Wat ik voel als mijn vrouw wat voelt

spanning  Gisteren was mijn vrouw gespannen. En ik ook dat ging vanzelf. Ze was een boek kwijt. Ik dacht nog maar we hebben hier boeken genoeg.

Boven

Het was best moeilijk toen met die spanning. Ze ging naar de slaapkamer toe want daar staan dozen vol boeken. En ik ging er achter aan want ik wil altijd weten waar mijn vrouw is en wat ze aan het doen is en of er misschien een knuffel in zit.
Nou deze keer niet.
Ze deed elke doos open, tilde alle boeken op en legde ze weer neer. En toen deed ze dat nog een keer en nog een keer en ik voelde me steeds raarder en raarder worden dat was de spanning.
Ik zat bij de deur en ik wist niet meer wat ik moest doen.
Gelukkig ging mijn vrouw naar beneden toen deed ik dat ook.

Beneden

Ze ging in haar stoel zitten en ik hopte op de bank. Ze was nog meer gespannen. “Weet jij waar het boek is?” vroeg ze aan mij.  Ik wist niks. Ik ga hier niet over de boeken, nou ja soms geef ik er kopjes aan maar verder ga ik niet.
Toen zag ze het boek: “O ligt het hier”, zei ze.
Ik durfde geen poot meer te bewegen.
Dat zag ze.

Emo

Ik snap het niet maar het is wel zo dat als mijn vrouw wat voelt ik het dan ook ga voelen. Dus toen zij zo gespannen was toen voelde ik dat ook. En eerlijk waar ik voelde me ook een beetje bang. Ik had een lage rug nou dan weet u het wel.

Die middag heb ik heel veel aaien en knuffels en lieve woorden gehad en ze zei dat het haar speet en toen deden we samen de meedietasie-kurzus van Loesje en toen waren we weer bijna gewoon. Maar ik moest bijkomen en zij ook.

 

 

10 thoughts on “Wat ik voel als mijn vrouw wat voelt

 1. Och lieve Bert,ja jullie kunnen heel goed onze spanningen en emoties aanvoelen!

  Gelukkig dat het boek weer boven water was ,en de spanning weer over was.
  In ieder geval leverde dat jou wel extra knuffels op 🙂

 2. Hallo Bert,

  O wat had jij het gisteren moeilijk zeg, vrouwtje helemaal in de stress van het boek wat ze niet kon vinden en jij wilde haar wel helpen maar jij gaat niet over de boeken. Vrouwtje zal ook best wel hebben lopen mopperen en heel verdrietig zijn geweest. Wat een geluk dat ze het toch ineens zag liggen, want anders loop de spanning nog meer op.
  Wij hebben een zendertje in ons koppie die haarfijn aanvoelt wanneer vrouwtje niet goed in haar vel zit, en ja dan willen wij hen helpen door er te zijn. Wat jij ook deed, want je ging met haar mee naar boven toe.
  Als mijn vrouwtje te druk is of ze heeft het moeilijk of is erg verdrietig is het eerste wat ik doe naar haar toegaan en haar veel kopjes en likjes geven. Zit ze voor de laptop dan ga ik voor haar staan. Is ze dan verre van blij mee en kan ze ook mopperen, snap ik dan dus heel sikkepit van, maar ik laat haar dan maar mopperen, glijd gewoon van mijn bontjas af. Soms ben ik wel dom, want ik ga voor haar lopen of staan en doordat ze met dingen in haar hoofd bezig is gaat ze op mijn staart, poten staan of loopt ze keihard tegen mij aan. Ik geef dan maar even een brul, ze is dan meteen weer bij de les en kan ik haar helpen, maar vrouwtje gaat het goed met mij maken omdat het boem is ho was.
  Bert wij en onze vrouwtjes die zijn er in voor en tegenspoed voor elkaar. Want ook ik heb wel eens mijn dag niet en vrouwtje is er dan ook voor mij, Heb je wel eens vertelt dat we Buddy van elkaar zijn en dat is bij jullie ook zo hoor.
  Zorg jij maar goed voor vrouwtje hoor en een fijne dag samen, jij heerlijk op je kussen of kleedje in de buurt van vrouwtje. Knuffel van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Wat zorg jij goed voor je vrouw Jip dat je kopjes geeft als ze dat nodig heeft. Ik bedoel dat je Buddy bent van elkaar. Dat hebben jullie goed voor elkaar. Ik vind het lief!! poot van je vriend Bert

