winkel was die er nog 1 had. Zij weer reesen op de brommert.
Thuisgekoomt zette ze dat stomme ding in elkaar.
– Kijk eens Katrien?
– O wauw, wat leuk (maar niet heus)
– Katrien, je kan toch wel even twee tellen kijken?
– Dat deed ik ook hoor. Ik zei toch o wauw!!
– Je mag er wel mee spelen hoor!!
– Oh, ik ben blij dat dat mag.
Ik gaf er een tik tegen en besloot dat het niets was.
Zeven dagen lang heb ik het keurig genegeerd. Toen zeiden ze dat ze het wel naar het asiel zouden brengen. Daar hadden ze katten die het wel leuk vonden.

Mijn touwtje met kralen

KatrienKOEL speelgoed. Soms sluipt het touwtje weg. En dan gaat mijn kopje plat op de grond. Dan schud ik met mijn bipsje en ga aanvallen.
Of ze houden het boven mijn kopje als ik op mijn wolletje lig.
Dan ga ik zo draaien dat ik beide voorpootjes vrij heb en het touwtje kan pakken. En dan bijt ik er soms ook op.

Mijn egeltje

Heffie sjips hoor!!!
Omdat er mieterse wiew in zit speel ik er graag mee. Als ik egeltje vast heb bijt ik er in. Ik lik de egel helemaal kleddertje nat. En mijn oogjes staan helemaal oer dan. Vrouw zegt dat ik dan knettertje stoont ben. Zal wel… ik vinnut gwoon lekker.
Tegenwoordig weet ik waar ze mijn wieuwertje neerleggen. Op de saalontaful. Dan ga ik tegen de taaful aan staan en pak het zelf.

Mijn vlinderfladder

Koel koel koel
Zo leuk als dat vlindertje weg probeert te komen. Haha…ik krijg het toch wel te pakken. En dan fladdert ie gewoon door in je pootjes hoor.

Nou….dit was het weer voor deze week.
Veel liefs en kusjes
Katrien (speeltjestestster van beroep)

10 thoughts on “Katrien over: dingen die ik stom of leuk vind

 1. Oooh Katrien,

  wat heb jij toch veel beroepe, oooh ik vind jou een kitten van 16 en je kan alles van jou eigen. Oooh wat mooi. En ik vind jou ook zo mooi schrijven. Over je wolkenzusje Catoo en dat jullie samen speelden. Oooh ik voel me hartje Katrien.
  En jouw personeel heb veel voor jou over. Oooh Katrien hier gaat me vrouw ook op ze twee wielen overal naar toe als ze denk dat ze ons blij kan maken. Maar ik ben niet zo van het spelen.
  Wel met ze lichtjes, dan zet ik groote ooge op. Dan ben ik ook best fel van me eigen zeg me vrouw. En soms met een touwtje.
  Ik ben een rustige poes Katrien. Me eten en me Meedietaasie. En ik heb verkering en ik doe veel denken van me emoozie. Maar ik ben trots op me vriendinnetje van 16 jaar.
  Ik vind jou lief,

  Sjeteem Loesje

  1. Oooooh loesje. Ik heb geen lichtje. Ik speel nu meer met mijn egeltje. Die zit weer vol met mieterse wiew. Oooooh en dan heb ik wel grote ogen. Vrouw zegt dat ik dan stoont ben. Ik zie geen stoont dan hoor, wel roze oolifantjes die kunnen vliegen. Zoooo mooi.
   Oooooh loesje,ik vind jou ook lief!!!! SJETEEM💖💖💖💖💖💖

   1. Ooooh Katterien…
    roze olifantjes…
    Ik vind wiew ook fijn maar ik doe dan meestal een overdoos. Oooh ik heb nog nooit stoont gezien van me eigen. Ik vind jou me liefste soolzusje en ik leer veel van jou eigen…

    Sjeteeeeeeem💗💗💓💓💗💗
    Loesje

    1. Oooooh vrouw zegt altijd dat ik stoont ben. Ik zie het ook nooit. Maar ik trap wel op tijd op mijn rem van de brommert. Want anders ga ik te ver
     Lamoerrrrr

 2. Hallo Katrientje,hier met Gijsje. Wat kun jij leuk schrijven over je speelgoed. Ik vind alle speelgoed ook niet leuk om mee te spelen. Ik speel wel graag met de ballenbaan en met mijn wieuwkussentje. Mijn wieuwkussentje ruikt zo lekker. Ik heb een ballenbaan. Dat is baan met een overkapping. Onder de overkapping liggen twee ballen in een baan. De overkapping is niet uit 1 stuk maar bestaat uit verschillende stukken met steeds ruimte er tussen. Ik probeer met mijn pootje een overkapping er af te krijgen en dan kan ik de bal eruit krijgen! Ook heb ik robotvisjes die vrouwtje in een schaal laat zwemmen. De robotvisjes zijn nep,hoor. Maar ze kunnen wel echt zwemmen en ik vind het leuk om er naar te kijken.
  Nu weet je,Katrientje,wat mijn favoriete speelgoed is.
  Ik ga nu wat dutten op de vensterbank. Tot de volgende keer.
  Groetjes van Gijsje en vrouwtje.