 3. Lieve Bertje,

  oooh als er iets raars is met je eigen vrouw, Ooh Bert ik weet jij ben ook gevoelig. Dan word je onrustig in je kop en dan voelen je poote raar. Oooh Bert in je hart zit dan angst, ik voel het nu ook in me lijf. Jij en je vrouw ben één, dat is als je samenwoont. Gelukkig bleef je vrouw wel rustig, dat ze niet ging schreeuwen enzo. Mij eigen vrouw schreeuwt ook nooit. Dan zou ik hier niet gelukkig kunnen zijn. Dan ging ik mij eigen verstoppen en had ik mij eigen nooit durven ontplooien Bert. Jouw vrouw is van binnen misschien onrustig maar ze heb ze eigen in de hand. Maar je voelt het toch.
  Dan is me kurzus helpend Bert. Oooh ik ben trots op jou en ook op je vrouw. Dat jullie meteen me kurzus gebruike voor ze rust terug te vinden. Dat is goed Bert en het heb geholpen. Ik doe me Meeditaasie ook als me vrouw spanningen heb.
  Oooh ik voel nu ook diep geluk. En Bert ik voel jou in me hart.

  Je Loesje

  1. ja Loes dat was het precies ik voelde het toch, en dat was best moeiijk daar ben ik eerlijk in. Gelukkig ging mijn vrouw later Rekke en Strekke doen van jouw kurzus en toen deed ik Gaape maar dat ging vanzelf dus dan telt het niet als meeditazie geloof ik. heel veel zachte kopjes van je Bert

 4. Ooooh bert. Spanningen zijn niet leuk. Soms is het hier ook. Dan zijn ze iets kwijt en gooien ze alles ondersteboven. Oooooh en dan ben ik even mijn huisje kwijt. Nou….dan ben ik al over mijn rode hoor.

  1. dus jij voelt het ook dat je niet gewoon door kunt met waar je was Katrien. Vandaag is alles weer gewoon gelukkig.

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Moeilijk is dat, als je vrouw zenuwachtig of een beetje bozig is.
  Ik kan me goed voorstellen dat je dan niet weet wat je moet doen.
  Dat je merkt dat er iets is, maar niet snapt wát er dan is.
  Ik brn een keertje heel bang geweest toen mijn vrouw boos was. Niet op mij, maar toch.
  En ze was ook een keertje wél op mij boos, omdat ik Molletjes eten opat. Ze deed niks, maar ze sprak bozig tegen me.
  Toen was ik helemaal in de war, en ben bijna twee uur weggebleven. Ik liep door de tuinen, en ik was heel erg geschrokken. Vanwege vroeger.
  Toen ik weer terug kwam zei mijn vrouw dat het haar speet, en dat ze niet meer boos tegen me zou praten. En ze moest ook huilen. Toen hebben we geknuffeld, en was alles weer goed. En nu praat ze nooit meer zo tegen me.

  Spanning is altijd moeilijk.
  Want ik ga dan toch denken dat ik iets moet doen om het op te lossen. Terwijl ik niet zou weten wat ik zou kunnen doen. En dan word ik zelf ook zenuwachtig. Lastig is dat.
  Gelukkig dat alles vandaag weer normaal is, Bert.
  Dat is toch het fijnste, als alles is zoals het hoort.
  En fijn dat jullie samen de kurzus van Loesje hebben gedaan, dat zal vast ook geholpen hebben.
  Hopelijk ben je vandaag weer helemaal bijjgekomen van alle gevoelens!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle dus jij hebt dat ook!! Mijn vrouw zei ook sorry dus ze snapte het. Ja spanning in moeilijk. Want je kunt er niks mee en toch wil je dat maar je durft het ook weer niet. Wat fijn dat je vrouw nou nooit meer zo tegen je praat ze heeft dat dus geleerd ik vind dat best slim. Ze raakt vast nooit een boek kwijt. kopje van Bert

Reacties zijn welkom