  1. Een nepvis?🙀🙀🙀 ooooh die heb ik nooit gezien🙀🙀🙀
   Dus die kan je niet eten?? Ooooh neeeeee hoor. Visjes zijn om te eten.
   Ik vind ballen eng. Ik blijf mijn egeltje trouw hoor😹😹 omdat er goede mieterse wiew in zit. Van die verse💖

 3. Hallo Katrientje,

  Wat een leuk verhaal over al je speeltjes.Ik heb speeltjes om alleen mee te spelen en speeltjes voor samen met het vrouwtje. Ik heb ook zo’n fladdervlinder, maar vrouwtje heeft het hoog in de kast gezet, ik mag er niet zoveel meer mee spelen zegt ze. Ik zit dan niet alleen die vlinder te vangen en op te knauwen, maar ook op het ijzerdraad en dat vind vrouwtje niet goed. Ik heb bergen muizen en die zijn door het hele huis verspreid, doe ik zelf hoor. Kijk als ik op jacht ga moet ik ze af en toe tegen komen en ja dan is die natuurlijk de piezang., wambam en hebbes en neemt ik die mee in mijn bekkie tot ik de volgende weer zie . Eigenlijk zou ik best een muizenvoetbal wedstrijd kunnen houden zoveel heb ik er. Ik ben dan natuurlijk wel de scheids snap je wel. Och eigenlijk ben ik wel wat verwend met veel speeltjes, maar vrouwtje maakt voor mij ook speeltjes hoor. Tja soms komt het bij ons ook voor dan vrouwtje met een speeltje aankomt en ik zoiets heb, Tja wat moet ik daar nou mee, ik vind er geen jeweetwel aan. Nou dan verdwijnt het in de doos in de kast of vrouwtje geeft het weg aan een ander poesje. Wiewspeeltjes is natuurlijk het allermooiste. Vrouwtje wisselt ze, ze doet er in een goed sluitdoosje en dan krijg ik een andere, en zo maar door, zo blijft de wiew super goed.
  Nu het weer vroeg donker wordt ga ik weer poezenfilmpjes kijken, dat doen we via de laptop en ik op mijn kussen ervoor en de poten op het toetsenbord en vrouwtje er gezellig naast. Dat is echt toppie rustig samen zijn en wat doen.

  Wel Katrientje ik moet nu weg van vrouwtje, want ze is erg moe van de hele dag hard werken voor mijn brokken en ze wil nu met een boek in de stoel en ik natuurlijk op schoot.
  Voor jou en je onderdane een fijne avond en heerlijk slapen vannacht hoor. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Oooooh jip…een muizenvoetbalploeg.
   Ik vraag me af of dat ook met echte sappige muisjes mag waarvan het batterijtje het nog doen.
   Offfff met vogeltjes😸😸😸 dat zou koel zijn he?
   Ooooh maar je moet ook niet op ijzerdraadjes kauwen jip. Je moet alleen de fladdervlinder vastpakken met je pootjes😹😹😹
   Ooooh jip….welterusten voor zo hoor. Je krijgt 2 kusjes op je wangetjes😽😽

 4. Dag Katrientje, wat dom van mij zeg – ik had helemaal niet gezien dat je een stukje had geschreven. Maar nu wel, en ik hoop maar dat jij dit ook nog ziet.
  Wat een hoop speelgoed heb je, en wat speel je veel!
  Dat touw met kralen lijkt mij ook wel koel. Iets aan een touwtje vind ik ook leuk om te vangen. Bijt je wel eens op de kralen, of alleen op het touwtje? En doen je mensen dan ook aan het touwtje trekken terwijl jij het touwtje vasthoudt? Zo sleept mijn vrouw me soms wel een meter over de vloer. Want ik ben dan net een pitboel: ik laat niet meer los!
  Om te wiewen heb ik een vis, en soms ook los spul dat mijn vrouw op de tegels in de tuin strooit. Dan ga ik daar doorheen rollen. En kwijlen, zegt mijn vrouw, maar dat geloof ik niet.
  En speeltjes met geluid of op batterijen zijn eng, of stom, dat vind ik ook!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooooh bolle. Sleept jouw vrouw je over de vloer? Oooooooh
   Mijn flinderfladder is wel op batterijen maar die is wel leuk. Alleen die stomme ketsmiejauw was stom.
   Ik bijt altijd heeeel zachtjes op de kralen. Dan stopt vrouw met trekken want ze is bang dat ze dan mijn laatste tandjes stuktrekt. Ik heb er nog maar 4.
   Kusje op je wang😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *